بررسی تخصصی سامسونگ گلکسی نوت۴ (Note 4): به دنبال قلمرو!

Galaxy-Note-4-Review-(1)

وقتی که سامسونگ نخستین محصول از سری نوت خود را روانه بازار کرد، بسیاری این کارش را اشتباه قلمداد می‌کردند و معتقد بودند که شکستی بزرگ برای سامسونگ رقم خواهد خورد. یکی از افرادی که خیلی در آن زمان به پر و پای سامسونگ می‌پیچید، استیو جابز خدا بیامرز بود. اگر از علاقه‌مندان به آی‌تی باشید، هیچ وقت آن جمله معروف جابز در رابطه با سری نوت را فراموش نخواهید کرد “ هیچ کس حاضر به خرید مدلی با صفحه نمایش بزرگ نیست!” اما آقای جابز، نیستی که ببینی نه تنها خریداری شد بلکه فروش میلیونی نیز داشت و آنقدر مورد استقبال قرار گرفت که اکنون هر کمپانی که به ذهن‌تان برسد حداقل یک فبلت دارد! چرا راه دور برویم، حتی در این اواخر کمپانی مغرور و خودخواهی که شما دوباره به آن سر و سامان دادید، مدلی را معرفی کرده که سایز نمایشگرش حتی بزرگ‌تر از آن نوت 5.3 اینچی است که زمانی شما آن را مورد تمسخر قرار دادید و این کارتان بعدها موجبات خنده و شادی دیگران را فراهم کرد! به شخصه معتقدم اگر سامسونگ شروع به تمسخر اپل بابت این کارش نکرده و پس از معرفی آی‌فون 6 پلاس تنها سکوت می‌کرد، خیلی برای این سیب مغرور سنگین‌تر تمام می‌شد.

سامسونگ با استارت زدن شاخه فبلت‌ها هر ساله مدلی را از همین سری روانه بازار می‌کند و به هیچ وجه قصد پا پس کشیدن را ندارد. چندی پیش نیز در نمایشگاه IFA از نسل چهارم این سری دوست داشتنی پرده برداشت و اکنون قدوم مبارکش را در آزمایشگاه ما گذاشته و قصد داریم تا یک بررسی لایت از این گجت دوست داشتنی را داشته باشیم. اگر می‌خواهید بدانید که گلکسی نوت 4 چه حرف‌هایی برای گفتن دارد، با ما همراه باشید.

پلاستیک با چاشنی فلز!

وقتی صحبت از سامسونگ به میان می‌آید، ناخودآگاه واژه “پلاستیک” در ذهن‌مان نقش می‌بندد! همین مسئله پلاستیکی بودن سامسونگی‌ها را آن‌قدر بر سر این کمپانی زدند تا بالاخره از گلکسی آلفای نیمه فلزی خود پرده برداشت و تصمیم گرفت برای همیشه از شر این حرف و حدیث‌ها راحت شود.

اطراف بدنه گلکسی نوت 4 از آلومینیوم ساخته شده اما بدنه پشتی دستگاه همچنان پلاستیکی است. این قاب نسبت به گذشته بسیار با کیفیت‌تر بوده و با طرح چرمی خود زیبایی خاصی را به دستگاه بخشیده است. هرچه فکرش را می‌کنم نمی‌دانم چرا سامسونگ به‌جای پلاستیک با طرح چرم، از خود چرم استفاده نکرده؟! تا هم سبکی نوین در زمینه طراحی ابداع کرده باشد و هم از زیر تیغ منتقدها خارج شود!

Galaxy Note 4 Review (9)

سامسونگ برای آنکه نشان دهد اطراف دستگاه فلزی است (مثل اینکه خیلی با خودش حال می‌کنه!) کناره‌های آن را تراشیده و همین امر طراحی محصول را از یکنواختی در آورده و موجب شده تا زیبایی آن دو چندان شود.

Galaxy Note 4 Review (18)

در نگاه از رو به رو، مطابق معمول بیشتر فضا به نمایشگر اختصاص داده شده که در زیر آن دکمه Home (خانه) معروف سامسونگ به چشم می‌خورد که در کنار خود دو دکمه لمسی را نیز جای داده است. به شخصه استفاده از کلید‌های سخت افزاری را در زیر نمایشگر محصولات سامسونگ، یکی از نقاط قوت این کمپانی می‌دانم چرا که همین مسئله موجب شده تا شما از تمامی فضای نمایشگر استفاده کنید و دیگر بخشی را به کلیدهای نرم افزاری در زیر صفحه اختصاص ندهید (امان از دست این هواوی و کلیدهای مزاحمش!).

Galaxy Note 4 Review (8)


Galaxy Note 4 Review (35)

Bezel دستگاه نسبت به گذشته تغییر چندانی نداشته و می‌تواند از این مقدار نیز کمتر شود. در بالای نمایشگر درست در مرکز، لوگوی سامسونگ قرار گرفته و در بالای آن، سنسورهای خاص این کمپانی به چشم می‌خورد. دوربین مکالمه تصویری نیز در بالا و سمت راست دستگاه جا خوش کرده است.

Galaxy Note 4 Review (2)

اگر دستگاه را به پشت برگردانید، با لنز دوربین مواجه می‌شوید که همچون چشمانی از حدقه بیرون زده به نظر می‌رسد و هم سطح با بدنه نیست. در زیر این لنز هم به تک فلاش LED و سنسور ضربان قلب بر می‌خوریم که از جمله سنسورهای منحصر به فرد در محصولات سامسونگ است. تک اسپیکر دستگاه در بخش پایین و سمت چپ جای گرفته که آن‌قدرها هم جای خوبی برای اسپیکر نیست، چرا که هنگام در دست گرفتن فبلت، به طور مداوم دست‌تان بر روی آن قرار می‌گیرد و همین باعث شده تا با دست‌های خودتان از رسیدن صدا به گوش مبارک جلوگیری کنید!

Galaxy Note 4 Review (11)


Galaxy Note 4 Review (12)


Galaxy Note 4 Review (13)

 

اگر نگاهی به زیر نوت4 بیندازید، با بخشی انحنا‌دار مواجه می‌شوید که در مرکز خود پورت میکرو USB را جای داده است. قلم کاربردی سری نوت را نیز در سمت راست همین بخش خواهید دید.

Galaxy Note 4 Review (5)

جک 3.5 میلی‌متری هدفون در بالا و سمت راست قرار گرفته که بزرگ‌تر بودن سایزش از بدنه دستگاه، موجب شده تا اطراف آن یک نیم دایره به‌وجود آید. این نقش و نگارها و منحنی‌های موجود در بدنه گلکسی نوت4 آن را زیباتر از گذشته کرده که همین امر نشان از دقت بیشتر سامسونگ به طراحی است.

Galaxy Note 4 Review (7)

در سمت راست دستگاه کلید پاور کمی به دور از مرکز قرار گرفته و در سمت چپ کلیدهای یکپارچه صدا به چشم می‌خورد.

Galaxy Note 4 Review (4)


Galaxy Note 4 Review (6)

از آنجایی که قاب پشتی به راحتی از بدنه جدا می‌شود، شاهد درگاه سیم کارت و یا کارت حافظه در بدنه دستگاه نیستیم و همه این موارد به پشت منتقل شده است.

Galaxy Note 4 Review (20)

با اینکه شاهد افزایش سایز نمایشگر نسبت به نسل قبلی نیستیم، اما ارتفاع و ضخامت گوشی افزایش یافته است. گویا سامسونگ زیاد اهمیتی به تناسب اندام فرزندش نمی‌دهد چرا که 8 گرمی هم سنگین‌تر از قبل شده!

نوت4 برای راست دست هاست!

همه ما می‌دانیم کار کردن با نوت4 با یک دست غیرممکن است! البته واژه “غیر ممکن” به معنای واقعی خود نیست و چیزی شبیه به ماموریت‌های غیر ممکن است که توسط تام کروز در نهایت ممکن می‌شود. البته این غیر ممکن بودن به طور کلی دست شما را نبسته بلکه مشکل اینجاست که اگر قصد کار با یک دست را داشته باشید، دیگر آن کنترل همیشگی را بر روی دستگاه ندارید و هر آن ممکن است همچون یک ماهی از میان دستان‌تان سر خورده و 3 میلیون تومان ناقابل را پخش بر زمین ببینید! خود سامسونگ هم به این قضیه پی برده و محصولش را طوری طراحی کرده که استفاده از آن با دو دست فوق العاده لذت بخش باشد. از آنجایی که تعداد راست دست‌ها نسبت به چپ دست‌ها بیشتر است (واقعا چرا؟!) سامسونگ نیز نوت 4 را برای راست دست‌ها ساخته است. شما با دست چپ خود دستگاه را در دست می‌گیرید و با دست راست قلم را بر می‌دارید و خیلی راحت مشغول کار با گجت دلبندتان می‌شوید، بدون آنکه نگران زمین خوردن باشید. حتی وقتی که با دست چپ دستگاه را در دست دارید، کلیدهای یکپارچه صدا درست در زیر انگشت شصت و کلید پاور در زیر انگشت اشاره شماست و همه چیز تحت کنترل‌تان خواهد بود. پس در می‌یابیم که اندیشه‌ای در پس قرار دادن کلیدهای یکپارچه صدا در سمت مخالف کلید پاور است و این کار آنچنان که فکرش را می‌کنید، بیهوده نبوده!

Galaxy Note 4 Review (36)

 

به دنیای پیکسل‌ها خوش آمدید!

در سال‌های نه چندان دور وقتی مدلی با نمایشگر HD می‌دیدید از فرط شادی در پوست خود نگنجیده و صبح تا شب در فکر خرید یکی از آنها بودید تا هر آنچه که در صفحه است، با کیفیت‌تر ببینید. اما اکنون HD که سهل است در فکر QHD هستید! اتفاقا نوت ۴ نیز یکی از همین مدل‌هایی ‌است که با نمایشگر QHD معرفی شده است. میزان 5.7 اینچ برای نمایشگر، حاکی از آن است که در هر اینچ شاهد 515 پیکسل خواهید بود اما این مقدار چگالی پیکسلی، تا حد زیادی بازی با اعداد و ارقام بوده و بیش از همه برای عقب نماندن از قافله پیشرفت است چرا که چشم من و شما قادر به تشخیص این تعداد پیکسل نیست و در عمل آنچه که شما در یک نمایشگر Full HD‌ می‌بینید با نمایشگر QHD تفاوت چندانی ندارد! برای اینکه بدانید حرف‌هایمان به دور از واقعیت نیست نمایشگر QHD نوت ۴ را در مقابل Full HD سونی Xperia Z3 قرار دادیم و مشغول عکاسی از آن شدیم که حاصل کار را در زیر مشاهده می‌کنید (نمایشگر سمت راست همان نوت۴ قصه ماست).

Galaxy Note 4 Review (37)

این نمایشگر به فناوری Super AMOLED نیز مجهز شده و در نگاه از زوایا بدون هیچ گونه رنگ پریدگی هر آنچه که در صفحه به نمایش در آمده را به بهترین شکل ممکن نشان می‌دهد. گوریلا گلاس ۳ نیز محافظ چنین صفحه نمایش خارق العاده‌ای خواهد بود پس بدانید که همه خوب‌ها دست در دست هم گذاشته و نمایشگر نوت ۴ را تشکیل داده‌اند. برای آنکه در شرایط برابر نیز نمایشگر را مورد بررسی قرار دهیم، آن را در مقابل ال جی G3 قرار دادیم چرا که هر دو از نمایشگر QHD و سایزی نزدیک به هم برخوردار هستند (مدل سمت راست نوت ۴ است؛ برای تماشای عکس‌ در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید.).

اگر وارد بخش تنظیمات نمایشگر دستگاه شوید، با گزینه‌ای با نام Smart Stay آشنا خواهید شد که با فعال کردن آن تا زمانی که به صفحه نگاه می‌کنید میزان نور نمایشگر کاهش نمی‌یابد و هیچ‌گاه صفحه خاموش نخواهد شد. اگر کمی پایین‌تر بیایید، می‌توانید با فعال کردن گزینه Increase Touch Sensitivity میزان حساسیت تاچ را افزایش دهید و به این ترتیب نمایشگر به تماس هر چیزی با آن پاسخ خواهد داد.

Galaxy Note 4 Review (60)

میزان نور نمایشگر در حد قابل قبولی است و در زیر نور آفتاب تقریبا بدون مشکل می‌توانید محتوای به نمایش در آمده در صفحه را مشاهده کنید، البته میزان رفلکس بالاست و نمایشگر کمی بیش از اندازه نسبت به نمایش دادن آن سوی خیابان اشتیاق دارد. نکته جالب اینکه اگر جز آن دسته کسانی هستید که در تاریکی (مثلا شب قبل از خواب) بیش از اندازه با گوشی خود کار می‌کنید، نوت 4 بهترین گزینه برای شماست. زیرا با پایین آوردن نور نمایشگر صفحه تا مرز تاریکی پیش خواهد رفت و دیگر با دیدن آن، آزرده خاطر نخواهید شد. برای مقایسه میزان حداکثر و حداقلی نور صفحه با رقبا، می‌توانید از نمودار زیر استفاده کنید (از بالای نمودار، گزینه‌ها را تغییر دهید).

8 هسته در خدمت شما! وقتی به بخشی همچون سخت افزار می‌رسیم، محصولات سامسونگ حرف‌های زیادی را برای گفتن دارند. نوت ۴ نیز جدیدترین محصول سامسونگ است و بدیهی است که از به روز ترین سخت افزار بهره‌مند است. مطابق معمول این محصول نیز در دو نسخه عرضه می‌شود. یکی با چیپست اسنپدراگون 805 و واحد گرافیکی آدرنو 420 و دیگری با اگزینوس 7 اکتا نسخه 5433! دست بر قضا مدلی که در اختیار ما بود از نوع دوم است، به همین جهت فهمیدیم که با یک مدل 8 هسته‌ای طرف هستیم، جایی که 4 هسته Cortex-A53 با فرکانس 1.3 گیگاهرتز و 4 هسته Cortex-A57  با فرکانس 1.9 گیگاهرتز قرار دارند. واحد گرافیکی Mali-T760 و 3 گیگابایت رم را نیز به آن اضافه کنید تا بدانید با یک غول در دنیای تکنولوژی طرف هستید. برای بررسی دقیق‌تر آن را وارد آزمایشگاه خودمان کردیم. در گام نخست به سراغ بنچ‌مارک پی رفتیم. محاسبه این عدد در ۱۶۶ میلی ثانیه اتفاق افتاد تا نوت ۴ را از این لحاظ در میانه‌های جدول جای دهد. Galaxy Note 4 Review (32)

در گام دوم آزمون محبوب AnTuTu بود که جلو آمد. در نسخه پنجم از این آزمون، نوت ۴ توانست به امتیاز فوق العاده بالای 48607 دست یابد، اما از آنجایی که دیگرگجت‌های مطرح بازار را با نسخه چهارم از این برنامه تست کرده بودیم برای رعایت اعتدال، نوت4 را در این نسخه نیز سنجیدیم و امتیاز 43413 به آن تعلق گرفت. در نمودار زیر جایگاه نوت را در مقایسه با رقبا مشاهده می‌کنید.

Galaxy Note 4 Review (31)

در مرحله بعد به سراغ آزمون Quadrant رفتیم تا در 4 مرحله مجزا، بخش‌های مختلف گوشی را به چالش (چالش سطل آب یخ نه‌ها!) دعوت کنیم که نتایج را در زیر مشاهده می‌کنید (از بالای نمودار گزینه‌ها را تغییر دهید).

برای آنکه عملکرد واحد گرافیکی را به صورت جداگانه بسنجیم، از Bonsai استفاده کردیم.

Galaxy Note 4 Review (30)

بعد از اینکه با اجرای بنچمارک Bonsai میان واحد گرافیکی و پردازنده تبعیض قائل شدیم، تصمیم گرفتیم تا توانایی پردازنده را نیز به تنهایی بسنجیم، به همین سبب از برنامه CPU Prime استفاده کردیم که در نهایت امتیاز باور نکردنی 12029 به نسخه چهارم از سری نوت تعلق گرفت.

Galaxy Note 4 Review (38)

پس از آن در برنامه Vellamo دو تست HTML5 و Metal گرفته شد.

Galaxy Note 4 Review (39)

و در آخر سری هم به آزمون GeekBench زدیم و به قائله پایان دادیم.

Galaxy Note 4 Review (33)

مگر می‌شود مدلی با نمایشگری بزرگ و سخت افزاری فوق‌العاده قدرتمند به دست‌تان برسد و با آن چند دقیقه‌ای بازی نکنید؟ ماهم نوت 4 را داشتیم و عنوانی چون نیدفور اسپید را بر روی آن ریختیم و آن‌قدر غرق در بازی بودیم که متوجه گذر زمان نشدیم، غافل از اینکه بیش از 40 دقیقه از بازی کردنمان می‌گذشت اما خبری از داغ شدن نبود! البته نه اینکه داغ نشود، مثل همیشه با بالا گرفتن تب و تاب بازی دما نیز بالا می‌رفت اما به قدری نبود که بتوان برچسب داغ شدن را به آن چسباند!

Galaxy Note 4 Review (40)

 

16 میلیون پیکسل از حدقه بیرون زده!

سامسونگ در بخشی چون دوربین، همیشه حرف‌هایی برای گفتن داشته است. میزان مگاپیکسل دوربین‌هایش خیلی نزدیک به هم است و در میان محصولات مطرحش، دوربین های 8 و 13 و 16 مگاپیکسلی به چشم می‌خورد و نه همچون نوکیا (مایکروسافت، غول ردموندی، لومیا هرچیزی میشه گفت بجز نوکیا!) از 8 و 10 شروع کرده و به 20 و 41 رسیده و نه همچون اپل که از 8 و 8 به 8 رسید! نوت 3 دوربینش 13 مگاپیکسلی بود و حالا نوت 4 با میزان 16 مگاپیکسلی قد علم کرده است. البته مگاپیکسل همه چیز نیست و تنها یکی از فاکتورهای مهم در عکاسی محسوب می‌شود به همین دلیل لرزش گیر اپتیکال هم برای دوربین قرار داده تا در همه فاکتورها حرفی برای گفتن داشته باشد. طبق گفته‌های خود سامسونگ، این دوربین تا 60 درصد نور بیشتری را دریافت می‌کند. گشادی دیافراگم لنز نیز برابر با F/2.2 است. به شخصه نمی‌دانم که چرا برخی کمپانی‌ها در رابطه با فلاش دوربین ها خساست به خرج می‌دهند و محصولات‌شان را تنها به یک فلاش LED ساده مجهز می‌کنند در حالی که قرار دادن دو فلاش LED و یا تک فلاش زنون، می‌تواند کمک شایانی به ثبت تصاویر در محیط‌های کم نور داشته باشد.

Galaxy Note 4 Review (41)

در این مدل از لحاظ نرم افزاری شاهد تغییرات خاص و فوق العاده‌ای نسبت به سایر پرچمداران سامسونگ نیستیم. همچون گذشته یکی از قابلیت‌های خاص که Selective Focus نام دارد بر روی نسخه چهارم از سری نوت قرار گرفته است. در این حالت دوربین چندین تصویر متفاوت را گرفته و با ترکیب آن‌ها، یک تصویر را در اختیار شما قرار می‌دهد، در نتیجه می‌توانید پس از ثبت عکس نیز فوکوس را تغییر دهید موردی که نوکیا بدعت گذار آن بود (روحش شاد!). ناگفته نماند که این قابلیت اصلا در حد و اندازه‌های سامسونگ نیست و در مقایسه با Lumia ReFocus نوکیا و یا Background DeFocus سونی که عملکردی مشابه دارند به هیچ وجه قابل مقایسه نیست! اکثر اوقات پس از ثبت عکس در تشخیص جسم و پس زمینه دچار مشکل شده تا جایی که شاید 10 بار از سوژه با این روش عکس بگیرید و تنها یک بار اجازه استفاده از این قابلیت به شما داده شود! (مثل عکس زیر)

Galaxy Note 4 Review (43)

بخشی دیگر با نام Beauty Face بر روی آن قرار گرفته که هنگام عکس برداری با تشخیص چهره فرد، صورت آن را به نوعی روتوش شده نشان داده و پس از ثبت عکس گمان می‌کنید که عکس فتوشاپی است!

Panorama به شما امکان ثبت تصاویر 360 درجه‌ای را می‌دهد که عملکرد آن در نوت 4 عالی است. جالب است بدانید که این عکس‌ها با رزولوشن 56.6 مگاپیکسل ثبت می‌شوند در حالی که پانورامای آیفون 6 قادر به ثبت تصاویر با رزولوشنی بیش از 43 مگاپیکسلی نیست!

با Dual Camera می‌توانید یک عکس و واکنش‌تان به آن عکس را ثبت کنید. بدین ترتیب که هنگام تصویر برداری دوربین جلو نیز فعال شده و تصویری از نمای این طرف گوشی را نشان می‌دهد و در گوشه‌ای از عکس به نمایش در می‌آورد و یکی از مزایای این قابلیت حضور عکاس عکس‌های دسته جمعی، در تصویر است.

Wide-Selfieقابلیت دیگری است که به شما کمک می‌کند تا با دوربین جلو گوشی تصاویر پانوراما بگیرید! در نتیجه هنگام تصویر برداری به صورت سلفی، می‌توانید محیط بیشتری را در تصویر بگنجانید (برای وقتی که بخواید N نفری سلفی بگیرید، عالیه!)

Rear-Cam Selfie هم برای وقتی است که از دست کیفیت نه چندان خوب دوربین جلو ناراضی باشید! با این قابلیت می‌توانید توسط دوربین اصلی دستگاه به صورت سلفی عکس بگیرید و همچنین قادر هستید تا از سنسور ضربان قلب بعنوان شاتر دوربین استفاده کنید.

با Shot & More هم می‌توانید چندین عکس متوالی را از یک صحنه بگیرید و با ترکیب آنظ ها خالق تصاویر فوق العاده‌ای باشید. بعنوان مثال از دوست خود بخواهید که یک حرکت آکروباتیک انجام دهد و با این روش از او فیلم بگیرید و در نهایت تمام عکس‌ها را با هم ترکیب کنید و در یک تصاویر تمام حرکاتی که دوست‌تان در آن زمان انجام داده را به نمایش درآورید. مورد جالب دیگر این که تصور کنید در یک مکان بسیار زیبا از دوستان عکس گرفته‌اید و همه چیز بر وفق مراد است بجز دوست‌تان که در لحظه ثبت عکس چشمانش را بسته! با این قابلیت می‌توانید تصویری قبل از بسته شدن چشمان را به نمایش در آورید. حتی اگر هنگام ثبت عکس شخصی از جلوی دوربین رد شده باشد قادر خواهید بود تا او را از تصویر حذف کنید.

آخرین قابلیت نیز Virtual Tour نام دارد که می‌توانید یک تور تصویری از محیطی که در آن هستید بسازید. در پایان تصاویر ثبت شده نیز چیزی شبیه به یک ویدیو خواهد بود و تفاوت این قابلیت با پانوراما در حرکت طولی است به این معنی که می‌توانید با این قابلیت در یک راهرو حرکت کنید و از قسمت‌ّهای مختلف عکس بگیرید.

در کل قابلیت‌های جالبی برای دوربین در نظر گرفته شده که برخی از آنها فوق العاده کاربردی نیز هستند اما در مقابل آپشن‌های اضافی دوربین در 20 مگاپیکسلی‌های سونی حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت. در ادامه تصاویری را که در حالت‌های مختلف توسط دوربین گلکسی نوت 4 شکار شده را مشاهده می‌کنید (برای دیدن عکس‌ در سایز اصلی، بر روی آن کلیک کنید).

از لحاظ فیلم برداری نوت 4 قادر است تا به صورت 4K فیلم برداری کند. در ویدیوی یک دقیقه‌ای که به صورت Full HD با این مدل گرفتیم حجم آن 124 مگابایت شد و شاهد نویزی در تصویر نبودیم. قابلیت تصویر برداری به صورت اسلوموشن نیز بر روی این مدل قرار گرفته که توسط آن می‌توانید فیلم‌هایی را به صورت صحنه آهسته ضبط کنید که در نوع خود جالب است.

گلکسی نوت 4 به یک دوربین 3.7 مگاپیکسلی در جلو نیز مجهز شده که می‌تواند به صورت 1440p فیلم بگیرد. عکس‌های سلفی در حد و اندازه‌های نام نوت 4 نیست و مدل‌هایی همچون اسند پی 7 از هواوی عکس‌های سلفی بهتری را ثبت می‌کنند اما اگر علاقه مند به چت‌های تصویری هستید، نوت 4 بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

ذکر این نکات نیز در رابطه با دوربین خالی از لطف نیست.

اگر میزان شارژ دستگاه به زیر 15 درصد برسد امکان استفاده از فلاش دوربین نیست و در صورتی که این میزان به زیر 5 درصد برسد حتی قادر به ورود به بخش دوربین نیستید.
گرچه خبری از کلید شاتر اختصاصی نیست اما در تنظیمات دستگاه می‌توانید از کلید‌های یکپارچه صدا بعنوان شاتر دوربین استفاده کنید.
سرعت شاتر بسیار عالی است و در کسری از ثانیه عکس مورد نظرتان ثبت خواهد شد و دیگری نیازی نیست که صبر کنید تا بالاخره بتوانید از غوره حلوا بسازید!
در تنظیمات دوربین بخشی به نام Voice Control قرار گرفته که با فعال کردن آن می‌توانید با گفتن برخی کلمات بدون دست زدن به نوت ۴ اقدام به ثبت عکس نمایید.

Galaxy Note 4 Review (44)

 

دیگری نیازی به قلم و کاغذ ندارید!

یکی از بخش‌هایی که می‌تواند نوت 4 و در کل سری نوت را نسبت به سایر فبلت‌ها متمایز کند، بدون شک همین قلم S-Pen است. در این مدل خود قلم نسبت به قبل تغییر چندانی نداشته اما امکان لغزش آن از دست به صفر رسیده است. مطابق معمول هم یک دکمه بر روی آن قرار گرفته تا هنگام نزدیک کردن قلم به صفحه و فشردن آن 4 گزینه در دسترس شما قرار گیرد (با بیرون آوردن قلم از جایگاهش نیز همین گزینه‌ها بر روی صفحه ظاهر خواهد شد).

Galaxy Note 4 Review (16)

گزینه اول Action Memo نام دارد که با انتخاب آن دفترچه یادداشتی نمایان خواهد شد و می‌توانید هرچه را که دوست دارید بر روی صفحه بنویسید! آپشن‌های بیشتری نیز همچون رنگ و نوع قلم و پین کردن آن بر روی صفحه برای شما تعبیه شده تا بتوانید نهایت استفاده را از قلم دستگاه ببرید. در گلکسی نوت 3 و نسل‌های قبلی اندکی فاصله میان نوشتن شما با قلم و ثبت آن بر روی صفحه بود، اما در نوت 4 این قضیه تقریبا به حداقل رسیده و با تماس قلم بلافاصله متن مورد نظر بر روی صفحه نوشته خواهد شد.

Galaxy Note 4 Review

گزینه دوم به Smart Select اختصاص یافته که توسط آن می‌توانید بخشی از صفحه را برش داده و به صورت یک عکس ذخیره کنید. حتی قادر هستید تا از این تصاویر یک گالری ایجاد کنید و به صورت یک برنامه در صفحه قرار دهید.

Galaxy Note 4 Review (46)

Image Clip سومین گزینه است که عملکرد آن دقیقا مشابه حالت قبل است با این تفاوت که اشکال را خودتان به هر شکلی که دوست داشته باشید از صفحه جدا می‌کنید و نیازی به استفاده از حالت‌های از پیش تعیین شده نیست.

Galaxy Note 4 Review (48)

آخرین گزینه نیز Screen Write نام دارد که پس از انتخاب آن بلافاصله از محتوای به نمایش درآمده از صفحه اسکرین شاتی تهیه شده و می‌توانید بر روی آن مشغول نوشتن شوید. به عنوان مثال در حال تماشای نقشه شهرتان هستید، می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید و بخش‌های مهم را برای خودتان علامت گذاری کنید و یا اینکه در حال خواندن متنی هستید زیر آن خط بکشید و یا قسمتی را مهم‌تر از بقیه جلوه دهید.

Galaxy Note 4 Review (45)

قابلیت‌های قلم به همین چند گزینه ختم نمی‌شود. شما می‌توانید کارهایی را انجام دهید که با انگشت قادر به آن نیستید! به‌عنوان مثال وارد بخش گالری شوید و با نزدیک کردن قلم به یکی از عکس‌ها با گزینه‌های اشتراک عکس، حذف و تغییر نام و از این قبیل رو به رو شوید و یا اینکه با نزدیک کردن قلم به یکی از ویدیو هایتان، آن را در گوشه‌ای از صفحه به نمایش در آورید.

جالب است بدانید که هنگام نزدیک کردن قلم به نمایشگر در فاصله حدودا یک سانتی متری صفحه، نمایشگر نوت4 به قلم پاسخ خواهد داد و نشانگر آن را بر روی صفحه به نمایش در خواهد آورد.

Galaxy Note 4 Review (17)

 

آیا بدون این سنسور‌ها زندگی سخت می‌شود؟!

بعد از سنسور اثر انگشت معروفی که اپل برای نخستین بار در محصولاتش استفاده کرد، سایر شرکت‌ها نیز دست به کار شده و از چنین قابلیتی بر روی گجت هایشان بهره بردند. سامسونگ نیز پس از استفاده از این قابلیت در Galaxy S5، در نسل چهارم نوت نیز از آن بهره گرفته است. عملکرد این سنسور نسبت به آنچه که در گلکسی اس5 دیده بودیم بهتر شده اما هنوز هم هیچکدام به گرد پای سنسور اپل نمی‌رسند.

در گلکسی اس5 شاهد سنسور ضربان قلب در پشت و زیر لنز دوربین بودیم. همین سنسور در گلکسی نوت ۴ نیز تعبیه شده و می‌توانید توسط آن میزان ضربان قلب‌تان را اندازه بگیرید. سامسونگ درست در کنار همین سنسور از دو گزینه دیگر نیز استفاده کرده که میزان اکسیژن موجود در خون و اشعه فرابنفش توسط آن‌ها قابل اندازه گیری است.

Galaxy Note 4 Review (59)

 

تاچ ویز به سوی تخت شدن پیش می‌رود!

گلکسی نوت 4 با اندروید نسخه 4.4.4 عرضه می‌شود و خیلی عجیب هم نیست که بگوییم به نسخه پنجم از این سیستم عامل آپدیت خواهد شد. مطابق معمول به رابط کاربری تاچ ویز نیز مزین شده است. پس از طراحی رابط کاربری مترو توسط مایکروسافت، بسیاری از شرکت‌ها به سمت طراحی‌های تخت محصولات‌شان گام برداشتند و سامسونگ نیز برای آنکه از قافله جا نماند، تاچ ویز خود را تخت‌تر از گذشته به نمایش در آورده است. در گذشته شتر با بارش را در تاچ ویز گم می‌کردید بس که شلوغ بود اما اکنون بارش گم نمی‌شود و تنها ممکن است خود شتر را نیابید!

Galaxy Note 4 Review (53)

در اولین صفحه از صفحات موجود در Home شاهد یک مجله اینترنتی با نام My Magazine هستید که با وارد شدن به حساب کاربری و انتخاب موضوعات مختلف، اخباری را که شما نسبت به خواندنشان علاقه نشان داده‌اید، به نمایش در خواهد آورد.

کره‌ای‌ها خیلی بیشتر از آنچه که فکرش را می‌کنید به سلامتی خود اهمیت می‌دهند و به همین دلیل سامسونگ از برنامه S-Health بر روی نسل جدید سری نوت استفاده کرده که محیطی بسیار شکیل نیز دارد. این برنامه اطلاعاتی که از شما کسب می‌کند را با آنچه که از سنسورهای موجود بر روی گوشی بدست آورده، ترکیب کرده و در نهایت اطلاعات خیلی خوب و مفیدی را در اختیارتان قرار خواهد داد. به عنوان مثال می‌توانید تعداد گام‌هایی که در طول روز برداشته‌اید، مقدار کالری که جذب و دفع کرده‌اید، میزان ضربان قلبی که در آن لحظه داشته‌اید و کلی قابلیت‌های دیگر مرتبط با سلامتی را اندازه بگیرید.

Galaxy Note 4 Review (52)

با توجه به سایز دستگاه، شاید بتوان Multi Window را مهم‌ترین قابلیت در نظر گرفته شده برای نسخه چهارم از سری نوت سامسونگ دانست. جایی که با فعال کردن آن، می‌توانید دو برنامه را در کنار هم قرار داده و از هر دو به صورت همزمان استفاده کنید. به عنوان مثال همچنان که در حال تماشای فیلم هستید، مشغول ارسال SMS نیز باشید و یا هنگام گشت و گذار در اینترنت، وارد گالری شوید و عکس‌هایتان را مشاهده کنید. از جمله امکانات این قابلیت می‌توان به انتقال اطلاعات از یک پنجره به پنجره‌ای دیگر اشاره داشت به این معنی که مثلا لینکی که توسط SMS به دست‌تان رسیده را همزمان در کروم مشاهده کنید.

Galaxy Note 4 Review (51)

 

بنشین و فیلم‌ات را تماشا کن!

برای بخشی همچون مالتی مدیا مهمترین فاکتور که همان نمایشگر است را نوت۴ داراست! یعنی در سایزی بزرگ و با کیفیت قادر به تماشای ویدیو هستید. فاکتور بعدی پلیر دستگاه است که یکی از بهترین‌ها بر روی نوت از پیش نصب شده و ما هر چه ویدیو داشتیم بر روی آن ریختیم و به هیچ کدام از آنها نه نگفت! تنها قادر به پخش صدای یکی از ویدیوهایمان نبود در حالی‌که تصویر را خیلی خوب و روان به اجرا در می آورد. حتی ویدیو 4K را نیز بر روی آن ریخیتم و نوت۴ نخستین مدل اندرویدی بود که قادر به اجرای این ویدیو به صورت پیش فرض بود! (قبلا لومیا 1520 اجراش کرده بود) با این تفاسیر نیازی به نصب پلیر ندارید.

Galaxy Note 4 Review (28)

از لحاظ صدا نمی‌دانم چرا سامسونگ از دو اسپیکر استریو بر روی نوت استفاده نکرد تا حجت را بر آن تمام کند! با خساست تمام تک اسپیکری مونو در بدترین جای ممکن قرار داده که تقریبا همیشه دست‌تان بر رویش قرار می‌گیرد. بلندی صدا در نوع خود قابل توجه است اما کیفیت در حد و اندازه‌های نام نوت نیست. اگر از علاقه مندان به گوش دادن موزیک از طریق هدفون هستید، نوت 4 راضی‌تان خواهد کرد، هرچند که هنوز هم هیچ کمپانی از لحاظ صدا، بالای دست اچ‌تی‌سی نیامده است.

Galaxy Note 4 Review (29)

 

یک باتری اضافی برای خودت تهیه کن!

نوت 4 به یک باتری 3220 میلی آمپری مجهز شده که نسبت به نسل قبلی با 20 میلی آمپر افزایش مواجه است. با این میزان می‌توانید تا 28 ساعت در شبکه 3G صحبت کنید، بیش از 10 ساعت مشغول گشت و گذار در اینترنت باشید و یا 17 ساعت ویدیو ببینید. در یک استفاده معمولی تا یک روز نوت همراه شما خواهد بود. شاید در تست‌های گرفته شده این میزان تا دو یا سه روز هم افزایش داشته باشد اما شما چیزی نزدیک به 3 میلیون تومان پول داده‌اید تا دریچه‌ای از امکانات به روی‌تان باز شود اما اگر قرار باشد نور صفحه را تا انتها پایین بیاورید، در طول روز موزیک گوش ندهید، مدام از طریق Wi-Fi به اینترنت متصل نباشید و بازی هم نکنید، بله! در آن صورت تا یک هفته هم دوام خواهد آورد! هرچند که به اندازه یک 1100 نوکیا از آن کار کشیده‌اید اما باز هم به پای باتری آن نمی‌رسید! پس اگر می‌خواهید نهایت استفاده را از نوت ببرید، استفاده از یک باتری اضافه می‌تواند یک گزینه مناسب باشد.

Galaxy Note 4 Review (61)

اگر می‌خواهید جایگاه نوت را از لحاظ میزان نگه داری شارژ در یک استفاده معمولی بدانید، به نمودار زیر دقت کنید (استفاده معمولی یعنی اینکه در طول روز یک ساعت مکالمه کنید، یک ساعت مشغول وبگردی باشید و به همین میزان نیز ویدیو تماشا کنید).

 

برای‌مان چه آورده‌ای؟

نوت4 آمده تا ضرب المثل معروف “هر چه سایزش بزرگ‌تر سیم کارتش کوچک‌تر” را نقض کند. چرا که در این روزگار که همه دم از نانو سیم کارت می‌زنند، این مدل همچنان از میکرو سیم کارت استفاده می‌کند. نسخه چهارم از سری نوت به پورت مادون قرمز مجهز شده که توسط آن قادر به کنترل لوازم دیجیتالی اطراف‌تان هستید. نسخه 4.1 بلوتوث، NFC و GPS نیز از دیگر قابلیت‌های این مدل به شمار می‌روند. با اینکه بر خلاف نوت3 این مدل تنها در یک نمونه 32 گیگابایتی عرضه می‌شود اما خوش‌بختانه از طریق کارت حافظه قادر به ارتقای آن تا 128 گیگابایت دیگر نیز هستید. ناگفته نماند که از این میزان تنها 24 گیگابایت آن در دسترس شماست. سامسونگ هم به جمع کمپانی‌های رنگارنگ پیوسته و نوت4 خود را در 4 رنگ سفید، مشکی، طلایی و صورتی روانه بازار می‌کند تا بتواند دل خیلی‌ها را بدست آورد.

Galaxy Note 4 Review (19)

 

سامسونگ به کجا می‌رود؟

گلکسی اس5 را به خاطر دارید؟ مدلی از سامسونگ که ضد آب و گرد و غبار بود و گمان می‌کردیم نوت 4 نیز چنین قابلیتی داشته باشد اما گویا در امتحان IP68ها مردود شده! گلکسی اس4 را چطور؟ آن را به خاطر دارید؟ بازهم مدلی پر سر و صدا از سامسونگ که قابلیت‌های خاصی همچون توقف هوشمند ویدیو و یا Smart Scroll (حرکت صفحه با حرکت چشم) را در دل خود گنجانده بود اما نوت4 فاقد آن‌هاست! همین نسل سوم سری نوت از نسخه سوم Micro USB پشتیبانی می‌کرد اما خبری از آن در نوت 4 نیست! (یکی نیست بگه فازت چیه سامی؟) نمی‌دانم چرا عملکرد این کمپانی کره‌ای اینگونه شده! گویا خودش هم تکلیفش را نمی‌داند و مدام در حال تست قابلیت‌های منحصر به فرد بر روی گوشی‌هاست و با کلی تبلیغات و سر و صدا آن‌ها را بر روی محصولی قرار می‌دهد اما سال بعد، روز از نو و روزی از نو! ترسم از آینده است که پس از ادامه دادن 4 نسل از سری نوت، آن را هم به کنار بگذارد و تازه دریابد که به دردش نمی‌خورده! تا کی باید شاهد آزمون و خطاهای سامسونگ باشیم؟ صفحه QHD و سخت افزارهای فوق العاده که امروزه یک امر روتین شده و اگر همین‌ها را هم انجام ندهد که نوت4 با نوت3 تفاوتی نخواهد داشت. پس این وسط نوآوری چه می‌شود…؟!

Galaxy Note 4 Review (34)

 

کلام آخر

حال که با قابلیت‌های نسل چهارم از سری نوت آشنا شدید، بگویید تا بدانیم آیا حاضر هستید بابت چنین مدلی که کلی قابلیت را در دل خود گنجانده (و برخی را هم ندارد) مبلغی در حدود 2 میلیون 800 هزار تومان بپردازید؟

note4-seminar-8

Big Smile لبخند

  • صفحه نمایش QHD بسیار با کیفیت
  • سخت افزار فوق العاده قدرتمند و به روز
  • طراحی متفاوت از سامسونگ
  • قلم کاربری S-Pen
  • مجهز به سنسور ضربان قلب و اثر انگشت
  • دوربین 16 مگاپیکسلی بسیار با کیفیت مجهز به لرزش گیر اپتیکال

Shame اشک

  • ضدآب و گرد و غبار نیست!
  • اسپیکر مونو
  • گران است! (در حال حاضر)

به سوپر گروه گوشی‌های سامسونگ ملحق شوید

80 در مورد “بررسی تخصصی سامسونگ گلکسی نوت۴ (Note 4): به دنبال قلمرو!”

  1. سلام و عرض ادب
    من نوت ۴ دارم صفحه اش دچار مشکل شده هر تعمیر کاری بردم اراجیف گفت
    تو صفحه عکس کم رنگ بصورت مات یا اسکرین مونده…
    در واقع وقتی تلگرام بودم از دستم افتاده و عکس کیبورد تلگرام رو صفحه مونده…
    گفتن پیکسل مرده هست یا پیکسل داغ هست باید صفحه آموال دی عوض بشه
    ولی یه سالی هست همونجوری استفاده میکنم
    یه کم وجود این عکس خیلی کم رنگ اذیتم میکنه
    کسی میتونه کمکم کنه!

  2. سلام،خواهشا جواب بدید،من گوشی گالکسی نوت چهار مدل
    SM-N910Vاروپا هست،اینترنت نسل چهار رو هم ساپورت میکنه همه سیمکارت هارو قبول میکنه ولی وقتی سیمکارت فور جی رو نصب میکنم گوشی رو روشن میکنم بلافاصله میپره خاموش میشه هی روشن خاموش میشه اگه کسی میدونه دلیلش چیه و چطوری میشه درستش کنم بی نهایت ممنونش میشم خواهشا جواب بدین

  3. سلام یه کمک فوری میخوام نوت ۴ دارم فولو فوکوس شدید میکنه نمیدونم مشکلش چیه تلگرام۰۹۳۵۸۱۸۱۶۵۹ sh.babak021@ gmail.com

  4. سلام من Note4(N910c) دارم میخواستم بدونم ازبرنامه میراکست پشتیبانی میکنه یا نه اگر پشتیبانی میکنه تو کدوم قسمت قراار داره با باشکر

  5. سلام من نت ۴ خریدم پشت باطریش و در قسمت درباره گوشی نوشته که مدلش N910F هست اما با گرفتن سه دکمه هوم, پاور و صدا میزنه N910T این یعنی چی? تعمیرکار میگه سفارش آمریکا هست و اندروید ۶ براش نیامده الا ۴, ۴, ۴ هست در صورتی که برای N910F اندروید ۶ اومده.لطف میشم اگر کسی راهنماییم کنه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH