سر شاخ! (مقایسه سامسونگ گلکسی اس ۴ با اچ‌تی‌سی وان)

s4-vs-one

به فینال مسابقات جام قهرمانان آی‌تی رسیدیم، جایی که دو گوشی شکست ناپذیر این رقابت‌ها پای به زمین مسابقه می‌گذارند تا پس از ۳۰ بازی جذاب و نفس‌گیر، پیروز نخستین دوره این رقابت‌ها مشخص شود و گوشی پیروز جام ITCCup 2013 را به خانه خود ببرد.

در یک طرف گوشی مغرور سامسونگ ایستاده که در بازی قبلی موفق شد تا اکسپریا زد سونی با آن همه طرفدار و هیاهو را حذف کند و در سوی دیگر اچ‌تی‌سی وان که به سختی از سد اپتیموس جی پرو ال‌جی گذشت اما تا بدین مرحله، از بالاترین درصد رای کاربران برخوردار بوده و نشان داده که طرفداران پر و پا قرص و البته متعصبی دارد.

در این بین نقش ما فقط داوری است و همچون تمام رقابت‌های گذشته، قصد نداریم سمت هیچ گوشی را بگیریم و برای آنکه در مسابقه فینال از این بابت خیال شما راحت‌تر هم باشد، از یک کارشناس زبده دعوت کرده‌ایم تا در کنار ما به تحلیل بازی بپردازد. جناب میفِندِرِسکی (!) کارشناس افتخاری ماست که در این فینال داغ و هیجان انگیز همراهمان خواهد بود تا ببینیم که جام بر دستان کدام گوشی خواهد درخشید، پس با آی‌تی‌رسان و مسابقه شماره ۳۱ و پایانی، همراه باشید.

۱۰ دقیقه ابتدایی: طراحی و ظاهر

از آنجایی که هر کدام از گوشی‌ها تا به حال ۵ بازی انجام داده‌اند، به طور حتم با این دقایق کاملا آشنا هستید. اچ‌تی‌سی وان به لطف خلاقیت سازنده‌اش، دارای نمای جدیدی است و به همین خاطر نظر بیننده را به خوبی به سمت خویش جلب می‌کند. در بالای نمایشگرها دو اسپیکر دستگاه دیده می‌شوند که یک خوبی دارد و یک بدی! با قسمت خوب آن در پخش چند رسانه‌ای آشنا خواهید شد اما اجازه بدهید تا بدی‌اش را همین جا اعلام کنیم! افزایش ارتفاع دستگاه تا حدی که تقریبا با محصول سامسونگ که نمایشگر بزرگ‌تری هم دارد، در یک رده قرار می‌گیرد و این موضوع به نوعی نقطه ضعف محسوب می‌شود اما از آنجایی که اکثر پرچمداران امروزی دارای چنین هیکل و ظاهری هستند، کاربران به این نکته توجه چندانی نشان نمی‌دهند و شاید همین امر نشان از زیرکی اچ‌تی‌سی داشته باشد، چرا که علاوه بر استفاده از ابعادی بزرگ‌تر، اسپیکرهای خودش را نیز به بدنه جلویی تحمیل می‌کند، جایی که اکثر سازندگان از ترس نا همگونی دیزاین و یا افزوده شدن فضای اضافی، بخش پشتی و یا پایینی خود را به منظور جای دادن بلندگو انتخاب می‌کنند.

در طرف مقابل کهکشانی شماره چهارم می‌ایستد، محصولی که یکی از موفق‌ترین تولیدات این کمپانی و حتی تمام شرکت‌ها در استفاده از فضای مفید بوده و اگر از جلو به دستگاه خود خیره شوید، نمایشگر گوشی اکثر فضای دید شما را اشغال خواهد کرد. اما اگر از شما بپرسند که این مدل گلکسی S4 است و یا S3؟! به طور حتم در گفتن آن دچار تردید خواهید شد و حتی ممکن است با کلی فکر کردن، آخر سر به اشتباه نیز بیفتید چرا که سامسونگ با مهارت هر چه تمام‌تر، این دو برادر را شبیه به یکدیگر ساخته تا اگر از S3 بدتان آمده است، از S4 متنفر شوید! البته، بیایید انقدر پیاز داغ کار را بالا نبریم، چون S4 اگر به اندازه اچ‌تی‌سی وان در طراحی زیبا نباشد، اما زشت هم نیست و دلیل توقع اکثر کاربران، به خاطر پرچمدار بودن این مدل و تبلیغات گسترده‌ای است که برای آن صورت گرفته و در واقع این یک انتظار (به حق) بود که سامسونگ در این نسخه، تغییرات بیشتری را اعمال کند. از نظر راحتی در دست گرفتن، S4 کمی برتری دارد، به خصوص وقتی بدانید که نمایشگر آن بزرگ‌تر هم است، حس رضایت شما بیشتر خواهد شد چرا که به دلیل جنس خاص بدنه (که در قسمت بعدی بیشتر توضیح خواهیم داد) احتمال لغزندگی‌اش نسبت به One کمتر بوده و از طرفی به دلیل کار گذاری کلید پاور S4 در سمت راست و One در بالای دستگاه، احتمال افتادن محصول سامسونگ کمتر است.

up-eachother

سامسونگ از یک کلید فیزیکی در وسط و دو دکمه لمسی استفاده کرده و در مقابل اچ‌تی‌سی تنها دو کلید لمسی دارد که در دو طرف لوگوی این کمپانی کار گذاشته شده‌اند.

led-s

اگر گوشی‌ها را به پشت برگردانیم، طراحی اچ‌تی‌سی چشم نواز‌تر است (برای سامسونگ حتی چشم خراش است!). بدنه یک دست آلومینیومی با لوگوی beatsaudio حکایت از روزهای شیرینی دارد که با این گوشی خواهید گذراند و از طرفی یک تکه بودن بدنه، این هشدار را به شما می‌دهد که به باتری دسترسی ندارید و بایستی مراقبت بیشتری از دستگاه خود داشته باشید. در طرف مقابل S4 با چهره‌ای در هم رفته پشتش را به ما کرده و با آنکه بافت بدنه نسبت به S3 کمی مدرن‌تر به نظر می‌رسد، اما چیز جذابی برای مشاهده ندارد و حتی نوار دور گوشی که رنگ فلز بر روی آن خورده، از جلال و ابهت این ماده خالی بوده و همان رنگ و بوی پلاستیک خودمان را می‌دهد (سامسونگ، فیبر کربن صدایش می‌کند!).

back-phone

نقد میفندرسکی: به نظر من در این ۱۰ دقیقه ابتدایی، اچ‌تی‌سی نشان داد که ذوق بیشتری در طراحی خود به خرج داده و با آنکه محصول سامسونگ خوش دست و باریک است، اما عدم ذوق طراحان و تشابه با محصول نه چندان زیبای قبلی، سبب می‌شود تا وان بتواند در این لحظات سوار بر بازی باشد. فقط اگر اچ‌تی‌سی کمی در جای‌گذاری کلید پاور هم دقت عمل بیشتری از خود نشان می‌داد، به طور حتم برنده این بخش از بازی بود.

s4-and-one

دقیقه ۱۰ تا ۲۰: جنس و وزن بدنه

دوست دارید از وزن شروع کنیم یا جنس بدنه؟ طرفداران سامسونگ فریاد می‌زنند از وزن و به همین خاطر ما هم این گزینه را در اولویت کاری خودمان قرار می‌دهیم. محصول سامسونگ علی‌رغم نمایشگر بزرگ‌تر، ۱۷ گرم سبک‌تر است و این یک مزیت به حساب می‌آید، حتی برای کسانی که می‌گویند وزن گوشی برای ما مهم نیست! اما این برتری را می‌توان در اینجا کمی پر رنگ‌تر هم دانست چرا که به خاطر بدنه نسبتا لغزنده اچ‌تی‌سی وان و همچنین محل بد کلید پاور امکان افتادنش از دست، بسیار بیشتر از گوشی سامسونگ است. آخ! گوشی‌ها از دستمان بر روی زمین افتاد و از شانس بد سطح زمین دارای شیب بود و به همین خاطر چندین ملق نیز زدند! اجازه بدهید تا گوشی‌ها را بر داریم تا ببینیم چه بلایی سر آن‌ها آمده است. ابتدا نگاهی به اچ‌تی‌سی وان بیندازیم، بدنه آلومینیومی به طور معمول مستعد خط و خش پذیری و حتی در حالت ساخت ظریف (همچون آی‌فون ۵) دچار فرو رفتگی می‌شود، اما خوشبختانه این مدل بدنه مستحکمی دارد و به جز چند خط و خش سطحی که با یک مداوای سراپایی حل می‌شود، احتیاجی به معالجه ندارد. البته اگر برخورد کمی شدیدتر باشد و یا شانس نداشته باشید، شاهد زخم‌های عمیق‌تری هم خواهید بود. حال به سراغ گلکسی S4 می‌رویم که پیش از ما آقای میفندرسکی آن را از روی زمین برداشته و رنگش مثل گچ سفید شده است! با اشاره دست وی متوجه می‌شویم که باید هرچه سریع‌تر به اورژانس زنگ بزنیم زیرا حال گلکسی چندان خوب نیست! تقریبا این گوشی با هر قسمتی از کناره‌ها که به جایی خورده، روی آن بخش را زمین نزده و یک اثری بر روی خودش باقی گذاشته است! در واقع توصیه ما این است که این گوشی را به هیچ عنوان بدون بامپر (محافظ جانبی) نخرید زیرا استحکام آن مانند ژله است و ظاهر هر سطحی را به خودش می‌گیرد، بااین تفاوت که دیگر به شکل اولیه‌اش هم باز نمی‌گردد!

2-phones

البته سامسونگ برای آنکه شما حداقل کمی از اشک‌های خودتان را پاک کنید، از نسخه سوم گوریلا گلس برای مهم‌ترین قسمت دستگاه یعنی نمایشگر آن بهره گرفته تا حداقل در این بخش خیال‌تان جمع‌تر باشد که به آن صدمه‌ای وارد نمی‌شود، محلی که اچ‌تی‌سی با استفاده از نسخه دوم گوریلا گلس، عملا یک گام از محصول سامسونگ عقب‌تر مانده است.

تحلیل میفندرسکی: گلکسی S4 یکی از سبک وزن‌ترین گوشی‌های بازار در چنین ابعادی است که با استفاده از نسخه سوم گوریلا گلس، این امر را به خوبی محقق کرده است. در مقابل جنس نا مطلوب بدنه در کنار استحکام بسیار پایین کناره‌ها، آن را به یکی از ضربه پذیرترین و به نوعی گریه آورترین محصولات برای خریدار خود بدل ساخته است.

اچ‌تی‌سی وان با آنکه کمی سنگین وزن‌تر است، اما جنس بدنه بسیار مطلوبی دارد و به این راحتی‌ها هم اشک را به چشمان شما نمی‌آورد، اگرچه به دلیل ساختار خاص، اگر این گوشی دچار خرابی شود، رسما شما را سکته داده و کاری می‌کند که به دلیل دشواری بسیار در تعمیر آن، گوشی را راهی بهشت زهرا کنید!

دقیقه ۲۰ تا ۳۰: نمایشگر

این قسمت، از آن دست بخش‌هایی است که محل مناقشه بسیاری دارد! فناوری ساخت هر دو نمایشگر متفاوت بوده و طرفداران خاص خود را دارد. البته در ابتدا باید به دلیل نمایشگر بزرگ‌تر سامسونگ یک امتیاز مثبت را به آن داد، ضمن آنکه هر دو گوشی دارای وضوح تصویر فول اچ‌دی و چگالی پیکسلی بالاتر از ۴۰۰ هستند و همین امر سبب می‌شود چشمان انسان تفاوتی را در وضوح آن‌ها احساس نکند.

اچ‌تی‌سی وان از Super LCD 3 استفاده می‌کند که ادعایش در نشان دادن طبیعی رنگ‌ها و رنگ سفید بسیار روشن است و از سوی دیگر گلکسی S4 از Super AMOLED بهره می‌گیرد که توانش در کنتراست بالا و رنگ مشکی عمیق است. حال شما سیاهی را دوست دارید و یا سپیدی را؟!

شاید با دیدن این سوال به یاد داستان‌های درام بیفتید که سپیدی همیشه بر سیاهی غلبه می‌کند، اما توصیه می‌کنیم که این تفکر را به کنار بگذارید زیرا اینجا مشکی، رنگ عشقه!

در واقع مشکلی خالص در S4 برای شما کنتراست بی‌نهایت را به ارمغان می‌آورد، امری که اچ‌تی‌سی وان از به دست آوردنش عاجز است و از سوی دیگر انگ اشباع بودن رنگ‌ها به S4 زده می‌شود، موردی که سامسونگ تلاش زیادی کرده تا با سیستم رنگی RGB‌ خود تا حد امکان بر این نقیصه فائق آید، موردی که برخی از کاربران آن را یک مزیت نیز به حساب می‌آورند!

اگر دو گوشی را به زیر نور شدید ببریم، در وهله نخست سفیدی بالاتر اچ‌تی‌سی وان سبب می‌شود خوانایی نمایشگر آن برتر باشد اما اگر آن‌ها را سمت نور مستقیم بچرخانیم، گوریلا گلس ۳ به خاطر بازتابش پایین‌تر نور، موفق‌تر عمل می‌کند (در گوشی سامسونگ). پس در نور شدید نمی‌توان یکی را کاملا برتر دانست.

in-sun

برای آنکه با کیفیت رنگ‌ها و تصاویر بیشتر آشنا شوید، هر دو دستگاه را در کنار یکدیگر گذاشته و عکس گرفتیم. حال شما قضاوت کنید که کدام یک برتر است (نمایشگر سمت راست S4 و سمت چپ وان است).

dis4 dis1 dis-2 dis3

تحلیل میفندرسکی: نگاه از زاویه‌ها در S4 عالی‌ست، اگرچه اچ‌تی‌سی وان هم یکی از بهترین‌ها در بین ال‌سی‌دی‌ها است. به شخصه کنتراست رویایی S4 را خیلی دوست دارم، این گوشی حتی از S3 نیز بهتر است و با افزایش میزان سفیدی، تصاویر را بسیار درخشان تحویل شما می‌دهد. در مقابل اچ‌تی‌سی وان هم کیفیت کاملا قابل قبولی داشته و با آنکه سخت است آن را با S4 برابر دانست، اما حداقل سرافرازانه این بخش را ترک می‌کند.

دقیقه ۳۰ تا ۴۰: رابط کاربری

یکی از کارهای سخت دنیا، این است که شما دو وسیله خیلی خوب و مشهور داشته باشید و بخواهید از بین آن‌ها یکی را به عنوان گزینه برتر انتخاب کنید. مثلا بگویید: فراری بهتر است یا پورشه؟! بنز بهتر است یا بی‌ام‌و؟! سنس بهتر است یا تاچ ویز؟!

به جرات می‌توان این دو رابط کاربری را بهترین اینترفیس‌های حال حاضر بازار برای اندروید دانست که هر کدام طرفدارهای ویژه خود و البته دشمنانی قسم خورده دارند! از آنجایی هم که ما دنبال پروژه دشمن سازی برای خودمان نمی‌گردیم، برای شما چند تا عکس از این رابط کاربری می‌گذاریم و تحلیل را هم به گردن جناب میفندرسکی می‌اندازیم تا اگر قرار به خوردن کتک بود، ایشان نوش جان بفرمایند! (عجب نامردهایی هستیم‌ها!)

رابط کاربری S4

s4-ui1 s4-ui2

رابط کاربری ONE

one-ui

تحلیل میفندرسکی: این دو گوشی با ورژن‌های مختلفی از اندروید وارد بازار شدند، وان با نسخه 4.1 و S4 با 4.2 که البته اچ‌تی‌سی خیلی زود ورژن بالاتر را برای گوشی محبوبش عرضه نمود تا ایراداتی چون نبود گزینه اعلانات را برطرف کند.

اولین چیزی که در سنس خیلی جلب توجه می‌کند BlinkFeed است که آخرین اخبار را به دلخواه شما بر روی نمایشگر گوشی نمایش می‌دهد. منوها ظاهر ساده و خاصی دارند و با آنکه تنظیمات به پر زرق و برقی سامسونگ نیست، اما نیازهای کاربر را پاسخ می‌دهد.

در طرف دیگر هم تاچ ویز با انواع و اقسام قرتی بازی‌ها عرضه شده که علی‌رغم همه این موارد، سعی نموده تا اصالت اندرویدی‌اش را حفظ نماید. آیکون‌های بسیاری برای اعلانات در نظر گرفته شده و سامسونگ تلاش زیادی داشته تا قابلیت شخصی سازی بالا در کنار راهنمایی‌های گسترده را به کاربرش عرضه کند.

دقیقه ۴۰ تا ۵۰: سخت افزار

سامسونگ در نسخه جهانی خود با چیپست اختصاصی‌اش موسوم به Exynos 5 Octa 5410 عرضه می‌شود و در برخی از بازارها (همچون آمریکا) به خاطر اینکه اپراتورها نیاز به نسخه LTE دارند و چیپست سامسونگ از این شبکه پشتیبانی نمی‌کند، به ناچار Snapdaragon 600 بر روی گوشی استفاده شده است، چیپستی که قلب تپنده اچ‌تی‌سی وان به صورت پیش فرض است و در آن چهار هسته Krait 300 با فرکانس کاری 1.7 گیگاهرتز به کار گرفته شده است. در تست‌های انجام شده از نظر قدرت، برخلاف تصور بسیاری (به خاطر فرکانس بالاتر هسته‌های اسنپدراگون ۶۰۰)، عملکرد اگزینوس با چهار هسته A15 و فرکانس 1.6 گیگاهرتز بهتر گزارش شده است. البته این گوشی ۴ هسته دیگر هم دارد که در فعالیت‌های سبک به کار می‌افتند (هسته‌های ضعیف A7) و البته برخلاف انتظار همگان در مصرف پایین‌تر نسبت به نسخه دیگر گلکسی اس ۴، میزان استفاده باتری در این گوشی بیشتر است!

البته از آنجایی که مبارزه بین اچ‌تی‌سی وان و اس ۴ ورژن I9500 است، پس دیگر صحبتی از I9505 نمی‌کنیم و به سراغ دو تیم قدرتمند خود می‌رویم. واحدهای گرافیکی گوشی‌ها نیز در این بین کاملا متفاوت هستند. اس ۴ از PowerVR SGX 544MP3 استفاده می‌کند و وان از Adreno 320 مشهور که هر دو از قوی‌ترین بازیگران دنیای GPUها هستند.

در اینجا قصد نداریم که بر روی کاغذ و در واقع تئوری به مقایسه مبارزان بپردازیم، چرا که جام قهرمانان آی‌تی، عرصه عمل است! به همین خاطر از چند برنامه بنچمارک گیری معتبر در این بخش استفاده می‌کنیم تا ببینیم که گوشی‌ها در عمل چه حرف‌هایی برای گفتن دارند.

در مرحله نخست به سراغ بنچمارک پی رفتیم، آزمونی ساده و در عین حال گویا که توانایی هسته‌ها را در محاسبه عدد پی نشان می‌دهد و بالطبع هرچه عدد به دست آمده (بر حسب میلی‌ثانیه) کمتر باشد، نشانگر سرعت بیشتر هسته‌هاست. عدد ۱۴۲ میلی‌ثانیه برای S4 و ۱۴۷ میلی‌ثانیه برای اچ‌تی‌سی وان، نشان داد که تفاوت چندانی را نمی‌توان در این قسمت شاهد بود و تنها یک برتری جزئی با S4 است.

bench-pi

پس از این بخش، به سراغ آزمون Quadrant Professional رفتیم که در ۴ بخش مختلف عملکرد گوشی‌ها را می‌سنجد. نمواردهای زیر، خود گویای همه چیز است.

cpu graphic memory io

سپس برای بررسی کارایی واحد گرافیکی پای NenaMark 2 را به آزمون‌های خود باز کردیم که اعداد 60 برای S4 و 61.5 برای اچ‌تی‌سی وان، نشان از کمی قدرت بالاتر برای Adreno 320 داشت.

nena

امتحان سوم مربوط به AnTuTu بود که برخلاف اسم عجیبش! کارایی بسیار خوبی دارد و با یک سری آزمون‌های مختلف از تمام بخش‌های گوشی، امتیازی را به دستگاه اعطا می‌کند. عدد ۲۸۰۵۲ برای S4 در مقابل ۲۳۰۸۹ اچ‌تی‌سی وان، نشان داد که این برنامه به محصول سامسونگ روی خوش بیشتری را نشان داده است.

antutu

در مرحله آخر هم از Vellamo و تست HTML5 آن استفاده کردیم که این بار اچ‌تی‌سی وان با امتیاز ۲۲۰۲ بالاتر از S4 با رقم ۱۷۲۵ ایستاد.

vellamo

تحلیل میفندرسکی: بایستی یک واقعیت را پذیرفت که همیشه اعداد بنچمارک نشان از برتری مطلق یک دستگاه ندارند، به خصوص هنگامی که شما دو گوشی توانمند چهار هسته‌ای داشته باشید که همه برنامه‌ها و بازی‌های روی کره زمین (مخصوص به موبایل) را به راحتی آب خوردن اجرا می‌کنند!

دقیقه ۵۰ تا ۶۰: دوربین

cameras

اچ‌تی‌سی در گوشی وان که دومین تلفن همراه مجهز به لرزش‌گیر اپتیکال بود (پس از لومیا ۹۲۰) کاری کرد تا یکی از متفاوت‌ترین مدل‌های تولیدی در بخش دوربین تا به امروز وارد بازار بشود. اما هر تفاوتی، دلیل بر خوب بودن نیست و هر خوبی هم متفاوت نیست! بیایید کمی نزدیک‌تر به این لنز ۴ مگاپیکسلی نگاه کنیم.

باور عمومی که در بین اکثر کاربران وجود دارد، این است که هر چه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد، دوربین کیفیت بهتری خواهد داشت و به همین خاطر یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی تا ۳ برابر بهتر از ۴ مگاپیکسلی خواهد بود. اما آیا واقعا این چنین است؟! اچ‌تی‌سی در مقابل این سوالات یک جواب دارد و می‌گوید: لنز دوربین‌های موبایل کوچک هستند و به همین خاطر هر چه تعداد پیکسل‌ها افزوده شود، به دلیل کمبود فضای کافی، اندازه آنان کوچک‌تر خواهد شد و همین امر سبب می‌گردد که علاوه بر کاهش کیفیت هر پیکسل، میزان نویز نیز در تصویر به دلیل عدم توانایی دریافت نور کافی توسط پیکسل‌ها و اندازه کوچک‌تر آن‌ها، بالا برود. حال در دوربین جدید وان، هر پیکسل تا ۳۰۰ درصد نور بیشتری را نسبت به پیکسل‌های یک دوربین موبایل ۱۳ مگاپیکسلی جذب خواهد کرد (به دلیل ابعاد بزرگ‌تر) که سبب بالاتر رفتن کیفیت عکس خواهد شد. در تصویر پایین ساختار سنسور اولترا پیکسل اچ‌تی‌سی وان را مشاهده می‌کنید.

more-light

در واقع اچ‌تی‌سی ادعا می‌کند که اندازه پیکسل‌ها در اینجا بزرگ‌تر شده و همین امر نه تنها نقیصه‌ای چون کم‌تر بودن تعداد آن‌ها را پوشش می‌دهد، بلکه در مجموع سبب بالاتر رفتن کیفیت عکس می‌شود.

sensor2

البته این تنها مورد در برتری دوربین وان نیست. ImageChip 2 قابلیت‌هایی چون فوکوس خودکار متوالی، قابلیت ضبط تصاویر به صورت HDR و کاهش دهنده نویز را نیز دارد و حتی دوربین، لزرش گیر اپتیکال جهت جلوگیری از تار شدن تصاویر در اثر لرزش دست را نیز داراست. فکر کردید تمام شد؟! خیر! یک نکته مهم دیگر میزان Aperture یا اندازه باز شدن لنز است که هر چه عدد کمتری باشد، نشان از گشودگی بیشتر لنز و در نتیجه ورود نور بهتر دارد. در اغلب لنزها این مقدار (که با F نشان داده می‌شود) برابر با 2.8 است. گلکسی اس ۳، F/2.6 و آی‌فون ۵، F/2.4 دارد. اما اچ‌تی‌سی وان دست همه را از پشت بسته و این میزان را به 2.0 رسانده تا به نوعی وایدترین لنز موجود را داشته باشد (نسبت به آی‌فون ۵، ۴۴ درصد نور بیشتری وارد آن می‌شود).

sensor

در طرف مقابل گلکسی S4 قرار دارد که همیشه سامسونگ در این رده از محصولاتش، دوربین‌های بسیار با کیفیتی را کار گذاشته است تا مبادا دل نازک خریداران کهشکشانی‌ها را بشکند. در اینجا شما شاهد یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی با تک فلاش LED هستید. تصاویر با کیفیت مناسبی گرفته می‌شوند و میزان Aperture یا گشودگی دیافراگم رقم مناسب 2.2 است که البته در مقابل اچ‌تی‌سی وان با f/2.0 کمی پایین‌تر می‌ایستد. اما باید توجه داشت که در اینجا تعداد پیکسل‌ها بیش از ۳ برابر هستند و همین امر، در بهبود کلی کیفیت عکس‌ها در برابر رقبا تاثیر به سزایی دارد.

اما تمام هنر S4 به همین جا ختم نمی‌شود، بلکه قابلیت‌های گوناگون عکاسی از مزایای آن به شمار می‌رود و همین موارد سبب شده تا خواستگارهای زیادی داشته باشد.

به عنوان مثال در Dual Camera، دوربین جلویی تصویر شما را به عکسی که گرفتید می‌چسباند! البته تنها یک قاب برای آن در نظر گرفته شده (با حالت تمبری که باطل شده!) و جایگاه آن می‌تواند کمی بر روی عکس شما تاثیر منفی هم داشته باشد! اما برای کسانی که دوست دارند در عکس گرفته شده توسط خودشان حضور داشته باشند، یک ایده بسیار خوب است.

dual-camera

در حالت Sound & Shot شما ۹ ثانیه فرصت دارید هر چیزی که می‌خواهید درباره عکس گرفته شده بگویید و بر روی آن ضبط کنید. در قابلیت Drama یک سوژه متحرک در کادری ثابت، چندین بار عکس‌برداری می‌شود و تلفیقی از آن‌ها یک عکس جادویی را به شما تحویل می‌دهد!

sound-and-shot

با Animated Photo می‌توانید یک تصویر متحرک Gif بسازید و در حالت Eraser سوژه‌های نامناسب و مزاحم عکس خود را حذف کنید.

animated

برای آنکه بهتر با چند و چون قابلیت عکاسی گوشی‌ها آشنا شوید، تصاویر زیر را در شرایط کاملا یکسان با آن‌ها گرفتیم تا خود قضاوت کنید که عملکرد کدام یک برتر است.

S4-PIC5
گلکسی S4 در نور اتاق
ONE-PIC5
اچ‌تی‌سی وان در نور اتاق

s4-cam3
S4 در روز روشن
one-came3
وان در روز روشن
s4-cam2
گلکسی S4
one-cam2
اچ‌تی‌سی وان
s4-cam4
گلکسی S4 در فضای نیمه تاریک
one-came4
اچ‌تی‌سی وان در فضای نیمه تاریک
s4-night-mode
گلکسی S4 در فضای نیمه تاریک در حالت Night Mode
one-nightmode
اچ‌تی‌سی وان در فضای نیمه تاریک در حالت Night Mode
s4-cam1
S4 در تاریکی مطلق به همراه فلاش
one-pic1
اچ‌تی‌سی وان در تاریکی مطلق به همراه فلاش

برای مقایسه دوربین فیلم‌برداری، هر دو گوشی را در حالت فول اچ‌دی گذاشته و مشغول به فیلم‌برداری شدیم. ۲ دقیقه در شرایط مختلف و البته یکسان برای هر دو اقدام به ضبط فیلم کردیم، جایی که تعداد پیکسل‌ها برابر بوده و بر خلاف زمان عکاسی، تعداد بیشتر پیکسل به داد S4 نمی‌توانست برسد! حجم کلیپ محصول اچ‌تی‌سی برابر با ۲۵۰ و برای S4 در حدود ۲۴۵ مگابایت شد که اعداد نزدیکی به یکدیگر هستند.

تحلیل میفندرسکی: مشخصا اچ‌تی‌سی وان استاد تصویر برداری در صحنه‌های کم نور است، جایی که هم در عکاسی و هم فیلم‌برداری، برتری بالایی دارد. اما وقتی که به نور کافی برسیم، این S4 است که به دلیل تعداد پیکسل بالاتر، برتری خواهد داشت. البته در بخش فیلم‌برداری که تعداد پیکسل‌ها متفاوت است، بالانس نوری را S4 بهتر رعایت می‌کند و به هم پیوستگی فریم مناسب‌تری هم دارد، از طرف دیگر اچ‌تی‌سی وان علاوه بر موفقیت در مکان‌های تاریک، از سرعت فوکوس مناسبی برخوردار است.

دقیقه ۶۰ تا ۷۰: پخش چند رسانه‌ای

در این بخش می‌توان سه عامل را برای لذت بردن از یک پخش خوب، اصلی قلمداد کرد. صدا، تصویر و پشتیبانی! دو گزینه نخست که مشخص است و منظور از پشتیبانی، توانایی پخش کدک‌های مختلف است که در این بخش به لطف حضور اندروید با انواع و اقسام نرم‌افزارها در کنار سخت افزار قدرتمندی که هر دو دستگاه دارند، هیچ کمبودی احساس نمی‌شود. البته گوشی سامسونگ به صورت پیش فرض از کدک‌های بیشتر پشتیبانی می‌کند اما از آنجایی‌که ما بر روی هر دو دستگاه MX Player به همراه تمام کدک‌های جانبی را نصب کردیم، هیچ کدام مشکلی در نمایش محتواهای اچ‌دی و فول اچ‌دی نداشتند.

در قسمت تصویر، چند کلیپ را به صورت هم زمان بر روی دو رقیب پخش کردیم، واقعیت اینجاست که هر دو در حد کاملا قابل قبولی به نمایش می‌پردازند، به نحوی که نمی‌شود یکی را بر دیگری برتری داد، فقط شاید 0.3 اینچ اندازه اضافه نمایشگر S4، مزیت کوچکی را برای آن ایجاد کرده باشد.

multimedia

وقتی به بخش صدا می‌رسیم، از همان لحظه نخست اسپیکرهای اچ‌تی‌سی وان برای S4 خط و نشان می‌کشند و فقط نگاهی به فضای اشغال شده، انتظار اختلافی در حد یک سیستم خانگی 7.1 بانده با دو اسپیکر کوچک کنار کامپیوتر را برای ما تداعی می‌کند، اما در زمان پخش، واقعا چنین موردی دیده نمی‌شود! در واقع تک بلندگوی S4 با آن منفذ کوچکش، خیلی خوب در برابر اسپیکرهای وان ایستادگی می‌کند و حتی می‌توان حجم صدا را برابر دانست، اما همه چیز که حجم نیست! اگر در جزئیات و میزان باس تولیدی دقت کنیم، برتری با اچ‌تی‌سی وان است، جایی که فناوری beats audio هم به کمک این سازنده آمده تا مجموعه صدای بی‌نظیری را تقدیم گوش‌های شما بکند!

تحلیل میفندرسکی: بسیاری برنده این بخش را از پیش تعیین شده می‌دانستند، اما سامسونگ به لطف نمایشگر با کیفیت و تک بلندگوی توانمند خود کاری کرد تا شاهد یک رقابت نزدیک و پایاپای باشیم.

دقیقه ۷۰ تا ۸۰: باتری

هر چه به دقایق پایانی بازی نزدیک‌تر می‌شویم، حساسیت‌ها نیز بالاتر می‌رود. اهمیت بسیار زیاد پیروزی در این مسابقه باعث شده که گوشی‌ها با احتیاط بازی را ادامه دهند و هیچ کدام جرات یک حمله همه جانبه را نداشته باشند. در بخش باتری نیز این محتاط بودن کاملا به چشم می‌خورد، جایی که عملکرد گلکسی S4 در حالت کلی کمی چربش دارد اما زمان مکالمه و وب‌گردی اچ‌تی‌سی وان بالاتر است. در دو تصویر زیر، به خوبی مشخص شده که هر گوشی تا چه میزان توانایی مقاومت در برابر استفاده‌های گوناگون را داراست.

S4 BATTERY

one-battery

تحلیل میفندرسکی: برتری یک مدل در این قسمت بستگی زیادی به استفاده کاربر دارد، اگر اهل وب‌گردی باشید، اچ‌تی‌سی وان گزینه مطلوب‌تری است و اگر برای شما دیدن فیلم و کلیپ بر روی گوشی اهمیت دارد، پس S4 گزینه مطلوب‌تری خواهد بود. اگرچه در حالت کلی، کمی برتری با S4 در زمان استندبای بوده و فاصله‌تان با شارژر بیشتر است!

دقیقه ۸۰ تا ۹۰: سایر امکانات

وقتی به چنین قسمتی از کار برسیم، هر دو گوشی هر چه توانایی دارند، با خود به زمین بازی می‌آورند. هر دو مدل از پورت اینفرار رد بهره می‌برند اما سامسونگ به همراه یک برنامه اختصاصی نظیر Watch On‌ ارایه می‌شود که از طریق آن قادر به کنترل وسایل صوتی و تصویری اطراف خود هستید. گلکسی S4 با سه ظرفیت ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی عرضه شده، در حالی‌که اچ‌تی‌سی وان دو نسخه ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی دارد و به دلیل قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی توسط S4، می‌توان کمی برتری را از آن محصول سامسونگ دانست.

در زمینه قابلیت‌های نرم‌افزاری، با آنکه وان به همراه برنامه‌هایی چون Zoe یا Blink feed عرضه شده اما در مقابل امکانات رنگارنگ سامسونگ، یک گام عقب‌تر است. شاید بسیاری از افراد، قابلیت‌هایی چون S Voice که به نوعی به تبعیت از Siri اپل ساخته شده است یا خاصیت Quick Glance و Smart Stay و Air Gesture‌ و… را چندان کاربردی ندانند، اما بایستی پذیرفت که بودنشان بیشتر از نبودشان ارزش دارد!

هر دو گوشی از نسخه 4 بلوتوث استفاده می‌کنند و امکانات ارتباطی آن‌ها در حد بسیار کاملی است.

back-phones

تحلیل میفندرسکی: امکانات رنگارنگ نرم‌افزاری را نمی‌توان به راحتی در S4 نادیده گرفت، موردی که نه تنها اچ‌تی‌سی وان، بلکه هیچ گوشی دیگری به پایش نخواهد رسید. همچنین تنوع حافظه‌ها برای محصول سامسونگ بیشتر است، اگرچه به دلیل تعداد بسیار زیاد برنامه‌ها، نصفی از حافظه ۱۶ گیگابایتی داخلی همیشه اشغال بوده و کاربر را مجبور به تهیه کارت حافظه جانبی می‌کند.

وقت اضافه: قیمت

در دقایقی قرار داریم که تنها یک اشتباه از سوی هر کدام از گوشی‌ها، به قیمت از دست دادن بیش از یک ماه تلاش آن‌ها خواهد بود. اگر سری به بازار داخلی بزنیم و قیمت گوشی‌ها را جویا شویم، متوجه خواهیم شد که هیچ‌کدام حال و روز چندان خوشی ندارند! محصول اچ‌تی‌سی، نسخه ۳۲ گیگابایت و بدون گارانتی آن در حدود ۲ میلیون تومان و با گارانتی اصلی‌اش بین 2.200.000 تا 2.300.000 تومان قیمت گذاری شده است. در سوی دیگر، گلکسی S4 شرایطش نه تنها دست کمی از اچ‌تی‌سی وان ندارد بلکه کمی هم بدتر است! نسخه ۱۶ گیگابایتی این کالا (بدون گارانتی) را می‌توان کمی بالاتر از 1.900.000 تومان پیدا کرد و برای ورژن ۳۲ گیگابایتی، باید بالای ۲ میلیون تومان برای این گوشی کنار گذاشت. ضمن اینکه قیمت کالای گارانتی‌دار (در نسخه ۱۶ گیگابایتی) به بالای 2.100.000 تومان رسیده که نشان از حال و روز نه چندان خوب و موجودی پایین این کالا در بازار داخلی دارد، جایی که در طی این چند وقت و علی‌رغم پایین آمدن قیمت ارز در کشور، روند قیمتی S4 بر عکس بوده و سر به ناسازگاری گذاشته است!

تحلیل میفندرسکی: اگر شرایط سامسونگ (به خصوص در واحد موبایل) در کشور به حالتی غیر عادی در نمی‌آمد، به طور حتم وقت‌های اضافه می‌توانست برگ برنده سامسونگ باشد و کار را در انتهای مسابقه یک‌سره کند، اما ظاهرا سرنوشت، بازی دیگری را برای این دو مدل رقم زده است.

بازی در وقت قانونی به پایان رسیده اما هرچه به تابلوی نتیجه نگاه می‌کنیم، نمی‌شود برنده را مشخص کرد. پس به ناچار داور دو وقت اضافه دیگر را اعلام می‌کند تا بلکه در این دقایق، بتوان پیروز را مشخص نمود.

وقت اضافه اول: تست وای‌فای

در وقت اضافه اول به سراغ شبکه بی‌سیم گوشی‌ها رفتیم تا میزان برد آن‌ها را بسنجیم. بدین منظور یک روتر بی‌سیم ایسوس را در گوشه‌ای کار گذاشته و هر دو رقیب را از طریق خطوط بی‌سیم به آن متصل کردیم. این آزمون را در فاصله‌های ۳ و ۱۵ متری گرفتیم که نتایج را مشاهده می‌کنید.

s4-wifi-3m
گلکسی S4 در فاصله ۳ متری
one-wifi-3m
اچ‌تی‌سی وان در فاصله ۳ متری
s4-wifi-15m
گلکسی S4 در فاصله ۱۵ متری
one-wifi-15m
اچ‌تی‌سی وان در فاصله ۱۵ متری

تحلیل میفندرسکی: به نظر می‌رسد اچ‌تی‌سی وان در فواصل دورتر از روتر، عملکرد کمی بهتری از خود نشان می‌دهد و توانایی دریافت سیگنال آن بالاتر است.

وقت اضافی دوم: بازی

وقتی شما دو گوشی فول اچ‌دی با پردازنده‌های قدرتمند ۴ هسته‌ای دارید، به سراغ اجرای بازی‌های سبک نخواهید رفت! پس ما هم مثل شما عمل کرده و فقط در پی بازی‌های سنگین خواهیم بود تا در وقت اضافی دوم، هر چی توانایی برای گوشی‌ها مانده، از آن‌ها گرفته تا بلکه یکی رضایت به باختن بدهد!

ابتدا بازی Need for speed: Most Wanted را بر روی گوشی‌ها امتحان کردیم و پس از دقایقی، دیدیم که هیچ کدام از گوشی‌ها آخ نمی‌گویند! پس گفتیم به سراغ یک بازی دیگر برویم که به جای آخ، فریاد بکشند! پس از Modern Combat استفاده کردیم. لحظاتی از بازی نگذشته بود که هر دو گوشی کم کم شروع به گرم شدن کردند، مشخص بود حال و هوای اکشن بازی حسابی بر روی آن‌ها تاثیر گذاشته و گرمای وجودشان را افزایش داده است. بازی کردن را ادامه دادیم تا جایی که احساس کردیم بدنه آلومینیومی اچ‌تی‌سی از یک حدی، گرمایش فراتر نمی‌رود. ظاهرا به شرایط بازی عادت کرده بود و بیشتر از این قصد جو گیر شدن نداشت! اما در سوی دیگر گلکسی S4 به قدری غرق در بازی شده بود که همه چیز را فراموش کرده و اطراف دوربین و همچنین ال‌سی‌دی مقابلش به مرز داغ شدن رسیده بود، به نحوی که احساس خطر کردیم و حتی تلفن را برداشتیم تا به ۱۲۵ زنگ بزنیم! اما گوشی با این حد از گرما هم باز به خوبی کار می‌کرد، اگرچه این درجه حرارت بالا، حداقل برای انگشتان ما منطقی نبود!


تحلیل میفندرسکی:  بازی کردن با هر دو گوشی بسیار لذت بخش است و قدرت بالا به هیچ بازی‌ای جواب منفی نخواهد داد. اگرچه داغ شدن بیش از حد S4 در عناوین گرافیک بالا می‌تواند آزار دهنده باشد و از طرفی اسپیکرهای با کیفیت اچ‌تی‌سی وان، حس لذت بخش‌تری را به گیمر منتقل می‌کنند.

هنگامی که داور سوت پایان وقت‌های اضافی را به صدا در آورد، نفس راحتی کشیدیم که دیگر این جام هیجان انگیز به پایان خودش رسیده و وقت آن است که برنده مشخص شود. به چهره گوشی‌ها نگریستم، هر دو حسابی خسته بودند و نفس نفس می‌زدند، اما هیچ کدام قصد تسلیم شدن نداشتند! پس بایستی چه‌کار کنیم؟! نگاهی به داور انداختیم، وای، نه! به سمت نقطه پنالتی در حال حرکت بود، ظاهرا برنده مسابقه فینال را ۵ ضربه پنالتی مشخص خواهد کرد!

پنالتی اول: GPS

هر دو گوشی علاوه بر پشتیبانی از GPS، از ماهواره‌های روسی Glonass نیز پشتیبانی می‌کنند و همین امر درصد موفقیت ارتباطی آن‌ها را بالا می‌برد. به همین خاطر هر دو گوشی را در یک فضای بسته و با فاصله دو متری از پنجره قرار داده و GPS آن‌ها را فعال کردیم.

gps-test

تحلیل میفندرسکی:  سرعت اتصال S4 به ماهواره سریع‌تر بود و ضمن اینکه در حین اتصال نیز توانایی بهتری در حفظ ارتباط خود داشت. یکی از این دلایل برتری را می‌توان در جنس بدنه‌ها دانست.

پنالتی دوم: سیگنال آنتن دهی

برای آنکه میزان سیگنال دریافتی گوشی‌ها را مشاهده کنید، از یک سیم کارت بر روی هر دو گوشی استفاده کردیم (همراه اول) و آن‌ها را در یک مکان مشابه قرار دادیم. دو نمودار زیر قدرت آنتن دهی گوشی‌ها را نشان می‌دهد.

signal-s4
سیگنال S4
one-signal
سیگنال اچ‌تی‌سی وان

تحلیل میفندرسکی:  پایداری ارتباط و آنتن دهی در اچ‌تی‌سی وان بهتر به نظر می‌رسد و در S4 نوسانات زیادی مشاهده می‌شود که با توجه به جنس بدنه، کمی عجیب است.

پنالتی سوم: سرعت دوربین

با استفاده از نرم‌افزار CamSpeed، سرعت عکاسی با دوربین در شرایط مختلف، همچون زمان فوکوس کردن، عکاسی با فلاش و بدون فلاش تست شد.

cam-speed

تحلیل میفندرسکی:  رنک پایین‌تر و امتیاز بهتر S4 نشان از سرعت بالاتر دوربین این گوشی در مقابل رقیب خود دارد.

پنالتی چهارم: جاوا

این بار از طریق برنامه JBench به سراغ آزمودن سرعت اجرای جاوا بر روی گوشی‌ها آمدیم. امتیاز تعلق گرفته توسط این برنامه‌ها را می‌توانید در عکس زیر مشاهده کنید.

jfbench

تحلیل میفندرسکی:  ظاهرا S4 پنالتی زن ماهری است که با اختلاف نسبتا زیادی این قسمت را به نفع خودش تمام کرده است.

پنالتی پنجم: سرعت دانلود و آپلود

برای آنکه در ضربه آخر، تمام قدرت گوشی‌ها را بگیریم تا دیگر دست از سر ما هم بردارند! به یک دکل مخابراتی پر سرعت رفتیم و به گوشی‌ها اجازه دادیم با بیشترین میزان توانایی خود شروع به دانلود و آپلود یک بسته اطلاعاتی در زمانی مشخص کنند. دو تصویر زیر نشان می‌دهد در این تایم چه میزان آپلود و دانلود توسط گوشی‌ها انجام شده است.

speed-test

تحلیل میفندرسکی:  با آنکه نتایج به یکدیگر در میزان حجم دانلود و آپلود بسیار نزدیک است، اما ظاهرا عملکرد اچ‌تی‌سی وان کمی در میزان کلی برتری دارد.

logos

به نظر می‌رسد دیگر به پایان بازی رسیده باشیم و برنده خودش را برای بالا رفتن از سکوی قهرمانی و به دست گرفتن جام آماده می‌کند. اما برنده کدام گوشی است؟ اچ‌تی‌سی وان یا سامسونگ گلکسی S4؟ به یاد داشته باشید، این شما هستید که برنده را مشخص خواهید کرد!

[divide style=”2″]

تصمیم بگیرید، کدام گوشی برنده شده و جام ITCCup 2013 را به خانه خواهد برد؟! (این نظر سنجی تا ۷ روز باز خواهد بود)

[box type=”info”][poll id=”17″][/box]

اگر طرفدار سرسخت یک گوشی هستید و دوست دارید قدرت آن را برای طرفداران دیگری با زبان خود شرح دهید، حتما وارد تاپیک کل کل طرفداران گلکسی S4 و اچ‌تی‌سی وان شوید و نظرات خودتان را بیان کنید.

[divide style=”3″]

برنامه کامل مسابقات برگزار شده را از اینجا می‌توانید مشاهده کنید!

378 در مورد “سر شاخ! (مقایسه سامسونگ گلکسی اس ۴ با اچ‌تی‌سی وان)”

  1. چطور شما دم از بی طرفی میزنید ولی کاملا مشهود بود که میخواین s4رو بد جلوه بدید. مثلا همون قابلیت ها امکانات نرم افزاری مختص به s4که تو هیچ گوشی دیگه ای شاهدش نیستیم رو اکه اینقدر جای صحبت و بررسی داشت سر سری ازش گذشتید .بعدش این آقای مینفندرسکی اگر قرار باشه بی طرف باشه چرا اظهار نظر میکنه. کلا یه چیزو میخواستم بگم که s4 هوشمندی ترین گوشی دنیاست و حقشو نمیتونید بخورید.

    1. دوست عزیز گوشی خود آقای گلکار S4 است.
      لطفا زود قضاوت نکنید. اگه کس دیگه ای به جای ایشون بود حتما از گوشی خودش تعریف میکرد ولی ایشون حقیقت رو گفتند.

      1. چی کار به آقای گلکار داریم که s۴ دارن .شاید همون آقای مینفندرسکی one داشته باشند موضوع این نیست. موضوع اینه که مقایسه مثل این میمونه که به یه نفر که از سامسونگ.بدش میاد گفتن بیا بی طرفانه مقایسه کن.

  2. عموما کسی که گوشی لوکس میخره یه کاور محافظم براش میگیره. پس زیبایی وان و اون آلومینومش به چشم نمیاد ولی اینجاست که باریکی s4خودشو نشون میده.

  3. رای و نظر شما ممکنه برروی کسی که می خواد یکی از این دو گوشی رو بخره تاثیر بذاره
    شما باید با این دیدگاه رای و نظر بدید که باعث اشتباه خریدار نشید
    در مورد وان یه مثال می خوام بزنم
    فرض کنید توی زمستون می خواید با گوشی فوق العاده لوکس و زیبا تون (htc one) کار کنید اون موقع است که می بینید بدنه ی آلمینومی چندان هم خوب نیست چون دستون یخ می زنه (انقدر نگید آلمینیوم آلمینیوم ببیند اصلا این آلمینیوم واقعا کارایی داره یا فقط برای قشنگیه)

    1. عموما کسی که گوشی لوکس میخره یه کاور محافظم براش میگیره. پس زیبایی وان و اون آلومینومش به چشم نمیاد ولی اینجاست که باریکی s4خودشو نشون میده

    2. شما این نظر رو برای مردم روسیه گذاشتی احتمالا !!!
      تو ایران اینقدر هوا سرد نمیشه که به آلومینیوم دست بزنی ، دستت یخ بزنه!

      1. پس استان هایی مثل اردبیل و کردستان ادم نیستن زمستون یه سری به اونجا بزن تا سرما رو متوجه بشی

    3. معلومه که کاارائی داره گوشی خود من اسند میت هوآوی است پلاستیکیه چند روز پیش پشتش به خاطر یه اتفاقی به صورت باور نکردنی خش خشی شد. (حالا گوشی من جنسش از پلاستیک فشرده شده ست که خیلی بهتر از پلاستیک بازیافت شده سامسونگه!)

  4. شکی نیست که s4 ازنظر سخت افزار یکی از بهترینهاست اما چرا سامسونگ این سخت افزار خوب رو در یک بدنه بی کیفیت وعاری از هرگونه تنوع طلبی وخلاقیت قرار داده برای خیلی ها باعث تعجب است
    ( مثل این میمونه که موتور لامبورگینی آوانتادور رو درون بدنه پراید جا بدن)

    اما در طرف مقابل one کاملا توازن را رعایت کرده وتکنولوژی وهنر را به گونه ا ی خلاقانه در هم آمیخته ومحصولی خاص وزیبا روبه وجود اورده.

  5. دلایل برتری کهکشانی چهارم بر فلز بی مصرف
    1-دوربین کاملا با کیفیت تر
    2-قابلیت های بیشتر دوربین
    3-درگاه کارت حافظه
    4-تنوع بیشتر در رنگ
    5-تنوع بیشتر در حافظه گوشی و مدل سی پی یو
    6-باتری قابل تعویض که برای وان یه آرزو محسوب میشه
    7-صفحه نمایش بی نظیر اس4
    8-s healt که همه میدونن چیه
    9-group play
    10-smart stay
    11- s beam
    12-اندازه بزرگ تر صفحه نمایش
    13-نازک تر بودن
    14-سبک تر بودن
    15-گوریلا گلاس 3
    16-باتری بسیار قدرتمند تر
    17-سی پی یو 8 هسته ای بامصرف کمتر
    18-s voise
    19-رابط کاربری روان تر و آسان تر
    20-فروش 25 میلیون دستگاه تا به حال و شکستن اکثر رکورد های فروش
    و……………..
    من که دستم خسته شد امیدوارم شما چشمتون خسته نشده باشه
    فقط سامسونگ…..

    1. 1-دوربین؟!http://www.technobuffalo.com/2013/03/12/htc-one-vs-latest-smartphones-camera-comparison/
      2-قابلیت بیش تر؟! zoe از همه سر تره و بی نظیر تر
      3-کارت حافظه قبول اما وان 64 گیگ هم داره
      4-تنوع بیش تر در رنگ برای یک وسیله لوکس مهم نیست اما وان قراره در رنگ های آبی و قرمز هم تولید بشه.
      5-آره درسته.
      6-باتری وان بسیار با کیفیته و تا 4000 بار شارژ دوام میاره اما برای اس4 این رقم 2700 باره.در ضمن امکان انفجار و آسیب دیدگی گوشی توسط باتری های غیر اصلی به صفر میرسه.
      7-صفحه وان هم خیلی خوبه و رنگ هارو طبیعی تر نشون میده.
      8 و 9 و 10 و 11 همه امکانات فانتزی هستن و در بیش تر موارد به کار نمیان و صرفا جنبه تبلیغاتی دارن.
      12-آره درسته.
      13-ضخامت وان به خاطر قوس پشتش به چشم نمیاد و به نظر میرسه از اس4 نازکتره.
      14-سنگین تر بودن به دلیل بدنه خوشدست و آلومنیومی و زیبا
      15-درسته اما باعث باز تابش نور میشه و در محیط باز مجبورین نور صفحه رو زیاد کنین و مصرف باتری بیش تر میشه.
      16-درسته اما باتریش قوی تر می تونست باشه اونم به دلیل چیپست پرا از باگ اگزینوس هست.
      17-سی پی یو 4+4 هسته ای پر از باگ و ایراد و پر مصرف.چون سامسونگ می خواست با معماری big-littel مصرف رو کمتر کنه بلد نبود بیش ترش کرد!(خواست ابروشو درست کنه زد چشمشو کور کرد!:دی)
      18-این کاربردی هست اما نه در ایران و یک کپی به تمام معناست.
      19-رابط کاربری وان بهترینه چون هم ساده هست هم روان هم کاربردی هم زیبا و مثل نسخه های پیشین سنگین نیست.
      20-فروش بیش تر به دلیل تبلیغات بسیار بیش تر سامسونگ
      تموم شد؟ نه!!!
      چون دلایل بیش تری مبنی بر برتری وان هستن که چون خسته شدم بعدا براتون میگم

      1. تبلیغات سامسونگ بیشتره یا وان چرا جو میدی؟اگه لیگ قهرمانان رو ببینی متوجه میشی که همه تبلیغاتش مال اچ تی گی

        1. اول اینکه درست صحبت کن و شخصیت خودتو خراب نکن.
          دوم:شما مراسم رونمایی وان رو با اس4 مقایسه کن……..
          سامسونگ به همه رشوه داده تا محصول اچ تی سی رو خراب کنن.
          توی سایت ها این اس4 بود که غوغا کرد:ملت!!! 8 هسته!!!! بدویین تا تموم نشده!!!
          اما وان توی یه نمایشگاه ساده تو نیویورک که یه بنر ساده داشت معرفی شد تازه خیلی بی سروصدا.
          اون دو حرف آخر کامنتت شخصیت خودت رو نشون میده.

  6. محمدرضا معزز

    تا همینجا هم s4 با پارتی بازی اومده بالا و اصلا حقش نبود در برابر پدفون و z پیروز بشه و من به one رای میدم تا حق سامسونگو بذارم کف دستش. سلطان xperia z1 تو راهه وقتشه تمامی اسمارت فون های دنیا برن تعطیلات.

  7. بسیار عالی .آقای گلکار واقعا گل کاشتین
    اول یه جمله بگم از اچ تی سی خطاب به سامی که واقعا جواب دهن شکنی بود :
    Plastic is not fantastic my friend
    ………………………………….
    تنها برتری اس4 پنچمارک هست که همونطور که تو خبرها شنیدین سامی تو پنچمارکها تقلب میکنه و خدا رو شکر دستش رو شد
    در واقع سامی میدونه که طرفداراش از چه طیفی هستن و چه جوری میشه سرشونو شیره مالید
    …………………………………
    یعنی واقعا تاچ ویزارد {با اون لگهاش}در این حده که با سنس رقابت کنه ؟! یه کم خنده داره
    بهترین دولوپرهای xda جمع شدن تا سنس 4 رو روی اس3 پورت کنن اما آخر سر انقد باگ داشت که نتونستن باگهاشو برطرف کنن و بی خیال شدن اما همین الان یه سرچ بزنین میبینین که تاچ ویزارد و همه برنامهای دیفالت سامسونگ که مخصوص اس4 هست به صورت فایل نصبی از ریکاوری برای همه دوایسها هستش .خواستسن لینک میدم
    ……………………………….
    کافیه یه والپیپر سفید بزارین تو اس4 تا ببینین گوشیتون آبی رو با سفید اشتباه میگیره:دی
    ……………………………….
    داغ کردن و بدنه پلاستیک{شما بخونید دمپایی}وقیافه زشت و تکراری و …. هم دیگه همه میدونن و نیاز به یاد اوری نیست
    ……………………………….

  8. من نمی دونم چرا اینجا دوربین وان اس غور رو قورت میده ولی تو مسابقه با جی پرو ضعیف عمل کرده بود؟؟؟؟؟

    وان بهترین گوشی دنیاست و برای بهترین ادم ها هم طراحی شده

    خدا کنه من برنده بشم

  9. برنده مهم نیست که … مهم اینه که ما با هم فرق داریم …
    کسی که از اپل و اچ تی سی استفاده می کنه یه چیزایی واسش مهمه …
    یکی از اون چیزا اینه که : دوست ندارم مارک گوشیم با مارک چرخ گوشت مادربزرگم یکی باشه
    می گیری ها ؟

  10. آقا دمتون گرم ، باحال بود
    یه چند جاییش خیلی خوب، مثلا 😀 : به جرات می‌توان این دو رابط کاربری را بهترین اینترفیس‌های حال حاضر بازار برای اندروید دانست که هر کدام طرفدارهای ویژه خود و “”البته دشمنانی قسم خورده دارند!””
    یکی دیگه هم قسمت تست بازی بود که خیلی باحال و جذاب بود :))
    دوست دارم one برنده بشنه ، که میشه
    ولی در کل برنده اصلی Optimus G pro هست
    البته بهترین گوشی جهان LG G2

  11. Perfect!
    جدا کیف کردم!
    خیلی عالی بود. از کلمه به کلمه و حرف به حرفش لذت بردم..!
    خسته نباشید، عالی بود

  12. در برتری وان شکی نیست و بهترین گوشی سال هم انتخاب شد و این فقط نظر من و شما نیست کل دنیا این رای رو دادن و هر کسی نظر شخصی خودش رو داره
    این توصیه رو هم از من داشته باشین کلا سایت های ایرانی رو واسه خرید و انتخاب گوشی انتخاب نکنین

    1. شاید تو روستای شما وان برتر باشه ولی تو دنیا اس 4 بهتر بوده و بیشترین فروش رو داشته
      25000000 فروش اس 4 کجا و 6000000 فروش وان کجا تازه اچ تی سی با ز هم داره ضرر میکنه
      تو عکس ها وبنچ مارک ها هم اس4 بهتر بود تو دوربین هم اس4 بهتر بود
      انصافا کدوم قابلیت نرم افزاری اس4 رو وان داره؟
      قبول کنید دیگه اس 4 بهتره ای بابا
      از طرفدارای اکسپریا و ال جی هم خواهش میکنم بی طرفانه رای بدن ممنونم
      هر چقدرم دوست دارید منفی بدید مهم نیست
      مهم اینه که اس4 بهتره

  13. سلام دوستان من قبلا اس۴ داشتم بخدا کافیه تو دست بگیری اس۴ رو و یه بازی یا نت گردی بکنی
    اونقد غیر عادی داغ میشه که از چشم میفته گوشی بخاطر اون با htc one عوض کردم الان
    بدون تعصب میگم وان خیلی بهتر از اس۴ هست.حالا شاید اس۴ یکم قوی باشه ولی همون داغ کردن
    و جنس پلاستیکیش باعث میشه از چشم بیفته و در حد وان نباشه.
    کافیه یبار وان رو تو دست بگیری و باهاش کار کنی ببینی چی هست

  14. مثل اینکه نبرد شوالیه با نون بربری داغ زیاد نفس گیر نیست و وان با اختلاف قهرمان میشه.اگه جی پرو به جای گلکسی اس 4 میومد فینال رقابت نزدیک تر بود!

  15. با سلام!!1
    آقا اینم ته ته تهش!!
    سونیمون رو که نذاشتند بیاد بالا!!
    حداقلش اینکه نمیذاریم این سامسونگه ببره!!
    اینم جمله ی قشنگیه:
    !Be the number ONE ,by HTC ONE
    آخرشم اچ تی سی شد!!!
    اینجا جای اپل خالیه!!

    HTC ONE!!!

    1. ممنونم که لو دادید طرفدارای سونی هم به وان رای میدن
      طرفدارای وان اگه جرات داشتن خودشون رای میدادن
      معلومه زورتون میاد
      فقط و فقط و فقط اس4

      1. از همون اول معلوم بود خودت طرفدار متعصب سامسونگ هستی نه الجی.
        وان در اکثر مراجع معتبر بی طرف موبایل بهترین گوشی اندرویدی دنیا شناخته شده چون وان یعنی قدرت در کنار زیبایی و کیفیت.درسته که قدرتش از اس4 کمتره اما کیفیت و زیباییش جای بحث نمی زاره…
        هرجا بری وان یا اول شده یا دوم در بعضی موارد سوم
        اما در بیش تر موارد اول بوده…
        number one:HTC ONE

  16. خب دیگه اینم از فینال . خب باید توقع این همه تندی رو داشت هر چی باشه هم طرفدارای اچ تی سی وان و هم گلگسی اس 4 طرفدارای2 آتیشه ی این دو گوشی هستن و هر کدوم بعد از این همه مسابقه و نقدو بررسی برند هایی که دوست داشتن رو انتخاب کردن و الان به فینال رسیدن و اینجاست که میفهمن گوشی که انتخاب کردن و این همه توی مسابقات قبلی شرکت کردن ، بهترین گوشی توی سایت آیتی رسان انتخاب میشه یا نه !!! بعضیا دیدم خیلی به آقای گلکار اشکال میگیرن ولی اونجوری که فکر می کنین نیست من تا این جا که دنبال کردم آقای گل کار سعی کردن عادلانه نقد و بررسی هاشون رو بنویسن ولی خب نمی خوام طرفداری گوشی خاصی کرده باشم ولی بعضی گوشی ها کامل هستن و وقتی اشکالی توی اون گوشی نمی بینی چطور توقع دارین توی نقدوبررسی گوشی عدلانه بشه !!! وقتی روبروی گوشی قرار گرفته که از ظاهر گرفته تا باطنش پر از مواردیه که میشه ازش اشکال گرفت …

  17. شایان بالی

    طرفدارای اس 4 بیایید رای بدهید چون معرکه است واین رو به این خاطر میگم چون خودم دارم واز این گوشی راضی ام واگر بین سامسونگ واچ تی سی وسونی و ال جی شک دارید قطعا سامسونگ گلگسی اس4 رو بگیرید

  18. نظر شما کاملا اشتباه .رنگ مشکی اس4 بهتره ولی رنگ سفید اچ تی سی وان بهتره .اس4 سفیدش بیشتر شبیه آبی هست تا سفید.دوربین هم وان بهتر بود تو عکسهای بالا.در کل وان به نظرم بهتره.
    مرسی اچ تی سی وان از این که داری آشغال پلاستیکو حذف میکنی ممنون
    در ضمن زیبایی فاکتور مهمیه که وان داره

    1. در مورد رنگ سفید و مشکی همیشه صفحه های led بهتر از lcd ها هستن در مورد آبی نشون دادن سفید توسط s4 من اطلاعی نداشتم از شما متشکرم

  19. محمدساجد 71

    خوشحالم که بالاخره وان داره در عمل هم ثابت میکنه بهترینه تا به حرف و حدیثهای سامسونگیها تموم بشه هر چند قبل از این هم بارها بهترین گوشی سال شده بود
    راستی اقای گلکار باید تموم بنچمارکها رو20% کم میکردی تا حقیقت قدرت اس4 معلوم بشه…تمام این عددها با همون کلاهبرداری معروف سامسونگ حساب شده

  20. از لحاظ صفحه معلومه s4 بهتره چون صفحه led هست رنگ مشکی رو واقعا مشکی وسفید رو واقعی نشون می ده اما htc one رنگ سفید را مایل به زرد و مشکی رو مایل به خاکستری نشون می ده(به خاطر کنتراست بالای صفحه نمایش s4 هست)
    در مورد دوربین نمی دونم چرا انقدر s4 بد عمل کرد دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی من بهتر از این عکس می گیره
    مگه چقدر جنس بدنه مهمه باتری وصفحه و دوربین s4(البته در بعضی شرایط عکس دوم و عکس با فلاش)از one بهتره نظر من s4

    1. داداش از اون حرفا زدی ها
      من تا حالا هیچکس رو ندیده بودم بگه گلکسی اس 4 رنگ سفید رو خوب نشون میده من خودم از نزدیک با گلکسی اس 4 کار کردم و اصلا رنگ سفید رو خوب نشون نمیده
      ولی بازم نظر شما محترمه

  21. فکر کنم نتیجه تحلیلهای مهندس میرفندرسکی بزرگوار این هست :
    1- اس4 سبکترو خوش دست تر از وان هست و نحوه جایگذاری دکمه پاور امنیت افتادن آن را بیشتر می کند ولی جنس بدنه اس4 بی کیفیت است..
    2-دوربین اس4 بهتر است ولی چون بدنه اس4 کیفیت ندارد پس دوربین هم به درد نمی خورد
    3- اس4 پر از نرم افزارهای اختصاصی است در حالی که وان فاقد اینهاست ولی چون بدنه اس4 کیفیت ندارد پس نرم افزارهای اس4 بی کاربرد هستند
    4- صفحه نمایش اس4 amoled فول اچ دی و بسیار عالی است ولی چون بدنه اس4…… پس صفحه نمایش وان بهتر است
    5- بنچمارکهای اس4 بالاتر است ولی چون جنس بدنه اس4…… پس برای گوشی های 4هسته ای نیازی به بنچ مارک نیست
    جالبه هرجا اچ تی سی وان کم میاره اون قسمت ملاکی برای بهتر بودن گوشی نیست ولی درمورد جنس بدنه و کیفیت اسپیکر !!!!!!! این قضیه کاملا فرق می کند ..

  22. درسته که ‏S4از لحاظ سخت افزاری قوی تره ولی نسخه خاور میانه ‏S4این برتری رو نداره و حتی بعضی مواقع لگ هم داره پس چشم بسته طرفداری ‏S4را نکنیم.‏ONEاز چند نظر برتری داره:
    ‏۱.کیفیت ساخت و زیبایی،که حتی چندین سایت پر مخاطب آن را برتر از ‏IPHONE5‏ دانستن.
    ‏۲.پردازنده بی ایرادتر نسبت به نسخه ‏S4خاور میانه
    ‏۳.دوربین با تنکنولوژی جدید‏ULTRA PIXEL‏ که باعث افزایش خیره کننده جذب نور در فضاهای کم نور‎ ‎میشه،هر چند که این دوربین جای کار زیاد داره.
    ‏۴.کیفیت صدای عالی چه با هدفون چه با اسپیکر های قدرتمند جلو گوشی
    ‏۵.صفحه نمایش‏ONE‏ از نوع ‏SUPER LCD 3‎هست که رنگ هارو طبیعی نشون میده و مثل رنگ هارو غلیض جلوه نمیده
    تازه قابلیت های ریز دیگه ای هم داره مثل فاصله گرفتن از محیط اندروید،مثلا منو ی تنظیماتش شبیه ‏IOSو صفحه ورودی شبیه
    وینفونه که باعث میشه آدم زود دل زده نشه و…
    رای هر شخص قابل اعتماده ولی نظر من ‏htc ONE

  23. به نظر من آی تی رسان فقط این نقد هاش هست که کاربر های قدیمی مثل من رو به سمتش جذب میکنه! در صورتی که برای انجمنش باید یه علامت تعجب بگذارم(!…
    D:
    به هر حال هر کی دنبال اینترفیس بهتر….صفحه بزرگتر …و قابلیت های نرم افزاری بیشتر هست اس4 میخره هر کی هم فیلم برداری بهتر….دوربین در شب و ظاهر بهتر میخواد وان بخره خوب….دعوا چرا؟ تا چندی بعد اکسپریا زد وان معرفی میشه که هیچ کدوم از اینا لیاقت مبارزه باهاشو ندارن الا نت3

  24. کی گفته نمایشگر گلکسی بهتره.تو همه چیز وان برتره.یه کم مقاله به نفع سامسونگه.بالاخره هزینه ها باید یه جوری دربیاد و نمایندگی سامسونگه هم حسابی ولخرجه!!!!

  25. سلام
    خیلی خسته نباشید
    تا حالا مقایسه به این خفنی نخونده بودم
    همه چیش هم عادلانه بود
    بازم مقایسه بذارین.دوست دارم

  26. خیلی عجیبه! مثل اینکه نویسنده که خودش هم اس4 داره ظاهرا از خریدش ناراضی هست و حالا می خواد به نحوی این نارضایتی رو سر اس4 خالی کنه! دیگه بهعضی جاها کاملا مشخص بود که جانب دارانه نوشتید! مثلا تو بخش مولتی مدیا یا دوربین حتی!! عکس هایی که با اس4 گرفتید اصلا روی لنز رو هم پاک نکردید و کاملا مشخص هست روی لنز گوشی کثیفه! داغ کردن یه امر طبیعی هست و اس4 هم بعد از آپدیت که گرفت دیگه اینجوریکه شما میفرمایید داغ نمیکنه! من هر 3 گوشی رو داشتم! 9500 9505 و وان! یعنی بدون هیچ گونه شک و تردیدی اس4 (چه 9500 چه 9505) گوشی بهتری نسبت به وان هست! وان رو یه شب میزدم به شارژ، شارژر از دستم در رفت و خورد به بنده! یه خش خیلی شیک رو بدنش افتاد! یعنی نیازی نیست در این حد بگیم بنده وان خوبه! ضد گلوله که نیست، اتفاقا خیلی هم بیشتر از اس4 آمادگی پذیرش خش رو داره! به هر حال اصلا همچین متنی رو انتظار نداشتم ازتون ببینم من همیشه طرفدار طرز نوشتار و صداقت شما بودم! اما ظاهرا کمی مورد دوم کم شده

    1. این طرفدارهای سامسونگ هر چی که بر ضدشون باشه ور میندازن گردن طرفداری! چرا واقعیت رو قبول نمیکنید. یعنی این همه سایت تو دنیا اشتباه کردند که وان رو بهترین دونستن؟؟؟
      خیلی جالبه! تو مقاله قبلی میگفتن از قصد از وان بد نوشتن، حالا میگن از قصدی خوب نوشتن!!
      تو مقاله اس ۴ با زد طرفدارهای سونی میگفتن از قصدی خواستین گوشی ما رو خراب کنید و این سایت همش طرفدار سامسونگه،الان میگن بر ضد سامسونگه
      ای تی رسان با قدرت به کارت ادامه بده که هر کارییییی کنی،کسایی که بر ضد علاقه شون چیزی بنویسی،تحمل دیدنش رو ندارن

      1. دوست خوبم بنده نه صاحب سامسونگ هستم نه اچ تی سی و نه با این سایت موردی دارم، روزانه شاید 5 بار به اینجا سر بزنم و مطالبش رو بخونم، بحث نوشتن چیزی بر ضد علاقه شخصی من نیست، بحث اینکه بعضی جاها حقیقت گفته نشده همین! شما نظر شخصی من رو بخواید من میگم اس4 بهترین گوشی هست! حالا این نظر شخصی من هست نه کسی می تونه نظرم رو عوض کنه نه من نظرم رو به کسی تحمیل میکنم! اما اینکه بعضی حقایق جور دیگه ای گفته بشن و ایرادات موجود بیش از حد بزرگ جلوه داده بشن، کمی عجیب هست همین

  27. جالب بود واسم که توی مقایسه هایی که بین صفحه نمایش 3 گوشی اچ تی سی وان، گلکسی اس 4 و اکسپریاz دیدم از نمای کناری توی همشون اچ تی سی وان سرتر از همشون بود در حالیکه اون دوتا مربوط به 2 شرکت معروف در زمینه ساخت صفحه نمایش هستن!
    عجیب نیست که اچ تی سی وان بهترین گوشی سال معرفی شده و گفته شده در خیلی از زمینه تعریفات جدیدی ارائه کرده که سال های بعد دیگر شرکت بهش پی میبرند و ازش استفاده می کنن.
    ممنون از زحماتتون و خسته نباشید

  28. اقای گل کار انگاز اصلا از اس 4 خوشش نمیاد وگرنه همچین نقد جانبدارانه ای نمینوشت در بخش هایی مثل پخش فایل های چند رسانه ای من خودم شاهد این قضیه بودم که اچ تی سی وان اصلا نمیتونست فیلم های فول اچ دی و فیلم های mkv رو پخش کنه بعضی فیلم ها رو هم پخش میکنه ولی صداشون رو پخش نمیکنه که یعنی بعضی فرمت صدا ها را هم نمیتونه پخش کنه
    طراحی s4 هم واقعا از اس 3 بهتر شده و زیباتر شده جنس بدنش هم ژله نیست جناب گل کار خوب دووم میاره و اگه از دستت افتاد و خراب شد برو یه قاب براش بگیر ولی اچ تی سی وان اگه بدنش خراب شد میخوای چیکار کنی؟
    در بقیهبخش ها به لطف اقای میندنفسکی!!!!؟؟؟هم که دوستان رو پیچاندید و توانستید با زیرکی افراد رو به اس 4 دل چرک کنید
    مثل قضیه رابط کاربری که امکانات فوق العاده اس4 مثل دستیار شخصی و ….انقدر زیاده حال ندارم بنویسم رو قرتی بازی و بی فایده خواندید امیدوارم در نقد های بعدی سلیقه خودتون رو کنترل کنید
    بلا تشکر از اقای گل کار برای زحمات ایشان

    1. اتفاقا به نظر من یه کم این مقایسه به نفع اس ۴ نوشته شده چون گوشی خود اقای گلگار هم اینه!!
      من خودم وان دارم و همه فیلمها رو خیلی خوب و روان اجرا میکنه. چرا الکی میگین مشکل داره؟؟؟
      در کل مقاله توپی بووووووود. وان قهرماااااانه

    2. مسعود جلالوندی

      درست میگی.اچ تی سی وان ویدیو پلیرش خیلی از فرمتها رو نمیتونه پخش کنه مخصوصا بلوری فول اچ دی!من هم با وان کردم هم با اس فور هم با جی پرو.دومیلون پول گوشی بدی بعد تازه یه سری از ویدیو هارو نتونه پخش کنه خیلی زور داره. اچ تی سی وان در نبرد با جی پرو اصلا حقش نبود بیاد بالا کاملا برتری با جی پرو بود.ولی به خاطر طرفداری آقای گلکار از وان و طرفدارهای متعصبش اومد بالا.
      به نظر من یکی ازنقاط قوت یک گوشیه هوشمند قابلیت مولتی مدیایی هستش

  29. سارا صریحی

    خسته نباشید. آقای گلکار حکایت بررسی بازی فینال به دست شما، حکایت تفسیر بازی های حساس به دست عادل فردوسی پوره هااااا
    توپپپپپپ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH