بررسی لپ‌تاپ GT73VR 7RE Titan SLI ام‌اس‌آی: اژدهای دو سر!

کمپانی تایوانی MSI یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قطعات کامپیوتری در دنیاست. در کشور ما نیز این کمپانی را بیشتر با مادربوردهایش می‌شناسند اما حوزه کاری آن‌ها کمی گسترش یافته و شاهد لپ‌تاپ‌های متفاوتی نیز هستیم که هوش از سر علاقه‌مندان می‌پراند. برخلاف سایر سازنده‌ها، MSI تمرکز اصلی خودش را بر روی لپ‌تاپ‌های گیمینگ قرار داده و این موضوع را به راحتی و با نگاهی به محصولات اخیر آن می‌توان فهمید.

مدتی می‌شود که یکی از قدرتمندترین لپ‌تاپ‌های این کمپانی با نام GT73VR وارد آزمایشگاه آی‌تی‌رسان شده است. به همین بهانه تصمیم گرفتیم تا نگاهی به این اژدهای سرکش بیندازیم. اگر می‌خواهید بدانید که این مدل چه حرف‌هایی برای گفتن دارد، با ما و بررسی لپ‌تاپ GT73VR 7RE Titan SLI همراه باشید…


طراحی و کیفیت ساخت

باز هم MSI، باز هم یک لپ‌تاپ گیمینگ و باز هم استفاده از رنگ‌های مشکی و قرمز! در نگاه نخست هیچ چیز جدیدی در طراحی این مدل نخواهید دید و همه چیز شبیه به سایر لپ‌تاپ‌های تولیدی این کمپانی است. پس از ظاهر تکراری نخستین چیزی که توجه شما را به خودش جلب می‌کند،‌ ضخامت بسیار بالای GT73 است. این مدل با توجه به سیستم خنک کننده حرفه‌ای و سخت‌افزار فوق‌العاده، ابعاد عجیب و غریبی دارد تا جایی که ضخامت آن به 5 سانتی‌متر می‌رسد!

با این حال MSI از هیچ تلاشی فروگذار نبوده و بدنه لپ‌تاپش را از جنس آلومینیوم ساخته است. البته در برخی قسمت‌ها همچون زیر بدنه اصلی و اطراف نمایشگر از پلاستیک بهره گرفته شده که دلیل آن را می‌توان در جلوگیری از افزایش وزن و برخی مسائل فنی دانست.

آلومینیوم به‌کار رفته در این مدل برس خورده و حس یک کالای لوکس و با کیفیت را به کاربر القا می‌کند اما همچنان استعداد بالایی در جذب چربی روی انگشتان دارد.

نمایشگر نسبت به بدنه اصلی بسیار نازک طراحی شده و به واسطه استفاده از آلومینیوم در بخش پشتی آن و اتصال مستحکم به بدنه، نباید نگرانی بابت خراب شدن آن داشته باشید. در طراحی این قسمت همچون گذشته شاهد پستی و بلندی‌هایی هستیم که ظاهر دستگاه را خشن و متناسب با یک محصول گیمینگ جلوه می‌دهد. لوگو دراگون گیمینگ نیز در همین بخش و درست در مرکز به چشم می‌خورد که با روشن شدن لپ‌تاپ نورانی می‌شود و ظاهر دستگاه را زیباتر می‌کند؛ خصوصا اگر در محیط‌های تاریک و کم‌نور با آن کار کنید. جالب است بدانید که این لوگو توسط گوریلا گلس 3 محافظت می‌شود.

در لبه جلویی 3 نشانگر LED به چشم می‌خورد که به ترتیب مربوط به پاور، ذخیره‌سازی اطلاعات و ارتباطات می‌شود. لبه پشت نیز در مرکز، پورت‌های متعددی را در خود جای داده و دو طرف آن به شکل زیبایی دو خروجی سیستم خنک کننده لپ‌تاپ به چشم می‌خورند. اطراف این خروجی‌ها نیز با یک فریم قرمز رنگ احاطه شده تا در بخش پشتی هم لپ‌تاپ MSI ظاهر متفاوتی نسبت به رقبا داشته باشد.

لپ‌تاپ GT73 به همراه آداپتورهایش بیش از 5.5 کیلوگرم وزن دارد و با توجه به ضخامت زیاد به نظر می‌رسد که کار آسانی برای جابه‌جا کردن آن نخواهید داشت! جالب است بدانید که این دستگاه از یک آداپتور برق دوگانه بهره می‌برد که هر دو به یک مبدل متصل شده که یک خروجی با توان بالا را برای اتصال به لپ‌تاپ در اختیار شما می‌گذارد.

به طور کلی ظاهر لپ‌تاپ در عین تکراری بودن اما خشن و جذاب بوده و کاملا برازنده یک لپ‌تاپ گیمینگ است. کیفیت ساخت بالای آن نیز حس خاص لوکس بودن را به کاربر القا می‌کند اما آن‌طور که باید و شاید قابل حمل نیست! با توجه به اینکه گیمرها معمولا لوازم جانبی خاصی (هدست، ماوس و…) را با خود حمل می‌کنند احتمالا برای جابه‌جا کردن این مدل مجبور شوید چیزی در حدود 10 کیلوگرم را با خود به این سو و آن سو ببرید!


کیبورد و تاچ‌پد

MSI‌ برای ساخت کیبورد این مدل از کمپانی SteelSeries بهره گرفته است. کلیدهای کیبورد به صورت جزیره‌ای طراحی شده‌اند و علاوه بر کیفیت ساخت بالا، ارتفاع مناسبی داشته و خیلی قرص و محکم در بدنه اصلی لپ‌تاپ فرو رفته‌اند که مجموعه این‌ها تایپ بدون دردسری را برای کاربر به ارمغان می‌آورد. همچنین این کیبورد دارای یک Num Lock جداگانه است در سمت راست است.

این کیبورد به نور پس زمینه نیز مجهز شده و میزان روشنایی آن را می‌توانید در 3 سطح تنظیم کنید. کلید مخصوص برای این‌کار در سمت راست کیبورد و زیر کلید پاور قرار دارد. این نور در رنگ‌های متفاوتی در دسترس است و شما با نرم‌افزاری اختصاصی می‌توانید رنگ آن‌ها را تغییر دهید. اطراف کلیدها به صورت شیشه‌ای طراحی شده و همین مسئله موجب شده تا نور پس زمینه فضای بیشتری برای خودنمایی در اختیار داشته باشد.

نکته‌ای که هنگام تایپ متوجه آن شدیم، قرار دادن یک کلید اختصاصی بک‌اسلش در کنار کلید عریض اسپیس است که واقعا روی اعصاب‌تان راه می‌رود. هر چه فکرش را کردم متوجه نشدم که چرا باید چنین کلیدی در اینجا باشد در حالی که کلید مربوط به بک‌اسلش در همان بالای کلید اینتر هم دیده می‌شود! ناگفته نماند که حروف پارسی برروی کلیدهای این کیبورد حک شده و نیازی به خرید برچسب‌های جداگانه نیست.

در سمت راست کیبورد و درست در زیر کلید پاور، چندین کلید دیگر تعبیه شده‌اند که کارکردهای متفاوتی را ارایه می‌دهند. یک کلید اختصاصی برای کارت گرافیکی قرار گرفته که می‌توانید توسط آن میان کارت گرافیکی اینتل و انویدیا سوییچ کنید. کلید بعدی در واقع برای تغییر پروفایل لپ‌تاپ و شخصی‌سازی سرعت فن‌های آن است. پس از این‌ها یک کلید میان‌بر برای اجرای برنامه‌ها و در نهایت کلیدی برای تغییر نور پس‌زمینه و اعمال افکت‌های آن قرار گرفته که لپ‌تاپ MSI را خاص‌تر می‌کند.

تاچ‌پد در مرکز بدنه اصلی و درست در زیر کیبورد به چشم می‌خورد. کلیک‌های راست و چپ در زیر آن جا خوش کرده‌اند اما با تاچ‌پد یکپارچه نیستند! خود تاچ‌پد با اینکه از ویژگی‌های چند لمسی پشتیبانی می‌کند اما عملکرد چندان مناسبی ندارد و خیلی راحت نمی‌توانید با آن کار کنید؛ شاید در همان روز اول دریابید که استفاده از تاچ‌پد چندان منطقی نیست و یک ماوس ساده را به آن ترجیح دهید. برای زیبایی بیشتر اطراف تاچ‌پد نیز یک فریم نورانی قرار گرفته که زیبایی لپ‌تاپ را دوچندان می‌کند.


پورت‌ها و اتصالات

یک لپ‌تاپ گیمینگ جدای از هرچیز می‌بایست به مجموعه پورت‌های کاملی مجهز باشد تا دست گیمر را برای اتصال لوازم جانبی باز بگذارد. MSI خوشبختانه به این موضوع واقف بوده و با مجموعه کاملی از پورت‌ها طرف هستیم. در سمت چپ بدنه اصلی و پس از دریچه خروجی هوای ایجاد شده توسط فن‌ها، 3 پورت USB 3 قرار گرفته و کمی پایین‌تر از خروجی هدفون (جک 3.5 میلی‌متری) و ورودی Line in یا میکروفون‌ها به چشم می‌خورد. این 4 پورت توسط یک روکش طلایی احاطه می‌شوند که ظاهر لپ‌تاپ را خاص‌تر می‌کند.

سمت راست بدنه اصلی میزبان قفل Kensington، ورودی کارت SD و 2 پورت USB 3 است. برخلاف سایر محصولات بازار، MSI در پشت بدنه اصلی و درست در میان دو خروجی هوای فن‌ها چندین پورت را قرار داده است. در این بخش به ترتیب پورت شبکه، Mini DisplayPort، Thunderbolt 3، یک پورت HDMI و پورت مربوط به اتصال شارژر قرار گرفته‌اند.

با توجه به گیمینگ بودن لپ‌تاپ و ضخامت بیش از اندازه آن حداقل انتظارمان این بود که یک درایو نوری را بر روی آن ببینیم که اینگونه نشد تا یکی دیگر از نقاط ضعف لپ‌تاپ آشکار شود.


نمایشگر

این محصول دارای یک نمایشگر 17.3 اینچی 4K با پنل TN است. البته پنل به‌کار رفته در آن کیفیت بالایی داشته و حتی MSI از آن به عنوان پنل IPS Level یاد می‌کند. سرعت نوسان این نمایشگر 60 هرتز است و به شخصه انتظار داشتم که در چنین محصول قدرتمندی که با دو کارت گرافیکی عرضه می‌شود، شاهد پنل 120 هرتزی باشیم! در واقع افزایش سرعت نوسان به گیمرها کمک می‌کند تا تصاویر بدون لگ و روانی را شاهد باشند. ظاهرا MSI میزان رزولوشن را به سرعت نوسان تصویر ترجیح داده که چندان باب میل گیمرها نیست.

MSI‌ برای ساخت این نمایشگر از کمپانی Portrait Displays کمک خواسته که نتیجه آن افزایش دقت رنگ‌ها و به‌طور کلی کیفیت نمایشگر است. تاخیر در پاسخگویی صفحه به حداقل میزان خود رسیده و هنگام کار با آن به این موضوع پی خواهید برد.

در نگاه از زوایا، نمایشگر همه چیز را بدون تغییر نشان می‌دهد که خب البته انتظار دیگری نیز از آن نداشتیم. از کنتراست این پنل نیز می‌توان رضایت کامل داشت اما میزان نور صفحه آن‌طور که باید و شاید بالا نیست و در محیط‌های خارجی خیلی خوب و راحت نمی‌توانید با لپ‌تاپ کار کنید.

همچون سایر محصولات MSI، این لپ‌تاپ نیز به فناوری True Color مجهز شده تا طیف رنگی sRGB به بالاترین حد خودش برسد. با همه این‌ها MSI کمی خساست به خرج داده و لپ‌تاپی به این قدرتمندی را به تراشه G-Sync مجهز نکرده است که از جمله نقاط ضعف اصلی آن به حساب می‌آید. ناگفته نماند که با قابلیت Matrix Display  می‌توانید تا تصویر را با نمایشگرهای دیگر به اشتراک بگذارید.


سخت‌افزار

وقتی به یک لپ‌تاپ لقب گیمینگ را می‌دهند، اینکه از آن یک سخت افزار قدرتمند را بخواهیم انتظار بی‌جایی نیست. MSI نیز بهترین سخت افزار ممکن را برای این مدل برگزیده تا حجت را بر او تمام کند. یکی از مهم‌ترین تغییرات این لپ‌تاپ استفاده از جدیدترین و یکی از قدرتمندترین پردازنده‌های اینل از سری کبی‌لیک است. Core i7 -7820HK به عنوان مغز متفکر این محصول انتخاب شده که دارای 8 مگابایت حافظه کش اختصاصی است. فرکانس هسته‌های این پردازنده 3.9 گیگاهرتز بوده که قابلیت اورکلاک هم داشته و می‌توان میزان آن را افزایش داد.

برای ذخیره انرژی و مصرف کم‌تر، اینتل کاری کرده تا پردازنده بتواند فرکانس کاری خود را تا 800 مگاهرتز نیز کاهش دهد؛ در نتیجه مصرف دستگاه کاهش یافته و شاهد افزایش شارژدهی باتری هستیم. جالب است بدانید که طبق آمار، این پردازنده نسبت به 7700HQ مجموعا در حدود 8 درصد عملکرد بهتری داشته و سریع‌تر کار می‌کند.

MSI برای این اژدهای سرکش خودش تصمیم گرفته تا از 64 گیگابایت رم بهره ببرد. این رم‌ها که در 4 ماژول 16 گیگابایتی دیده می‌شوند، به سفارش کمپانی توسط Kingston ساخته شده‌اند. رم‌های DDR4 استفاده شده در این مدل، با فرکانس 2400 مگاهرتز مشغول فعالیت هستند که با توجه به پردازنده، انتظار دیگری هم نداشتیم.

از لحاظ گرافیکی MSI از دو تراشه GTX 1070 انویدیا بهره گرفته که از استاندارد MXM نیز پشتیبانی می‌کند. از آن‌جایی که کارت‌ها بر روی مادربرد سوار شده‌اند شما به راحتی می‌توانید آن‌ها را جدا کنید و یا در آینده نسبت به ارتقا آن‌ها امید داشته باشید. این تراشه که با فناوری 16 نانومتری ساخته شده شامل 2048 هسته پردازشی است که با فرکانس 1700 مگاهرتزی در حالت بوست هوش از سر هر گیمری می‌پراند.

این تراشه مشابه نسخه اصلی انویدیا است و دقیقا از همین مدل برای دسکتاپ‌ها هم استفاده می‌شود که خب البته دارای فرکانس بیشتری در این حالت خواهد بود. یعنی دیگر خبری از پسوند M نیست. ناگفته نماند که هر کدام از این تراشه‌ها دارای 8 گیگابایت حافظه رم اختصاصی GDDR5 نیز هستند.

MSI برای افزایش سرعت و کارایی سیستم از دو SSD با ظرفیت 256 گیگابایت استفاده کرده که به صورت مجتمع در ویندوز شناخته می‌شوند و در واقع با مجموع ظرفیت‌ آن‌ها شما شاهد یک درایو 512 گیگابایتی در ویندوز هستید. این عمل هوشمندانه موجب می‌شود تا سرعتی دو برابر با نمونه‌‌های تکی را شاهد باشید چرا که عملا اطلاعات شما به صورت همزمان در هر دو استفاده می‌شوند. این حافظه از سری XG3 توشیباست که با فناوری 19 نانومتری ساخته شده است.

سازنده تصمیم گرفته تا یک هارد یک ترابایتی هیتاچی را نیز با سایر قطعات سخت‌افزاری لپ‌تاپ همراه کند تا مشکلی از بابت ذخیره سازی اطلاعات نداشته باشید. با توجه به برچسب گیمینگی که بر روی این مدل قرار گرفته، انتظار داشتیم که سرعت هارد بیشتر از مدل‌های معمولی باشد که همین‌طور هم شد و شاهد یک نمونه با سرعت 7200 دور در دقیقه هستیم.


توانایی اجرای بازی‌ها

با توجه به قدرت سخت‌افزاری بالای این مدل و همچنین به دوش کشیدن نامی همچون گیمینگ، تصمیم گرفتیم تا دو بازی گرافیکی را بر روی آن به اجرا درآوریم و اژدهای سرکش MSI را به چالش بکشیم.

در مرحله نخست به سراغ Battlefield 4 رفتیم و مشغول بازی با لپ‌تاپ شدیم. در ابتدا همه چیز خیلی خوب بود اما با بالا رفتن هیجان بازی، دمای دستگاه نیز بالا می‌رفت. بیشترین گرما را در بالای کیبورد شاهد بودیم. به شخصه با این همه سیستم خنک کننده که هر روز در رابطه با آن صحبت می‌کنند (فن‌های اختصاصی به همراه لوله‌های انتقال حرارت) حداقل انتظارم این بود که گرما کنترل شود؛ اما کنترل که نشده هیچ، رسما اگر دستگاه را برگردانید می‌توانید پشت آن نیمرو درست کنید!

گرمای این قسمت در حدی است که شاید نتوانید بیش از 10-12 ثانیه دست خود را بر روی آن نگه دارید! خود اپلیکیشن دراگون سنتر MSI دمای CPU را در هنگام اجرای این بازی حدودا 98 درجه سانتی گراد و دمای GPU  را 88 درجه اعلام کرد. این بازی در حالت Ultra با 90 فریم بر ثانیه اجرا شد. البته گرمای ایجاد شده مشکلی برای بازی کردن ایجاد نمی‌کند و کلیدهای کیبورد گرمای زیادی ندارند.

در مرحله بعد به سراغ یک بازی گرافیکی دیگر با نام Metal Gear Solid V رفتیم. این بازی نیز در حالت   Ultra با 86 فریم بر ثانیه اجرا شد. در واقع ظاهرا نوع بازی تفاوتی دارد و به محض اجرا، آتش زبانه می‌کشد و لپ‌تاپ عزیز داغ می‌شود!

نکته جالب در رابطه با سیستم خنک کننده دستگاه، صدای بیش از حد آن است. به محض فعال شدن، صدای فن‌ها به گوش می‌رسد و آنقدری بالا می‌رود تا توجه اطرافیان را به خودش جلب کند.

شما این قابلیت را نیز دارید که فن دستگاه را شخصی سازی کنید. یعنی سرعت آن ‌را متناسب با شرایط موجود تغییر داده و یا آن را بر روی حالت Auto قرار دهید. البته حالت Auto در بدترین شرایط و درحالی که دما تا نهایت (!) بالا رفته بود نیز از تمام توان فن‌ها استفاده نکرد و بهتر است خودتان به صورت دستی سرعت فن را انتخاب کنید و یا آن را بر روی Cooler Boost تنظیم کنید.

البته این قدرت بالا تنها در زمانی اتفاق می‌افتد که دستگاه به برق شهری متصل باشد. در صورتی که بخواهید تنها از باتری استفاده کنید، کارایی لپ‌تاپ تا حد بسیار زیادی کاهش می‌یابد!


اسپیکر

MSI معمولا به بخش صوتی لپ‌تاپ‌هایش علاقه زیادی دارد و در ساخت محصولاتش، ترکیب‌های خوبی را برای این قسمت در نظر می‌گیرد. GT73VR نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست و علاوه بر بهره‌گیری از فناوری Dynaudio ، به دو اسپیکر 3 واتی در بخش جلویی بدنه اصلی نیز مجهز است.

برای آنکه تجربه صوتی متفاوتی را داشته باشید، سازنده تصمیم گرفته تا یک ساب‌ووفر 5 واتی را در زیر لپ‌تاپ قرار دهد. در مجموع کیفیت و بلندی صدای لپ‌تاپ مورد بحث بی‌نظیر است و تقریبا نمی‌توان ایراد خاصی به آن گرفت.

با توجه به اینکه اکثر گیمرهای حرفه‌ای از هدست برای گوش دادن به صدای بازی استفاده می‌کنند، MSI‌ تصمیم گرفته تا از فناوری Audio Boost 2 استفاده کند تا خروجی صدا به بهترین حالت ممکن صورت گیرد.


نرم افزار

معمولا کمپانی‌های سازنده در لپ‌تاپ‌های امروزی بیش از هر چیز به سخت‌افزار توجه می‌کنند و کمتر پیش می‌آید که یک کمپانی بر روی بخش نرم‌افزاری محصولش کار کند. با این حال MSI علاوه بر سخت‌افزار، قابلیت‌های خاص نرم‌افزاری را نیز در محصولاتش پیاده کرده است. Dragon Center همان بخشی است که MSI ویژگی‌های اصلی نرم‌افزاریش را در آن گنجانده است.

این برنامه به بخش‌های متفاوتی تقسیم شده که به صورت خلاصه‌ آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

App Portal: این قسمت مربوط به میانبرهای لپ‌تاپ است. برخی برنامه‌ها به صورت پیش‌فرض قرار گرفته‌اند و شما هم می‌توانید برنامه دلخواه‌تان را به آن اضافه کنید تا هنگام کار با لپ‌تاپ خیلی سریع به آن دسترسی داشته باشید.

System Monitor: پس از ورود به این بخش می‌توانید بر روی عملکرد کلی لپ‌تاپ‌تان نظارت داشته باشید و میزان مصرف پردازنده، رم و حتی دمای آن‌ها را ببینید.

LED Wizard: اینجا مربوط به شخصی‌سازی نور پس زمینه کیبورد است.

System Tuner: در این بخش می‌توانید تمام قابلیت‌های MSI را کنترل کنید. به‌عنوان مثال می‌توانید سرعت فن‌های دستگاه را تنظیم کنید.

Mobile Center: به طور کلی موبایل سنتر بخش‌های مختلف سیستمی را در تلفن‌همراه شما به نمایش می‌گذارد.

Tool & Help: در آخرین قسمت نیز می‌توانید از ابزارها استفاده کنید. به عنوان مثال دیسک ریکاوری بسازید و یا باتری را کالیبره کنید.


باتری

GT73VR به یک باتری لیتیوم یونی 8 سلولی مجهز است. از لحاظ شارژدهی امید چندان بالایی به آن نداشته باشید چرا که در بهترین حالت می‌توانید تا نزدیک به 3 ساعت با لپ‌تاپ کار کنید. البته این در حالی است که قصد بازی کردن نداشته باشید! اگر بخواهید مشغول بازی شوید و باتری بخت برگشته به تنهایی نیروی لازم برای اجرا را تامین کند، رسما نیم ساعت هم نمی‌توانید بازی کنید!

این مورد را هم در نظر بگیرید که هنگام اجرای بازی‌ها و استفاده از باتری، راندمان کلی لپ‌تاپ به طرز چشم‌گیری کاهش می‌یابد و عملا شاید نتوانید حتی از نصف قدرت سخت‌افزاری دستگاه بهره ببرید!

بررسی لپ‌تاپ GT73VR

کلام آخر در بررسی لپ‌تاپ GT73VR

این مدل یکی از قدترمندترین لپ‌تاپ‌های موجود در بازار است که از ظاهری خاص و خشن بهره می‌برد، کیفیت صدایش عالی است، از واقعیت مجازی پشتیبانی کرده و به بهترین مجموعه سخت‌افزاری نیز مجهز شده است اما برچسب قیمتی بالای آن، ارزش خریدش را تا حد زیادی پایین می‌آورد. شاید مجبور شوید برای داشتن یکی از این مدل‌ها 18 میلیون تومان هزینه کنید…!

بررسی لپ‌تاپ GT73VR

4 در مورد “بررسی لپ‌تاپ GT73VR 7RE Titan SLI ام‌اس‌آی: اژدهای دو سر!”

  1. این ام اس ای باید جمع کنه لپ تاپاش رو چون تا وقتی ایسوس هست کسی نگاه هم به این لپ تاپای گنده و بی در و پیکرش نمیندازه

  2. من واقعا متوجه نمیشم کی حاضره ۱۸ میلیون تومن برای یک لپ تاپ هزینه کنه!! اونم وقتیکه یه کنسول ۱.۵ میلیون نهایتش هست و با این پول میشه یه سرور جای لپ تاپ بست!!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH