5 ویژگی آی‌فون‌های قدیمی که به‌زودی از آن‌ها محروم خواهیم شد!

آی‌فون دستگاه نمادینی است که غالبا با پیدایش نخستین اسمارت‌فون مدرن و مجهز به نمایشگر لمسی در سال 2007 شناخته می‌شود. گوشی‌های موبایل بسیارمحبوب اپل طی سالیان متمادی با اشکال متنوعی تولید شده‌اند و همواره ویژگی‌هایی به آن‌ها اضافه یا از آن‌ها حذف شده است. اما آیا کلیه ویژگی‌های مورد استفاده در آی‌فون را به‌خاطر دارید؟

در جهان امروزی گوشی‌هایی نظیر آی‌فون X، آی‌فون XS و آی‌فون XR تصور مردم در خصوص واژه آی‌فون را تغییر داده و تعریف جدیدی از این هندست ارایه کردند. در نتیجه این امر گجت‌هایی نظیر آی‌فون 3GS، آی‌فون 5 یا سایر مدل‌های قدیمی‌تر به آسانی می‌توانند از خاطره‌ها محو شوند. در ادامه به حافظه گذشته خود رجوع کرده و ویژگی‌هایی از آی‌فون که دیگر وجود خارجی ندارند را مورد بررسی قرار می‌دهیم. یقینا یادآوری برخی از این مشخصه‌ها تاسف‌آور است؛ اما از طرفی پیشرفت‌های فراوان آی‌فون طی سالیان گذشته مایه خرسندی خواهد بود.

بدنه‌های پلاستیکی

آی‌فون 5C آخرین هندست ساخت اپل با بدنه پلاستیکی بود

نخستین کاربری: مدل اولیه آی‌فون در سال 2007

آخرین کاربری: آی‌فون 5C در سال 2013

پلاستیک ماده‌ای ارزان‌قیمت، سبک و بسیار قابل‌انعطاف است. این ویژگی‌ها پلاستیک را به یک ماده اولیه فوق‌العاده برای اسمارت‌فون‌ها تبدیل می‌کند. در دنیای گوشی‌های تماما شیشه‌ای احتمالا به‌سختی می‌توان باور کرد که اپل زمانی از این ماده به‌صورت گسترده استفاده نموده است.

حدودا 20 درصد قسمت پشتی اولین مدل آی‌فون از جنس پلاستیک ساخته شده بود؛ در حالی‌که آی‌فون‌های 3G و 3GS از بدنه‌های تماما پلاستیکی برخوردار بودند. پلاستیک یا به بیان دقیق‌تر پلی‌کربنات طی سال 2013 و در آی‌فون 5C مجددا به‌کار گرفته شد؛ اگرچه اپل با عدم به‌روزرسانی سری آی‌فون C عملا برای آخرین بار از پلاستیک استفاده کرد.

جک صوتی هدفون

آی‌فون 6S آخرین مدل آی‌فون با جک 3.5 میلی‌متری هدفون بود

نخستین کاربری: مدل اولیه آی‌فون در سال 2007

آخرین کاربری: آی‌فون 6S و 6S پلاس در سال 2016

حذف جک 3.5 میلی‌متری هدفون از مدل‌های مختلف آی‌فون احتمالا یکی از جنجالی‌ترین اقدامات اپل به‌شمار می‌آید (اگرچه جایگزینی درگاه 30 پین با پورت لایتنینگ نیز در زمان خود اعتراضات فراوانی را به‌دنبال داشت). پس از چندین ماه شایعه نهایتا گوشی‌های آی‌فون 7 و آی‌فون 7 پلاس بدون جک صوتی هدفون روانه بازار شدند و به‌دنبال آن تعداد انگشت‌شماری از هندست‌های اندرویدی نیز به‌صورت بی‌سروصدا در این مسیر قدم گذاشتند. با این‌حال حذف جک هدفون توسط اپل در سال 2017 توجه جهانیان را برانگیخت و حتی امروزه نیز برخی افراد اپل را به‌عنوان متهم اصلی چنین رویدادی معرفی می‌کنند. البته در حال حاضر اپل و بخش عمده‌ای از بازار گجت‌های اندرویدی معتقدند که زمان فاصله گرفتن از درگاه ارتباطی قابل‌اعتماد 3.5 میلی‌متری فرا رسیده است.

تاچ آی‌دی

تاچ آی‌دی مجموعه‌ای از اسکنرهای اثرانگشت را بر روی اسمارت‌فون‌ها قرار می‌دهد

نخستین کاربری: آی‌فون 5S در سال 2013

آخرین کاربری: آی‌فون‌های 8 و 8 پلاس در سال 2017

تاچ آی‌دی امکان اسکن سریع، دقیق و آسان اثرانگشت در طیف وسیعی از اسمارت‌فون‌ها را فراهم کرد. پیاده‌سازی این فناوری آسان بود و به همین خاطر استفاده از آن به‌عنوان یکی از مشخصه‌های بیومتریکی ایمن در حوزه‌های مختلفی نظیر پیام‌رسانی، عکاسی سلفی و ارسال ایمیل سریعا در بازار گسترش یافت.

این‌بار نیز اپل اولین شرکت تولیدکننده اسمارت‌فون با اسکنر اثرانگشت نبود؛ اما یقینا برای نخستین بار از این ویژگی با شیوه‌ای واقعا درست بهره‌برداری کرد.

در حال حاضر اسکنرهای اثرانگشت از قدمت بالایی برخوردار هستند و با وجود معرفی فناوری فیس آی‌دی در آی‌فون X سال 2017، تکنولوژی تاچ آی‌دی به پایان راه خود نزدیک شده است. کلیه مدل‌های سه‌گانه آی‌فون در سال 2018 با فناوری جایگزین تشخیص چهره روانه بازار شدند.

نمایشگرهای LCD

آی‌فون XR با نمایشگر LCD

نخستین کاربری: مدل اولیه آی‌فون در سال 2007

اپل در جدیدترین سری آی‌فون‌های خود از فناوری نمایشگرهای LCD کاملا فاصله گرفته و در عوض از پنل‌های اولد استفاده کرده است. در این میان تنها آی‌فون XR همچنان از پنل LCD بهره می‌گیرد. بازتولید مناسب‌تر رنگ‌ها، مصرف انرژی پایین‌تر و ضخامت کم‌تر پنل‌های اولد نسبت به همتایان LCD خود، آن‌ها را به گزینه‌ای ایده‌آل برای اسمارت‌فون‌ها تبدیل می‌کند.

می‌توان اطمینان داشت که آی‌فون XR آخرین آی‌فون مجهز به پنل LCD است و کلیه مدل‌های جدید آی‌فون در سال 2019 از نمایشگرهای اولد استفاده خواهند کرد.

نمایشگر ناچ‌دار

آی‌فون X نخستین هندست اپلی با نمایشگر ناچ‌دار محسوب می‌شود

نخستین کاربری: آی‌فون X در سال 2017

نمایشگر ناچ‌دار کماکان یکی از ویژگی‌های نسبتا جدید اسمارت‌فون‌ها قلمداد می‌شود. اما این مشخصه نیز احتمالا روزهای پایانی عمر خود را سپری می‌کند.

پیش‌تر مشاهده شد که برخی تولیدکنندگان اندرویدی از نمایشگرهای تمام‌صفحه، بدون ناچ و فاقد حاشیه استفاده نمودند (کافیست به اسمار‌ت‌فون‌های ویوو Nex و اوپو فایند X نگاهی بیندازید). بر اساس پیش‌بینی‌ها اپل نیز طی سالیان آینده چنین رویه‌ای را دنبال خواهد کرد.

در مسیر تحقق کامل رویای نمایشگرهای بدون‌حاشیه و تمام‌صفحه کماکان چندین مانع فنی از قبیل مکان قرارگیری بلندگوی گوشی، پیاده‌سازی فناوری فیس آی‌دی و جابه‌جایی سنسورهای مختلف به چشم می‌خورد. البته نهایتا بایستی خاطرنشان کرد که ناچ احتمالا سریع‌تر از حد تصورات شما کنار گذاشته خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH