چرا فقدان اپلیکیشنهای گوگل روی گوشیهای هواوی مشکل خاصی برای کاربران ایرانی ایجاد نمیکند؟
همانطور که احتمالا مطلع هستید، در جدیدترین گوشیهای هواوی خبری از اپلیکیشنهای شرکت گوگل که بهصورت پیشفرض روی اسمارتفونهای اندرویدی نصب میشوند، نیست. حال قصد داریم به بررسی دقیق این موضوع پرداخته و ببینیم آیا واقعا نبود اپلیکیشنهای گوگل روی گوشیهای هواوی بهعنوان یک مشکل برای کاربران ایرانی قلمداد میشود؟
در تاریخ 16 ماه می سال 2019 دولت ایالات متحده تصمیم گرفت تا شرکت چینی هواوی را در لیست تحریمات خود قرار دهد. بدین ترتیب تمامی کمپانیهای آمریکایی از انجام هرگونه فعالیت تجاری با این غول دنیای تکنولوژی منع شدند.
هر سازنده، برای تولید و عرضه یک گوشی هوشمند اندرویدی به دریافت مجوز قانونی برای نصب پکیج نرمافزاری گوگل نیاز دارد که به آن شرکت اجازه میدهد تا برنامههایی مانند: نقشه گوگل، جیمیل، یوتیوب، گوگل درایو و… را برای راحتی بیشتر کاربران در قالب یک بسته نرمافزاری به شکل پیشفرض روی اسمارتفون مورد نظر قرار دهد.
برخلاف خود سیستمعامل اندروید که بهعنوان یک پروژه متنباز و به دور از هرگونه تحریمی در اختیار توسعهدهندگان و علاقمندان قرار گرفته، متاسفانه سرویس موبایل گوگل (GMS) یا به عبارت سادهتر “اپلیکیشنهای گوگل” برای استفاده، نصب یا حتی دانلود به دریافت مجوزی که پیشتر درباره آن صحبت کردیم، وابسته هستند.
از تاریخ 16 ماه می سال 2019 تمامی گوشیهای هواوی بدون نرمافزارهای رایج غول جستجوی اینترنتی در اختیار کاربران قرار گرفتهاند که این مسئله گوشیهای مختلفی از جمله: پرچمداران سری میت و سری P را هم شامل میگردد. شاید در نگاه اول این موضوع تا حدی ترسناک و غیرقابل استفاده به نظر برسد اما نه برای ما که رفیق شفیق تحریمها هستیم و تقریبا از همهچیز بیبهره!
بهتر است قبل از تصمیمگیری، به راهحلهای موجود نگاهی بیاندازیم.
در نخستین قدم چینیها اپلیکیشن “Phone Clone” را به شما پیشنهاد میکنند. با این نرمافزار اندرویدی قادر خواهید بود که تمامی اپلیکیشنهایی را که در گوشی قبلی خودتان استفاده میکردید با چند لمس ساده به دستگاه جدیدتان منتقل نمایید. در حقیقت این راهکار کاربران را چند قدمی جلو میاندازد و دردسرهای متعددی مثل:گشتن در اینترنت، دانلود کردن تکتک برنامهها و… را از سرتان کم میکند.
گام بعدی هواوی برای مقابله با تحریمهای صورت گرفته، معرفی سرویس موبایل هواوی (HMS) بوده که دقیقا در مقابل GMS قرار خواهد گرفت. این سرویس سیاستهای اصلی هواوی برای پاسخ دادن به تحریمهای اندرویدی گوگل را دنبال میکند. این سامانه با قرار دادن کیتهای مختلف مانند: سرویس گیم هواوی، کیت نقشه و لوکیشنها، منابع API، پرداختها و… در اختیار توسعهدهندگان، به آنها کمک نموده تا راه پیشرفت این اکوسیستم جایگزین سریعتر و هموارتر پیموده شود.
یکی دیگر از اقدامات اصلی و مهم هواوی برای حمایت از کاربران، انتشار یک اپ استور اختصاصی به نام “App Gallery” است. این فروشگاه دقیقا نقشی مشابه پلیاستور را برعهده دارد و امکان نصب و بهروزرسانی اپلیکیشنهای مورد علاقهتان مثل: فیسبوک، اینستاگرام و… را برای کاربران فراهم خواهد کرد. هماکنون اپ گالری هواوی میزبان بیش از 60 هزار اپلیکیشن پرکاربرد و محبوب بوده، حدود یک میلیون برنامهنویس داشته و با وجود اینکه کمتر از یک سال از انتشار این فروشگاه میگذرد، توانسته جایگاه سومین فروشگاه دنیا را از لحاظ تعداد کاربر به خودش اختصاص دهد که موفقیتی قابل توجه بهحساب میآید. البته چینیها تصمیم گرفتهاند تا بیش از یک میلیارد دلار در سال جاری روی اپ استور مورد نظر سرمایهگذاری کرده تا نرمافزارهای بیشتری را در اختیار کاربران بگذارند.
اپ گالری قابلیتهایی همانند: پرداخت درون برنامهای و امکان استفاده از کیف پول را دارد و از سوی دیگر طبق ادعای سازنده، قرار است بهزودی برای کاربران هر قسمت از دنیا شخصیسازی و به نوعی محلی شود. این موضوع بدین معناست که در آینده این فروشگاه قادر خواهد بود تا مثلا به کاربران ایرانی اپلیکیشنهای پرکاربرد منطقه خودشان را پیشنهاد دهد تا تجربه کاربری بهتری داشته باشند.
باید افزود از آنجاییکه همیشه کاربران ایرانی به نسخه اصلی و بدون محدودیت گوگلپلی دسترسی نداشتند و در طول زمان تحریمهای مختلفی را تجربه و اغلب پشت سر میگذارند، در صورتیکه وابستگی شخصی یا کاری خاصی به اپلیکیشنهای پکیج گوگل نداشته باشند، بعید است با مشکل قابل ملاحظهای مواجه گردند، چراکه حتی اگر نتوانید با اپ گالری هواوی ارتباط برقرار نمایید، بازهم گزینههای دیگری مانند: کافهبازار، مایکت، ایران اپس و… هستند که نیازهای شما برای دریافت اپلیکیشنهای دلخواهتان برطرف میکنند و حتی محدودیتهای گوگلپلی را ندارند!
خبر خوشحالکننده دیگری که مسلما بسیاری از کاربران ایرانی با شنیدن آن خشنود خواهند شد، پشتیبانی بزرگترین مارکت ایرانی یعنی کافهبازار از HMS است. این پشتیبانی با هدف نصب سادهتر اپلیکیشنهای پرکاربرد و محبوب و بهبود تجربه کاربران ایرانی صورت میگیرد که بدون تردید افزایش نسبی رضایت خریداران گوشیهای هواوی را به همراه خواهد داشت و نگرانیهای احتمالی آنها را برای نصب برنامههای گوناگون برطرف میکند.
از طرفی، عدم وجود نرمافزارهای سرویس گوگل به معنای اجرا نشدن همه آنها روی گوشیهای هواوی نیست. در واقع برنامههایی مثل: کیبورد گوگل، مرورگر کروم و نقشه گوگل قابل نصب و استفاده هستند. اما برای یوتیوب، گوگل درایو و پلیکیشنهای دیگری که قابل نصب یا اجرا نیستند، میتوانید توسط نسخه وب و ایجاد میانبر در منو از آنها بهره ببرید. همچنین جیمیل را هم میتوان روی کلاینت خود هواوی سینک کرده و استفاده نمود. بهتازگی هواوی در تلاش است تا با عقد قراردادهای مختلف از محدود شدن کاربران بهخاطر تحریمهای صورت گرفته، جلوگیری نماید که بهعنوان نمونه میتوان به توافق این سازنده با شرکت هلندی TomTom اشاره نمود که قرار است سرویس مپ اختصاصی این کمپانی جایگزین نقشه گوگل شود.
باید گفت که اکوسیستم غنی اندروید برای انجام هر وظیفه چندین نرمافزار گوناگون با قابلیتهای متنوع را در اختیار کاربر میگذارد و ضرورتی ندارد حتما از نسخه گوگل آنها استفاده نمود. برنامههای متعددی برای یادداشتبرداری، چک کردن ایمیلها، گوش دادن به موسیقی و ذخیره اطلاعات در فضای ابری موجود بوده که عملکردی کاملا مشابه محصولات گوگل و گاها حتی بهتر از آنها دارند. همچنین وبسایتهای متفرقه و شناخته شده ApkPure یا ApkMirror برای افراد علاقمند بسیار کاربردی هستند و هیچ تحریمی علیه کاربران اعمال نمیکنند.
در جدول زیر میتوانید لیستی از اپلیکیشنهای گوگل و برنامههای رایج کاربران ایرانی که روی گوشیهای هواوی اجرا یا با مشکل مواجه شدهاند، مشاهده نمایید، تا بیشتر درباره این موضوع مطلع گردید.
اپلیکیشنهای گوگل | وضعیت | اپلیکیشنهای محبوب | وضعیت |
مرورگر گوگل کروم | اجرا میشود | همراه من/ایرانسل من | اجرا میشوند |
جیمیل | اجرا میشود ولی امکان اضافه کردن جیمیل وجود ندارد | کافهبازار/مایکت | اجرا میشوند |
کیبورد گوگل | اجرا میشود | اسنپ | اجرا میشود |
گوگل Dou | اجرا نمیشود | دیوار/شیپور | اجرا میشوند |
یوتیوب | اجرا نمیشود | دیجیکالا | اجرا میشود |
گوگل درایو/ گوگل فوتو | اجرا نمیشود | آپارات | اجرا میشود |
نقشه گوگل | اجرا میشود | آپ/همراه بانک مهر ایران/ همراه بانک ملی | اجرا میشود |
گوگل کیپ | اجرا نمیشود | واتساپ/تلگرام/اینستاگرام/فیسبوک/توئیتر/ تیکتاک/اسکایپ/لینکدین/ | اجرا میشوند |
انتظار میرود در آینده نزدیک، کسب و کارهای ایرانی، اپلیکیشنهای اختصاصی خود را برای اجرا بدون نیاز به سرویسهای گوگل روی گوشیهای هواوی بهروزرسانی کنند تا کاربران با مشکلات کمتری مواجه شوند.
در آخر باید تاکید کرد که روشهای مختلفی برای استفاده از اپلیکیشنهایی که برای اجرا روی گوشیهای هواوی دارای مشکل هستند، وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان مواردی از جمله: استفاده از اپلیکیشن اپ گالری هواوی، بهرهگیری از وبسایت یا نصب برنامه جایگزین را بیان کرد.
سلام
من یه سوال داشتم الان توی این گوشی های هواوی که سرویس های گوگل ندارند تو جدول بالا نگفته میشه از گوگل فرم استفاده کرد یا نه و یا می توان حساب کاربری باز کرد یا نه اگه بع سوالم جواب دهید ممنون میشم
ببینید به طور کلی اپلیکیشنهای گوگل هیچ کدون در گوشیهای جدید هواوی اجرا نمیشند، فقط میتونید از سرویسهایی که تحت وب میشه انجامشون داد استفاده کرد، مثلا یوتیوب رو از مرورگر میتونید برید ولی اپلیکینش رو نمیتونید بریزید. گوگل فرم و بقیه هم همینه، تحت وب میتونید استفاده کنید
گوشیای که گوگل تحریم کرده یعنی نمیشه چیز از گوگل جستجو کرد یا مثلا کسی حساب بورس داره چجوری بره داخلش؟
سلام.
مطلب زیر در مورد گوشی جدید هواوی به نام y9a هست، لینکش رو باز کنید برید به قسمت نرم افزار، به طور کامل در مورد وضعیت نرم افزاری گوشی های هواوی توضیح دادم
نقد و بررسی هوآوی Y9a: میانرده قلدر!
بنده به شخصه هرجا حرفی از تحریم و تنگ کردن عرصه برای انسان پیش بیاد، حتماً حتماً مقابلش وایمیستم. گوشی هواوی میخرم و باج به گوگلِ شُـغال صفت نمیدم. همین الان که این نظرم رو مینویسم دارم تو تخفیف یلدای شگفت انگیز دیجیکالا huawei mate 30 pro رو خریداری میکنم. به امید دیدن روزیکه هیچ ظالمی برای پیروزی، نتونه آب به روی تشنگان ببنده!
واقعا چطور به این نتیجه رسیدین که فقدان اپلیکیشنهای گوگل روی گوشیهای هواوی مشکل خاصی برای کاربران ایرانی ایجاد نمیکند؟ ؟؟؟؟ گوشی اندروید بدون سرویسهای گوگل!!! ***************
گوشی بدون سرویس های گوگل .
گوگل مپ نداریم
گوگل ارث نداریم
گوگل ورد نداریم
تایپ صوتی نداریم
پشتیبانی برخی برنامه ها و بازی ها نداریم
.
.
کلا یه طرف گوشی لنگ میمونه .
من یه گوشی رام چین داشتم اعصابمو خورد کرده بود .
فکر کنم منطقی فکرکنی متوجه بشی
ویز حتی با وجود گوگل مپ از اون قوی تر کار میکنه
خیلی از برنامه های دیگه هم جایگزین دارن
به شخصه واقعا خسته شدم از نصب برنامه های اجباری گوگل
واسه موزیک خیلی برنامه های قوی تر و بهتری وجود داره یا مثلا بجای گوگل درایو میشه از وان درایو و…. استفاده کرد
خوبه اگه چین بتونه از امریکا تو بحث موبایل جلو بزنه
سلام من یک ماه nova7iگرفتم با اکثر برنامه بازی مشکل دارم آسفالت اجرا نمیشه باید
Vmos اجرا کردم مشکلی نداشت ولی در داخل خود کوشی جواب نمی دهد
پابجی به خدمات گوگل نیاز داره اگه نداشته چجوری بیارم
سوزش بیش از حد آیفون و آمریکای جهانخوار باعث تحریم هوآوی شد که با قیمت ارزان و مناسب رتبه اول بهترین گوشی های جهان شد
با اینکه بدترین تحریم ها را هم نصب کردند باز هم هوآوی فروش ۲۰۲۰ گوشی هایش از ۲۰۱۹ بیشتر شد
خواهر فاطی کماندو با ماله و اندانسترون!
الان من ندونستم یعنی الان نرم افزار های گوگل نصب نمیشن روی هوآوی ؟ یا به صورت پیش فرض رو گوشی نپصب نیستن
سلام دوست عزیز
خلاصه مطلب این میشه که شما برنامههایی مثل: یوتیوب، گوگل درایو و… رو نمیتونید نصب کنید و فقط نرمافزارهای کروم، کیبورد گوگل قابل نصب و استفاده هستند.
برای اینکه بفهمید چه برنامههایی نصب میشن و چه برنامههایی قابل استفاده نیستن به جدول بالا که آخر مطلب اضافه شده، دقت کنید
هیچکدام از برنامه های تحت پشتیبانی گوگل(مثل گوگل درایو، گوگل پلی و..) به طور پیش فرض روی گوشی نصب نیستن و البته خب جایگزین هم دارن ولی بعضی هاشون رو میشه نصب و استفاده کرد مثل گوگل کروم ولی بعضی از اون ها به هیچ عنوان قابل اجرا و نصب نیستند و خود هوآوی برای جبران این خسارت برخی از برنامه هاش رو کاملا برای جایگزین کردن این ها قرار داده مثل جایگزین گوگل پلی و این برنامه ها با سروری تحت این عنوان HMS اجرا میشن که اگر اشتباه نکنم مال خود هوآوی هستن.
این ها تمام چیز هایی که من میدونم باز هم میتونید با یک سرچ ساده توی کروم یا حتی دیجی کالا قسمت نظرات راجب این گوشی بیشتر راجب خدمات دهیش بفهمید.
من متوجه موضوع نشدم ، این پست ، جهت اطلاع رسانی بود یا أگهی تبلیغ !!
بیشتر ماله کشی بود واسه چینیای کمونیست
شما هم گویا اصلا برای بررسی قضیه ی دیگه ای اومدین دیگه تو این مسائل موش ندوئونین بزارین در آرامش چند تا نظر بخونیم
گوشی بدون سرویس های گوگل یه جورایی ناقصه،این یک واقعیته
کاش در مورد بازی هایی که به جیمیل نیاز دارند هم مینوشتید ، مثل کلش آف کلنز
برای بازیهایی مثل کلش آف کلنز که نیاز به جیمیل دارند، اگر نمیتونید از طریق اضافه کردن جیمیل، اکانت بازیتون رو ذخیره کنید، کافیه یه اکانت سوپرسل بسازید و وارد بازی بشید تا همهچیز ذخیره بشه.
این موضوع در مورد بازیهای محبوب دیگه مثل کال اف دیوتی و… هم صدق میکنه.
میتونی رو فیس بوک یا تیوتر سینک کنی بازیارو
این بررسی بود یا ریپورتاژ آگهی؟
چرا به حذف نام ایران از huawei id اشاره نشده!!!
ضمنا حتی اگه با نام یه کشور دیگه هم وارد بشیم، بسیاری از برنامه های app gallery واسه ما ایرانیا غیر فعالن
چون اشکال نداره! کمونیستا عزیز دل عرازشن! بعدشم فک نکردن اینهمه بدبختی بکشیم که گوشی جاسوس دستمون بگیریم؟ خو عقل کل کلا اشغال چینی نگیریم بهتر نیس؟ :))
برای هوآوی هایی که قبل از تحریم گوگل داشتن چی
مثل گوشی پی اسمارت؟