در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی گلکسی S25 اولترا، پرچمدار جدید سامسونگ در سال 2025 بپردازیم. با ما در آیتیرسان همراه باشید.
در نگاه اول این گوشی تفاوت زیادی روی کاغذ با نسل قبلی خود ندارد. این جمله را چند سالی است که بین نقد و بررسیهای پرچمداران سامسونگ مطرح میکنیم ولی به نظر میرسد استراتژی فعلی شرکت همین ارتقاهای جزئی برای رساندن فرمول جدید خود به تکامل است.
با این وجود دو بخش بسیار بزرگ از گوشی شاهد تغییرات بسیار کلان و مهمی بودند. مشکل اصلی در اینجاست که بخش اول مربوط به سختافزار فوقالعاده قدرتمند میشود که بسیاری از گوشیهای اندرویدی امسال به آن مجهز خواهند شد. بخش دیگر نیز One Ui 7 بوده که باز هم به گوشیهای قبلی سامسونگ خواهد رسید.
باید با نقد و بررسیهای بیشتر ببینیم که با این وجود S25 Ultra میتواند دلایلی برای خرید ارائه کند که مختص خود باشد تا خود را از گوشیهای دیگر متمایز نشان دهد و این که دیگر چه تفاوتهای کلی و جزئی با نسلهای قبل خود دارد؟
بررسی ویدئویی گلکسی S25 اولترا
مشخصات گوشی سامسونگ گلکسی S25 اولترا
ابعاد |
162.8 در 77.6 در 8.2 میلیمتر |
وزن |
218 گرم |
نمایشگر |
6.9 اینچ LTPO داینامیک امولد 2X با رزولوشن 1440 در 3120، نرخ بهروزرسانی 120 هرتزی و روشنایی حداکثری 2600 نیت |
پردازنده |
اسنپدراگون 8 الیت برای گلکسی |
پردازنده گرافیکی |
آدرنو 830 |
رم |
12 گیگابایت (با گزینه 16 گیگابایتی) |
حافظه داخلی |
256 گیگابایت (با گزینههای 512 گیگابایت و 1 ترابایت) |
سیستم عامل |
اندروید 15 با رابط کاربری One UI 7 مجهز به هوش مصنوعی |
دوربین اصلی |
200 مگاپیکسل واید + 50 مگاپیکسل اولتراواید + 50 مگاپیکسل تلهفوتو + 10 مگاپیکسل تلهفوتو |
دوربین سلفی |
12 مگاپیکسلی |
باتری |
5000 میلیآمپرساعت با پشتیبانی از شارژ سریع 45 واتی |
قیمت گلکسی S25 اولترا
نکته جالب قیمتی برای S25 Ultra این است که قیمت دلاری آن دقیقا برابر قیمت زمان عرضه S24 Ultra است، اما به لطف سیرک اقتصادی ایران، قیمت تومانی آن شدیدا افزایش داشته است. در زمان نگارش این مقاله این گوشی با مبالغ کمتر از 100 میلیون تومان دیده نمیشود. این در حالی است که گوشی S24 Ultra در زمان عرضه با قیمت 66 میلیونی نیز قابل خریداری بود.
- قیمت گوشی S25 Ultra 256/12GB: از 120 میلیون تومان (با فروشندگان کم)
- قیمت گوشی S25 Ultra 512/12GB: قیمت نامشخص به دلیل تعداد فروشندگان کم
- قیمت گوشی S25 Ultra 1TB/12GB: قیمت نامشخص به دلیل تعداد فروشندگان کم
- قیمت گوشی S25 Ultra 1TB/16GB: قیمت نامشخص به دلیل تعداد فروشندگان کم
در هر صورت، برچسب قیمتی 1300 دلاری، این گوشی را به بالاترین رده قیمتی در گوشیها میبرد که انتظار دیگری در قبال یک پرچمدار نداشتیم. در کل ارتقا بسیاری از بخشهای گوشی آن هم بدون افزایش قیمت، اعتباری است که باید به سامسونگ بدهیم.
اقلام درون جعبه گلکسی S25 اولترا
هرچه قدر که سازندگان گوشیها اجزا مختلف را از جعبه محصولات خود حذف کنند، تا زمانی که من گوشیهای امروزی را نقد کنم، این بخش از مقالات حذف نخواهند شد.
گوشی پرچمدار S25 Ultra مانند تمام گوشیهای سالهای اخیر، جعبه کوچکی دارد و تنها یک کابل شارژ تایپسی به تایپسی و سوزن اختصاصی سیمکارت در آن قرار گرفته است و دیگر خبری از چیز خاصی نیست جز دفترچه راهنمایی که کسی آن را نمیخواند!
طراحی و کیفیت ساخت
زبان طراحی کلی پرچمداران جدید سامسونگ از نسل S22 آغاز شد و در هر نسل شاهد تفاوتهای جزئی و یک تغییر مهم بودیم. تغییر مهم این نسل یکی از بزرگترین مشکلات گوشیهای قبلی را حل میکند و در کل خوش دستی گوشی را چند مرتبه بهتر میکند. گوشههای بدنه به جای حالت تیز و مربعی جای خود را به گوشههای گرد دادند که به شخصه شدیدا از این تغییر خوشحالم و آن را شبیه به برادران کوچکتر این خانواده یعنی S25 و نسخه پلاس میکند.

درحالت کلی این تغییرات ریز همگی در جهت مثبت بوده و در دیدگاه من، این طراحی به تکامل خود رسیده و سامسونگ از گوشی بعدی باید سراغ طراحی جدیدی برود. البته احتمالا سامسونگ این کار را نخواهد کرد و بازهم با تغییرات جزئی ترکیب برنده خود را برای مدت زمان بیشتری نگه خواهد داشت. لازم به ذکر است که این حرف را برای نسل قبل نیز زدیم اما بازهم من از تغییرات این نسل راضی هستم.
طراحی
گوشههای بدنه گردتر شده اما خود فریم گوشی ظاهر مکعبیتری به خود گرفته چرا که پیش از این برای جبران تیزی گوشهها، فریم باید حالتی گردتر میداشت. حالا و با گرد شدن گوشهها و مکعبی شدن فریم، خوشدست بودن گوشی و تجربه استفاده از آن به مراتب بهتر شده است. به قدری که عملا هرچه از خوشدستتر شدن گوشی نسبت به نسل قبل بگوییم، کم گفتیم.
روی فریم سمت راست گوشی، دکمههای پاور و تنظیم صدا حضور دارند که فشار دادن آنها به خاطر نرمی و صدای آنها بسیار لذتبخش است. دسترسی به این دکمهها با استفاده انگشت شصت دست راست، چندان هم کار سادهای نیست. روی فریم سمت چپ گوشی S25 Ultra هیچ خبر خاصی نیست.
پشت گوشی، چینش ثابت دوربینها به همراه فلشلایت و سنسور تشخیص عمق دیده میشود که تفاوت خاصی با نسل قبل ندارند، ولی حلقه دور لنزها بسیار بزرگتر هستند و کمی با بدنه اصلی گوشی فاصله دارند گویا کاملا از بدنه جدا بوده و بعدا به این لنزها چسبیده شدهاند. این حلقهها رنگ یکسانی با فریم گوشی دارند که بر زیبایی گوشی میافزاید. برآمدگی بیشتر لنزها باعث میشود که استفاده از گوشی هنگامی که روی میز قرار گرفته، به مراتب سختتر شود.
بخش جلویی S25 اولترا صفحه نمایش خارقالعاده خود را با حداقل حاشیه به رخ میکشد تا بر زیباییهای آن بیافزاید. این حاشیهها نسبت به نسل قبل بازهم باریکتر شده و در دورتادور صفحه ضخامت یکسانی دارند و ظاهر یکپارچهای را خلق کردهاند.
وسط حاشیه بالایی صفحه یک شیار تقریبا دراز اما بسیار باریکی میان صفحه و فریم قرار گرفته که محل خروج صدای اسپیکر گوشی است. این حاشیه به قدری باریک بوده که در حالت عادی اصلا قابل مشاهده نیست و تنها در زوایای خاص و دقت فراوان دیده میشود. پایینتر از این حاشیه نیز دوربین سلفی گوشی قرار دارد که از طراحی پانچ هول شکل استفاده میکند.
رنگ
گوشی S25 اولترا به طور کلی در چهار رنگ Titanium Black (مشکی)، Titanium Gray (خاکستری)، Titanium White Silver (نقرهای سفید) و Titanium Silver Blue (نقرهای آبی) به فروش میرسد.
برای چند گوشی اخیر سامسونگ چند رنگ اضافه برای فروشگاههای رسمی سامسونگ نیز در نظر گرفته شده که این رنگها برای S25 Ultra شامل Titanium Jet Black(مشکی)، Titanium Jade Green(سبز) و Titanium Pink Gold (صورتی طلایی) میشود. البته احتمالا این رنگها با موجودی محدود و قیمت بالاتر به بازار ایران نیز راه خود را پیدا کنند.
وزن و ابعاد
این بخش مانند بسیاری از بخشهای دیگر گوشی شاهد بهبودهای جزئی بوده تا طراحی S25 Ultra به بهترین نسخه از قالب طراحی پرچمداران اخیر سامسونگ تبدیل شود. این گوشی ابعادی برابر با 162.8 در 77.6 در 8.2 میلیمتری دارد که نسبت به نسل گذشته، ضخامت و عرض کمتر ولی ارتفاع بیشتری دارد.
با کاهش 14 گرمی، وزن گوشی به 218 گرم رسیده که عدد پایینی برای پرچمداران حساب میشود. به محض در دست گرفتن گوشی متوجه کاهش وزن آن خواهید شد که به خوش دستی گوشی میافزاید.
البته توجه داشته باشید که با توجه به وزن و ابعاد گوشی، این احتمال وجود دارد که با انتخاب قاب نامناسب، وزن گوشی بسیار سنگین شود و از خوش دستی آن کاسته شود و آن را از نقطه قوت به ضعف تبدیل کنید.
درگاهها
فریم بالایی، محل قرارگیری میکروفن ثانویه گوشی بوده، در حالی که اکثر موارد گوشی روی فریم پایینی آن قرار گرفتهاند. از سمت راست تصویر به اینور، ابتدا محل قرارگیری قلم، اسپیکر گوشی، درگاه تایپ سی، میکروفن اصلی و درگاه سیمکارتها دیده میشود.
درگاه تایپسی گوشی دقیقا مشابه S24 Ultra بوده و از نسل 3.2 به همراه پشتیبانی از DisplayPort 1.2 بوده که از نسل قبل به قابلیتهای گوشی اضافه شده است.
اسپیکر گوشیهای سامسونگ از پارسال به جای حفره حفره بودن، یک دریچه بزرگی هست که همانند درگاه تایپسی ولی باریکتر دیده میشود.
کیفیت ساخت و استانداردها
هر دو بخش جلویی و پشتی این گوشی شیشهای بوده و از محافظ جدید شرکت کورنینگ با نام Gorilla Armor 2 استفاده میکنند. این محافظ میتواند سقوط روی سطح مشابه با بتن را تا ارتفاع 2.2 متری تحمل کند. از دیگر قابلیتهای مهم این محافظ، ضد انعکاس نور بودن آن است که در بخش صفحه نمایش کمی بیشتر به آن خواهیم پرداخت. جنس به کار رفته شده برای فریم کناری تیتانیومی گرید 5 بوده که نسبت به نسل قبل (گرید 2) بهتر شده است.
کیفیت ساخت گوشی بسیار بالا بوده و حس پریمیومی بسیار بهتری نسبت به نسل قبل ارائه میکند تا تجربه لمس بدنه و استفاده از گوشی به مراتب لذتبخشتر شود.
این گوشی توانسته گواهینامه IP68 را برای مقاومت در قبال نفوذ گرد و غبار و آب دریافت کند که مقاومت 30 دقیقهای در عمق 1.5 متری گوشی را تضمین میکند. بسیاری از پرچمداران فعلی توانستند با ارائه مقاومت بهتر در قبال نفوذ آب، گواهینامه IP69 را نیز دریافت کنند.
نمایشگر گلکسی S25 اولترا
صفحه نمایش این نسل تقریبا میزبان هیچ تغییری نبوده و عملا همان صفحه پارسال است. البته به لطف قابلیت ضد انعکاس نور محافظ جدید گوریلا آرمور 2، تصاویر کمی بهتر به نمایش گذاشته خواهند شد. در کل نمایشگرهای سامسونگ همواره جزو بهترین نقاط قوت آنها بوده و امسال با وجود تغییر حداقلی همچنان میتوان این لقب را به سری جدید اختصاص داد.
صفحه نمایش گوشی S25 Ultra، ابعاد 6.9 اینچی دارد و از پنل داینامیک LTPO امولد 2 ایکس استفاده میکند. این افزایش ابعاد (در مقایسه با 6.8 اینچ نسل قبل) صفحه همراه با کاهش حاشیههای تصویر رخ داده و در نتیجه ابعاد کلی گوشی کمی کوچکتر شده است.
این صفحه رزولوشنی برابر با 1440 در 3120 پیکسلی دارد که نسبت 19.5 روی 9 و تراکم 498 پیکسل در هر اینچ را ایجاد میکند. البته توجه داشته باشید که این گوشی به صورت پیشفرض روی رزولوشن +FHD قرار میگیرد و باید به صورت دستی آن را به رزولوشن بالاتر تنظیم کنید.
در چهار سمت صفحه حاشیه قرار دارد که اندازه برابری با یکدیگر داشته و بسیار باریک هستند، به گونهای که نرخ صفحه نمایش به بدنه 92.5 درصدی را ایجاد میکنند. تراکم پیکسلی بالا به همراه حاشیه صفحه بسیار باریک و دامنه رنگی +HDR10 باعث میشود تا گوشی همواره جلوه بسیار زیبایی را نمایش دهد.
نرخ بهروزرسانی صفحه
در بخش تنظیمات صفحه نمایش، چیز متفاوتی دیده نمیشود و همچنان دو گزینه استاندارد و متغیر دیده میشود. حالت استاندارد نرخ بهروزرسانی صفحه را به 60 فریم به صورت ثابت تغییر میدهد. حالت متغیر اما، بسته به محتوای در حال نمایش میتواند نرخ را تا 120 هرتز نیز افزایش دهد تا تصاویر به مراتب نرمتر و روانتری داشته باشید.
همچنین به لطف LTPO بودن صفحه نمایش، در شرایطی که در حال تماشای تصویر ثابتی هستید، فریمریت میتواند تا 1Hz نیز کاهش یابد تا در مصرف شارژ صرفه جویی شود. این کار در تجربه شما تاثیر خاصی نخواهد گذاشت اما کمک زیادی به باتری شما خواهد کرد.
روشنایی
در یکی دو سال اخیر شاهد افزایش چشمگیر روشنایی حداکثری تقریبا در تمامی گوشیها و برندها بودیم، اما به نظر میرسد که این روند فعلا متوقف شده است. روشنایی حداکثری S25 اولترا مانند نسل قبل میتواند به 2600 نیت برسد که عدد بسیار بالایی است. این روشنایی بالا به همراه پنل ضد انعکاس نور، باعث میشود تا تجربه استفاده از گوشی در محیطهای پر نور فوقالعادهای به ارمغان بیاید.
علاوهبر بخش حداکثر روشنایی صفحه، این گوشی در حداقل روشنایی نیز عملکرد بسیار خوبی دارد. اگر مانند بسیاری از افراد در شبها و در تاریکی مطلق از گوشی استفاده میکنید باید بگوییم که حداقل روشنایی صفحه به قدری پایین هست که باعث اذیت شدن چشمها نمیشود.
محافظ صفحه و انعکاس نور
پرچمدار جدید سامسونگ از محافظ جدید شرکت کورنینگ با نام گوریلا گلس آرمور 2 استفاده میکند. نسل اول این محافظها برای اولین بار با S24 عرضه شدند که علاوهبر مقاومتها در مقابل خط افتادگی و ضربه، انعکاس نور روی صفحه را شدیدا کاهش میداد. یکی از نقاط قوتی که در نقد و بررسی S24 Ultra به آن اختصاص دادیم نیز همین ضد انعکاس نور بودن صفحه آن بود.
حالا با نسل جدید گوشی، باری دیگر محافظ جدید گوریلا گلس برای اولین بار همراه با S25 عرضه خواهد شد. این محافظ جدید تقریبا تمام نقاط قوت محافظ را نسبت به نسل قبل کمی بهبود میبخشد.
انعکاس نور به قدری در این گوشی کاهش مییابد که حتی با نور صفحه پایین نیز بتوانید به راحتی از گوشی در محیطهای پر نور استفاده کنید. اگر نور صفحه را نیز افزایش دهید، به راحتی یکی از بهترین تجربههای استفاده در محیطهای پر نور را از این گوشی خواهید داشت.
امنیت و قفلهای بیومتریک گلکسی S25 اولترا
مانند اکثر گوشیهای امروزی برای آنلاک کردن گوشی علاوه بر رمز عبورهای سنتی، دو راه احراز هویت بیومتریک اثر انگشت و تشخیص چهره نیز برای شما در نظر گرفته شده است.
حسگر اثر انگشت
حسگر اثر انگشت اولترا سونیک موجود در زیر صفحه نمایش گوشی، همان سرعت و دقت بسیار بالایی که از پرچمداران را انتظار داریم، ارائه میدهد.
نکته جالب این است که ترکیب نرمافزار جدید و سختافزار فوقالعاده باعث شده تا بعد از تشخیص اثر انگشت، گوشی با سرعت بسیار بالاتری روشن شود. این اتفاق باعث میشود تا سرعت حسگر، به مراتب بالاتر و تجربه بسیار روانتری به شما ارائه شود.
ابعاد و محل جایگیری این حسگر نیز بسیار خوب بوده و دسترسی به آن توسط هر دو انگشت شصت بسیار راحت است. همچنین مرطوب بودن یا حتی خیس بودن انگشت شما نیز مانعی برای حسگر S25 Ultra نخواهد بود.
تشخیص چهره
گزینه دیگر شما برای احراز هویت بیومتریک، تشخیص چهره بوده که همچنان وظیفه آن به دوربین سلفی سپرده شده است. ثبت چهره جدید در این گوشی یا شاید در One Ui جدید، شاهد یک تغییر ریز بوده است.
در گوشیهای قبل گوشی تنها به مدت چند ثانیه از چهره شما عکسبرداری میکرد و اگر عینک داشتید، از شما میخواست که عینک را بردارید. این بار اما یک مرحله اضافه شده که در آن از شما خواسته میشود که سر خود را مقداری به سمت بالا حرکت دهید تا زوایا مختلف از چهره شما ثبت شود.
در عمل من نتوانستم تاثیر این مرحله اضافه را احساس کنم ولی همچنان تقریبا در تمام زوایایی که دوربین سلفی به چهره شما دید داشته باشد، فرآیند تشخیص چهره سرعت بسیار بالایی دارد.
سرعت تشخیص چهره اما در نظر من کمی سریعتر از قبل بود و به لطف نرمافزار و سختافزار سرعت روشن شدن گوشی بعد از تشخیص نیز به مراتب افزایش داشته است.
در شرایط نوری مختلف حتی تاریکی شب، این گوشی چهره شما را به سرعت تشخیص خواهد داد. توجه داشته باشید که درصورت وجود تاریکی مطلق، گوشی برای تشخیص چهره شما، برای مدت کوتاهی نور صفحه را افزایش خواهد داد که شاید در استفادههای بلندمدت از گوشی کمی آزاردهنده شود. البته شما میتوانید این گزینه را در تنظیمات خاموش کنید.
تستهای ویژه آیتیرسان
تست |
نتیجه |
بدنه کثیف میشود؟ |
خیر |
کار کردن روی سطح صاف آسان است؟ |
خیر |
کار کردن با یک دست آسان است؟ |
تقریبا |
کار کردن زیر نور آفتاب آسان است؟ |
بله |
یک اثر انگشت را میتوان دو بار تعریف کرد؟ |
بله! |
قفل چهره در تاریکی باز میشود؟ |
بله |
حسگر اثر انگشت با دست خیس باز میشود؟ |
بله |
تجربه استفاده گوشی در محیط بسیار تاریک چگونه است؟ |
عالی |
کیفیت عکس سلفی پرتره چند نفره به چه شکل است؟ |
عالی |
نشر صدا هنگام مکالمه چقدر است؟ |
کم |
نرمافزار گلکسی S25 اولترا
همان قدر که سختافزار این گوشی بهتر شده، نرمافزار جدید یعنی One Ui 7 نیز بهتر شده، تا حدی که به شخصه نرمافزار جدید را برگ برنده این گوشی معرفی خواهم کرد. البته برگ برندهای که به بسیاری از گوشیهای قدیمی سامسونگ نیز راه پیدا خواهد کرد. One Ui 7 بر پایه نسخه جدید سیستم عامل اندروید 15 طراحی شده است.
این رابط کاربری جدید، تغییرات بسیار زیادی را به همراه دارد و تقریبا سراغ تمام بخشهای گوشی رفته و آنها را بهبود بخشیده است. بسیاری از این تغییرات تنها ظاهری بوده اما بخشهای زیادی شاهد تغییرات دیگر نیز بودند.
پشتیبانی نرمافزار
با اختلاف یکی از بهترین تغییرات نسل S24 نسبت به پیشیان آن، پشتیبانی نرمافزاری بلند مدت آن بود که در گوشیهای S25 نیز به ارث رسیده است. سامسونگ قصد دارد S25 Ultra را تا 7 سال آپدیت نرمافزاری و 7 سال آپدیتهای امنیتی پشتیبانی کند. یعنی (اگر گوگل الگو نامگذاری سیستمعامل خود را حفظ کند)، این گوشی تا اندروید 22 را دریافت خواهد کرد. این یعنی گوشی شما تا سال 2032 بهروز خواهد بود!
پشتیبانی بلند مدت نرمافزاری نشاندهنده اطمینان سامسونگ از قدرت پردازشی گوشی در اجرای ویژگیهای مختلف تا 7 سال آینده است. این پشتیبانی 2 نقطه قوت مهم را برای شما رقم خواهد زد. نکته اول که واضح است، باعث میشود تا مدت زمان بسیار طولانیتری بتوانید از گوشی خود لذت ببرید.
نکته دوم اما در شرایطی به وجود خواهد آمد که به هر دلیلی بعد از حدود 3 یا 4 سال قصد فروش گوشی را داشته باشید. در آن شرایط، خریدار جدید نیز 4 یا 3 سال پشتیبانی نرمافزاری خواهد داشت، این کار باعث حفظ ارزش گوشی در دراز مدت و فروش راحتتر آن خواهد شد.
حس متفاوت
درباره حس متفاوت در نقد S24 Ultra نیز سخن گفتیم که چه قدر رابط کاربری حس روانتر و بهتری را نسبت به نسل قبل ارائه میکند. در One Ui 7، سامسونگ برای بهبود هرچه بیشتر این بخش بسیاری از اجزای رابط کاربری خود را بازطراحی کرده که عملا همگی آنها در جهت مثبت است.
همهچیز بسیار روانتر و سریعتر احساس میشود و انیمیشنهای بسیار زیبایی را به خود اختصاص دادند. از نظر ظاهری نیز بسیاری از آیکونها و رابطهای کاربری باز طراحی شده و ظاهر جدید و زیباتری را به خود اختصاص دادند. در کل تجربه استفاده از گوشی در بخش نرمافزاری بسیار لذتبخشتر شده تا حدی که بعد از نقد این گوشی بیش از هرچیزی منتظر عرضه این رابط کاربری جدید برای گوشی سامسونگ خودم هستم.
الهامهای متعدد از آیفون
یکی از تغییرات نسبتا مهم مربوط به بازنگری در بخش پنل نوتیفیکیشن گوشی است. این پنل هماکنون مانند گوشیهای اپل به دو پنل جدید، یکی برای نوتیفیکیشها و دیگری برای پنل مدیریتی گوشی تقسیم شدهاند. البته تفاوتهای حداقلی از منبع الهام نیز در نظر گرفته شده که به نظر من در جهت ارتقای آن عمل کردهاند. برای مثال با کشیدن دستتان به سمت چپ یا راست میتوانید بین این دو پنل جابهجا شوید که کمی استفاده راحتتری را ارائه میدهد.
دو بخش بعدی که به صورت مستقیم از آیفونها الهامگیری شدهاند به شخصیسازی صفحه لاک گوشی و نمایش برنامههای باز مربوط میشوند که رابط کاربری بسیار آشنایی برای دارندگان آیفونها خواهد بود. البته احتمالا بزرگترین دلیل این الهامها از دید سامسونگ نیز همین آشناتر کردن رابط کاربری برای این دسته از کاربران بوده تا بتواند پروسه پیوستن این کاربران به اکوسیستم خود را سادهتر کند. با این حال به شخصه همواره مخالف انجام این کارها بودم و هر باری که شاهد آنها باشم به آن ایراد خواهم گرفت.
در انتها نیز باید به نوار Now Bar اشاره کنیم که از روی داینامیک آیلند اپل الهامگیری شده است که البته تفاوتهای زیادی با آن دارد. برای شروع به جای قرار گیری در قسمت بالای گوشی به نوار پایینی منتقل شده که دسترسی به آن بسیار راحتتر است. نکته بسیار مهم این نوار این است که در حال حاضر برنامههای بسیار کمی از آن پشتیبانی میکنند و فعلا تعداد آنها انگشت شمار است. البته به مرور زمان بر این تعداد افزوده خواهد شد اما حداقل تا آن زمان، کارایی این نوار بسیار کم خواهد بود.
مهمترین برنامهای که از Now Bar پشتیبانی میکند، برنامه موسیقی خود سامسونگ است (که به صورت پیشفرض روی گوشی نصب نیست!). هنگام پخش آهنگ، این نوار عکس آهنگ به همراه سه دکمه کنترل را به شما نمایش خواهد داد که با لمس بدنه کلی این نوار، به صورت کامل باز خواهد شد و کنترل بیشتری به شما خواهد داد. به شخصه تجربه کار با این نوار را دوست داشتم و امیدوارم برنامههای بیشتری از آن استفاده کنند.
برنامههای نصب شده
گوشی گلکسی S25 اولترا هم در بخش سختافزار و هم در نرمافزار بهبودهای چشمگیری را میزبان بوده اما این دلیل نمیشود که تمام مشکلات نسل قبل حل شده باشند. یکی از ایرادات سامسونگ در بخش برنامههای نصب شده است که ظاهرا سامسونگ هیچ برنامهای برای حل آن ندارد و صرفا از گوشی به گوشی دیگری آن ایراد را منتقل میکند.
بعد از راهاندازی گوشی، با سیل عجیبی از برنامههای از پیش نصب شده مواجه خواهید شد که بسیاری از آنها حتی نصب هم نشدند! صرفا آیکون آنها به رابط کاربری اضافه شده و در اولین فرصت شروع به دانلود خواهند کرد. تعداد 29 تا از برنامههای گوشی بعد از راهاندازی گوشی نیاز به نصب شدن دارند که عدد بسیار بالایی است. برخی از این برنامههای هنوز نصب نشده مانند مرورگر بسیار ضروری هستند.
در آیتیرسان بخوانید: بهترین اپلیکیشنهای موسیقی برای اندروید کدامند؟
با وجود حضور برنامههای کاملا غیر ضروری مانند نتفلیکس و اسپاتیفای، هیچ برنامهای برای پخش موسیقی به صورت پیشفرض نصب نشده است. این به این معنی نیست که سامسونگ برنامه پخش موسیقی ندارد، صرفا مشکل اصلی این است که باید به صورت دستی آن را نصب کنید!
البته لازم به ذکر است که بسیاری از برنامههای نصب شده مانند نتفلیکس، اسپاتیفای و برنامههای متعدد مایکروسافت را میتوانید بدون محدودیت خاصی پاک کنید.
هوش مصنوعی گلکسی S25 اولترا
بزرگترین تمرکز سامسونگ در کمپین تبلیغاتی گوشیهای S24 هوش مصنوعی بود. تمرکزی که در این نسل نیز ثابت مانده و تمام تبلیغات S25 نیز به آن اختصاص داده شده است.
سامسونگ، قابلیتهای هوش مصنوعی بسیار زیادی را در جایجای گوشی قرار داده که هر یک در زمینه خاصی به کاربر کمک میکنند. بسیاری از این قابلیتها در نسل قبل نیز حضور داشتند که باری دیگر به معرفی تمام آنها نمیپردازیم. شما میتوانید نقد آنها را در مقالات نقد و بررسی S24 Ultra یا Z Flip 6 بخوانید.
در دید من یکی از بزرگترین نقاط قوت این ویژگیها این است که برای استفاده از آنها نیازی نیست به برنامه خاصی بروید یا کار خاصی انجام دهید، بلکه این ویژگیها به طور کامل با رابط کاربری بخش مورد نظر خود ادغام شدهاند. تنها با یک یا دو بار لمس، میتواید به هوش مصنوعی مورد نظر خود برسید. باید بگویم که این ادغامها به خوبی انجام شدهاند. هم به قدر کافی در دسترس هستند و هم در معرفی و تبلیغ آنها زیادهروی نشده است.
البته نکته بسیار مهم برخی از این ویژگیها این است که سامسونگ به مدت محدودی این قابلیتها را رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد و بعد از پایان سال 2025، برخی از آنها پولی خواهند شد. سامسونگ به طور دقیق اعلام نکرده که کدام یک از سرویسها پولی خواهد شد و یا هزینه اشتراک آنها چه قدر خواهد بود.
اگر بخواهیم حدسی بزنیم، باید بگوییم مواردی که روی گوشی پردازش میشوند رایگان خواهند ماند ولی مواردی که برای پردازش نیاز به سرورهای سامسونگ دارند پولی خواهند شد چرا که فعال ماندن سرورها برای سامسونگ هزینههای زیادی دارد و برای تأمین این هزینهها نیاز به دریافت هزینههای اشتراکی دارد.
این قابلیتها به خوبی و با دقت توسط رابط کاربری گوشی، به کاربر معرفی شده و نحوه کار با آنها آموزش داده میشود. البته لازم به ذکر است که تقریبا میتوان گفت که هیچکدام از این ویژگیها مختص S25 نیستند و به مرور زمان به همراه One Ui 7 به گوشیهای قدیمیتر سامسونگ نیز راه یابند. در ادامه و به تفکیک، به معرفی و نقد این قابلیتها میپردازیم.
ادغام Gemini
یکی از بزرگترین دستآوردهای صنعت هوش مصنوعی در کل، ساخت چتباتهایی مانند Chat GPT و Gemini بوده که تا حد زیادی این انقلاب جدید را هدایت میکنند. یکی از بزرگترین دستآوردهای سامسونگ در این نسل نیز با همکاری گوگل به ثمر رسیده تا بتوانند Gemini را با دستیار صوتی گوشی ادغام کنند.
این ادغام در نگاه اول شاید آنقدر هم مهم به نظر نرسد، اما در عمل باعث میشود که بسیاری از مشکلات همپوشانی شود و تجربه به مراتب بهتری به کاربر ارائه شود. تمام هوشمندیها و تواناییهای مکالمه و فهم شما از سمت جمینای و دسترسی مستقیم دستیار به جایجای گوشی از سمت دستیار صوتی پیشین میآید.
جدا از این که زین پس به راحتی هرچه تمامتر به هوش مصنوعی جمینای دسترسی دارید، الان چندین قابلیت اضافه نیز به این هوش مصنوعی اضافه شده است. کارهایی که میتوانید به جمینای بسپارید بسیار گستردهتر شده تا عملا بتوانیم بعد از این همه سال، واقعا لقب “دستیار” را به آن اختصاص دهیم.
برای مثال میتوانید به جمینای بگویید تا برنامه 5 بازی بعدی بارسلونا را به تقویم شما اضافه کند، به جای شما پیامی را به مخاطبینتان ارسال کند یا با توصیف رستوران مدنظر، چندین پیشنهاد بر اساس موقعیت مکانی شما ارائه کند. همچنین با توجه به دسترسی بیشتر جمینای به گوشی شما، میتوانید از او درباره محتوایی که در حال مشاهده آن هستید سوال بپرسید.
از دیگر قابلیتهای این بخش میتواند به پشتیبانی از جمینای لایو اشاره کرد که به شما اجازه میدهد مستقیما و با صدای خود با جمینای مکالمه زنده داشته باشید. به نظر من اصل کارایی این بخش به همان جمینای خالی باز خواهد گشت، اما جمینای لایو نیز قطعا مزایای خود را خواهد داشت. همچنین شما میتوانید یک عکس را ضمیمه سوال خود نیز بکنید تا جمینای در رابطه با آن عکس نظر دهد که در را به سمت کاراییهای بیشتری باز میکند.
حذف کننده صدا
یکی از قابلیتهای هوش مصنوعی جدیدی که سامسونگ به گوشی اضافه کرده قابلیت حذف صداهای مختلف از ویدئوهاست. این ویژگی سه منبع صوتی مختلف از ویدئو را استخراج خواهد کرد و به شما اجازه کاهش، افزایش یا حتی حذف کامل آن صدا را میدهد.
این سه منبع صوتی شامل صدای باد، نویز و دیالوگها میشود. گوشی این صداها را به خوبی تفکیک کرده و از هم جدا میکند و در کل عملکرد بسیار خوبی در وعدهای که میدهد، دارد. البته باید توجه کنید که صدای خروجی کاملا بینقص نبوده و اگر صدای باد و نویز را کامل حذف کنید، صدای باقی مانده کمی کیفیت خود را از دست خواهد داد. همچنان ولی این قابلیت کارایی بسیار خوبی داشته و قطعا از آن جمله هوش مصنوعیهای بسیار مفید از آن یاد خواهد شد.
سرچ هوشمند
قابلیت سرچ هوش مصنوعی که بر پایه هوش مصنوعی ساخته شده کاری را انجام میدهد که از ابتدای مسیر گوشیها تا کنون تجربه بسیار آزاردهندهای داشته است. زین پس برای تغییر کوچک یا بزرگی در تنظیمات گوشی نیاز به سرچ در گوگل نیست تا ببینید آن تنظیمات در این گوشی چه نامی دارد.
بلکه میتوانید در نوار سرچ خود تنظیمات بگویید که دنبال چه چیزی هستید تا گوشی بخش مورد نظر شما را برای شما نمایش دهد. در تجربه من این بخش کاملا بینقص بود و هر توصیفی را به خوبی فهمیده و بخش مورد نظر را برای من نمایش میداد.
این سرچ هوشمند فقط مختص تنظیمات نبوده و از آن در گالری نیز استفاده شده است. به صورتی که برای یافتن عکس و فیلمی از گذشته تنها کافی است بخشی از آن عکس را توصیف کنید. قطعا این ویژگی بعد از چندین ماه استفاده از گوشی و پر شدن گالری بسیار مفید خواهد شد.
AI Select
این ویژگی شباهت نسبتا زیادی به Circle to Search پارسال دارد اما کارایی آن متفاوت است. برای من یکی از مورد انتظارترین ویژگیهای One Ui 7 همین AI Select است که در بسیاری از شرایط کار من را راحتتر خواهد کرد.
با زدن دکمه این ویژگی، همانند Circle to Search یک اسکرین شات گرفته میشود و شما میتوانید دور سوژه مورد نظر یک خط بکشید. با این تفاوت که به جای سرچ عکس انتخاب شده، آپشنهای متعددی در اختیار شما قرار داده خواهد شد.
مهمترین این ویژگیها میتوان به ذخیره اسکرین شات و کپی کردن متن نمایش داده شده اشاره کرد. تشخیص متن این ویژگی تقریبا بینقص بوده و هر فونت و شرایطی را به خوبی تشخیص میدهد. تشخیص زبان فارسی اما تعریف آنچنانی نداشته و در بهترین حالت لازم است خودتان متن را ویرایش کنید.
شما حتی میتوانید مستقیما تصاویر انتخاب شده را به اشتراک بگذارید تا بعد از مدتی گالریتان پر از اسکرین شاتهای یکبار مصرف نشود. قابلیت کپی کردن هر متن نیز قطعا مزایای بیشمار خود را به مرور به شما نمایش خواهد داد.
سختافزار گلکسی S25 اولترا
انقلاب جدید شرکت کوالکام با هستههای جدید Oryon به صنعت موبایلها نیز رسید و حتی عملکرد بهتری در مقایسه با رقبا را نسبت به صنعت لپتاپها ارائه کرد. این هستهها عملکرد بسیار بهتری چه در زمینه قدرت و چه در بخش مصرف باتری دارند. اضافه شدن آنها به موبایلها از دید من، اتفاق بسیار مهمی خواهد بود که هرچه جلوتر برویم به اهمیت آن اضافه خواهد شد.
لازم به ذکر است که سامسونگ استراتژی معرفی شده در نسل قبل خود یعنی همکاری حداکثری با شرکتهای مختلف را باری دیگر ادامه داده تا در این نسل نیز پردازنده موجود در گوشی یعنی Snapdragon 8 Elite نسبت به دیگر رقبای اندرویدی برتری خاص و انحصاری داشته باشد.
طبق گفتههای این دو شرکت، این پردازنده برای گوشیهای گلکسی طراحی و بهینه شده که تنها تفاوت قابل مشاهده برای ما افزایش فرکانس دو هسته اصلی از 4.32 به 4.47 گیگاهرتز است.
پردازندهها
- دو هسته Oryon V2 Phoenix L با فرکانس 4.47GHz
- شش هسته Oryon V2 Phoenix M با فرکانس 3.53GHz
نکته جالب درباره این پردازنده گرافیکی استفاده از معماری جدید بوده که کارت گرافیک را به سه تیکه مجزا تقسیم میکند که هر یک از این تیکهها حافظه اختصاصی خود را دارند و میتوانند فرکانس خود را تا 1.2 گیگاهرتز افزایش دهند.
قدرت پردازشی
این جنبش و انقلاب جدید شرکت کوالکام دقیقا زمانی رخ داد که دیگر تفاوتهای میان نسلی بین گوشیهای پرچمدار به حداقل رسیده بود و تفاوتها و ارتقاها کمتر در تجربههای روزمره احساس میشد. S25 Ultra و Snapdragon 8 Elite به قدری در زمینه قدرت پردازشی بهبود داشتند که به جای بهبود نسلی باید آن را شکاف نسلی معرفی کنیم.
خیلی رک بگوییم که در اگر برنامهها و بازیها در بالاترین و سنگینترین تنظیمات در این گوشی و پردازنده به بهترین شکل اجرا نشوند، در هیچ گوشی دیگری نیز اجرا نخواهند شد. مگر این که آن برنامه خاص برای معماریهای متفاوت مانند گوشیهای اپل به صورت انحصاری بهینه شده باشد.
نام مدل |
امتیاز 10 Antutu |
امتیاز 3DMarkWild Life(Extreme 2160p) |
امتیاز Geekbenchچند هستهای / تک هستهای |
Galaxy S25 Ultra |
2204011 |
6687 |
9759 / 2991 |
Xiaomi 14 Ultra |
2014262 |
4977 |
7060 / 2297 |
Galaxy Z Fold 6 |
1815120 |
4727 |
6977 / 2242 |
Galaxy S24 Ultra |
1796746 |
4983 |
6649 / 2182 |
Galaxy Z Flip 6 |
1764814 |
4844 |
6108 / 1870 |
Xiaomi 13 Ultra |
1532113 |
3454 |
5556 / 2000 |
Galaxy Z Fold 5 |
1492816 |
3880 |
5020 / 1957 |
Galaxy S23 FE |
1115831 |
3723 |
3810 / 1574 |
Galaxy Z Flip 5 |
1053068 |
2886 |
4968 / 1927 |
Galaxy S23 Ultra |
122,598 |
3873 |
4428 / 1330 |
ترکیب این سختافزار خارقالعاده با نرمافزار کاملا جدید سامسونگ باعث شده تا این بهبودها را تقریبا در هر بخشی به صورت کاملا محسوس مشاهده کنید. چه در تجربه وبگردی چه در استفادههای روزمره همه چیز سریعتر و روانتر شدهاند. حتی یکی از مشکلات بزرگ دوربینهای سامسونگ در چند نسل اخیر به لطف این دو بخش جدید، کامل از بین رفته است. دیگر عکسبرداری این گوشیها مدت زمان زیادی طول نمیکشد و تقریبا در لحظه عکس ثبت میشود.
به یاد نمیآورم که در صنعت موبایلها و در بنچمارکهای مختلف، تفاوتهای بیش از 40 یا حتی 50 درصدی را مشاهده کنم. البته اکثر اعتبار این بخش را باید به شرکت کوالکام دهیم و انتظار این بهبودها را در گوشیهای اندرویدی دیگر نیز داشته باشیم، اما نباید از نقش ارائه نرمافزار بسیار بهینه و روان سامسونگ چشمپوشی کنیم.
گیمینگ
تراشه اسنپدراگون 8 الیت، پردازندههای بسیار پرقدرتی دارد که میتوانند از پس اجرای تمام بازیها در بالاترین تنظیماتی گرافیکی بربیایند. عملکرد این پردازندهها در طولانی مدت نیز حفظ خواهد شد تا در تجربههای بلند مدت گیم نیز کم نیاورند.
جدا از توانایی اجرای بازیهای مختلف، بخشهای دیگری نیز هستند که برای جامعه گیمرها اهمیت دارد. جلوتر به صورت دقیقتر به بخش دما و گرمای گوشی میپردازیم، ولی باید بگوییم که گوشی هنگام بازی اصلا داغ نمیکند و این کنترل دما به گوشی اجازه میدهد تا در استفادههای چند ساعته برای بازی، عملکرد خود را حفظ کند.
همچنین دمای گوشی اصلا آزاردهنده نیست و هنگام بازی مزاحم شما نخواهد شد. البته باید بگوییم که هنگام بازی قطعا متوجه گرمتر شدن گوشی خواهید شد. از طرف دیگر، گرد شدن گوشههای صفحه، خوش دست بودن گوشی و در نتیجه تجربه گیمینگ را بهبود میبخشد.
دما و گرما
افزایش شدید فرکانس پردازندهها نسبت به نسل قبل قطعا به معنی تولید گرماست و چالش خنککنندگی بیشتر خواهد بود. خوشبختانه سامسونگ در این زمینه نیز موفق بوده و دمای گوشی را به خوبی مدیریت کرده است. در طول استفادههای بلندمدت، بدنه گوشی به مقدار قابل توجهی گرمتر میشود ولی هیچوقت به نقطهای نمیرسد که بتوانیم آن را داغ به حساب بیاوریم.
هنگام استفاده از دوربین نیز، بدنه گوشی در اطراف لنزها، به مقدار قابل توجهی گرم میشود که همچنان در رده معقول قرار میگیرد و آسیبی به تجربه شما از استفاده گوشی نخواهد زد.
دمای گوشی در طول تست AnTuTu به 42 درجه و در هنگام اجرای بازی Genshin Impact در بالاترین تنظیمات ممکن به 50 درجه سانتیگراد رسید. یکی از دلایل این دمای خوب به همراه فرکانس بالاتر پردازندهها توسط سامسونگ استفاده از سیستمخنککنندگی با ابعاد 40 درصد بزرگتر معرفی شده است.
رم و حافظه ذخیرهسازی
با حذف نسخه با ظرفیت رم 8 گیگابایتی، گوشیهای S25 همگی با 12 گیگابایت رم از نوع LPDDR5X عرضه میشوند. البته بالاترین مدل این گوشی ظرفیت 16 گیگابایتی نیز دارد.
ظرفیت بالا به همراه سرعت بالا، باعث میشود تا عملکرد گوشی در اجرای برنامهها و بازیها محدود نشود و هم این که تجربه روزمره بهتری داشته باشید.
در بخش حافظه داخلی نیز گزینههای 256، 512 و 1024 گیگابایتی از نوع بسیار سریع UFS 4.0 در نظر گرفته شدهاند که دقیقا مطابق انتظارات بوده و نکته خاصی در میان آنها دیده نمیشود.
به شخصه از حذف شدن نسخه 128 گیگابایتی گوشیها در ردههای قیمتی بالاتر بسیار راضی هستم. علاوه بر این که ظرفیت 128 گیگابایتی نمیتواند نیازهای تمام کاربران را برطرف کند، بلکه به دلیل محدودیتهای معماری، ظرفیتهای کمتر از 256 گیگابایتی سرعت کمتری نیز ارائه میکنند.
ارتباطات و سنسورها
گوشی S25 Ultra دو سیمکارته بوده و از اکثر کانالهای ارتباطاتی شبکه 4G و 5G پشتیبانی میکند تا نگرانی خاصی نسبت به آنتندهی و سرعت گوشی نداشته باشید. این گوشی از تکنولوژی NFC، آخرین نسخه بلوتوث یعنی 5.4 و استانداردهای وایفای 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7 با باند سهگانه پشتیبانی میکند.
در بخش سنسورهای مختلف، موارد شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطبنما و فشارسنج در این گوشی قرار گرفتهاند که تقریبا مجموعه کاملی محسوب میشوند. علاوه بر پشتیبانی از GPS، این گوشی از دیگر سرویسها مانند GLONASS ،BDS ،GALILEO و QZSS نیز پشتیبانی میکند تا عملکرد بهتر و دقیقتری در موقعیتیابی شما داشته باشد.
همچنین ویژگی بسیار محبوب Samsung Dex و پشتیبانی از Ultra-Wideband (UWB) نیز در این گوشی حضور دارند. سامسونگ دکس، هنگام اتصال گوشی به صفحه نمایش خارجی، رابط کاربری گوشی را تغییر میدهد و ویژگیهای جدیدی در اختیار کاربر قرار میدهد تا تجربهای رایانهای مانند را خلق کند. تکنولوژی Ultra-Wideband همانند بلوتوث و وایفای، یک راه انتقال اطلاعات به صورت بیسیم بوده که چند برتری خاص خود را ارائه میدهد.
دوربین گلکسی S25 اولترا
تفاوتهای میان این نسل و نسل قبل در بخش دوربین بسیار حداقلی بوده و برای پیدا کردن آنها باید خیلی با دقت به بررسیها بپردازیم، اما با این حال بهبودهای جزئی متعددی در بخشهای مختلف دیده میشود. در ادامه مشخصات دوربینهای چهارگانه اصلی را مرور میکنیم:
- دوربین 200 مگاپیکسلی، لنز واید 24 میلیمتری، دریچه دیافراگم F/1.7
- دوربین 50 مگاپیکسلی، لنز پریسکوپ تلهفوتو 111 میلیمتری با زوم 5 برابری، دریچه دیافراگم F/3.4
- دوربین 10 مگاپیکسلی، لنز تلهفوتو 67 میلیمتری، زوم 3 برابری، دریچه دیافراگم F/2.4
- دوربین 50 مگاپیکسلی، لنز اولترا واید با دریچه دیافراگم F/1.9 با زاویه دید 120 درجهای
یکی از این ارتقاها که پیدا کردنش آنچنان هم سخت نیست در لنز اولترا واید مشاهده میشود که از 12 مگاپیکسل به 50 مگاپیکسل افزایش داشته است. چیدمان این چهار دوربین در کنار سنسور تشخیص عمق و فلش، همانند دو نسل قبل هستند و تنها تفاوت ظاهری آنها محافظ ضخیمتر دور لنزهاست.
عکسبرداری در روز
گوشی S25 Ultra عکسهای فوقالعادهای را در شرایط نوری خوب ثبت میکند. تصاویر ثبت شده جزئیات بسیار خوبی داشته و نویز بسیار کمی را دارا هستند. دامنه رنگی نیز بسیار عالی بوده و در شرایط مختلف نوری و سوژههای متنوع، رنگها همواره به خوبی ثبت میشوند.
یکی از بزرگترین ارتقاهای عملکردی این دوربین، مربوط به تصاویر ماکرو میشود که تصاویر بسیار باجزئیاتی را ثبت میکند. جزئیات این تصاویر به قدری بوده که تمام کثیفیهای تمیزترین سطوح نیز دیده میشود! جدا از این کیفیت، تجربه کار با این بخش نیز بسیار راحت بوده و تنها کافی است گوشی را به سوژه نزدیک کنید تا به صورت خودکار حالت ماکرو فعال شود.
زوم
در بخش زوم نیز شاهد بهبودهای جزئی هستیم که به نظر میرسد که بیشتر به لطف نرمافزار یا حتی هوش مصنوعی به دست آمدهاند. جزئیات تصاویر همچنان بسیار بالا هستند اما در زومهای بالاتر گوشی سوژهها و مخصوصا متنها را به خوبی تشخیص داده و آنها را با جزئیات بیشتری نسبت به نسلهای قبل به تصویر میکشد.
تجربه استفاده از این بخش نیز بهتر و راحتتر شده تا زوم کردن و تعویض لنزهای فعال بسیار سریعتر و روانتر انجام شود.
با وجود لنز 200 مگاپیکسلی شما میتوانید با این لنز نیز عکسبرداری کنید و تصاویر بسیار پرحجمی را دریافت کنید. این کار کیفیت بهدست آمده از طریق پردازشها را از بین میبرد، اما این امکان را به شما میدهد تا یک عکس بزرگ داشته باشید که میتوانید روی جزئیات بسیار کوچک آن نیز به صورت دیجیتالی زوم کنید.
عکسبرداری در شب
شرایط نوری کم هم مانع بزرگی برای ثبت تصاویر با کیفیت گوشی نخواهد شد و در شب نیز رضایت کافی را از عملکرد گوشی خواهید داشت. گوشی حتی بدون استفاده از نایت مود و عکسبرداری عادی نیز کیفیت خوب و مطلوبی دارد. شما میتوانید با رفتن به بخش مخصوص نورهای کم، کیفیت و مهمتر از همه جزئیات تصاویر خود را بهبود بخشید.
فیلمبرداری
در بخش فیلمبرداری شما میتوانید رزولوشنهای مختلف با فریمریتها 8K@24/30fps, 4K@30/60/120fps, 1080p@30/60/240fps را ضبط کنید که مشابه با نسل قبل دیگر حالت 1080P در 960 فریم بر ثانیه وجود ندارد. توجه داشته باشید که در این گوشی میتوانید با استفاده از اسلوموشن خودکار، هنگام تماشا این فریمریتها را دو برابر کنید.
این فیلمها میتوانند تصاویر HDR10+ و صداهای استریو را نیز ضبط کنند. لرزشگیر گوشی همچنان عملکرد خارقالعادهای دارد و تقریبا تمام لرزشها را به خوبی مدیریت میکند.
سلفی
مشخصات دوربین سلفی گوشی نسبت به الترا قبلی روی کاغذ هیچ تفاوتی ندارد. عملکرد آن هم در دید من تفاوت آنچنانی نداشت که بخواهیم آن را پیشرفت حساب کنیم. در کل اما آنچنان هم نمیتوان ایرادی به عملکرد این دوربین گرفت چرا که تصاویر بسیار عالی بوده و عملا نیاز آنچنانی به پیشرفت در آن دیده نمیشود.
- دوربین 12 مگاپیکسلی، لنز واید 26 میلیمتری، دریچه دیافراگم F/3.2
تجربه کار با برنامه دوربین
به لطف سختافزار بسیار قدرتمندتر و نرمافزار بهینهتر، سامسونگ بالاخره توانسته یکی از ایرادات چند ساله دوربینهای خود را حل کند تا تجربه کار با دوربین گوشیهای خود را به مراتب بهتر کند. این ایراد تاخیر نسبتا طولانی برای ثبت تصاویر بود که حالا بسیار سریعتر شده و عملا تصاویر به صورت لحظهای و آنی ثبت میشوند.
به جز این بخش نیز، سرعت دوربین به مراتب افزایش داشته و تجربه کلی بسیار روانتر شده است. برای مثال هنگام زوم کردن از حالت اولترا واید به سمت زوم 100 برابری، تعویض لنزها به خوبی و با سرعت لحظهای انجام میشود. به جز این افزایش سرعتها اما تجربه کلی و چینش ویژگیها تغییر آنچنانی نداشته و به جز اضافه شدن یکی دو ویژگی، بسیار آشنا خواهد بود.
یک نکته منفی در این قسمت، حذف قابلیت اتصال بلوتوثی قلم به گوشی است که بیش از هرچیزی در تجربه کار با دوربین آسیب میزند. پیش از این شما میتوانستید از قلم به عنوان یک کنترل استفاده کنید و از دور با دوربین گوشی کار کنید. سامسونگ میگوید که درصد بسیار ناچیزی از کاربران از این ویژگی استفاده میکردند. با این حال، حذف ویژگی بدون اضافه کردن ویژگی دیگری یا هر چیزی برای جبران آن، هیچوقت مورد رضایت کاربران نبوده و نخواهد بود. پس چارهای جز اضافه کردن این قسمت به نقاط ضعف گوشی نداریم.
اسپیکر گلکسی S25 اولترا
گوشی S25 Ultra از دو اسپیکر در فریم پایین و شکاف باریکی بالای گوشی میان صفحه نمایش و فریم استفاده میکند. اسپیکر بالایی مسئولیت تولید صدا در مکالمات تلفنی را نیز برعهده دارد که در انجام این کار عملکرد خوبی دارد و نشر صدای کمی را از خود نمایش میدهد. این اسپیکرها توسط شرکت AKG تنظیم شدهاند و قابلیت تولید صدای 32 بیتی با فرکانس 384 کیلوهرتزی را دارند. همچنین این اسپیکرها از فنآوری دالبی اتموس نیز پشتیبانی میکنند.
گوشی سامسونگ S25 Ultra، در بخش اسپیکر نیز عملا تفاوتی با نسل قبلی نداشته و تقریبا هیچ تفاوتی با S24 Ultra در آن دیده یا شنیده نمیشود. شاید یکی از دلایل این اتفاق این است که خیلی جای پیشرفت خاصی در این زمینه باقی نمانده و اکثر گوشیهای پرچمدار صدای بسیار خوبی را تولید میکنند.
بلندی صدا اسپیکرهای این گوشی بسیار بالا بوده و صدای تولید شده شفافیت بالایی دارد. این اسپیکرها نقطه صعف خاصی ندارند و در تولید تمام فرکانسهای صدا عملکرد خوبی دارند. با این وجود، نمیتوان این گوشی را به عنوان بهترین اسپیکر مطلق معرفی کرد.
باتری گلکسی S25 اولترا
باتری یکی از بخشهای این گوشی است که انتظار بیشترین تغییر مخصوصا در قسمت سرعت شارژ را داشتم، اما جزو آن بخشهایی است که عملا هیچ تفاوتی با نسل قبلی نداشتند.
شارژدهی
خود باتری دقیقا همان مدل موجود در نسل قبلی یعنی 5000 میلیآمپرساعتی از نوع لیتیومیونی است. البته این به این معنی نیست که شاهد شارژدهی بهتر در این گوشی نخواهیم بود. دقیقا مشخص نیست که تراشه پردازشی جدید یا نرمافزار جدید مسئول این بهبودها هستند.
طبق تستها گوشی S25 Ultra میتواند به مدت 36 ساعت و 45 دقیقا مشغول مکالمه، 11 ساعت و بیست دقیقه تجربه وبگردی، کمی بیشتر از 19 ساعت مشغول پخش ویدئو یا به مدت 10 ساعت بازیها را اجرا کند. در هر قسمت کمی بهتر از نسل قبلی خود ظاهر شده است.
در کل پس از یک روز عادی میتوانید انتظار داشته باشید که همچنان چیزی حدود 30 درصد از شارژ باتری باقی مانده باشد.
سرعت شارژ
علاوهبر ظرفیت باتری، سرعت شارژ آن نیز پیشرفت چشمگیری نکرده است. البته از گوشی S22 Ultra به اینور، سامسونگ عملا تلاشی در این زمینه نکرده و همچنان از شارژرهای 45 واتی استفاده میکند. البته لازم به ذکر است که با این حال، S25 Ultra تنها چند دقیقه زودتر از نسل قبل شارژ میشود که باز تفاوت مهمی در تجربه کاربر رقم نخواهد زد.
این گوشی در مدت 15 دقیقه میتواند از 0 تا 41 درصد و در مدت 30 دقیقه از 0 تا 72 درصد شارژ بشود. برای شارژ کامل این گوشی 59 دقیقه زمان نیاز خواهید داشت که در مقایسه با رقبای چینی، عددی خندهدار خواهد بود. در مقایسه با دیگر گوشیها مانند پیکسل 9 پرو ایکسال که به 78 دقیقه و آیفون 16 پرو مکس که به 117 دقیقه دقیقه زمان نیاز دارند، پرچمدار سامسونگ عملکرد بهتری دارد.
همچنین توجه داشته باشید که سامسونگ در طراحی این بخش از طراحی خاص خود از پروتوکل PPS از استاندارد USB Power Delivery استفاده کرده، به همین علت بهتر است از شارژر رسمی خود سامسونگ استفاده کنید. در غیر این صورت، سرعت شارژ گوشی به مقدار بسیار کمی کمتر خواهد شد. سامسونگ عزیز! این یک دلیل دیگر برای اضافه کردن شارژر رسمی به جعبه است!
جمعبندی
نسل قبلی یعنی S24 Ultra به اندازه کافی خوب بود و نقاط ضعف کمی داشت تا جای کمی برای پیشرفت برای نسل بعدی بگذارد. گوشی S25 Ultra بهبودهای بسیار جزئی ولی متعددی را به نسل جدید پرچمدار سامسونگ اضافه کرده تا با تکمیلتر کردن فرمول برنده، عنوان بهترین بودن را در خانواده نگه دارد.
دو مانع بزرگ برای پیشنهاد این گوشی به بقیه وجود دارد. اولین مانع، قیمت بسیار نجومی آن با توجه به نرخ دلار است. اگر هزینه این گوشی در رنج قیمتی شما میگنجد، تنها در صورتی در خرید آن شک کنید که S24 Ultra دارید، چرا که پیشرفتهای ارائه شده آن قدری زیاد نیستند که بتوان به این دسته از کاربران، نسل جدید را پیشنهاد کرد. دلیل دیگر نیز این است که تعداد قابل توجهی از نقاط قوت این گوشی مربوط به بخش نرمافزار بوده که قرار است برای گوشیهای قدیمیتر نیز عرضه شود.
همچنین اگر تا کنون طرفدار شرکت اپل و گوشیهای آیفون بودید، در دیدگاه من این نسل سامسونگ یکی از بهترین فرصتها برای سوئیچ کردن خواهد بود. S25 Ultra علاوه بر این که به تنهایی گوشی بسیار با کیفیت و پر امکاناتی است، با رابط کاربری جدید خود کمی بیشتر حس و حال آیفونی به خود گرفته تا آنچنان هم حس غریبی نداشته باشید.
در نهایت هم باید بگوییم که عملا سامسونگ به انتهای مسیر قالب طراحی خود رسیده و اگر بخواهد برای چهارمین نسل متوالی تنها به بهبودهای جزئی بسنده کند، تنها میتواند در زمینه باتری گوشی S26 را بهبود بخشد. پس سامسونگ برای نسل بعدی خود باید به فکر تغییرات انقلابیتر باشد، ولی احتمالا بازهم دست به ترکیب برنده خود نزد.
نقاط ضعف و قوت گلکسی S25 اولترا
نقاط قوت | نقاط ضعف |
رابط کاربری روان، بهینه و بسیار راحت
سخت افزار قدرتمند کیفیت ساخت بسیار بالا و حس پریمیوم نمایشگر بینظیر با روشنایی عالی دوربینهای قدرتمند هوش مصنوعی یکپارچه با رابط کاربری شارژدهی مناسب 7 سال آپدیت نرمافزاری حسگر اثر انگشت دقیق و سریع اسپیکر بسیار خوب سیستم خنککنندگی کارآمد |
سرعت شارژ میتوانست بیشتر باشد برخی از قابلیتهای هوش مصنوعی بهزودی پولی میشوند حذف قابلیت بلوتوث از قلم سامسونگ میتوانست برنامههای از قبل نصب شده را به مراتب بهتر مدیریت کند |
بنظرم ارزش خرید نداره
البته دلار ۷۰ تومن بود ارزش نداشت الان که ۱۰۰ تومن شده دیگه واقعا نمیدونم چی بگم