avang
امنیت سرور مجازی ابری

چگونه امنیت سرور مجازی ابری را در برابر حملات سایبری افزایش دهیم؟

این روز‌ها امنیت سرور مجازی ابری اهمیت زیادی پیدا کرده است و دیگر فقط به شرکت‌های بزرگ محدود نمی‌شود، بلکه حتی کسب و کارهای کوچک و افرادی که به صورت مستقل فعالیت می‌کنند هم با تهدیدهای سایبری مواجه‌ هستند. اگر اطلاعات مالی یا داده‌های مشتریان در معرض خطر قرار بگیرد، یا محتوای سایت از بین برود، پیامد‌های آن می‌تواند جبران ناپذیر باشد. به همین دلیل، باید به امنیت سرور مجازی ابری اهمیت بسیاری داد و آن را یک ضرورت دانست، نه یک انتخاب عادی. در ادامه به ۶ روش افزایش امنیت سرور مجازی ابری خواهیم پرداخت تا با کمک آن بتوانید از اطلاعات و داده‌هایتان به خوبی محافظت کنید.

۶ روش افزایش امنیت سرور مجازی ابری

با اعمال تمام روش‌های پیشنهادی لیارا برای افزایش امنیت سرور مجازی ابری، می‌توانید با اطمینان خاطر بیشتری به فعالیت‌های خود بپردازید و از امنیت اطلاعاتتان مطمئن باشید.

تغییر لاگین پیش فرض SSH

بیشتر کاربران سرورهای مجازی ابری برای دسترسی ریموت، از پروتکل‌های SSH استفاده می‌کنند. این کاربران باید در نظر داشته باشند که استفاده کردن از تنظیمات پیش فرض SSH سرور را در معرض حملات Brute-Force قرار می‎‌دهد. حمله‌ای که در آن هکر‌ها با تلاش‌های پی در پی و استفاده کردن از پسورد‌های رایج سعی می‌کنند که به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. از این رو تغییر پسورد پیش فرض به یک پسورد قوی می‌تواند یک گام مهم برای تقویت امنیت سرور شما محسوب شود.

برای اینکه بتوانید پسورد پیش فرض SSh را تغییر بدهید. کافی است به سرور مجازی ابری خود بروید و فایل sshd-config از مسیر /etc/ssh/ را پیدا کنید. سپس عبارت PermitRootLogin را پیدا کنید و مقدار آن را که به صورت پیش فرض بر روی Yes است به No تغییر دهید. برای امنیت بیشتر می‌توانید به جای استفاده کردن از احراز هویت با پسورد، از احراز هویت با key استفاده کنید که در مقابل حملات مقاوم تر است.

بروز رسانی نرم افزارها

یکی از اصول اساسی که باید برای حفظ امنیت سرور مجازی ابری، از آن استفاده کرد؛ به روز رسانی و استفاده از به روز ترین نسخه‌های نرم افزارها و سیستم عامل ها است. نسخه‌های قدیمی و منسوخ شده می‌تواند سرور را در معرض آسیب پذیری‌های امنیتی قرار دهد. هکر‌ها معمولا از آسیب پذیری‌های شناخته شده در نسخه‌های قدیمی استفاده کرده و با این روش به سرور نفوذ پیدا می‌کنند.

اگر از سرور مجازی اوبونتو ساعتی استفاده می‌کنید، برای به روز رسانی سیستم عامل و نرم افزار‌ها کافی است که دستوراتی را اجرا کنید که به روزرسانی تمامی بسته‌ها و برنامه‌های نصب شده را انجام دهد. این به روزرسانی‌ها اصلاحات امنیتی و عملکرد سیستم را بهبود می‌بخشند.

برای راحتی بیشتر می‌توانید قابلیت به روزرسانی خودکار‌تان را فعال کنید تا به محض انتشار نسخه‌های جدید امنیتی، سیستم شما هم به صورت خودکار به روزرسانی شود. این کار امنیت سرور شما را افزایش می‌دهد و دیگر نیازی به انجام بروزرسانی‌های دستی نیست.

نظارت بر لاگ های سرور مجازی ابری 

این نظارت به شما کمک می‌کند تا همیشه در جریان اتفاقات و مشکلات احتمالی سرور خود باشید. با پیگیری مصرف منابع، ترافیک شبکه و فعالیت‌های کاربران، خطاهای نرم افزاری و سایر موارد، می‌توانید به سرعت مشکلات را حل کنید. همچنین ایمیل‌تان را برای دریافت هشدارها و خطاها تنظیم کنید تا به محض وقوع مشکل بتوانید اقدامات لازم را برای این کار انجام دهید. این رویکرد باعث می‌شود که مشکلات در همان مراحل اولیه شناسایی و برطرف شوند. مهم ترین بخش این روند این است که به شما این امکان را می‌دهد تا از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کنید و امنیت سرور خود را حفظ نمایید.

تنظیم فایروال

برای بالا بردن امنیت سرور مجازی ابری خود، تنظیمات فایروال یکی از مهمترین اقداماتی است که باید آن را انجام دهید. بیشتر سیستم عامل‌های لینوکسی به صورت پیش فرض از فایروال‌ iptable استفاده می‌کنند. برای مدیریت راحت‌تر به شما پیشنهاد می‌شود که از ابزار ConfigServer استفاده کنید. اما اگر به دنبال محافظت بیشتر هستید، می‌توانید ModSecurity را به فایروال خود اضافه کنید. این ابزار به شما کمک می‌کند تا ترافیک HTTP و مسائل مرتبط به پایگاه داده را تحت نظر داشته باشید. برای افزایش کارایی ModSecurity، تنظیمات زیر را انجام دهید.

  • فیلتر کردن ترافیک بر اساس الگوریتم‌های مشخص
  • تنظیم دسترسی به برخی از آدرس‌های IP
  • بستن پورت‌های بلا استفاده
  • ایجاد قوانین و به‌روزرسانی آن‌ها برای مقابله با تهدیدات امنیتی جدید

محافظت سرور در برابر بد افزارها

برای افزایش امنیت از سرور مجازی ابری در برابر بدافزارها، تنها داشتن یک فایروال کافی نیست. باید فایل‌هایی که به سرور آپلود می‌شوند یا در حال آپلود هستند را نیز کنترل کنید تا از تهدیدات احتمالی جلوگیری شود. در این راستا، باید از یک نرم افزار آنتی ویروس قابل اعتماد استفاده کنید.

در میان آنتی ویروس‌های موجود، ClamAV و CXS از محبوب ترین و معتبر ترین گزینه‌ها هستند. تمامی این نرم افزارها می‌توانند به‌ صورت موثری از سرور شما در برابر بدافزار‌ها محافظت کنند. البته ممکن است در برخی از مواقع فایل‌های سالم را به اشتباه به عنوان فایل‌های آلوده شناسایی کنند. اما همانطور که می‌دانید، پیشگیری بهتر از درمان است.

محافظت سرور در برابر حملات 

برای محافظت از سرور مجازی ابری در برابر حملات Brute-Force، داشتن یک پسورد قوی اهمیت زیادی دارد، اما به تنهایی کافی نیست. برای افزایش امنیت، لازم است از ابزارهایی استفاده کنید که به شناسایی و مقابله با این نوع حملات کمک کنند.

یکی از این ابزارها، cPhulk می‌باشد که در cPanel تعبیه شده است. این ابزار قابلیت این را دارد که بعد از چندین تلاش ناموفق برای لاگین، دسترسی را به طور کامل مسدود کند و نه تنها لاگین‌های سی پنل، بلکه FTP , WHM و لاگین‌های ایمیلی را پوشش می‌دهد. این ویژگی به شما کمک می‌کند تا از حملات Brute-Force جلوگیری کنید و امنیت سرور خود را بهبود دهید.

همچنین، استفاده از LFD که جزئی از CSF است، می‌تواند به شما در مقابله با تهدیدات امنیتی کمک کند. این ابزار سرور شما را برای خطرات احتمالی جستجو کرده و در صورتی که تلاش‌های ناموفق زیادی برای لاگین را شناسایی کند، آی‌پی فرد مهاجم را مسدود می‌کند. علاوه بر این، LFD اعلانات دقیق از تلاش‌های موفق و ناموفق برای ورود به سرور را به شما ارائه می‌دهد تا شما همیشه از وضعیت سرور خود آگاه باشید.

جمع بندی

برای حفظ امنیت سرور مجازی ابری خود، تغییر پسورد پیش‌فرض SSH، به‌روزرسانی منظم نرم‌افزارها و استفاده از ابزارهایی مانند CSF و LFD می‌تواند تمامی این تهدیدات را به حداقل برساند. همچنین، نظارت بر لاگ‌ها و نصب آنتی‌ویروس‌های معتبر، شما را در برابر حملات و بدافزارها محافظت می‌کند و امنیت شما را تقویت می‌کند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید