کولر آبی یا کولر گازی؛ کدام یک به‌صرفه‌تر است؟

Actron-room

امروزه در شهرهای بزرگ به علت شرایط محیطی و صنعتی شدن، گرمای هوا رو به افزایش است. این مسئله سبب شده تا کولرهای آبی دیگر همچون گذشته پاسخ‌گوی نیاز مصرف‌کنندگان نباشد.

کولرهای آبی به علت خنک کردن محیط از طریق افزایش سطح رطوبت، تنها قابلیت استفاده در مناطق خشک را دارند. افزون بر این، محدودیت خنک‌سازی محیط مشکل دیگر این نوع کولرهاست و این بدان معناست که حتی در هوای خشک زمانی که دمای هوا خیلی بالا برود، کولر آبی توانایی خنک کردن محیط تا دمای آسایش را نخواهد داشت.

طبق پیش‌بینی‌ها متأسفانه اکثر شهرهای کشور ما در 10 الی 20 سال آینده دچار بحران شدید آب خواهند شد. مسلما این بحران یکی از سخت‌ترین دوران‌های زندگی در این کشور را رقم خواهد زد زیرا نه تنها هزینه تصفیه و انتقال آب بسیار گزاف است، بلکه مناطق مرکزی ایران از هر طرف با منابع آب فاصله زیادی دارند.
هر کولر آبی بسته به ظرفیت آن به طور متوسط بین 30 تا 45 لیتر آب در ساعت  مصرف می‌کند (یعنی در شبانه‌روز مقداری معادل 700 لیتر). به بیانی ساده، واحدی مسکونی با مساحت 150 تا 170 متر با کولر 7000CFM تقریبا 800 لیتر آب را در طی شبانه‌روز تبخیر می‌کند.

متوسط مصرف برق یک کولر آبی بسته به ظرفیت آن حدود 500 تا 900 وات ساعت است. از طرفی کولر گازی ۲۴۰۰۰ بیتی‌یو با کلاس مصرف +A که می‌تواند یک سالن 75 متری واحد مسکونی را کاملا خنک کند، در حالت بیشینه حدود ۲۰۰۰ وات برق مصرف می‌کند و در ساعات خنک‌تر، این مقدار تا حدود ۳۰۰ وات کاهش پیدا می‌کند.

باید در نظر داشت در استفاده از کولر آبی برای یک واحد مسکونی یا اداری که دارای بخش‌های متفاوتی برای تهویه است، هیچ کنترلی در دست مصرف‌کننده نیست که کدام بخش از فضا خنک شود در حالی که در استفاده از کولر گازی اگر در شرایط استاندارد استفاده شود و برای هر فضا که نیاز به تهویه دارد دریچه جدا در نظر گرفته شود، شما می‌توانید هر بخش را جدا از سایر فضاها خنک نمایید. بنابراین، میزان برق مصرفی کولر گازی به دلیل وجود این توانایی بسیار مناسب و معقول خواهد بود. قابل ذکر است در صورت انتخاب کولر گازی با ظرفیت مناسب با فضا و بهره‌برداری صحیح از آن، میزان برق مصرفی از کولر آبی کمتر خواهد بود‌.

البته مقدار انرژی مصرفی در کولرهای گازی تابع عوامل مختلفی است که می‌توان به محل نصب، سرویس و نگهداری مناسب و تناسب ظرفیت برودتی کولر با فضای مورد استفاده (از لحاظ مساحت، دما و رطوبت) اشاره نمود.

یکی دیگر از مشکلات کولر آبی استفاده از هوای بیرون برای خنک‌کردن است. این هوا در اکثر موارد آلودگی بسیاری را با خود به همراه دارد. از جمله این آلودگی‌ها می‌توان به انواع ویروس‌ها، باکتری‌ها، ذرات آلرژی‌زا و انواع آلودگی‌های هوا اشاره کرد. این مسئله به هیچ عنوان در کولرهای گازی وجود ندارد. علاوه بر آن اکثر کولر گازی‌های موجود در بازار دارای فیلتر‌های مختلف تصفیه هوا هستند که تأثیر زیادی در شهرهای بزرگ و آلوده خواهد داشت.

در ضمن یکی دیگر از تفاوت‌های اصلی کولرهای گازی و آبی فقدان ترموستات در سیستم کنترلی کولر آبی است. بنابراین این نوع کولرها قادر به مدیریت زمان روشن بودن با توجه به دمای محیط نیستند. همچنین، به علت روشن ماندن کولر در تمامی ساعات شب این امکان وجود دارد که سبب سرما خوردگی و بیماری افراد استفاده‌کننده از این نوع کولر شود.

البته در این بین، بایستی یک تفاوت بزرگ را در قیمت این دو مدل از کولر هم یادآور شد، امری که بیش از هرچیزی سبب شده تا همچنان مدل‌های آبی در بازار محبوبیت داشته باشند.

LG artcool 4

یکی از سازندگان معروف کولرهای گازی در کشور ما، شرکت ال‌جی الکترونیکس و شرکت تهویه گلدیران است که مرزهای استانداردهای رایج در عرصه سیستم‌های تهویه مطبوع خانگی را در نوردیده‌اند و اکنون به عنوان پیشرو در بازار، با معرفی جدیدترین مدل‌های سیستم‌های تهویه مطبوع خانگی، استانداردهایی جدید برای مصرف انرژی تعریف کرده‌اند.

فناوری نوآورانه اختصاصی Inverter V در کولرهای ال‌جی به تنهایی اجازه می‌دهد تا این دستگاه‌ها تا 60 درصد کاهش مصرف انرژی داشته باشند. قابلیت اسکن هوشمند (Smart Scan)  با استفاده از فناوری حسگر هوشمند (Intelligent Sensor) برای نظارت بر حرکت و فعالیت کاربران تهویه مطبوع، مصرف انرژی را تا 13 درصد دیگر کاهش می‌دهد. زمانی که اسکن هوشمند تشخیص دهد که اتاق خالی است، به صورت خودکار خروجی خنک‌کننده را کاهش می دهد و اجازه می‌دهد دمای داخلی در هر 20 دقیقه یک درجه سلسیوس افزایش پیدا کند و این افزایش دما تا دمای 28 درجه سلسیوس ادامه خواهد داشت تا هرچه بیشتر در مصرف انژی کاهش ایجاد شود.

بحران انرژی مسئله‌ای جدی‌ست و با وجود کم آبی و خشکسالی در سالهای اخیر این بحران در بدترین شرایط خود قرار دارد. این موضوع سبب می شود تا تک تک مصرف کننده‌ها در این رابطه احساس مسئولیت کنند و قدمی برای بهبود شرایط موجود بردارند و سعی در استفاده درست و بهینه از انرژی داشته باشند. همچنین سرویس کولر آبی و گازی به افزایش راندمان و مصرف بهینه انرژی کمک شایانی خواهد کرد.

14 در مورد “کولر آبی یا کولر گازی؛ کدام یک به‌صرفه‌تر است؟”

  1. م ج تهران
    ۲۴ / خرداد / ۱۳۹۴ در ۱۱:۰۸ ب.ظ – پاسخ
    چرا میگن ک گازی برای تهران مناسب نیست ایا اگر ارزانتر و کم مصرفتر از ک ابی بود با زهم چنین میگفتند در تمام کشورهای دنیا ک گازی استفاده میکنن همه جای دنیا مگر شرجی است اصلا نمیدانند ک ابی چی هست هیچ ندیدند حتا انرژی گرانتر از ایران هم هست

  2. کولرهای ال جی بدترین کولرهای گازی تا به این تاریخ اند.تو دمای هوای بالا کمپرسور میسوزونن.
    نمایندگی شونم که دیگه نگو اصلا خدمات خوبی نداره.
    به اسم رایگان نصب میکنن ولی زمان نصب دویست هزار تومان ناقابل ازت هزینه میگیرن.
    اگه تو زمان گارانتیش هم خراب بشه کل هزینه هاش به یه بهونه میگن این موردش جز گارانتی نیست.

  3. چرا از لحاظ قیمت باهم مقایسه نکردین 700 هزار تومان کولر آبی با 4 میلیون تومان کولر گازی کم مصرف
    شما بگین کدوم خیلی ها قدرت خریدشو ندارن

  4. شیلنگی که برای انتقال آب، به کولر وصله، انقدر نازکه که اگه با بالاترین ظرفیت و به صورت مداوم به داخل کولر آب بریزه، باز هم مصرفش 45 لیتر در ساعت نیست!
    در ضمن اگه ما نفهمیدیم، این مقاله بود یا آگهی تبلیغاتی!

  5. چراازمصرف بالای برق کولرگازی حرفی نزده اطلاعات مربوط به مصرف اب کولرابی دروغ محض می باشد

  6. کولر گازی از هر نظر بهتر از ابی خونک میکند کم صدا بدونه دردسر کم مصرف شیک بادوام عمر زیاد دو منظوره گرما و سرما حالت هوشمند حالت خواب حالت سوپر حالت گرفتن رطوبت حالت فن پنکه تمیز کردن هوا دور کردن پشه و مگس از محیط و خیلی چیز های دیگه…♥

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH