
بررسی ویندوز 8: از آغاز تا انجام! (قسمت اول)
چند روزی از عرضه رسمی (نه بهصورت کرک شده و یا نسخه بتا که همه چندین ماه قبل حداقل یک بار همه ما نصب و امتحان کردیم) ویندوز 8 و گذشتن از مرز 4 میلیون آپگرید فقط در یک هفته میگذرد، ما نیز 4 میلیون و 4 هزارمین ویندوز 8 را در اختیار گرفتیم تا آن را برای شما بررسی کنیم و از مزایا و معایبش بگوییم. مقدمات آپگرید: داشتن کامپیوتری با حداقل مشخصات زیر، حساب بانکی بینالمللی، وصل شدن به سرور یکی از کشور هایی که عرضه ویندوز 8 در آنجا آغاز شده و البته قانونی بودن نسخه فعلی ویندوز!
- Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster with support for PAE, NX, and SSE2
- (RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit
- (Hard disk space: 16 GB (32-bit) or 20 GB (64-bit
- Graphics Card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver
اولا بدون هیچ تعصب به شرکتی و فقط به قصد نقد و بررسی، با شرکت اپل و نحوه آپدیت مک مقایسه میکنیم.
ابتدا همه چیز به خوبی و خوشی پیش میرود. پس از انتخاب آپدیت به ویندوز 8، مایکروسافت از شما درخواست میکند یک فایل به نام کمکیار آپدیت (Update Assistant) را دانلود و اجرا کنید. پس از دانلود این برنامه و اجرای آن، شروع به جمعآوری اطلاعات لازم از جمله مشخصات سختافزاری و نرمافزاری میکند تا اولا با مشخصات ذکر شده مطابقت داشته باشد و دوما برنامههای فعلی را آنالیز کرده و اعلام میکند کدام یک از برنامههای نصب شده بر روی ویندوز فعلی، پس از آپدیت نیز باقی خواهند ماند.
اگر از این مرحله با موفقیت بگذرید، میرسیم به بخش وارد کردن اطلاعات شخصی از جمله نام و آدرس و اطلاعات حساب بانکی بینالمللی خود. پس از این مرحله باید منتظر دانلود 2.68 گیگابایت از سرور نهچندان پر سرعت مایکروسافت باشید.
خوشبختانه در اینجا مایکروسافت امکانات خوبی را در اختیار کاربر قرار میدهد و پس از اتمام دانلود میتوانید با خود ویزارد به ساخت یک دیویدی Bootable اقدام کنید یا از همانجا نصب ویندوز 8 را آغاز نمایید (پیشنهاد اکید میکنیم ابتدا دیویدی را رایت کرده و از طریق محیط بوت اقدام به نصب ویندوز کنید). از آنجاییکه این اولین بار است چنین امکانی در اختیار کاربر گذاشته میشود که بدون از دست دادن اطلاعات و اکثر برنامههای خود بتواند ویندوز را ارتقا دهد، چندان از پایداری و قابلیت اطمینان برخوردار نیست و در نسخهای که ما آزمایش کردیم، فقط چند دقیقه اول ویندوز به حیات خود ادامه داد و با سیاه شدن صفحه و کلی مشکلات دیگر، مجبور به نصب از بوت و Fresh Install شدیم (جای خوشحالی است که این نوع جدید نصب، مانع از دست دادن اطلاعات خود در درایو ویندوز میشود و فقط برنامه های نصب شده و تنظیمات را پاک میکند، حتی والپیپر نیز باقی میماند!).
خلاصه همانطور که گفتیم در این بخش مایکروسافت تلاش زیادی کرده است تا بتواند لذت آپدیت سیستم عامل را با مزیتهای بالا ارایه دهد، ولی حداقل ما که بیبهره ماندیم (لطفا تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید).
پس از نصب آسان و سریع (از هر دو روش!) وارد محیط ویندوز 8 میشویم. درواقع مشکلات از اینجا شروع میشوند. از آنجاییکه در تمام مدت نصب و آپدیت، سیستم به اینترنت متصل بود، هنگام بوت اولیه با جستجو در اینترنت، درایور سختافزارهای ضروری را بهطور اتوماتیک دانلود و نصب میکند. در این قسمت هم هنوز باید منتظر ارایه آپدیت هم از سوی مایکروسافت و هم از سوی شرکتهای سختافزاری باشیم. تنها درایوری که توانست نیازهای ما را بهطور کامل برطرف کند، کارت گرافیکی RADEON HD 6730M از AMD بود و در بقیه سختافزار ها از جمله کارت صوتی، پد لمسی و … با مشکلات عمدهای دست و پنجه نرم میکنیم، به عنوان مثال کارت صوتی در تنظیمات ویندوز به طور کامل نصب شده است ولی امکان استفاده از میکروفن وجود ندارد!
ادامه این بررسی داغ را در قسمت دوم دنبال کنید…
[divide style=”2″]
با شرکت در مسابقه بزرگ آیتی رسان، شانس خود را برای بردن دو گوشی هوشمند امتحان کنید: شرکت در مسابقه
همچنین میتوانید نخستین شماره از مجله الکترونیکی آیتیرسان را به طور مستقیم و رایگان از لینک زیر دریافت کنید.
[download id=”15″]