بررسی ذنفون 3 ایسوس را با نگاهی به این کمپانی آغاز میکنیم. ایسوس یکی از بزرگترین تولیدکنندگان رایانه و تجهیزات جانبی در دنیاست که در سال 1990 در تایوان کار خودش را آغاز کرد. در ایران این کمپانی را بیشتر با لپتاپهای با کیفیتش میشناسند و کم و بیش اهل دلان با قطعات سختافزاری آن نیز آشنا هستند.
مدتی هست که ایسوس تصمیم گرفته تا شانس خود را در بازار اسمارت فونها بسنجد و به همین دلیل محصولات جالب و بعضا متفاوتی را راهی بازار کرده است. یکی از این مدلها ذنفون 3 (ZE520KL) نام دارد که امروز قصد داریم تا این محصول میان رده تایوانی را بررسی کنیم. با آیتیرسان همراه باشید.
طراحی و ساخت
در نگاه نخست اولین چیزی که توجه شما را جلب میکند، حاشیههای بالا و پایین نمایشگر است. در دنیای امروزی که همه کمپانیها به سمت محصولات بدون حاشیه میروند؛ ایسوس همچنان علاقه خاصی به این بخش دارد و ظاهرا دست بردار هم نیست. در زیر نمایشگر 3 کلید معروف محصولات اندرویدی به چشم میخورد که به صورت سخت افزاری کنار یکدیگر زندگی میکنند. این کلیدها هنگام قفل بودن دستگاه محو نمیشوند و در واقع آیکونها بر روی این قسمت حک شدهاند که شاید به مذاق خیلیها خوش نیاید. ضمن اینکه خبری هم از نور پس زمینه برای این دکمهها نیست!
در بالای نمایشگر اسپیکر مکالمه، دوربین ثانویه و سنسورهای همیشگی دوربینها دیده میشوند. بر روی این قسمت یک شیشه 2.5D کشیده شده که در زیبایی ذنفون 3 بیتاثیر نبوده است.
اگر گوشی را برگردانید نخستین چیزی که میبینید شباهت این مدل با برخی کهکشانیهای سامسونگ همچون گلکسی S6 است. با توجه به قاب پشتی شیشهای، بیرون زدگی دوربین، گوشههای گرد و حتی رنگ دستگاه میتوان گفت که اگر آن سنسور اثر انگشت با شکل عجیب و غریبش نبود این محصول را با S6 اشتباه میگرفتید.
با اینکه قاب پشتی شیشهای است اما نسبت به سایر مدلهایی که تاکنون تجربه کار با آن را داشتهایم، چربی انگشتان را کمتر به خودش جذب میکند. در بخش بالایی، دوربین مربع شکل ذنفون 3 قرار گرفته که چند میلیمتری از بدنه بیرون زده است و در دو سمت آن فلاش دوربین و سنسورهای همراه آن به چشم میخورند.
کمی پایینتر از لنز، شاهد سنسور تشخیص اثر انگشتی هستیم که شکل آن با تمامی مدلهایی که دیدهاید متفاوت است! این حسگر مستطیل شکل کمی در قاب پشتی فرو رفته و توسط نواری فلزی احاطه شده است. این نوار فلزی از جنس نوار اطراف لنز بوده و همین مورد هماهنگی خاصی را میان این دو بوجود آورده است. در پایینترین قسمت قاب پشتی نیز این لوگو ایسوس است که همچون نگینی بر پیکره بیجان ذنفون 3 میدرخشد.
تمام بخش پشتی این مدل توسط گوریلاگلس محاظت میشود و حداقل میتوانید مطمئن باشید که این قسمت از خط و خشهای احتمالی در امان است.
در سمت راست گوشی و در بالاترین قسمت، کلیدهای یکپارچه صدا را میبینیم که پایینتر از خودشان کلید پاور را جا دادهاند. خطوطی دایرهای بر روی کلیدها کشیده شده که جلوه خاصی را به آنها میبخشد. این کلیدها از بدنه بهخوبی بیرون زدهاند و هنگام استفاده از آنها مشکلی نخواهید داشت اما کلید یکپارچه صدا خیلی قرص و محکم سر جای خودش قرار نگرفته که شاید در دراز مدت مشکل ساز باشد.
در سمت چپ این محصول تایوانی تنها درگاه سیمکارت دیده میشود که توسط سوزن مخصوصی قابل دسترسی است. نکته جالب این که این خشاب به صورت برعکس در بدنه جای میگیرد. یعنی اگر قصد داشته باشید سیمکارت را درون دستگاه قرار دهید، بعد از جایگذاری درست، میبایست خشاب را برگردانید و سپس وارد دستگاه کنید!
ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که جایگاه سیم کارت دوم و کارت حافظه یکسان است و نمیتوانید به صورت همزمان از هر دو استفاده کنید. در بخش زیرین ذنفون 3، میکروفون، پورت USB Type-C و تک اسپیکر دستگاه را شاهد هستیم و این در حالی است که بخش بالایی تنها جک استاندارد صدا و میکروفون ثانویه را در خود جای داده است.
بدنه دستگاه فلزی است و 4 گوشه آن به صورت گرد طراحی شده و به طور کلی با یک محصول خوش دست رو به رو هستیم. در ساخت ذنفون 3 از قطعات بسیار زیادی استفاده شده و بدنه آن یکدست و یکپارچه بهنظر نمیرسد؛ به همین دلیل مشخص نیست که در هنگام برخورد با زمین چه بلایی بر سرش خواهد آمد (احتمالا به هزار قسمت مساوی تقسیم میشود).
ذنفون 3 ایسوس 7.7 میلیمتر ضخامت داشته و اگر بر روی ترازو برود، عدد 144 را مشاهده میکنیم که برای محصولی ساخته شده با شیشه و فلز معمولی و حتی سبک به نظر میرسد.
با همه اینها ذنفون 3 کمی بیش از اندازه لیز بوده و هر لحظه ممکن است از دستان شما بیفتد و نقش بر زمین شود! این مورد لیز بودن گوشی وقتی بر روی سطح صافی قرار گرفته بیشتر خودش را نشان میدهد. ناگفته نماند که این مدل در 3 رنگ طلایی، سفید و مشکی راهی بازار شده است.
نمایشگر
ایسوس برای ذنفون 3 از یک نمایشگر 5.2 اینچی با رزولوشن 1920 در 1080 بهره گرفته که در هر اینچ آن شاهد 424 پیکسل هستیم. پنل بهکار رفته در این مدل از نوع Super IPS+ است و نسخه سوم از گوریلا گلس وظیفه محافظت از آن را بر عهده دارد.
رنگها در این نمایشگر تاحدی بیروح به نظر میرسند و خبری از رنگهای غلیظ نیست و حتی تا حدی نیز از حالت طبیعی به دور است. بنابراین انتظار نداشته باشید که همچون کهکشانیهای سامسونگ هنگام تماشای نمایشگر به وجد بیایید. با این حال در نگاه از زوایا نیز همه چیز دقیقا همانطوری است که از رو به رو میبینید. میزان رفلکس نمایشگر بالا نیست، اما اگر جسمی نورانی در پشت سر شما باشد بدون شک تصویرش را در نمایشگر خواهید دید.
میزان نور نمایشگر در بیشترین حالت خود به حدود 600 نیت میرسد که میزان مناسبی است و حتی در زیر نور آفتاب هنگام گشت و گذار در منوها مشکلی با آن نخواهید داشت اما توقع نداشته باشید که بتوایند وبگردی کنید. میزان حداقلی نور نمایشگر نیز در حدی هست که شبها هنگام چت با مخاطبان خاص مشکلی نداشته باشید.
در بخش تنظیمات نمایشگر 3 حالت Balance ،bluelight Filter و Vivid در نظر گرفته شده که با انتخاب آنها و تنظیمات خاصی همچون میزان گرمی و سردی رنگها میتوانید حال و هوای نمایشگر را تغییر دهید. قسمتی نیز با نام Customized در این بخش دیده میشود که به صورت کلی همه چیز نمایشگر را در اختیار شما قرار خواهد داد تا متناسب با سلیقه خود آن را تغییر دهید.
نمایشگر مشکل خاصی از لحاظ میزان حساسیت به فشار ندارد و با کوچکترین تماسی فرامین را اجرا میکند. حتی ذنفون 3 از حالت Glove Mode نیز پشتیبانی میکند و میتوانید توسط دستکش با آن کار کنید. حال بیایید از مسائل تئوری فاصله بگیریم و ببینیم در عمل این مدل تایوانی چه میکند (در سمت راست ذنفون 3 و در سمت چپ الجی G4 قرار گرفته است):
سخت افزار
پیشتر محصولات ایسوس را با چیپست اینتل در بازار میدیدیم اما این کمپانی تصمیم گرفته تا برای ذنفون 3، چیپست اسنپدراگون 625 کوالکام را به عنوان مغز متفکر برگزیند. این چیپ 64 بیتی از 8 هسته Cortex-A53 با فرکانس 2 گیگاهرتز تشکیل شده است. این چیپ که با فناوری 14 نانومتری ساخته شده از واحد گرافیکی آدرنو 506 بهره میبرد.
از لحاظ میزان حافظه ذخیره سازی، ذنفون 3 به دو نسخه با حافظه داخلی 64 گیگابایت با 4 گیگابایت رم و حافظه داخلی 32 گیگابایتی با 3 گیگابایت رم تقسیم شده است. بنابراین هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که محصول 64 گیگابایتی، رم بیشتری دارد. نسخهای که در اختیار ما بود از رم 3 گیگابایتی استفاده میکرد که بیش از یک گیگابایت آن توسط خود دستگاه اشغال شده بود؛ بنابراین شما حدودا به 1.6 گیگابایتش دسترسی دارید. همچنین میزان حافظه داخلی در دسترس شما 24 گیگابایت است و باقی را خود ذنفون 3 نوش جان کرده است.
برای اینکه عیار این محصول ایسوس را بسنجیم آن را وارد آزمایشگاه خودمان کردیم. در مرحله نخست از AnTuTu بهره گرفتیم تا عملکرد کلی گوشی سنجیده شود.
در مرحله بعدی به سراغ Quadrant رفتیم تا با ارزیابی بخشهای مختلف امتیازات جداگانهای را به هر قسمت بدهد.
برای تست اختصاصی هستهها از GeekBench بهره گرفتیم.
و در نهایت برای آنکه واحد گرافیکی را به چالش بکشیم از Bonsai استفاده کردیم.
هنگام کار کردن با دستگاه مشکل خاصی با آن نداشتیم و همه چیز خیلی خوب بود. یک بازی گرافیکی را نیز بر روی آن نصب کردیم و خود بازی که خیلی روان اجرا نشد اما در حدی هست که بتوان رویش حساب کرد. مطابق معمول بخش پشتی دستگاه نیز در این حالت بیش از اندازه داغ شد و شاید خیلی مشتاق نباشید گوشی را در آن حالت ببینید و بنابراین پس از نیم ساعت بازی، به حال خودش رها میکنید تا خنک شود.
دوربین
ذنفون 3 ایسوس به یک دوربین 16 مگاپیکسلی اصلی مجهز شده که دارای لرزشگیر اپتیکال 4 محوره است و از F/2.0 بهره میبرد. بنابراین خیلی نباید بر روی تصویربرداری در محیطهای کمنور روی آن حساب کنید. دوربین این محصول همچنین به فوکوس لیزری مجهز بوده و دارای فلاش LED دوگانه است تا در تاریکی یار و یاور شما باشد.
رابط کاربری دوربین ساده طراحی شده اما این دلیل نمیشود که قابلیت خاصی نداشته باشد. ایسوس سعی کرده تا ویژگیهای خاص و متفاوتی را برای آن در نظر بگیرد که از مهمترینهای آنها میتوان به این موارد اشاره داشت:
Low Light: محیا کردن بهترین شرایط برای تصویربرداری در محیط کم نور
Children: ثبت اتوماتیک عکس پس از تشخیص چهره کودک
Depth Of Field: عمق دادن به تصویر و بلور کردن پسزمینه
Smart Remove: حذف اشیا متحرک در عکس
Manual: تنظیم دستی پارامترهای عکاسی
Effect: قرار دادن افکتهای متنوع بر روی تصویر
فوکوس دوربین خیلی خوب و دقیق عمل میکند اما سرعت آن کمی بیشتر از حالت معمولی است و باید هنگام عکاسی با این گوشی کمی حوصله کنید. در ادامه میتوانید نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین ذنفون 3 را ببینید:
از لحاظ فیلمبرداری این محصول ایسوس میتواند به صورت 4K و با نرخ 30 فریم برثانیه فیلم بگیرد. کیفیت صدای ضبط شده قابل قبول است اما لرزشگیر اپتیکال تصویر آنچنان که باید و شاید نمیتواند مانع لرزیدن تصویر شود. با این حال پس از تماشای ویدئو از عملکرد کلی آن راضی خواهید بود.
ذنفون 3 ایسوس همچنین به یک دوربین 8 مگاپیکسلی با F/2.0 مجهز شده است که توانایی فیلمبرداری به صورت فول اچدی را نیز دارد. ایسوس برای این دوربین از ویژگیهای منحصر به فردی بهره گرفته است. شما میتوانید به صورت سلفی پانوراما بگیرید تا بتوانید محیط بیشتری را در عکس خودتان جای دهید و یا از حالت Low Light برای عکاسی در نور کم استفاده کنید.
یکی از ویژگیهای جالب این قسمت Beautification نام دارد که در آن علاوه بر حذف چین و چروکهای صورت میتوانید، رنگ پوست و یا حتی گردی صورت و سایز مردمک چشمتان را هم تغییر دهید که در نوع خود جالب است.
نرم افزار
ایسوس، ذنفون 3 را از همان ابتدا با اندروید 6.0.1 و رابط کاربری شخصی سازی شده ZenUI راهی بازار کرد. پس از اتصال به اینترنت متوجه شدیم که اندروید 7 نیز برای این محصول در دسترس است. در نسخه جدید شاهد برخی تغییرات جزئی در ظاهر رابط کاربری بودیم. به عنوان مثال منوی نوتیفیکیشن نسبت به گذشته زیباتر شد. به طور کلی رابط کاربری ایسوس خیلی شلوغ بهنظر میرسد و در آن از افکتهای بسیار زیاد و متفاوتی استفاده شده است. این افکتها شاید ظاهر رابط کاربری را زیباتر کرده باشند اما بدون شک موجب تاخیر در اجرای فرامین میشوند و شاید برای یک عمل ساده، چند ثانیهای را صبر کنید تا افکتهای مورد نظر برای بازکردن یک اپلیکیشن به پایان برسند.
در دنیای امروزی که اکثر محصولات به سمت سادهتر شدن پیش میروند، بهتر بود که ایسوس دست از سر این افکتها بر میداشت و کمی رابطش را سبکتر میکرد. جدای از این مسئله برنامههای پیشفرض بسیار زیادی بر روی دستگاه نصب شده که اکثر آنها بدون کاربرد هستند. جالب است بدانید که اینستاگرام به صورت پیشفرض بر روی دستگاه نصب بود!
منوی نوتیفیکیشن دو مرحلهای بوده و شامل آیکونهای بسیار بزرگی میشود که ممکن است برای خیلیها جذاب به نظر نرسد. اگر در منو به سمت پایین سوایپ کنید، یک کادر جستجو در اختیار شما قرار میگیرد که میتوانید توسط آن میان برنامههای نصب شده در گوشی جستجو کنید. اگر در صفحه اصلی به سمت بالا سوایپ کنید، به بخش تنظیمات رابط کاربری خواهید رفت که امکان تغییر تصویر پس زمینه، آیکون پک و… را در اختیارتان میگذارد.
در بخش تنظیمات برخی ویژگیها برای این رابط در نظر گرفته شده است. مثلا میتوانید مشخص کنید که با کشیدن یک حرف خاص بر روی صفحه (مثلا W) مستقیما وارد یک اپلیکیشن از پیش تعیین شده شوید.
به شخصه نتوانستم با رابط کاربری این مدل ارتباط برقرار کنم! پیشنهاد میکنم پس از خرید، اولین کاری که میکنید نصب یک لانچر و جایگزین کردن آن با لانچر اصلی باشد…!
پخش چندرسانهای
در این قسمت همیشه 3 فاکتور مهم را در نظر میگیریم. یکی نمایشگر دستگاه است که به اندازه کافی در رابطه با آن خواندهاید. دومین فاکتور اسپیکر است که ذنفون 3 ما قید صدای استریو را زده و از یک اسپیکر خشک و خالی در بخش زیرین خود بهره میبرد. بلندی صدای آن راضی کننده بوده اما هرچه صدا را بلندتر کنید از کیفیتش کاسته میشود.
به طور کلی صدای خروجی از ذنفون 3 بیس لازم را ندارد و خیلی تیز است. البته اگر اسپیکر راضی کننده نیست، میتوانید از هدفون برای گوش دادن به موسیقی استفاده کنید. یک هدفون خوب و با کیفیت همراه با این محصول عرضه میشود و خروجی صدایش نیز در حد قابل قبولی است و میتوان روی آن حساب کرد. نکته جالب در رابطه با این گوشی چشم بادامی، این است که هنگام افزایش صدا شما شاهد یک گزینه Outdoor Mode هستید که در صورت فعال کردن آن، برای شنیده شدن صدای بهتر در بیرون از خانه تغییراتی اعمال میشود. البته انتظار معجزه نداشته باشید.
فاکتور سوم پلیر گوشی است که متاسفانه ذنفون 3 فاقد یک موزیک پلیر اختصاصی بوده و میبایست از برنامههای خود گوگل برای این منظور استفاده کنید. با این حال مشکل خاصی در پخش ویدئوها نخواهید داشت.
سایر قابلیتها
ذنفون 3 ایسوس از کارت حافظه تا 256 گیگابایت پشتیبانی میکند؛ البته همانطور که گفتیم در صورت استفاده از کارت حافظه میبایست قید سیم کارت دوم را بزنید. این دستگاه به بلوتوث 4.2، پورت USB Type-C، GPS و رادیو نیز مجهز شده اما فاقد NFC است.
برای باز کردن قفل نمایشگر میتوانید از سنسور اثر انگشت پشت دستگاه بهرهمند شوید. دقت این سنسور بسیار خوب است و تقریبا در تمامی حالتهای ممکن میتوان با آن قفل نمایشگر را باز کرد. البته سرعت آن خیلی بالا نیست و پس از لمس سنسور، با کمی تاخیر نسبت به سایر محصولات شاهد باز شدن قفل هستیم. البته سنسور اثر انگشت ذنفون همیشه فعال است و نیازی نیست که برای استفاده از آن یکبار دکمه پاور را فشار دهید.
ایسوس نیز همچون هواوی عملکردهای متفاوتی را برای سنسور اثر انگشت در نظر گرفته است. به عنوان مثال میتوانید با دو بار ضربه زدن بر روی این سنسور، وارد اپلیکیشن دوربین شوید.
باتری
ایسوس برای ذنفون 3 از یک باتری 2600 میلی آمپر ساعتی استفاده کرده که توسط کاربر قابل تعویض نیست. سرعت شارژ شدن آن در حد قابل قبولی است و به بیش از 90 دقیقه نمیرسد. اگر یک کاربر معمولی باشید میتوانید تا یک روز با این محصول سر کنید اما اگر بخواهید که مدام از طریق دیتا و یا حتی وایفای شبکههای اجتماعی را چک کنید، ذنفون 3 بیش از 4 ساعت پاسخگو نیاز شما نخواهد بود.
کلام آخر در بررسی ذنفون 3 ایسوس
به صورت کلی ذنفون 3 یک گوشی ساده مثل بقیه است! در ساخت آن از شیشه و فلز بهره گرفته شده، سختافزارش در حد میانردههاست، نمایشگرش خوب است، قابلیتهای دوربینش فوقالعادهاند، از سنسور اثر انگشت نیز بهره میبرد و با نصب یک لانچر هم میشود به راحتی از شر رابط کاربری آن خلاص شد. همین حالا میتوانید با پرداخت مبلغی در حدود یک میلیون و 200 هزار تومان ذنفون 3 ایسوس را با خود به خانه ببرید.
همش تقصیراین آقای جری شن مدیر وقت ایسوس هستش که سودسهام شما رونداد که این همه مغرضانه دارین قضاوت
میکنید….البته الان دیگه خیلی دیر شده برا اظهار نظرهای این چنینی …چون این گوشی بعد از دو سال خیلی خوب جواب داد…