تراشه اسنپ‌دراگون 8 نسل 1 پلاس شرکت کوالکام کماکان دچار مشکلات حرارتی خواهد بود

پردازنده پرچم‌دار جدید کوالکام موسوم به اسنپ‌دراگون 8 نسل 1 با اسم رمز SM8450 عرضه می‌شود. نسخه بهینه شده این تراشه با نام اسنپ‌دراگون 8 نسل 1 پلاس نیز احتمالا از اسم رمز SM8475 استفاده خواهد کرد. تراشه SM8475 پیش‌تر در فضای وب رویت شده است.

بر اساس اعلام یک خبرچین با شناسه Digital Chat Station، تراشه‌های Dimensity 9000 شرکت مدیاتک با شناسه mt6983 و اسنپ‌دراگون 8 نسل 1 پلاس کوالکام با شناسه SM8475 با استفاده از فرآیند 4 نانومتری کمپانی TSMC تولید شده و کماکان با مشکلات حرارتی دست‌به‌گریبان هستند. شخص خبرچین ادعا می‌کند که در حال حاضر حتی پیشرفته‌ترین فناوری‌ نیز نمی‌تواند به کاهش دما کمک کند. حقیقت این است که میزان مصرف انرژی توسط تراشه‌های مورد اشاره بسیار زیاد است.

اکنون کمپانی‌های بزرگ تولیدکننده سرگرم تست گوشی‌های جدید مجهز به پلتفرم‌های پرچم‌دار جدید هستند. بعلاوه شرکت‌های کوالکام و مدیاتک به منظور افزایش سهم خود از بازار، تراشه‌های میان‌رده جدیدی را عرضه خواهند کرد. بر اساس پیش‌بینی‌ها این پلتفرم‌های جدید شامل سری Dimensity 7000 مدیاتک و مدل SM74 شرکت کوالکام خواهند بود.

اگرچه برخی افراد تصور می‌کنند که مشکل گرمایش صرفا از به‌کارگیری فرآیند تولید شرکت سامسونگ ناشی می‌شود؛ اما این فرضیه کاملا صحیح نیست. فارغ از ساخت تراشه‌های پیشرفته توسط کمپانی‌های سامسونگ یا TSMC، تولید گرما توسط این نیمه‌هادی‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است. در واقع تراشه‌های قدیمی نظیر های‌سیلیکون کایرین 9000 و A15 Bionic اپل با مشکلات حرارتی دست‌به‌گریبان هستند.

تراشه اسنپ‌دراگون 8 نسل 1 با مشکلات گرمایشی مواجه است

متاسفانه دلایل متعددی وجود دارد که بپذیریم تراشه اسنپ‌دراگون 8 نسل 1 نیز با مشکلات حرارتی مواجه است. یک دست‌اندرکار مشهور صنعت با نام مستعار Ice Universe معتقد است که مشکلات افزایش بیش از اندازه دما به آسانی برطرف نخواهند شد. به باور وی، معماری جدید ARM کاملا ناکارآمد بوده و در مقایسه با نمونه مورد استفاده در تراشه‌های اپل ضعیف‌تر است.

پلتفرم جدید نه‌تنها با تراشه A15 Bionic اپل فرسنگ‌ها فاصله دارد؛ بلکه میزان بهبود کیفی عملکرد و بهره‌وری انرژی در آن حتی با تراشه A13 Bionic نیز برابری نمی‌کند. Ice Universe بر پایه همین استدلال، نتیجه‌گیری ناامیدکننده‌ای داشته و ادعا می‌کند که پرچم‌داران اندرویدی سال 2022 با مشکلات گرمایشی مواجه خواهند بود.

با این‌حال کوالکام از مشکلات موجود به خوبی آگاه است؛ اما این مشکلات طی مدت چند سال آینده برطرف خواهند شد. تراشه اسنپ‌دراگون 8 نسل 2 نیز احتمالا مستعد گرم شدن بیش از اندازه بوده و تنها با ورود تراشه اسنپ‌دراگون 8 نسل 3 به بازار شاهد بهبودهای کیفی خواهیم بود. روی آوردن کوالکام به استفاده از معماری Nuvia، دلیل دستیابی کمپانی به این موفقیت محسوب می‌شود. به گفته Ice Universe از آن زمان به بعد، روزهای خوب برای اسمارت‌فون‌های اندرویدی فرا خواهند رسید.

همین منبع نسبت به قدرتمند بودن تراشه اگزینوس 2200 سامسونگ نیز ابراز بدبینی نموده است. به گفته وی تراشه جدید کماکان در مقایسه با مدل پرچم‌دار کوالکام در جایگاه پایین‌تری قرار خواهد گرفت. همچنین همکاری با کمپانی AMD در زمینه پردازنده گرافیکی نیز پیشرفت ملموسی را به‌دنبال نخواهد داشت. در نتیجه عملکرد این GPU نسبت به شتاب‌دهنده ویدیویی آدرنو کوالکام کماکان ضعیف‌تر خواهد بود. بعلاوه سیستم گرافیکی موجود در تراشه اگزینوس 2300 نیز قادر به رقابت با شتاب‌دهنده ویدیویی آدرنو در تراشه پرچم‌دار اسنپ‌دراگون آینده نخواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH