مایکروسافت سرانجام گام درستی در بخش موبایل نهاد؛ البته با ۴ سال تاخیر!

microsoft-continuumمایکروسافت به طور هوشمندانه‌ای صبر کرد تا پس از نطق اصلی طولانی‌اش به ما نمایی دیگر از آینده نگری این شرکت را در مورد واقعیت مجازی و دستگاه HoloLens نشان دهد. طراح این محصول الکس کیپمن، در میان تعداد زیادی از توسعه دهندگان و خبرنگاران نشان داد که هولولنز چگونه یک دیوار و نیز مواردی مانند جمجمه تیرانوسور را با جزئیات زیاد به صورت مجازی نمایش می‌دهد.

هولولنز پتانسیل زیادی برای تغییر بازی‌های آینده دارد و بسیار جالب است. مایکروسافت قصد دارد کارهای زیادی را با این دستگاه انجام دهد ولی در حال حاضر نمی‌دانیم که این شرکت تا کجا قرار است با محصول واقعیت مجازی خود پیش رود. حتی اگر هولولنز امسال به بازار عرضه شود، برای توسعه دهندگان مدتی طول می‌کشد تا بتوانند برای آن مواردی را بسازند.

اما موردی که امکان دارد مایکروسافت زودتر آن را انجام دهد، موردی است که معاون بخش سیستم عامل مایکروسافت، Joe Belfiore نشان داد و در آن توضیح داد که ویندوز ۱۰ چگونه از نظر بخش‌های مختلف قابلیت بهینه شدن را دارد و چگونه با گوشی‌های ویندوزی کار خواهد کرد.

Belfiore یک گوشی ویندوزی را نشان داد که از طریق HDMI به تبلتی با صفحه نمایش بزرگ‌تر متصل شده بود. سپس آنچه در صفحه نمایش گوشی نمایان بود در سمت راست صفحه نمایش تبلت نیز به نمایش درآمد. البته این یک ویژگی جدید نیست و سامسونگ پیش از این، چنین قابلیتی را بین تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های اندرویدی خود ایجاد کرده بود.

هنگامی که Belfiore شروع به صحبت در مورد پاورپوینت کرد، موارد جالبی مشخص گردید. این اپلیکیشن در تبلت‌های ویندوزی نیز به شکل اصلی خود نمایش می‌یابد و فقط رابط کاربری آن با توجه به اندازه صفحه نمایش تبلت تغییر می‌کند. این همخوانی چیزی بیشتر از تغییر سایز پیکسل‌ها است.

طرح مفهومی یادآور آنچه بود که موتورولا چند سال پیش قصد انجامش را با Atrix داشت، و باعث می‌شد بتوان در یک تلفن‌همراه، تجربه کار با یک لپ‌تاپ را فراهم کرد، البته برای این منظور نیاز به داشتن لوازم جانبی مخصوص بود. اما با توجه به ماهیت سیستم عامل اندروید، این کار توسط موتورولا ادامه نیافت زیرا نتیجه کار برای این شرکت چندان رضایت بخش نبود.

با ویندوز ۱۰ و اپلیکیشن‌های گسترده‌اش (Universal Apps)، مایکرسافت چیزی بیشتر از ایده یاد شده را ارائه می‌کند. کوانتینیوم باعث می‌شود تا بتوانید با تلفن‌هوشمند خود مانند یک رایانه کار کنید، آن‌هم با هر سایز صفحه نمایشی.

البته قابلیت کوانتینیوم محدودیت سخت افزاری داشته و فقط با گوشی‌های ویندوزی که قرار است عرضه شوند همخوانی دارد. تلفن‌های هوشمند کنونی که حتی قادر به دریافت به‌روزرسانی ویندوز ۱۰ باشند نیز نمی‌توانند از امکان یاد شده بهره ببرند زیرا استفاده از آن نیاز به پردازنده‌های جدیدی دارد که بر اساس تکنولوژی مایکروسافت و با همکاری کوالکام ساخته خواهند شد.

محدودیت بزرگ دیگر چاره اندیشی موقت ویندوز به عنوان یک پلتفرم موبایلی است. همانطور که می‌دانید مایکروسافت سیستم‌عامل خود را به روی توسعه دهندگان اندروید و حتی iOS گشوده و این مورد اساسا پذیرشی است که نمی‌توان آن را در بخش موبایل چندان مناسب ارزیابی کرد.

اقدام یاد شده در حال حاضر تفاوت‌های زیادی را هم به همراه خواهد داشت زیرا توسعه دهندگان نسبت به پشتیبانی از ویندوزفون چندان میلی ندارند و مهم نیست که این‌کار چقدر آسان باشد تا اپلیکیشن‌های کنونی خود را برای ویندوز پورت کنند. تبدیل یک اپلیکیشن برای اجرا در سیستم عاملی دیگر، در واقع چیزی بیش از بهینه کردن کدهاست و ملاحضات برندینگ و بازاریابی نیز در این مورد بی تاثیر نیستند. در دنیایی که کاربران آنچه شما باید بسازید را کنترل می‌کنند، اغلب توسعه دهندگان میلی به ارائه نسخه جدیدی از اپلیکیشن‌های خود برای سیتسم عامل دیگری نخواهند داشت، مخصوصا که در حال حاضر معلوم نیست این موضوع تا کجا قرار است پیش برود.

با توجه به ایده بسیار جذاب مایکروسافت در بخش موبایل، انجام اقدام یاد شده چندان خوب بنظر نمی‌رسد. اکنون شما می‌توانید کاری که در گوشی انجام داده‌اید را از طریق لپ‌تاپ خود ادامه دهید. در ویندوز ۱۰ تمامی کارهای شما بین دستگاه‌های مختلف با یکدیگر مرتبط بوده و می‌توان از این ویژگی بسیار کاربردی نهایت استفاده را ببرید. فرض کنید یک پاورپوینت را در گوشی خود ایجاد کرده‌اید، حال می‌توانید با ویندوز ۱۰ به‌راحتی ادامه تغییرات مورد نظر را از طریق لپ‌تاپ خود بر روی فایل مورد نظر اعمال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH