این روزها کمتر کسی است که با اپل و مهمترین محصولش یعنی آیفون آشنا نباشد، آیفونهای اپل در ظاهر گران هستند اما با این وجود محبوبیتی دیوانهوار دارند؛ کمپانیهای چینی که سالهای پیش معروف به ساخت محصولات بیکیفیت و ارزان بودند، امروزه تبدیل به یکی از مشکلات اپل برای تولید محصولاتش شدهاند اما با این وجود هنوز آیفون محبوبترین اسمارتفون دنیاست، به نظر شما دلیل این همه محبوبیت برای محصولی که همه کس توانایی خرید آن را ندارد، چیست؟ در ادامه به بررسی دلایل موفقیت آیفون میپردازیم.
تاریخ را فاتحان مینویسند:
9 ژانویه 2007 اولین روز آشنایی دنیا با آیفون بود، تلفنهمراهی بزرگ (به نسبت موبایلهای آن دوران) که در دستان مردی بزرگ خود را نشان داد، محصولی با یک نمایشگر تمام لمسی آنهم بدون صفحهکلید! مگر میشود چنین محصولی را محبوب کاربرانی کرد که سالها با فیچرفونها کار کردهاند و بر این عقیده هستند که موبایلهای نوکیا بهترینند، آری میشود! گذشته از رونمایی فوقالعاده بزرگمرد فناوری، استیوجابز، این ماهیت آیفون بود که باعث شد در همان لحظه اول بسیاری از کاربران شیفته آن شوند و برای خرید آن طعم انتظار و صفهای طولانی را به جان بخرند تا شده برای یک لحظه چیزی را در دستان خود لمس کنند که شبیه به هیچ چیز قبل از خود نبوده است. ماهیتی به نام هوشمندی شاید قبلتر در پاکتپیسیها و برخی محصولات بلکبری نمونهای از آن را دیده بودیم اما هیچگاه هوشمندی را به این نزدیکی لمس نکردیم. آیفون یک اسمارتفون به تمام معنا بود، قابلیتهایی داشت که هنوز که هنوز است کاربردی هستند به راستی آیفون فاتح تاریخ فناوری و قلب کاربران است.
جادوی استیو جابز:
نگاهی گذرا به تاریخ راهاندازی کمپانی اپل به ما نشان میدهد چگونه یک فرد میتواند رویاهایش را تبدیل به واقعیت کند، رویای داشتن با ارزشترین کمپانی دنیا برای یک پسر بچه که گاه برای سیر شدن مجبور به جمع اوری قوطیهای خالی نوشابه و فروش آنها میشد، امری غیر قابل باور است، پسری که بعدها با ترک کردن دانشگاه نشان داد هدفش را بر همه چیز ترجیح میدهد، کمپانی اپل با نام استیو جابز درآمیخته، مردی که فکرش به وسعت چند سال بزرگ بود. استیو جابز در تمامی محصولات اپل حضوری فعال داشت اما وجود او برای پروژه آیفون به گونهای باورنکردنی مفید بود، او نیاز کاربران را درک می کرد و به آنها چیزی فراتر از نیازشان را هدیه می داد. وجود او به معنای خاص بودن آیفون بود و این خود یکی از دلایل موفقیت آیفون است، محصولی که با گذشت چهار سال از درگذشت استیوجابز هنوز نام او را با خود به یدک میکشد.
سختافزار و سیستمعامل هماهنگ:
برخلاف محصولات اندرویدی بازار که تنوع بسیار زیادی دارند، محصولات مبتنی بر iOS تنها محدود به تولیدات اپل هستند، هرچند این موضوع موجب محدودیت انتخاب کاربران میشود اما برای کمپانی اپل امکان ساخت یک سیستمعامل کاملا متناسب و یکپارچه را به ارمغان آورده است، وجود یک سیستمعامل متناسب باعث شده محصولات اپل بدون نیاز به داشتن سختافزاری در ظاهر قدرتمند به خوبی فعالیتهای مورد نیاز کاربران را انجام دهند، این موضوع در کنار راحتی برنامهنویسی برای این سیستمعامل موجب شده توسعهدهندگان زیادی اقدام به ساخت اپلیکیشن برای این پلتفرم کنند و این به معنی برآورده کردن نیاز کاربران در بخش سخت افزاری و نرمافزاری است.
نوآوری و کیفیت ساخت بالا:
اگر برای اولین بار یک آیفون را در دستانتان بگیرید، مطمئنا لبخند رضایتی مبنی بر کیفیت ساخت بالا بر لبهایتان نقش میبندد، طراحی آیفون بدون شک بیهیچ نقصی انجام پذیرفته است، جایگیری کلیدها به بهترین نحو انجام گرفته و نسبت طول و عرض در بهترین حالت ممکن است. ظرافت و زیبایی در کنار استفاده از بهترین نوع متریال برای ساخت یک تلفنهمراه موجب شده آیفونهای اپل به یک شاهکار مهندسی تبدیل شوند. همانطور که اپل در اولین نسخه آیفون سرشار از ایدههای نوین و نوآوری بود، در نسلهای بعدی این محصول نیز شاهد نوآوریها و ویژگیهای جدیدی بودیم، از جمله آنها میتوان به فناوری اسکن اثر انگشت و یا لمس سهبعدی اشاره کرد که همگی در آیفونهای اپل به بهترین نحو مورد استفاده قرار گرفتند. مطمئنا کاربران برای خرید چنین محصولی پول بیشتری را خرج میکنند.
تبلیغات:
هر ساله اپل بودجههای هنگفتی را صرف تبلیغات پیرامون محصولات خود میکند، این کمپانی علاوه بر تبلیغات مستقیم از شیوه غیر مستقیم نیز محصولاتش را تبلیغ میکند، آیفون نیز به عنوان یکی از اصلیترین محصولات این کمپانی علاوه بر تبلیغ به صورت مستقیم، معمولا از طریق ایجاد شایعات و خبرهای گاها کذب خود را در کانون توجهات جای میدهد به عنوان مثال خمشدن آیفون 6 در سال گذشته موجب شد این تلفنهمراه نقل محافل خبری شود و بیشتر از گذشته مورد توجه قرار بگیرد، در صورتی که چنین اخباری یا واقعا دروغ و از پایه کذب بودهاند و یا به صورت کاملا عمدی اتفاق افتاده و در تستهای متعددی ثابت شد استحکام این محصول از دیگر پرچمداران کمتر نیست. به هر حال کمپانیهای مختلفی هستند که از این روش برای جذب مشتری استفاده میکنند بنابراین نمیتوان استفاده از این حربه را یک نقطه ضعف برای اپل محسوب کرد.
ایفون بخری بقیه رو میریزین دور .
فقط سامسونگ
فقت سونی???
سونی چه برتری به ایفون داره