بر اساس تازهترین آمار گارتنر، فروش اسمارت فون با ۳.۹ درصد افزایش، به ۳۴۹ میلیون واحد در سهماهه اول سال ۲۰۱۶ رسیده است. اسمارت فونها، ۷۸ درصد موبایلهای فروخته شده را تشکیل میدهند.
هسته اصلی این افزایش، فروش اسمارت فونهای رده پایین و گوشیهای ۴G قابل قبول در کشورهای در حال توسعه است. انشول گوپتا، مدیر تحقیق گارتنر میگوید:
در بازار رو به کاهش اسمارت فون که سازندگان بزرگ به اشباع رسیدهاند، برندهای نوظهور برای افزایش سهم خود، مدل تجاری برندهای قدیمی را بهم میزنند. در چنین بازاری، برندهای چینی به عنوان برندهای جهانی خود را مطرح کردهاند. در سهماهه اول سال ۲۰۱۵، تنها ۲ برند چینی در جمع ۵ تولیدکننده برتر قرار داشتند و مجموع سهم آنها به ۱۱ درصد بازار میرسید اما در سه ماهه اول ۲۰۱۶، ۳ تولیدکننده چینی (هواوی، شیائومی و اوپو) در جمع ۵ تولیدکننده برتر قرار دارند و مجموع سهم آنها به ۱۷ درصد میرسد.
اوپو بهترین عملکرد را داشته و با افزایش فروش ۱۴۵ درصدی به جایگاه چهارم دست یافته است. اوپو همانند هواوی و شیائومی، رشد زیادی در چین داشته و توانسته است که سهم بازار را از سامسونگ، لنوو و یولانگ برباید. هواوی تقاضا زیادی در اروپا، آمریکای جنوبی و آفریقا داشته است، در حالیکه شیائومی و اوپو به ترتیب با ۲۰ و ۱۹۹ درصد بیشترین رشد را در آسیا پاسیفیک داشتهاند.
در سه ماهه اول، سامسونگ با ۲۳ درصد سهم بازار برتری خود را نسبت به اپل بهبود بخشیده است. آقای گوپتا میگوید:
سری گلکسی S7، سامسونگ را به عنوان رقیبی قدرتمند مطرح کرده است و این مسئله برای کشورهای در حال توسعه که سامسونگ در حال رقابت شدید با سازندگان محلی است نیز صادق است.
اپل اولین کاهش دو رقمی فروش خود را در سه ماهه اول سال ۲۰۱۶ داشته است (که فروش آیفون ۱۴ درصد کاهش یافته است). اپل همچنین به فکر فروش آیفونهای دستدوم در کشورهای در حال توسعه است.
لنوو نه تنها از جمع ۵ سازنده برتر ناپدید شد، بلکه از جمع ۱۰ تولیدکننده برتر نیز خارج شد! گوپتا میگوید:
لنوو با کاهش ۳۳ درصدی فروش گوشیهایش، سه ماه چالشبرانگیزی داشته است. بر اثر رقابت شدید با دیگر سازندگان، لنوو کاهش ۷۵ درصدی فروش خود در چین بزرگ (چین، هنککنگ و تایوان) را مشاهده کرده است. لنوو همچنین در حال دست و پا زدن برای یکی کردن برند خود و موتورولا است و سرگیجه ادغام دو برند کماکان ادامه دارد.
از منظر سیستمعاملهای موبایل، اندروید با گرفتن سهم iOS و ویندوز، به سهم ۸۴ درصدی رسیده است. رابرتا کاززا مدیر تحقیق در گارتنر میگوید:
از آنجایی که بازارهای بالغ اسمارت فون به اشباع رسیده است، گوگل برای بدست آوردن منابع درآمد جدید، پلتفرم خود را به ماشینها، گجتهای پوشیدنی، خانههای متصل و … بسط داده است. بر خلاف پیشرفت اندروید و سهم بازار غالب آن، چالش سودآوری برای برخی از بازیگران اندروید وجود دارد. این موضوع، در بازارهایی که مدلهای تجاری خلاقانه نقش مهمی در موفقیت دارند، بازار را تحت تاثیر قرار میدهد.
آقای گوپتا میگوید:
بازگشت نوکیا به بازار اسمارت فون و تبلت چندان آسان نخواهد بود، در بازار امروز، برای فروختن محصولات به چیزی بیشتر از برند احتیاج است. ساخت سختافزار مناسب برای نوکیا چندان دشوار نیست، اما کاربران به دلایل قانعکننده برای خرید احتیاج دارند. بعلاوه، افول بازار اسمارت فون، رسیدن به نرخ رشدهای پیشین را دشوار میسازد.