اشباع بازار گوشیهای هوشمند کمکم در حال قربانی گرفتن است و یکی از این قربانیان، شیائومی است! شیائومی که دومین استارتاپ پر ارزش دنیاست، اکنون علاوه بر رقابت باید با سردردهای ناشی از اشباع بازار اسمارت فون نیز مقابله کند.
بنابر گزارش مجله فورچون، درآمد شیائومی در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴، تنها ۵ درصد رشد داشته و از ۱۱.۳ میلیارد دلار به ۱۱.۹ میلیارد دلار رسیده است. یکی از سخنگویان شیائومی به فورچون گفته است که این کمپانی هیچوقت، آمار فروش را به اشتراک نمیگذارد و از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده است.
افزایشی در این حد، از نظر تحلیلگران اقتصادی و مالی، ثابت محسوب میشود، البته این افزایش با روند کلی بازار اسمارت فون منطبق است. مانند بسیاری از سازندگان گوشیهای هوشمند، شیائومی نیز سعی کرده است که به حوزههای دیگر مانند پهپادها، دوربینهای اکشن و … وارد شود.
گرچه شیائومی سعی کرده است که چیزی بیشتر از یک تولیدکننده گوشیهای هوشمند باشد، اما تحلیلگران بیشتر به آمار فروش اسمارت فونهای آن توجه دارند. پس از سال موفق ۲۰۱۴ که فروش این شرکت ۱۳۵ درصد رشد داشت، این کمپانی پیشبینی کرد که در سال ۲۰۱۵، در حدود ۱۰۰ میلیون دستگاه فروش داشته باشد. این آمار بعدا به ۸۰ میلیون تقلیل پیدا کرد، اما این تقلیل نیز به عدد واقعی یعنی ۷۱ میلیون نزدیک نبود. لی جون، بنیانگذار شیائومی، پارسال گفته بود که شیائومی Mi Note از اپل آیفون بهتر است، اما این گوشی نیز موفقیتی در فروش نداشت. این شرکت به دلیل کاهش فروش و رقابت شدید از طرف سازندگانی چون هواوی، در حال دست و پا زدن است، اما با این حال فروشش ۲.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. متاسفانه، در سال ۲۰۱۶ نیز اوضاع چندان روبهراه نیست و شیائومی از جمع ۵ تولیدکننده برتر گوشیهای هوشمند خارج شده است. یکی ار عمدهترین مشکلات شیائومی، فروش کم در بازارهایی به غیر از چین است.
از نظر بازار سهام، ارزش شیائومی اکنون ۴۵ میلیارد دلار است که این مقدار در میان استارتاپها فقط از اوبر کمتر است. بخش اینترنت این شرکت، چندان عملکرد بدی نداشته، اما از فروش یک میلیارد دلاری پیشبینیشده، ضعیفتر عمل کرده است. درآمد بخش اینترنت این کمپانی، ۵۶۰ میلیون دلار بوده است. درآمد بخشهایی مانند پهپادها و دوربینهای اکشن، نیز چندان چنگی به دل نمیزند. این بخشها، تنها ۵ درصد درآمد را ایجاد کردهاند. با این روند، بعید بنظر میرسد که بخشهای دیگر بتوانند کاهش فروش اسمارت فون را جبران کنند.
چینیا اغراق زیادی میکنن دیگه…
با دبه میخوان صدا در بیارن و با صدا تنبک مقایسه کنن.گرچه نسبت به قیمتشون عالین