دنیای تلفنهای هوشمند اندرویدی، انتخابهای زیادی را برای علاقمندان در نظر گرفته است. از میانردههای مبتدی و پیشرفته گرفته تا پرچمداران غولپیکر! البته شما میتوانید با هزینهای کمتر، پرچمداران نسل گذشته را نیز خریداری نمایید. تکنولوژی طی سالهای اخیر، پیشرفت بسیار زیادی داشته است و در حال حاضر، تلفنهای هوشمند میانرده هم ارزش خرید بالایی دارند و میتوان تا حدودی روی آنها حسابهای ویژه باز کرد.
در این مطلب، میخواهیم به تلفنهای هوشمند میانرده که قیمتی معادل حدودا ۲۵۰ دلار را دارا هستند، پرداخته و آنها را با پرچمداران گذشته که در حال حاضر در این محدوده قیمتی هستند، مقایسه کنیم. شایان ذکر است که در صورت نیاز، به پرچمداران دو یا سه نسل قبل نیز اشاره خواهیم کرد.
به عنوان تلفنهای هوشمند میانرده، ما وان پلاس ایکس (One Plus X)، آنر ۵ ایکس (Honor 5X)، وان تاچ آیدل ۳ آلکاتل (One Touch Idol 3) و کا ۳ نوت لنوو (K3 Note) را انتخاب کردهایم. تلفنهای هوشمند پرچمدار گذشته که در حال حاضر در محدوده قیمت اشاره شده قرار دارند، مدل ابتدایی اچتیسی وان (HTC One)، نسل دوم موتوایکس (Moto X)، اکسپریا زد ۱ (Xperia Z1) و جی ۳ الجی (G3) هستند. البته ذکر این نکته نیز الزامی است که تلفنهای هوشمند دیگری نیز وجود داشتند که میتوانستند در این مقایسه حضور یابند که به علت تعدد و ازدیاد، از آنها چشمپوشی کردیم.
در جدول زیر، میتوانید مقایسهای میان تلفنهای هوشمند میانرده امروزی را مشاهده نمایید:
زمانی که بحث به سختافزار و پردازشگر میرسد، قضیه کمی پیچیده میشود. چون مقایسه پردازندههای شش هستهای اسنپدراگون ۸۰۰ با مدلهای امروزی هشت هستهای با هستههای Cortex-A53 سخت و دشوار است. تنها پردازنده وان پلاس ایکس از نسل گذشته بوده و میتوان آن را با پرچمداران قدیمی مقایسه کرد. در هر حال، در جدول زیر میتوانید مقایسه پردازندههای این تلفنهای هوشمند را مشاهده نمایید.
در حالی که پردازنده تمامی تلفنهای هوشمند قرار گرفته در این مقایسه برای مصرف روزانه کاربران عادی مناسب به نظر میرسد، اما در شرایط حرفهای، پردازنده اسنپدراگون ۸۰۰ و ۸۰۱ کوالکام توانست در تستهای تک هستهای، بهترین عملکرد را از خود بر جای گذارد. پردازنده گرافیکی Adreno 330 نیز توانست در این مقایسهها، گوی سبقت را از سایر رقبا برباید!
متآسفانه پردازنده اسنپدراگون ۶۰۰ که در اچتیسی وان و محصولات گذشته مانند گلکسی S4 به کار رفته است، زمانش رسیده است تا اعلام بازنشستگی نماید. چرا که عملکرد بسیار ضعیفی نسبت به رقبا از خود نشان دادهاند. به این ترتیب، تلفنهای هوشمندی که از این پردازنده استفاده میکنند، نمیتوانند گزینه خوبی برای خرید به حساب بیایند. جالب است بدانید که پردازنده MT6752 مدیاتک که در تلفن هوشمند کا ۳ نوت لنوو قرار گرفته است، در تستهای چند هستهای عملکرد فوقالعاده ای از خود بر جای گذاشته است.
شما در جدول مقایسهای بالا، میتوانید انواع و اقسام رم و حافظههای داخلی را مشاهده نمایید. برای تلفنهای هوشمند میانرده امروزی، دو گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی تقریبا به عنوان یک استاندارد به حساب میآید. اما اگر بخواهید کمی توانایی دستگاه را بالا ببرید، میتوانید روی رم سه گیگابایت هم حساب باز کنید. حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت در پرچمداران گذشته متداول بود و البته برخی از آنها نیز از قابلیت افزایش این میزان به وسیله درگاه کارت حافظه برخوردار بودند.
از لحاظ تکنولوژی صفحه نمایش، میتوان گفت که تقریبا تلفنهای هوشمند مورد مقایسه در این مطلب در یک رده قرار دارند. اکثر آنها Full HD بوده و دارای صفحه نمایشی حدودا ۵ اینچی هستند. دوره تلفنهای هوشمند با رزولوشن ۷۲۰ پیکسل به پایان رسیده است، اما اکسپریا زد وان که در این مقایسه شرکت کرده است، از این رزولوشن استفاده میکند. اگر به دنبال گزینهای میگردید که از این نظر تا حدودی با تلفنهای هوشمند امروزی قابل رقابت باشد، میتوانید روی G3 الجی حساب ویژهای باز کنید.
مشخصات تلفنهای هوشمند پرچمدار گذشته را در جدول زیر میتوانید مشاهده کنید :
پیش از آنکه به طور کامل از مبحث پردازندهها گذر کنیم، باید در مورد اهمیت پشتیبانی از شبکه ۴G به خصوص در کشور آمریکا صحبت کنیم. تعداد کمی از تلفنهای هوشمند نسل قبل از شبکههای ۴G پشتیبانی میکنند، اما برعکس در مورد تلفنهای هوشمند امروزی، اکثرا این قابلیت را با خود به همراه دارند. البته اینکه این تلفنهای هوشمند با کدامیک از اوپراتورها در تعامل هستند نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال کا ۳ نوت لنوو در کشور آمریکا تنها محدود به شبکه +HSPA است. در صورتی که آنر ۵ ایکس به صورت کامل از شبکه ۴G LTE روی اوپراتورهای AT&T و T-Mobile پشتیبانی میکند.
در قسمت دوربین، اکثر افراد به سراغ پرچمداران میروند. در پرچمداران نسل گذشته، G3 الجی و اکسپریا زد وان عملکرد بسیار خوبی در عکاسی از خود نشان دادند و همچنین در تعدادی از تلفنهای هوشمند مورد مقایسه، میتوانید سنسور لرزشگیر نوری را پیدا کنید که هنگام فیلمبرداری بسیار مفید است. البته دوربینهای قرار گرفته در کا ۳ نوت لنوو و وان تاچ آیدل ۳ آلکاتل با توجه به قیمت دیوایس، از ارزش و کیفیت مناسبی برخوردار هستند.
در تلفنهای هوشمند مورد مقایسه ، آنر ۵ ایکس تنها گزینهای است که دارای سنسور اثر انگشت بوده که میتواند یکی از موارد تأثیر گذار در انتخاب آن به شمار آید. البته تمامی تلفنهای هوشمند میانرده در این مقایسه، از تکنولوژی NFC بهرهای نبردهاند و به این ترتیب خبری از خدماتی مانند Android Pay بر روی آنها نیست. این ویژگی بر روی تمامی پرچمداران نسل قبل به چشم میخورد. اگر به دنبال شارژ بیسیم یا تکنولوژی شارژ سریع هستید، موتو ایکس و G3 الجی در این زمینه شما را راضی نگه میدارند.
به مبحث نرم افزار و سیستم عامل میرسیم. تولید کنندههای تلفنهای هوشمند اغلب سعی میکنند تا دو سال دیوایسهای خود را از لحاظ سیستم عامل بهروز نگه دارند، اما معمولا باید مدت زیادی را برای این عملیات منتظر بمانید. شما تعداد محدودی از تلفنهای هوشمند مورد مقایسه را خواهید یافت که امکان بهروزرسانی به اندروید نسخه ۶ را دارا هستند. در مورد رابط کاربری، نمیتوان هیچگونه نظری داد. چون امری کاملا سلیقهای است و هیچکس نمیتواند نظرش را بر دیگری تحمیل نماید! متأسفانه هیچکدام از دیوایسهای پرچمدار گذشته یا حتی میانردههای فعلی، از پشتیبانی نرمافزاری طولانی بهرهمند نیستند و کاربران مجبور هستند یا با همان سیستم عامل خود بسازند، یا تلفنهای هوشمند جدیدتری را خریداری نمایند.
به طور کلی، موارد مثبت و منفی برای تک تک گزینهها وجود دارد که همین گزینهها، انتخاب را برای کاربران تا حدودی سخت میکند. انتخاب شما کاملا به نیازهای شما وابسته است. امروزه تلفنهای هوشمند اندرویدی میانرده، با توجه به تنوع و تعدد زیاد، میتوانند نیازهای شما را برآورده کنند.
شما اگر بخواهید از بین تلفنهای هوشمند قرار گرفته در این مطلب یکی را انتخاب کنید، کدام گزینه مد نظر شما خواهد بود؟!
[polldaddy poll=9430801]
نظرمن
پرچمداران گذشته برای خرید بهتره
پرچم دارها در زمان تولید بخاطر اینکه بیشتر زیر ذره بین منتقدین قرار میگیرن با دقت و وسواسیت بیشتر تولید میشن و پستیبانی خوبی هم نسبت به میان رده ها دارن.مثلا اکسپریا زد۲ هنوز هم داره اپدیت به اندروید ۶ میشه یا گوشی خودم که گالکسی اس ۵ هست هفته پیش اندروید ۶ رو دریافت کرد و کلی روی عملکرد گوشی تاثیر مثبت گذاشت.ونکته آخر اینکه همیشه یه کمپانی تکنولوژی های برترش رو روی پرچمدارهاش به دنیا معرفی میکنه
Man ke hamishe goshim parcham dar bazar bode VA hamishe razi bodam hich vaght hazer be kharid miyanrade nistam
معمولا گوشی های پرچم دار قابلیت و کارایی خود را رو اثبات کردن که تبدیل به پرچمدار شدن
میان رده های جدید هم قبلیت های فراوانی دارند اما گوشی پرچمدار بهترین گزینه هست
به نظر من گوشی های پرچمدار یه چیز دیگه ان و اصلا خودم نمیتونم بین پرچمدار قدیم و میان رده جدید؛پرچمدار رو ول کنم ?