شرکت تولید تراشه کوالکام یک پلتفرم مرجع برای هدست واقعیت مجازی مستقل خود به نام اسنپدراگون VR820 را معرفی کرد. این هدست با همکاری شرکت چینی Geortek ساخته شده و براساس پردازنده کوالکام اسنپدراگون ۸۲۰ و کیت نرمافزاری آن توسعه یافته است. کوالکام میگوید این هدست قابلیت سازگاری با تولیدات دیگر شرکتها را دارد که با وجود وعده دادن برای باقی ماندن برخی ویژگیها مانند “داخل به خارج” که قادر به اندازهگیری محل سر کاربر بدون نیاز به دوربینهای خارجی یا بازخورد سیستمهای دیگر است. براساس اطلاعات منتشر شده هدست VR820 تا اواخر امسال با دستگاههای تجاری دیگر برپایه آن ارایه خواهد شد، اگرچه کوالکام قیمت دقیق آنها را مشخص نکرده ولی اعلام کرده که قیمتی برابر با تبلتهای قدرتمند خواهد داشت.
به نظر میرسد که کوالکام به یک هدست واقعیت مجازی دیگر اشاره میکند، Pico Neo، که در بهار امسال با همکاری شرکت Geortek به قیمت تقریبی ۵۰۰ دلار و پردازنده اسنپدراگون ۸۲۰ معرفی شد، این دستگاه که از سیستمعامل اندروید بهره میبرد قدرت پردازشی خود را درون یک کنترلر دستی قرار داده است. دستگاه جدید VR20 همه ویژگیها را درون خود دارد که شامل دو نمایشگر با رزولوشن ۱۴۴۰ × ۱۴۴۰ برای هر چشم است که بسیار بالاتر از هدستهای واقعیت مجازی Oculus Rift و اچتیسی Vive با رزولوشن ۱۲۰۰ × ۱۰۸۰ است، نرخ برزورسانی آن نیز ۷۰ هرتز است در صورتی که دو هدست دیگر نرخی برابر با ۹۰ هرتز دارند.
کوالکام اعلام کرده که این دستگاه به دو دوربین برای ردیابی چشم مجهز است، ویژگی که در هدستهای مخصوصی مانند Fove وجود دارد و ظاهرا به جای هدستهای عادی در StarVR بیشتر استفاده میشود. شاید قابلتوجهترین استفاده از این دوربینها برای قابلیت “داخل به خارج” باشد چراکه بدون نیاز به دوربینهای خارجی قادر به تشخیص موقعیت سر کاربر است. به صورت تئوری ردیابی داخل به خارج در هدستهای واقعیت مجازی قابل انجام است ولی بهندرت از آن استفاده شده مخصوصا در هدستی که در آینده نزدیک ارایه خواهد شد.
توسعه این هدست واقعیت مجازی با دستگاههایی مانند پروژه آلیاژ در نمونه اولیه “واقعیت ادغام” که توسط اینتل در ماه پیش معرفی شد، در تضاد است. زمانی که از Hugo Swart، رئیس ارشد مدیریت محصول کوالکام در رابطه با پروژه آلیاژ سوال پرسیدیم، پاسخ داد:
من فکر میکنم که دستگاه ما تجاریتر است. براساس درک ما از آنچه که رقیبان انجام میدهند، محصول جدید ما بیشتر بر روی قابلیتهای تجاری متمرکز شده است.
اعلام هرگونه اطلاعات در رابطه با شکل ظاهری یا زمان ارایه نمونه تجاری VR820 سخت است. هر کسی که در حال تولید یک محصول بر روی پلتفرم مرجع است، نیاز به اختراع کردن کنترلر مخصوصی دارد تا در هر یک از محیطهای کامپیوتر، سامسونگ Gear VR، پلتفرم گوگل Carboard بر روی iOS و اندروید قابل استفاده باشد. تولیدکنندگان قبل از بهره گرفتن از ویژگیهای پیشرفته کوالکام باید مطمئن شوند که توسعهدهندگان نرمافزار نمونهای برای آنها ساخته باشند. ممکن است که این پلتفرم در بازار رو به رشد چین پیشرفت کند، Swart میگوید:
ما تقاضای زیادی از بازار چین داشتهایم، البته این به معنای عدم دسترسی داشتن بقیه کشورها به این پلتفرم نیست.
کوالکام وعدههای بزرگی برای VR820 داده که بعضی از آنها واقعا ریسکی هستند، برای مثال اگر سیستمی مانند “داخل به خارج” کار نکند کل تجربه کاربری ناخوشایند شده و حتی ایجاد مشکل میکند یا باید این هدست قدرتمند برای ایجاد تجربهای لذتبخش سنگین و بزرگ نباشد. اگر کوالکام صدها دلار برای دستگاه جدید خود از کاربر طلب کند، میتواند برتری قابلتوجهی نسبت به سیستمهای کامپیوتری قدرتمند و گران برای خود ایجاد کند، البته قیمتی بالاتر از قابهای واقعیت مجازی ارایه شده برای گوشیها خواهد داشت. تمامی مسائل گفته شده، مشکلات اصلی کوالکام و دیگر تولیدکنندگان را تشکیل میدهند.
نمیشناسمش . ولی از سرعت اطلاع رسانی ای تی رسان بسیار ممنونم
faghat zibast
نه خوشم امد از کوالکام