زاویه:‌ از ماجرای دنباله‌دار پارازیت‌ها تا آمار و ارقام کانال‌های تلگرام فارسی

این هفته داستان دنباله‌دار تأثیر امواج و پارازیت‌ها در ابتلا به سرطان به بحث روز تبدیل شده است. با زاویه این هفته ساعت ۲۱ و اخبار و حواشی دنیای علم و فناوری ایران همراه باشید.

داستان پارازیت‌ها و سرطان

داستان پارازیت‌ها و تأثیر آن‌ها بر ابتلا به سرطان این هفته در صدر اخبار قرار داشت. معاون وزیر بهداشت در جریان مصاحبه‌ای اعلام کرد که چون در ابتدا اطلاعات کاملی نداشتیم که پارازیت‌ها سرطان‌زا هستند یا خیر، اظهارنظر نمی‌کردیم اما مطالعات اولیه اخیر نشانگر آن است که این امواج و پارازیت‌ها عوارض دارند و در ابتلا به سرطان مؤثرند. پس از انتشار این مصاحبه اظهارنظرها در شبکه‌های اجتماعی بالا گرفت و بسیاری از مسئولان و مردم در این رابطه اظهارنظر کردند. اظهارنظرها حتی به وزیر بهداشت نیز رسید و دکتر هاشمی در واکنش به اعلام سرطان‌زا بودن تشعشعات و پارازیت‌ها گفت:

تاکنون مدرکی دراین‌باره ارایه نشده است و بدون مدرک نمی‌توان در مورد رابطه پارازیت و سرطان، کلی‌گویی کرد.

پس از اظهارنظر وزیر بهداشت بازهم تبادل‌نظرها درباره خطرناک بودن و یا نبودن پارازیت‌ها بالا گرفت، درحالی‌که معاون وزیر بهداشت می‌گوید پارازیت‌ها عامل سرطان هستند، وزیر بهداشت این مسئله را تایید نمی‌کند تا داستان پارازیت‌ها و سرطان به سبک فیلم‌های اصغر فرهادی پایانی باز داشته باشد!

باگ امنیتی در ۴۰ درصد سایت‌های دولتی

وجود باگ‌های امنیتی در وب‌سایت‌های دولتی مسئله چندان جدیدی نیست و خبر تازه‌ای نیست اگر اعلام کنیم که بر اساس گزارش کانون توسعه‌دهندگان فضای مجازی، ۴۰ درصد از سایت‌های دولتی باگ امنیتی دارند و حتی هکرهای تازه‌کار به‌راحتی می‌توانند در آن‌ها نفوذ کنند. طبق اعلام حمیدرضا همتی رئیس کانون توسعه‌دهندگان فضای مجازی: هک شدن سایت‌های دولتی باعث لو رفتن اطلاعات مهم می‌شود و این درز اطلاعات باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود. ما نیز به همین خاطر با تحلیل امنیتی سایت‌ها و پرتال‌های دولتی، نتیجه آن را به‌صورت محرمانه به آن‌ها اعلام می‌کنند.

۲۳۱۶۹۶۶

 به‌طور متوسط هر ایرانی در ۱۳ کانال تلگرام عضو است!

ایرانی‌ها مشتریان پروپاقرص پیام‌رسان تلگرام هستند و این پیام‌رسان یکی از پاتوق‌های اصلی ایرانی‌هاست پس جای تعجبی هم ندارد که کانال‌های متنوع تلگرامی مثل قارچ با تعداد زیاد در این پیام‌رسان سبز شده باشند. جدیدترین آمار منتشرشده وجود ۱۷۰ هزار کانال تلگرام به زبان فارسی را تایید می‌کند. رئیس پژوهشگاه فضای مجازی کشور دراین‌باره گفت:

رشد سریع شبکه‌های اجتماعی و فراگیری آن در دنیای امروز تأثیر چشمگیری بر ارتباطات اجتماعی گذاشته و همین امر باعث شده تا جامعه به الزامات و قوانین جدید در فضای مجازی نیاز پیدا کند.

اسد پور در صحبت‌های خود به اهمیت شناسایی کانال‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی و ثبت رسمی آن‌ها اشاره کرد و گفت در حال حاضر از میان ۱۷۰ هزار کانال تلگرامی فارسی‌زبان بیش از ۱۱ هزار کانال دارای بیش از ۵۰۰۰ عضو هستند. به گفته او کانال‌های تلگرام روزانه به‌طور متوسط حدود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار مطلب منتشر می‌کنند که درمجموع بین ۲.۵ تا ۳ میلیارد بازدید را طی یک روز رقم می‌زنند.

نکته جالب‌توجه این است که طبق اعلام رئیس پژوهشگاه فضای مجازی کشور هر ایرانی به‌طور متوسط در ۱۳ کانال تلگرام عضو بوده و روزانه بیش از ۱۰۰ پست را مطالعه می‌کند.

به گفته رئیس پژوهشگاه فضای مجازی کشور تلگرام سرانه مطالعه ایرانی‌ها را بالابرده اما ازآنجاکه کانال‌های موجود در این سرویس عموما جنبه سرگرمی دارند، این مطالعه سطح نازلی دارد و بهتر است که فرهنگ‌سازی‌های لازم در این زمینه انجام شود.

telegram

ضرب‌الاجل قطع سیم‌کارت‌های بی‌هویت

صاحبان سیم‌کارت‌های بی‌هویت گوش‌به‌زنگ باشند که کم‌کم زمان یک‌طرفه شدن سیم‌کارت‌هایشان فرارسیده است.

پیش‌ازاین رییس پلیس فتا عنوان کرده بود که ۱۰ میلیون سیم‌کارت بی‌نام‌ونشان در کشور داریم و پس‌ازآن احراز هویت سیم‌کارت‌های مجهول در برنامه کاری وزارت ارتباطات قرار گرفت.

 وزیر ارتباطات اکنون خبر می‌دهد که در بازه یک‌ماهه تکلیف ۴.۵ میلیون سیم‌کارت دیگر نیز مشخص‌شده و حالا ۵.۵ میلیون سیم‌کارت در کشورمان وجود دارد که وضعیت هویت مالکین آن‌ها مشخص نیست.

واعظی همچنین اشاره کرد که در این بازه یک‌ماهه، پیامک‌هایی به سیم‌کارت‌های مجهول‌الهویه مبنی بر پایان یافتن مهلت ثبت مدارک آن‌ها ارسال‌شده است.

درنهایت وزیر ارتباطات خبر می‌دهد که پس از تاریخ ۹ دی، سیم‌کارت‌ها قطع نشده و صرفاً یک‌طرفه می‌شوند. وی همچنین خاطرنشان نمود که در آینده صاحبان سیم‌کارت‌ها می‌توانند با ارایه مدارک، دوباره آن را به حالت عادی برگردانند و فعلاً برنامه‌ای مبنی بر سلب امتیاز شماره‌های این‌چنینی وجود ندارد.

بنابراین درصورتی‌که سیم‌کارت شما احراز هویت نشده است دست بجنبانید که مدت‌زمان زیادی فرصت ندارید.

۲_%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4_%d9%be%d8%a7%d9%86%da%86_%da%a9%d8%b1%d8%af%d9%86_%d8%b3%db%8c%d9%85_%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%aa_%d8%a8%d8%af%d9%88%d9%86_%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87

نظر شما درباره اخبار و رویدادهای این هفته چیست؟

5 در مورد “زاویه:‌ از ماجرای دنباله‌دار پارازیت‌ها تا آمار و ارقام کانال‌های تلگرام فارسی”

  1. پس فکر کردید سونامی سرطان تو ایران از کجا اومده؟ بچه های بیش فعال چجوری اینقدر زیاد شدن؟
    یه سر به بیمارستانها و مراکز درمانی بزنید..البته نمیگم پارازیت مقصر اصلی همه شونه اما اینقدر مواد خوراکی بی کیفیت و ناسالم شدن که حتی غذاهای محلی الان جزو اولویتهای سرطانی هستن..آب آشامیدنی از همه ناسالم تر..چه میدونم روغن..شیر..
    خداشاهده ۹۰ درصد محصولات خوراکی تولید شده تو ایران اگه برن اروپا سمی شناخته میشن و سرطان زا..
    دوست من دقیقا تحقیق پایان ترمش رو ۱ سال به این موضوع اختصاص داد و اگه بدونید چه فاجعه و سونامی سرطانی در آینده گریبانگیر جونهامون میشه به مواد مخدر فقط لبخند میزنید..

  2. اون بخش مربوط به تلگرام جالب بود بخصوص که هر ایرانی در ۱۳ تا کانال عضوه!! با توجه به جمعیت بالای کشور که در تلگرامن یعنی بیشتر از ۱۰۰ میلیون این کانالا حداقل عضو دارن!! خیلیییییییییییییه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH