بررسی ذنفون 3 مکس ایسوس، محصولی که آمده تا در نقش یک پاوربانک ظاهر شود! بگذارید مقدمه را اینگونه آغاز کنیم، کمپانی تایوانی ایسوس چندی پیش به صورت رسمی وارد دنیای اسمارت فونها شد. حالا در بازار محصولات بسیار زیاد و متنوعی را با این برند شاهد هستیم که روزانه بر تعداد آنها افزوده میشود. ایسوس تقریبا برای هر قشری یک اسمارت فون تولید کرده و این بار آنهایی را هدف قرار داده که شارژدهی باتری برایشان مهم است. با ما همراه باشید تا نگاهی به ذنفون 3 مکس (ZC553KL) داشته باشیم و کمی بیشتر با این گوشی پاوربانکنما آشنا شویم.
طراحی و کیفیت ساخت
ذنفون 3 مکس از یک بدنه تمام فلزی بهره میبرد، ضخامتش 8.3 میلیمتر بوده و 177 گرم وزن دارد. با این خصوصیات میتوانید بفهمید که با یک گوشی خوش دست طرف هستید. البته با وجود فلزی بودن بدنه، این محصول ایسوس همچون یک ماهی از دستان شما سر میخورد و نقش بر زمین میشود. بنابراین میبایست با احتیاط بیشتری با آن کار کنید.
نمایشگر بیش از 72 درصد بخش جلویی را شامل شده است که برای چنین محصولی قابل قبول به نظر میرسد. در بالای نمایشگر شاهد اسپیکر مکالمه، دوربین سلفی و سنسورهای همیشگی اسمارت فونهای بازار هستیم. در زیر نمایشگر نیز 3 کلید سختافزاری قرار گرفته که فاقد نور پس زمینه است و دلیل این کار را هم باید از خود ایسوس بپرسید! در نتیجه میبایست در محیطهای تاریک و بسته مدام به دنبال این کلیدها بگردید!
بر روی بخش جلویی یک شیشه 2.5D کشیده شده تا از این لحاظ نتوانیم ایرادی به گوشی بخت برگشته بگیریم. اگر ذنفون 3 مکس را به پشت برگردانید، این دوربین است که با لنز سیاه رنگش در بدنه طلایی دستگاه خودنمایی میکند. دوربین کاملا در بدنه فرو رفته و شاهد بیرون زدگی آن نیستم. ایسوس در اطراف آن فلاش LED دو رنگ و قسمتی سیاه رنگ جهت قرارگیری فوکوس لیزری را قرار داده است. این دو با فاصله مناسبی از لنز دوربین دیده میشوند تا شکل کلی دستگاه بهم نریزد.
درست در زیر این لنز، حسگر تشخیص سنسور اثر انگشت قرار گرفته که شکل و شمایلش همچون ذنفون 3 عجیب و غریب نیست؛ در واقع این سنسور همان طرح دوربین را به خود میبیند و تنها تفاوتش اندکی کاهش سایز است.
دو نوار با رنگی متفاوت در بالا و پایین بخش پشتی این میان رده ایسوس قرار گرفتهاند که جلوه خاصی را به گوشی میدهند. البته این دو توسط یک خط که در بدنه فرور رفته از بخش اصلی جدا میشوند. همین مقدار فرورفتگی موجب میشود که مدام مشغول تمیز کردن گوشی باشید. این قسمت در همان روزهای نخست به محلی برای تجمع گرد و غبار تبدیل میشود، چه برسد به استفاده در دراز مدت! 4 گوشه ذنفون 3 مکس کاملا گرد طراحی شده است و به صورت کلی شاهد دستگاه خودش دستی هستیم.
در سمت راست کلیدهای یکپارچه صدا قرار گرفتهاند و کمی پایینتر از خودشان کلید پاور را جای دادهاند. با توجه به سایز دستگاه بهتر بود که این کلیدها کمی پایینتر قرار میگرفتند. اگر دستهای بزرگی نداشته باشید، هنگام استفاده از کلید یکپارچه صدا گوشی در حالت نامتعادلی قرار میگیرد و ممکن است از دستتان سر خورده و نقش بر زمین شود!
در سمت چپ نیز تنها درگاه ورودی سیمکارت و کارت حافظه جا خوش کرده که توسط یک سوزن مخصوص از بدنه جدا میشود. خشاب سیمکارت با اینکه ظاهر ظریفی دارد، اما بسیار محکم است و به این راحتیها از فرم نخواهد افتاد.
در بخش زیرین ذنفون 3 مکس و درست در مرکز، پورت microUSB قرار گرفته و در دو طرف آن تک اسپیکر دستگاه و میکروفون مکالمه را میبینیم. در نهایت اگر بالای گوشی را نگاه کنید، این جک 3.5 میلیمتری و میکروفون دوم است که به شما چشمک میزنند.
با توجه به فلزی بودن بدنه، نباید نگران کثیف شدن آن باشید اما اگر خیلی حساس هستید جنس بدنه به گونهای است که اثر انگشت را به خود جذب میکند، اما در حالت عادی چیزی مشخص نیست. با این حال اگر گوشی را در معرض نور مستقیم قرار دهید، لکههای کثیفی را مشاهده خواهید کرد.
قاب پشتی به صورت یکپارچه طراحی شده و توسط کاربر قابل تعویض نیست. ایسوس تصمیم گرفته تا این مدل را در 4 رنگ خاکستری، طلایی، صورتی و نقرهای راهی بازار کند. ناگفته نماند که ظاهر گوشی، ضخامت و وزن آن همه به گونهای است که از آن یک محصول مردانه میسازد و خیلی باب میل خانمها نخواهد بود.
نمایشگر
ایسوس برای ذنفون 3 مکس از یک نمایشگر 5.5 اینچی با رزولوشن 1920 در 1080 بهره گرفته است. با یک ضرب و تقسیم ساده میتوانید به عدد 401 برای چگالی پیکسلی دست یابید. این مدل به پنل IPS مجهز شده و برای محافظت از آن Oleophobic coating را برگزیدهاند. خیلی مشخص نیست که چرا ایسوس چنین کاری کرده و قید گوریلاگلس را زده است!
روشنایی نمایشگر در بیشترین حالت خودش به 400 نیت میرسد، که میزان قابل قبولی خواهد بود. اگر روشنایی صفحه را بر روی کمترین مقدار قرار دهید، میتوانید بدون آزار چشمها در محیطهای تاریک (همچون شبها هنگام خواب) مشغول کار با گوشی شوید. میزان رفلکس صفحه نمایش نیز تقریبا بالاست و در محیطهای بیرون از خانه علاقه زیادی به نشان دادن در و دیوار اطرافتان دارد؛ با این حال زیر نور آفتاب مشکل خاصی با این میانرده نخواهید داشت.
در نگاه از رو به رو صفحه برای یک محصول میانرده خیلی خوب به نظر میرسد. شما تصویری شارپ را میبینید و رنگها خیلی خوب به نمایش در میآیند. در نگاه از زوایا اندکی تغییر رنگ را شاهد هستیم اما اصلا در حدی نیست که بتوان به این گوشی چشم بادامی خرده گرفت.
در بخش تنظیمات نمایشگر ویژگیهای زیادی در دسترس نیست و از میان آنها تنها میتوان به گزینه Bluelight Filter اشاره کرد. با فعال کردن این بخش رنگ آبی و مضر خارج شده از نمایشگر حذف میشود؛ در نتیجه هنگام وبگردی یا خواندن متون آسیب کمتری به چشمتان وارد خواهد شد.
حال برای آنکه از مسائل تئوری فاصله بگیریم، تصمیم گرفتیم تا نمایشگر این مدل را با الجی G4 مقایسه کنیم. برای این منظور تصاویری مشابه را بر روی هر دو قرار دادیم و نور نمایشگر را تا انتها بالا بردیم. حاصل کار را در زیر شاهد هستید (سمت راست نمایشگر الجی و سمت چپ نمایشگر ایسوس):
سخت افزار
این بخش از بررسی میانردهها، آن هیجان موجود در پرچمداران بازار را ندارد؛ اما خب آن قدر بیاهمیت هم نیست. ذنفون 3 مکس به چیپست کوالکام اسنپدراگون 430 مجهز شده. این چیپ از 8 هسته Cortex-A53 با فرکانس کاری 1.4 گیگاهرتز تشکیل میشود. واحد گرافیکی به کار رفته در این محصول آدرنو 505 است که میتواند از عهده بازیهای گرافیکی تا حدی برآید.
ذنفون 3 مکس در اقدامی جالب از 3 نوع رم متفاوت بهره میبرد. برخی مدلها به 2 و برخی دیگر به 3 گیگابایت رم مجهز هستند (نسخهای که ما بررسی کردیم نیز به همین میزان رم مجهز بود). در این میان مدلی خاص نیز یافت میشود که دارای 4 گیگابایت رم ناقابل است؛ موردی که حتی در پرچمداران برخی کمپانیها نیز شاهدش نیستیم! با همه اینها تنها در یک نسخه با حافظه 32 گیگابایتی عرضه میشود. البته نگران نباشید چرا که تا 256 گیگابایت نیز از رم پشتیبانی میکند (با قرارگرفتن بجای سیمکارت دوم).
در ادامه بررسی ذنفون 3 مکس تصمیم گرفتیم تا آن را وارد آزمایشگاه خودمان کنیم و عیارش را بسنجیم.
در گام نخست مطابق معمول از بنچمارک محبوب AnTuTu استفاده کردیم تا عملکرد کلی گوشی ارزیابی شده و یک امتیاز به آن اعطا شود. حاصل کار میان رده ایسوس را در زیر شاهد هستید.
در مرحله بعدی به سراغ GeekBench رفتیم تا عملکرد هستهها را به صورت جداگانه اندازه بگیریم.
در نهایت با استفاده از Bonsai واحد گرافیکی را به چالش کشیدیم.
ذنفون 3 مکس یک محصول خوش دست با نمایشگر بزرگ است و با توجه به صحبتهایی که در رابطه با باتری آن میشود، مسلما دل گیمرها را میبرد. به همین دلیل چندین بازی گرافیکی را بر روی آن به اجرا درآوردیم تا از این لحاظ نیز آن را تست کرده باشیم. بازیها خیلی روان و خوب اجرا نمیشوند و کمی لگ را در آنها شاهد هستیم. خصوصا اگر به سمت گیمهای خاصی همچون سری NFS بروید که دیگر هیجان خاصی را نخواهید داشت. علاوه بر این دمای گوشی نیز خیلی خودجوش بالا میرود؛ با توجه به قدرت نهچندان بالای این چیپست، حداقل توقع داشتیم که دمای گوشی بالا نرود که اینگونه نشد.
با همه اینها هنگام گشت و گذار در منوها و اجرای اپلیکیشنهای معمولی مشکل خاصی با ذنفون نخواهید داشت. حتی پس از نصب چند اپلیکیشن لازم و ضروری نیز شاهد کاهش سرعت و عملکرد کلی گوشی نبودیم.
دوربین
ذنفون 3 مکس به یک دوربین 16 مگاپیکسلی با F/2.0 مجهز است تا حداقل روی کاغذ در این بخش از میانردهها سرتر باشد. این دوربین دارای فلاش LED دو رنگ بوده و از فوکوس لیزری نیز بهرهمند است. این سنسور 1.3 اینچی ظاهرا حرفهای زیادی برای گفتن دارد. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که شما تنها با نسبت 4 به 3 میتوانید از تمام توان دوربین استفاده کنید و در حالت معمولی و 16 به 9 دوربین تصاویری 12 مگاپیکسلی را به ثبت میرساند.
رابط کاربری دوربین ساده طراحی شده اما این دلیل نمیشود که قابلیت خاصی نداشته باشد. ایسوس سعی کرده تا ویژگیهای خاص و متفاوتی را برای آن در نظر بگیرد که از مهمترینهای آنها میتوان به این موارد اشاره داشت:
Low Light: محیا کردن بهترین شرایط برای تصویربرداری در محیط کم نور
Manual: تنظیم دستی پارامترهای عکاسی
Effect: قرار دادن افکتهای متنوع بر روی تصویر
Beautification: تغییر رنگ پوست، افزایش سایز صورت و مردمک چشم
فوکوس دوربین خیلی خوب و دقیق عمل میکند اما سرعت آن کمی بیشتر از حالت معمولی است و باید هنگام عکاسی با این گوشی کمی حوصله کنید. به صورت کلی دوربین در نور کافی تصاویر خوبی را به ثبت میرساند و حداقل هنگام مشاهده در نمایشگر گوشی و یا به اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی مشکلی با آن نخواهید داشت. البته هرچه نور کمتر شود، نویز تصاویر بیشتر خواهد شد. در ادامه میتوانید نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین ذنفون 3 مکس را ببینید:
از لحاظ فیلمبرداری میتوانید با ذنفون 3 مکس به صورت فول اچدی و با نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنید. این دوربین به لرزشگیر اپتیکال مجهز نیست اما به صورت دیجیتالی میتواند تا حدی موجب کاهش لرزش تصویر شود. البته این ویژگی فقط در حالتی در دسترس شما خواهد بود که بخواهید به صورت اچدی فیلمبرداری کنید.
کیفیت ویدئو گرفته شده برای محصولی این چنینی مطلوب است و از این لحاظ ایرادی به آن وارد نیست. صدا خیلی خوب ضبط شده و تصویر هم جزئیات بالایی را شامل میشود هرچند که در محیطهای تاریک شاهد نویز خواهید بود.
ذنفون 3 مکس ایسوس همچنین به یک دوربین 8 مگاپیکسلی با F/2.2 مجهز شده است و بر خلاف برخی میانردههای امروزی فاقد فلاش LED است. ایسوس برای این دوربین از ویژگیهای منحصر به فردی بهره گرفته است. شما میتوانید از Effectهای متنوع و بسیار زیبایی بهره بگیرید و یا از حالت Low Light برای عکاسی در نور کم استفاده کنید.
یکی از ویژگیهای جالب این قسمت Beautification نام دارد که در آن علاوه بر حذف چین و چروکهای صورت، میتوانید رنگ پوست و یا حتی گردی صورت و سایز مردمک چشمتان را هم تغییر دهید که در نوع خود جالب است.
نرم افزار
ایسوس، ذنفون 3 مکس را از همان ابتدا با اندروید 6.0.1 و رابط کاربری شخصی سازی شده ZenUI راهی بازار کرد. فعلا خبری از اندروید نوقا برای این مدل نیست! به طور کلی رابط کاربری ایسوس خیلی شلوغ و کودکانه بهنظر میرسد و در آن از افکتهای بسیار زیاد و متفاوتی استفاده شده است. این افکتها شاید ظاهر رابط کاربری را زیباتر کرده باشند اما بدون شک موجب تاخیر در اجرای فرامین میشوند و شاید برای یک عمل ساده، چند ثانیهای را باید صبر کنید تا افکتهای مورد نظر برای بازکردن یک اپلیکیشن به پایان برسند.
در دنیای امروزی که اکثر محصولات به سمت سادهتر شدن پیش میروند، بهتر بود که ایسوس دست از سر این افکتها بر میداشت و کمی رابطش را سبکتر میکرد. جدای از این مسئله برنامههای پیشفرض بسیار زیادی بر روی دستگاه نصب شده که اکثر آنها بدون کاربرد هستند. جالب است بدانید که اینستاگرام به صورت پیشفرض بر روی دستگاه نصب بود!
منو نوتیفیکیشن دو مرحلهای بوده و شامل آیکونهای بسیار بزرگی میشود که ممکن است برای خیلیها جذاب به نظر نرسد. اگر در منو به سمت پایین سوایپ کنید، یک کادر جستجو در اختیار شما قرار میگیرد که میتوانید توسط آن میان برنامههای نصب شده در گوشی جستجو کنید. اگر در صفحه اصلی به سمت بالا سوایپ کنید، به بخش تنظیمات رابط کاربری خواهید رفت که امکان تغییر تصویر پس زمینه، آیکون پک و… را در اختیارتان میگذارد.
در بخش تنظیمات برخی ویژگیها برای این رابط در نظر گرفته شده است. مثلا میتوانید مشخص کنید که با کشیدن یک حرف خاص بر روی صفحه )مثلا (W مستقیما وارد یک اپلیکیشن از پیش تعیین شده شوید. یا میتوانید با تکان دادن گوشی از صفحه اسکرین شات بگیرید که البته خیلی خوب عمل نمیکند!
به شخصه نتوانستم با رابط کاربری این مدل ارتباط برقرار کنم! پیشنهاد میکنم پس از خرید، اولین کاری که میکنید نصب یک لانچر و جایگزین کردن آن با لانچر اصلی باشد…!
پخش چندرسانهای
در این قسمت همیشه 3 فاکتور مهم را در نظر میگیریم. یکی نمایشگر دستگاه است که به اندازه کافی در رابطه با آن خواندهاید. دومین فاکتور اسپیکر است که ذنفون 3 مکس ما قید صدای استریو را زده و از یک اسپیکر خشک و خالی در بخش زیرین خود بهره میبرد. بلندی صدای آن خیلی معمولی است و هرچه صدا را بلندتر کنید از کیفیت آن کاسته میشود.
صدای خروجی از ذنفون 3 مکس بیس لازم را ندارد؛ البته اگر اسپیکر راضی کننده نیست میتوانید از هدفون برای گوش دادن به موسیقی استفاده کنید. خروجی صدای هدفون راضی کننده بوده اما هدفونی همراه با این محصول عرضه نمیشود و باید خودتان یکی تهیه کنید. نکته جالب در رابطه با این گوشی چشم بادامی، این است که هنگام افزایش صدا شما شاهد یک گزینه Outdoor Mode هستید که در صورت فعال کردن آن، برای شنیده شدن صدای بهتر در بیرون از خانه تغییراتی اعمال میشود. البته انتظار معجزه نداشته باشید. به شخصه که اگر ویبره اختراع نشده بود اصلا متوجه زنگ خوردن گوشی نمیشدم!
فاکتور سوم پلیر گوشی است که متاسفانه ذنفون 3 فاقد یک موزیک پلیر اختصاصی بوده و میبایست از برنامههای خود گوگل برای این منظور استفاده کنید. حتی پخش ویدئو نیز مشکلات خاص خودش را دارد.
سایر قابلیتها
ذنفون 3 مکس ایسوس از کارت حافظه تا 256 گیگابایت پشتیبانی میکند؛ البته همانطور که گفتیم در صورت استفاده از کارت حافظه میبایست قید سیم کارت دوم را بزنید. این دستگاه به بلوتوث 4.1، GPS و رادیو نیز مجهز شده اما فاقد NFC است.
برای باز کردن قفل نمایشگر میتوانید از سنسور اثر انگشت پشت دستگاه بهرهمند شوید. دقت این سنسور بسیار خوب است و تقریبا در تمامی حالتهای ممکن میتوان با آن قفل نمایشگر را باز کرد. البته سرعت آن خیلی بالا نیست و پس از لمس سنسور، با کمی تاخیر نسبت به سایر محصولات شاهد باز شدن قفل هستیم. سنسور اثر انگشت ذنفون همیشه فعال است و نیازی نیست که برای استفاده از آن یکبار دکمه پاور را فشار دهید.
ایسوس نیز همچون هواوی عملکردهای متفاوتی را برای سنسور اثر انگشت در نظر گرفته است. به عنوان مثال میتوانید با دو بار ضربه زدن بر روی این سنسور، وارد اپلیکیشن دوربین شوید.
باتری
یکی از ویژگیهای کلیدی ذنفون 3 مکس که ایسوس مانور زیادی بر روی آن داده، باتری است. این مدل به یک نمونه 4100 میلیآمپر ساعتی مجهز شده است. با توجه به تدابیری که تایوانیها برای آن اندیشیدهاند، میتوانید در یک استفاده معمولی تا 2 روز را با آن سر کنید. حتی اگر کاربر حرفهای باشید و روزانه تمامی شبکههای اجتماعیتان را چک کنید هم میتوانید تا بیش از یک روز با ذنفون 3 مکس کار کنید.
این مدل همچنین از فناوری شارژ سریع بهره گرفته و میتوان با صرف 100 دقیقه زمان، باتری را فول شارژ کرد. یکی از ویژگیهای جالبی که ایسوس برای ذنفون 3 مکس در نظر گرفته، استفاده از این دستگاه به عنوان پاوربانک است! یعنی شما میتوانید یک گوشی دیگر را توسط این مدل شارژ کنید. برای این منظور تنها کافی است کابل OTG (که همراه با گوشی عرضه میشود) را به ذنفون قصه ما متصل کنید و سپس با استفاده از یک کابل USB معمولی هر دستگاهی که میخواهید را شارژ کنید. در تستهایی که ما داشتیم سرعت شارژ نیز نسبتا خوب و راضی کننده بود.
کلام آخر در بررسی ذنفون 3 مکس ایسوس
بهطور کلی ذنفون 3 مکس گوشی خاص و متفاوتی نیست! شما با یک محصول بزرگ، تمام فلزی با دوربین خوب طرف هستید که میتوان از آن به عنوان پاوربانک استفاده کرد (شاید بهترین گزینه برای گوشی دوم شما باشد). در حال حاضر این مدل با قیمت 850 هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
سلام این گوشی چه قیمته؟
اتفاقا از نظر من چیزی که ایسوس رو از بقیه بهتر میتونه جلوه بده همون رابط کاربریشه
البته این رو هم در نظر بگیریم که این شرکت که خیلی از مردم از نظر گوشی باهاش رابطه برقرار نکردند گوشی جدیدی زده به اسم Asus ZenFone ar
تو اینترنت مشخصاتش ببینین سکته میکنین رمش ۸ هست???
لطفا هر گوشی رو که بررسی میکنین هندزفریشم بررسی کنین..ممنون جالب بود