روت کردن گوشی

5 افسانه درباره اندروید که نباید آن‌ها را باور کنید!

آیا می‌دانید بعضی چیزهایی که باور دارید افسانه‌ای بیش نیستند؟! این باورها گاهی ممکن است خطرناک باشند چون می‌توانند دیدگاه ما را درباره موضوعی کاملا دگرگون نمایند.

متاسفانه اندروید هم قربانی افسانه‌هایی است که به مدت چند سال ادامه دارد؛ در ادامه مطلب شایع‌ترین افسانه‌ها در ارتباط با این سیستم عامل را بررسی می‌کنیم تا بدانیم که کدام‌یک از آن‌ها اشتباه است.

افسانه ۱: اندروید جنگلی از تروجان و بدافزار است!

یکی از معروف‌ترین افسانه‌ها در مورد اندروید این است که بد‌افزارها در گوشه و کنار این سیستم عامل در کمین نشسته‌اند؛ طرفداران رقیب می‌گویند: “ آی‌فون‌های ما غیرقابل نفوذ هستند اما اندروید می‌تواند به راحتی ویروس بگیرد” درست است که امکان آلوده شدن اندروید به بدافزار بیشتر است، اما iOS هم در امان نیست. در هرصورت کاربران عادی این دو پلت‌فرم به ندرت با ویروس روبه‌رو خواهند شد.

گوگل در پلی‌استور، نسبت به اپل تعامل بیشتری با توسعه‌دهندگان دارد و به این ترتیب اپلیکیشن‌های مختلف آسان‌تر در لیست فروشگاه قرار می‌گیرند، با این حال، اندروید چندین تست امنیتی برای اطمینان از آلوده نبودن اپلیکیشن‌ها به بدافزار دارد.

اولین مرحله از این اقدامات، برنامه جدید Google Play Protect است، این سرویس برنامه‌های فروشگاه و همچنین برنامه‌های نصب شده روی گوشی را اسکن می‌کند تا از آلوده نبودن آن‌ها اطمینان حاصل نماید و در صورت تشخیص یک مشکل، به کاربر آلارم می‌دهد که اقداماتی را انجام دهد.

از این گذشته، ۹۹ درصد برنامه‌های گوگل‌پلی امن هستند و اپلیکیشن‌های دارای کدهای مخرب که به فروشگاه نفوذ می‌کنند بسیار نادرند. رعایت برخی از اصول ساده و ابتدایی در نصب برنامه‌ها، مثلا اجتناب از دانلود اپلیکیشن‌های مشکوک و خواندن بررسی‌های اپلیکیشن قبل از نصب آن باعث می‌شود که از بدافزار در امان بمانید؛ فراموش نکنید که اجازه دسترسی‌های غیرضروری را به هیچ‌ برنامه‌ای ندهید؛ این موضوع بسیار مهم است!

آلوده شدن به نرم‌افزارهای مخرب هنگامی روی می‌دهد که کاربران برنامه‌های خود را از منابع شخص سوم (به جز فروشگاه نرم‌افزاری گوگل) دانلود نموده و یا گوشی خود را روت می‌کنند. بدافزار در مقایسه با گوگل‌پلی بسیار آسان‌تر می‌تواند در یک اپلیکیشن اندرویدی، یک وب‌سایت یا فروشگاه متفرقه مخفی شود و اگر به خوبی ندانید که چه‌ کاری انجام می‌دهید، روت کردن گوشی راه را برای یک‌سری از تهدیدهای مهم باز می‌کند.

نتیجه‌گیری: اندروید پتانسیل بیشتری را برای آلوده شدن به بدافزار‌ها دارد، به‌خصوص هنگام نصب برنامه‌های خارج از پلی‌استور، اما کاربران عادی به وسیله کنترل‌های گوگل محافظت می‌شوند و استفاده معمول از یک دستگاه اندرویدی خطر نرم‌افزارهای مخرب را به همراه ندارد.

افسانه ۲: مشخصات، همه چیز را درباره گوشی بیان می‌کنند!

در ابتدای کار سیستم عامل اندروید، مشخصات یک گوشی خیلی بیشتر از امروز دارای اهمیت بودند؛ هنگامی که اندروید کاملا بهینه نبود، قدرت بیشتر دستگاه می‌توانست به پایداری سیستم عامل کمک کند، از آن روزها مدت زیادی گذشته است. در حال حاضر مشخصاتی مانند سرعت پردازنده، رم و مگاپیکسل دوربین، دیدگاه خوبی درباره کارایی دستگاه ارایه می‌کنند اما این‌ها مهم‌ترین موارد نیستند.

نکته مهم درباره یک اسمارت‌فون، حس شخصی شما و توانایی گوشی در برآورده کردن نیازهای‌تان است!

آیا گمان می‌کنید کسی هنگام استفاده از آی‌فون به رم دستگاه فکر می‌کند؟ اصلا این‌گونه نیست، یک کاربر آی‌فون به عملکرد صحیح و روان دستگاه و رویکرد اپل در طراحی تلفن هوشمند توجه دارد. همین موضوع درباره اندروید هم صادق است، با این تفاوت و مزیت که انتخاب‌های بسیار بیشتری در پیش رو دارید. در واقع تجربه شخصی استفاده از دستگاه از هرچیزی مهم‌تر است.

اگر فقط به امکانات اولیه نیاز دارید می‌توانید یک تلفن اندرویدی ارزان بخرید اما اگر پول زیادی برای خرج کردن دارید، می‌توانید یک گوشی گران قیمت را انتخاب کنید؛ ممکن است به یک گوشی مقاوم در برابر آب نیاز داشته باشید یا به دستگاهی با پورت جدید USB-C  و  اسکنر اثر انگشت اهمیت بدهید، این انتخاب‌ها کاملا شخصی بوده و باعث منحصربه‌فرد بودن یک گوشی می‌شوند؛ مشخصات سخت‌افزاری هیچ ارتباطی با این ویژگی‌ها ندارند.

نتیجه‌گیری: مشخصات یک گوشی هوشمند، فاکتور اصلی قدرت و کارایی آن نیست؛ امکانات اضافی و احساس کاربری دستگاه بسیار مهم‌تر است.

افسانه ۳: تمامی دستگاه‌های اندرویدی یکسان هستند!

احتمالا افرادی را می‌شناسید که تجربه بدی از یک برند یا حتی یک گوشی اندروید دارند و آن را به تمام گوشی‌های برند و حتی تمام سیستم عامل اندروید نسبت می‌دهند. این موضوع نشان‌دهنده نادیده گرفتن توزیع‌های مختلف اندروید است.

قبلا درباره شخصی‌سازی اندروید توسط سازندگان اسمارت‌فون‌ها صحبت کردیم؛ به همین دلیل است که یک گوشی اچ‌تی‌سی متفاوت با ال‌جی به نظر می‌رسد و هر دوی آن‌ها هم با گوشی‌های سامسونگ تفاوت دارند. بسیاری از المان‌ها از آیکون‌ها گرفته تا نام آیتم‌ها در منوی تنظیمات، در دستگاه‌های مختلف کاملا متفاوت هستند.

در مقابل، در iOS دستگاه‌ها کم و بیش مشابه‌اند، به غیر از تفاوت‌های جزئی مانند 3D Touch. اگر iOS را در آی فون 5 دوست نداشتید، احتمالا هنوز هم آن را دوست نخواهید داشت! اما اگر اندروید با طعم سامسونگ را نمی‌پسندید دلیلی ندارد که اندروید استوک را هم دوست نداشته باشید.

از سوی دیگر این تنوع رابط کاربری موجب می‌شود که به‌روزرسانی های نرم‌افزاری برای دستگاه‌هایی که اندروید استوک ندارند با تاخیر انجام شود، متاسفانه تولید کنندگان دستگاه‌ها ممکن است این تاخیر را به چندین ماه و حتی بیشتر نیز برسانند. این تفاوت‌ها موجب می‌شوند که نتوانیم از اندروید به‌عنوان یک موجودیت واحد صحبت کنیم.

نتیجه‌گیری: به دلیل تفاوت رابط کاربری تولید‌کننده‌های سخت‌افزاری و تاخیر در به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری، دو دستگاه اندرویدی نمی‌‌توانند یکسان باشند.

افسانه ۴: وجود Task Killerهای اندروید ضروری است!

یکی از بزرگ‌ترین تصورات اشتباهی که کاربران اندروید را تهدید می‌کند، لزوم استفاده از برنامه‌های Task Killer است. این برنامه‌ها در سال‌های اولیه توسعه اندروید محبوب و مفید بودند در حالی که این روزها نه تنها بی‌فایده، بلکه بد و مضر هستند!

اندروید خودش به خوبی مدیریت فرآیندها را انجام می‌دهد، بستن یک فرآیند با استفاده از برنامه‌های Task Killer فقط باعث اتلاف منابع دستگاه می‌شود، چون فرآیند مذکور، بسته شده و دوباره اجرا خواهد شد. فقط هنگامی که یک برنامه رفتار نادرستی دارد و مقدار زیادی نیرو مصرف می‌کند، آن را حذف یا غیرفعال کنید تا مشکل برطرف شود.

به همین ترتیب بسیاری از کاربران اندروید (و همچنین  iOS) به‌طور مرتب منوی “برنامه های اخیر” را باز کرده و تمامی برنامه‌ها را می‌بندند؛ این کار هم مانند استفاده از Task Killer، فقط اتلاف وقت است.

در واقع منوی “برنامه های اخیر” یک میان‌بر برای سویچ آسان بین برنامه‌های مختلف است که درضمن می‌توانید هر یک از برنامه‌ها یا تمامی آن‌ها را متوقف کنید؛ اما انجام این کار به هیچ‌وجه‌توصیه نمی‌شود. پاک کردن این منو، هربار هنگام قفل کردن دستگاه دقیقا مانند این است که با استفاده از کامپیوتر در حال بازدید از سایت‌های مختلف باشید، اما هر بار برای رفتن به وب‌سایت جدید، مرورگر را ببندید و دوباره اجرا کنید!

جمع‌بندی: اندروید به خوبی حافظه دستگاه را مدیریت می‌کند، بدون این که نیازی به Task Killer باشد؛ بنابراین هیچ‌وقت از این قبیل برنامه‌ها استفاده نکنید. همچنین اپلیکیشن‌های منوی “برنامه های اخیر” را پاک نکنید، اندروید هر گاه که لازم باشد این کار را انجام می‌دهد. از این منو برای سویچ بین برنامه‌ها استفاده کنید.

افسانه ۵: اندروید برای کاربران معمولی خیلی پیچیده است!

دقیقا همانند افسانه اول، کسانی که اندروید را دوست ندارند، این سیستم عامل را به نحوی جلوه می‌دهند که فقط متخصصین کامپیوتر می‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند. دقیقا مانند تصورات اشتباه درباره راحتی استفاده از لینوکس، سختی استفاده از اندروید هم واقعیت ندارد!

ورژن‌های جدید اندروید، فرآیند راه‌اندازی آسانی دارند که با آنلاین کردن گوشی و افزودن اکانت‌ها، کارهایی که کاربران عادی نیاز دارند (مانند برقراری تماس، ارسال پیامک، مرور رسانه‌های اجتماعی، گرفتن تصاویر) به راحتی قابل انجام است. برای نصب یک اپلیکیشن جدید هم کافی است که آن را در فروشگاه نرم‌افزاری گوگل جستجو کنید. استفاده از تمامی قابلیت‌ها نیز دقیقا مشابه گوشی‌های دیگر است.

منوی تنظیمات در ابتدا ممکن است برای کاربران iOS، سایر پلت‌فرم‌ها و همچنین افرادی که درگیر تکنولوژی نیستند، کمی گیج‌کننده باشد، اما این موضوع فقط به اندروید اختصاص ندارد؛ کسی که با هیچ گوشی هوشمندی کار نکرده باشد با iOS هم مشکل خواهد داشت. در هرصورت اگر با منوی اندروید و تنظیمات آن راحت نیستید می‌توانید از کسی بخواهید که یک لانچر ساده و راحت برای‌تان نصب کند.

فقط کاربران حرفه‌ای اندروید نیاز به روت کردن دستگاه و استفاده از رام‌های سفارشی دارند؛ کاربران عادی نباید درگیر این مسایل شوند.

نتیجه‌گیری: کاربری عادی اندروید پیچیده‌تر از  کاربری عادی iOS نیست؛ نصب، راه اندازی و استفاده از اپلیکیشن‌ها بسیار آسان است، فقط کسانی که با تکنولوژی بیگانه هستند و یا به یک پلت‌فرم به‌خصوص عادت کرده‌اند ممکن است با اندروید مشکل داشته باشند که این حالت برای سایر سیستم‌های عامل هم وجود خواهد داشت.

افسانه‌های اندروید واقعیت ندارند!

ما ۵ افسانه رایج اندروید را که به مدت سال‌ها وجود دارند، بررسی کردیم. این افسانه‌ها ممکن است از نسخه‌های اولیه اندروید یا تصورات برخی از افراد، ناشی شده باشند، در هرصورت با اطمینان می‌توانیم بگوییم که واقعیت ندارند. البته اندروید کاملا عاری از مشکلات نیست، اما مشکلات آن همیشگی نیستند و در نسخه‌های جدید بسیار کمتر شده‌اند.

به‌طور خلاصه، تصحیح شده این 5 افسانه درباره اندروید، به‌شرح زیر است:

  • فقط زمانی در معرض خطر بدافزارهای اندروید قرار می‌گیرید که از مراحل حفاظتی گوگل برای نصب برنامه‌ها استفاده نکنید.
  • مشخصات، اصلی‌ترین فاکتور برای یک گوشی نیست؛ مهم‌تر از هرچیز کارکرد موبایل و احساس شما از آن است.
  • تجربه اندروید در دستگاه‌های مختلف، بسیار متفاوت است.
  • استفاده از برنامه‌های Task Killer و پاک کردن “برنامه های اخیر” موجب آسیب به عملکرد اندروید می‌شود.
  • برای کاربران عادی، اندروید از سایر پلت‌فرم‌ها پیچیده‌تر نیست.

شما چه افسانه‌هایی را درباره اندروید باور دارید؟ تجربیات و نظرات خودتان را از طریق بخش نظرات با ما و سایر مخاطبین آی‌تی‌رسان به اشتراک بگذارید.

7 در مورد “5 افسانه درباره اندروید که نباید آن‌ها را باور کنید!”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH