محققان در ژاپن به دنبال تولید شیشه‌ای با قابلیت خود ترمیم‌کنندگی هستند

شکستن یا ترک‌خوردگی نمایشگر اسمارت‌فون‌ها احتمالا یکی از شایع‌ترین حوادثی بوده که اتفاق می‌افتد. اگرچه تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند با استفاده از شیشه‌هایی قوی‌تر و مستحکم‌تر که شانس شکستن آن‌ها کمتر است به دنبال بهبود مقاومت تولیدات خود هستند. با این‌حال، با وجود بهترین تلاش‌ها از سمت آن‌ها، شکستن اسمارت‌فون‌ها کماکان رخ می‌دهد؛ اما به لطف تلاش محققانی در ژاپن این وضعیت می‌تواند در آینده تغییر کند.

پروفسور تاکوزو آیدا و تیم وی در دانشگاه ژاپن، اعضای این گروه تحقیقاتی هستند. این محققان شیشه‌ای را تولید کرده‌اند که در واقع می‌تواند خود را ترمیم نماید. مفهوم خود ترمیم‌کنندگی شیشه موضوع جدیدی نیست؛ اما وعده توسعه و تولید آن تا امروز به ندرت مطرح شده است. ماده تولید شده “پلی‌اتر تیوریا” نامیده می‌شود و سختی آن مشابه شیشه است؛ با این تفاوت که با قرارگیری تحت فشار، پس از مدت زمانی ابتدا دچار خراشیدگی شده و سپس مجددا ترمیم خواهد شد و همانند یک شیشه نو به شکل اولیه خود بازخواهد گشت.

آن‌چه که ما تاکنون در مورد مواد اولیه خود ترمیم‌شونده مشاهده کرده‌ایم این است که بیش‌تر آن‌ها تنها قادر به ترمیم خراشیدگی‌های سطحی هستند؛ بدین معنا که برای هر خراش عمیق‌تر بایستی از این ویژگی آن‌ها صرف‌نظر کرد.

در مورد ماده پلی‌اتر تیوریا به‌نظر می‌رسد که این ماده با قطعات کاملا شکسته نیز کار می‌کند. لذا در صورتی‌که صفحه گجت شما به‌صورت تکه‌هایی خرد شود، فشردن اجزای شکسته در کنار یکدیگر، آن‌را به وضعیت سابق بازخواهد گرداند.

این کشف زمانی رخ داد که محققین مشغول تلاش برای تولید گونه‌ جدیدی از چسب بودند. همان‌طور که گفته شد، نمی‌توان اطمینان داشت که طرح‌هایی برای تجاری‌سازی این ماده وجود داشته باشد؛ اما ظاهرا تا این لحظه کاربردهای بالقوه آن، بسیار امیدوارکننده بوده است.

4 در مورد “محققان در ژاپن به دنبال تولید شیشه‌ای با قابلیت خود ترمیم‌کنندگی هستند”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH