سنسورها جز فراموش شده در گوشیهای هوشمند هستند. این قطعات کوچک بسیار مهمتر از آن چیزی هستند که شما تصور میکنید، چراکه آنها ویژگیهایی را که اغلب بر روی گوشیهای هوشمند خود استفاده میکنید را ممکن میسازند و حتی میتوانند عمر باتری را نیز حفظ کنند. بنابراین، اگر میخواهید سنسورهای گوشی هوشمند خود را در حالت مناسب و به عبارت بهتر کالیبره نگه دارید، در ادامه این مطلب به شما نشان میدهیم که چطور میتوانید این کار را با کالیبراسیون انجام دهید؛ با ما همراه باشید.
برای شروع ابتدا باید بررسی کنید که آیا سنسورهای شما فعال هستند یا خیر؟
تست مشکل در چند برنامه
سنسورها برای بسیاری از عملکردهای اساسی تلفن همراه شما حیاتی هستند. گاهی اوقات، به دلایل نامعلوم، سنسورها کار خود را متوقف میکنند بنابراین باید قبل از تصمیمگیری در مورد استفاده و یا عدم استفاده از آن برای اصلاح، باید سعی کنید آن را کالیبره کنید.
گاهی اوقات، هنگامیکه برنامهای از یک حسگر خاص استفاده میکند و نمیتواند به درستی دادهها را درک کند، یک پیام هشدار برای شما نمایش داده میشود تا متوجه مشکل آن شوید. برای اینکه بدانید که آیا این مشکل وجود دارد یا نه تنها کاری که باید انجام دهید این است که برنامه دیگری را که از همان حسگر استفاده میکند را دانلود کرده و آن را امتحان کنید.
به عنوان مثال، اگر شما از یک بازی مسابقهای استفاده میکنید و ماشین به حرکات شما پاسخ نمیدهد، آن را در یکی دیگر از مسابقات امتحان کنید تا ببینید آیا مشکل هنوز هم وجود دارد یا اینکه مشکل فقط به دلیل وجود یک اشکال در بازی است. اگر مشکلی وجود داشته باشد مهم نیست که شما از کدام برنامه استفاده میکنید، این نشاندهنده مشکل با سنسور حرکت گوشی هوشمند شماست.
اما این فقط سنسورهای حرکتی نیستند که میتوانند بدون هیچ دلیلی به درستی کار نکنند. گاهی اوقات وجود مشکل با سنسورهای دیگر نیز میتواند منجر به کاهش عمر باتری دستگاه شود.
برای مثال، سنسور Proximity یا سنسور مجاورتی در حالی که شما در حال صحبت کردن با گوشی هستید موجب صرفهجویی در مصرف انرژی میشود چراکه گوشیهای هوشمند نیز از یک حسگر برای اندازهگیری نور محیط استفاده میکنند و روشنایی صفحهنمایش را مطابق با آن تنظیم میکنند.
از یک برنامه تشخیصی استفاده کنید
تشخیص اینکه آیا یک سنسور خاص دچار مشکل شده است یا خیر همواره با استفاده از راهکاری که در بالا به آن اشاره شد، آسان نیست. در موارد مناسبی، شما باید از یکی از برنامههای تخصصی که در ادامه معرفی میکنیم استفاده کنید تا گوشی هوشمند خود را به صورت دقیقتری بررسی نمایید و عملکرد سنسورهای آن را کنترل کنید. برای این منظور میتوانید از برنامههای Sensors Multitool و یا Sensors Test استفاده کنید.
در برخی موارد، مانند دستگاههای سونی اکسپریا، گوشیها مجهز به ابزار تشخیصی (Diagnostic) هستند و به کاربران عرضه میشوند. شما میتوانید با رفتن به قسمت تنظیمات و انتخاب گزینه About phone و در نهایت انتخاب گزینه Diagnostic این ابزار را بیابید و یا اینکه آن را از منوی کشویی برنامه باز کنید.
در تب Test شما میتوانید عملکرد هر سنسور را به صورت جداگانه بررسی کنید یا یک آزمایش کامل تشخیصی انجام دهید.
از منوهای مخفی و کدهای مخفی استفاده کنید
برای دستگاههایی که ابزارهای تشخیصی را ارایه نمیدهند، گزینهای برای آزمایش سنسور در منوهای پنهان وجود دارد. برای دسترسی به آنها، باید وارد شمارهگیر تلفن همراه خود شوید و یک ترکیب خاص را وارد کنید.
سیستمعامل اندروید دارای کدهای مخفی برای دسترسی به هر یک از تنظیمات پنهان است، اما برخی از کدها با توجه به سازنده تغییر میکنند. شما میتوانید عملکرد سنسورها و همچنین ویژگیهای دیگر مانند دوربین، صفحهنمایش یا صدا را در حالتهای مختلف تشخیصی، آزمایش کنید.
در اینجا چند نمونه از این کدها را ارایه کردهایم:
به عنوان مثال، کد *#*#4636#*#* این امکان را برای شما فراهم میکند تا به اطلاعات وضعیت بعضی از اجزا مهم و آمار استفاده دستگاه، دسترسی داشته باشید. همچنین کاربران دستگاههای اکسپریا، میتوانند از کد *#*#7378423#*#* استفاده کنند که از طریق Service Test درستی یا نادرستی عملکرد برخی سرویسهای حیاتی دستگاه قابل بررسی هستند.
نحوه کالیبره کردن سنسورها
دلایل بسیاری وجود دارد که شما ممکن است بخواهید حسگرهای تلفن خود را کالیبره کنید. ممکن است لازم نباشد، اما شما میخواهید اطمینان حاصل کنید که همه چیز کاملا کالیبره شده است. یا شاید چیزی به درستی کار نکند و شما میخواهید این ویژگی را اجرا کنید تا ببینید آیا مشکلی وجود دارد یا خیر.
بدون در نظر گرفتن دلایل موجود، شما میتوانید به راحتی برخی از سنسورهای دستگاه خود را کالیبره کنید، هرچند این به همان اندازه که گوشی شما بستگی دارد، به گوگل پلی نیز وابسته است.
از ویژگیهای کالیبراسیون داخلی دستگاه استفاده کنید
برخی از برندهای تجاری دارای گزینههای مربوط به کالیبراسیون برای سنسورهای خاص هستند. به عنوان مثال، در برخی از دستگاههای LG، از G2 به بعد شما میتوانید سنسور حرکتی تلفن همراه خود را با رفتن به آدرس زیر کالیبره کنید:
Settings > General tab > Motion
همه کاری که شما باید انجام دهید این است که دستورالعملهای ارایه شده را انجام دهید تا در عرض چند ثانیه، سنسور حرکتی دستگاه شما کالیبره شود. برای پی بردن به اینکه آیا گوشی هوشمند شما دارای گزینههای مشابه است، فقط کافی است یک نام سنسور را در منوی جستجوی سریع تنظیمات تلفن همراه خود تایپ کنید.
از اپلیکیشنهای پلیاستور استفاده کنید
برخی از برندها مانند سونی به شما اجازه نمیدهند تا تمام سنسورها را کالیبره کنید، بنابراین در این حالت بهتر است به گوگل پلی مراجعه کنید و برنامهای را انتخاب نمایید که میتواند سنسور خاصی را که شما در حال تلاش برای تعمیر آن هستید مجددا کالیبره کند.
در این فروشگاه تعداد زیادی از برنامههای متنوع با امتیازهای بسیار بالا برای کالیبراسیون سنسورهای مختلف وجود دارد که از جمله آنها میتوان به Accelerometer Calibration Free، Quick TuneUp-Phone، Proximity Sensor Reset و Compass Direction Optimizer – Gyroscope Tester اشاره کرد.
بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه
اگر برنامهای برای این منظور وجود نداشته باشد، راه دیگری برای این کار وجود دارد. شما میتوانید با بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه به طور خودکار تمام سنسورهای دستگاه را مجددا کالیبره کنید. بدیهی است قبل از بازگرداندن به تنظیمات کارخانه باید از تمامی موارد مهم خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید، زیرا تمام اطلاعات خود را از دست خواهید داد!
گوشیهای روت شده گزینههای بیشتری در اختیار دارند
گوشیهای روت شده با رامهای سفارشی، ماژولهای Xposed و دیگر نرمافزارهای مخصوص این نوع کاربران، گزینههای بیشتری را به منظور شخصیسازی و کنترل سنسورهای گوشی هوشمند در اختیار دارند. به عنوان مثال، برنامه aggressive Proximity Sensor Fixer، تنها در صورتی کار میکند که شما گوشی خود را روت کرده باشید.
با این حال اگر موفق به کالیبره کردن گوشی خود شدید، میتوانید تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. آیا شما از برنامههای شخص ثالث برای این منظور استفاده میکنید؟ آیا رام سفارشی شما دارای گزینه کالیبراسیون است؟