در اوایل سال جاری کمپانیهای سونی و سامسونگ از سنسورهای تصویربرداری 48 مگاپیکسلی طراحی شده برای اسمارتفونها رونمایی کردند. بهدنبال این اقدام، زمزمه عرضه نخستین دستگاه مجهز به یک دوربین با تعداد پیکسلهای فوقالعاده بالا آغاز شد. آنر نسبت به پیشمعرفی اسمارتفون ویو 20 اقدام کرد. بر اساس برنامهریزیها این هندست با بهرهگیری از سنسور IMX586 سونی، پردازنده کایرین 980 ساخت هواوی و طراحی حفرهدار دوربین سلفی همانند گوشی آینده هواوی نوا 4 طی هفته آینده رونمایی خواهد شد.
آنر ویو 20 بهعنوان دنبالهای از گوشی میانرده ویو 10 عرضه میشود؛ هندستی که در اوایل سال جاری همگان را تحت تاثیر قرار داد. هنوز آنر اطلاعات کاملی پیرامون اسمارتفون ویو 20 ارایه نداده است. برای مشاهده مدل جهانی این هندست ناچارا بایستی تا برگزاری رویداد شهر پاریس در روز 22 ژانویه منتظر بمانیم؛ در حالیکه نسخه چینی V20 در تاریخ 26 دسامبر عرضه خواهد شد. اکنون میدانیم که توان رقابتی آنر ویو 20 از نظر مشخصات و طراحی در مقایسه با هندست نسل پیشین خود بسیار بیشتر خواهد بود.
در عینحال قرار است شیائومی نیز یک گوشی با دوربین 48 مگاپیکسلی را ظرف ماههای آینده روانه بازار کند. لین بین، بنیانگذار و رئیس این کمپانی، تصویری از یک دستگاه ناشناخته با نماد “48MP camera” در کنار لنز آن را در شبکه اجتماعی Weibo منتشر کرد. در رابطه با این گوشی هیچگونه اطلاعات بیشتری در دست نیست؛ اما لین میگوید که گجت مذکور در ماه ژانویه عرضه میشود.
سونی و سامسونگ در خصوص سنسورهای تولیدی خود ادعاهای مشابهی را مطرح میکنند. این حسگرها مجهز به پیکسلهای کوچکی با اندازه 0.8 میکرون هستند؛ اما حسگرها با اندازه کلی 1/2.0 اینچی از نظر فیزیکی و بهنوبهخود در مقایسه با اکثر رقبا بزرگتر هستند. به گفته 2 کمپانی هر پیکسل منفرد با دریافت اطلاعات از پیکسلهای همسایه خود میتواند یک تصویر 12 مگاپیکسلی معادل شامل پیکسلهایی به اندازه 1.6 میکرون را تولید نماید. برای مقایسه جالب است بدانید گوشیهای پیشرو نظیر پیکسل 3 و آیفون XS مجهز به سنسورهای 12 مگاپیکسلی با پیکسلهایی به اندازه 1.4 میکرون هستند.
گوشیهای مجهز به حسگرهای رزولوشن بالا در گذشته نیز تولید شدهاند و بهعنوان مثال میتوان به دوربین 41 مگاپیکسلی نوکیا 808 PureView و لومیا 1020 اشاره کرد. اما برای مقایسه واقعی این دوربینها متغیرهای بسیار زیادی در مقوله نرمافزار، اندازه و شیوه نورپردازی وجود دارند. تاکنون مشخصات دوربین بهندرت بیانگر کیفیت عکاسی اسمارتفونها بوده است و به منظور بررسی میزان تطابق ادعاها با واقعیت ناچارا بایستی تا عرضه هندستها و ارزیابی عملکرد آنها منتظر بمانیم.