سرمایه‌گذاری مشترک کوالکام، سامسونگ و اینتل جهت افزایش سرعت طراحی تراشه‌های سفارشی

ماه گذشته، هنگامی‌که ARM Holdings؛ شرکت بریتانیایی طراح تراشه از قطع روابط خود با هواوی خبر داد (این کمپانی در طراحی‌های خود از برخی فناوری‌های آمریکایی استفاده می‌کند)؛ غول چینی که معمولا در موارد بسیار محدودی انگشت‌نمای جریان رسانه‌ای می‌شود در کانون توجه قرار گرفت. معماری (یا همان مجموعه دستورالعمل‌ها) ARM در واحد پردازش مرکزی (CPU) تراشه‌های موجود در اسمارت‌فون‌ها، تبلت‌ها، اسپیکرهای هوشمند و اسمارت‌واچ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کمپانی در حوزه دستگاه‌های همراه با معماری x86 شرکت اینتل رقابت می‌کند. معماری x86 در تبلت‌های پیکسل اسلیت، سرفیس گو و سرفیس پرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

براساس اطلاعات منتشر شده توسط وب‌سایت Android Authority، کوالکام از کمپانی پشتیبان فناوری دستورالعمل‌های متن‌باز RISC-V (تلفظ به‌صورت ریسک-5) به‌صورت مالی حمایت می‌کند. این تولیدکننده آمریکایی تراشه با عرضه تراشه‌های اسنپ‌دراگون مبتنی بر معماری ARM شناخته شده است. این تراشه‌ها در اسمارت‌فون‌ها، تبلت‌ها، اسمارت‌واچ‌ها و سایر دستگاه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. کوالکام در یک کمپانی موسوم به SiFive به‌صورت مالی سرمایه‌گذاری نموده است. این کمپانی در آخرین دوره مالی خود موفق به جذب سرمایه‌ای معادل 65.4 میلیون دلار شد و کمپانی‌های اینتل و سامسونگ نیز در کنار کوالکام نسبت به سرمایه‌گذاری در این شرکت اقدام نموده‌اند.

وب‌سایت SiFive اعلام کرده که مالکیت معنوی کمپانی می‌تواند به طراحی پردازنده مرکزی ظرف مدت 1 ساعت کمک کند. این وب‌سایت اعلام می‌کند:

“CPUهای سفارشی خود را ظرف مدت چند هفته و نه چندین ماه دریافت نمایید. پلتفرم ما به کلیه کارآفرینان، شرکت‌های خلاق، تولیدکنندگان و مخترعین امکان می‌دهد تا رویاهای خود را به یک نیمه‌هادی تبدیل کنند.”

علیرغم سهم بالای ARM Holdings در صنعت دستگاه‌های همراه، راه‌اندازی وب‌سایتی علیه فناوری RISC-V یکی از دغدغه‌های این شرکت در سال گذشته به‌شمار می‌رفت. نهایتا ARM با دریافت برخی بازخوردهای منفی از سوی کارکنان خود در خصوص راه‌اندازی وب‌سایت مذکور از این اقدام صرف‌نظر کرد.

کمپانی SiFive فناوری متن‌باز RISC-V را به‌عنوان ایده جایگزین معماری ARM ارایه می‌کند

هواوی برای تولید تراشه‌های مورد استفاده در هندست‌های جدید خود احتمالا و از سر ناچاری به سراغ معماری RISC-V خواهد رفت. واحد های‌سیلیکون این کمپانی مسئولیت طراحی تراشه‌های کایرین و مودم‌های Balong به‌کارگیری شده در هندست‌های پیشرفته هواوی را بر عهده دارد. معماری RISC-V معمولا در دستگاه‌های پرتقاضا نظیر اسمارت‌فون‌ها به‌کارگیری نمی‌شود و هواوی به منظور جایگزینی پردازنده گرافیکی Mali شرکت ARM ناچارا بایستی هسته‌های پردازشی جدیدی را طراحی نموده و به‌دنبال یک کمپانی جدید جهت خریداری پردازنده‌های گرافیکی موردنیاز خود باشد. هواوی با پیش‌بینی اعمال برخی ممنوعیت‌ها، تراشه‌های موردنیاز برای مدت 1 سال را ذخیره نموده و در مدل‌های جدید خود می‌تواند از آن‌ها استفاده کند. اما این سناریو بر اساس وضعیت فعلی ترسیم شده است و در صورت رخ دادن تحولات مثبت برای هواوی، شرکت TSMC قادر به ادامه همکاری خود با این کمپانی خواهد بود. کمپانی تولیدکننده نیمه‌هادی TSMC مسئولیت ساخت تراشه‌های طراحی شده توسط واحد های‌سیلیکون هواوی را بر عهده دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH