مرسدس بنز G کلاس، شاسی‌بلند لوکس نظامی جهان

خاص بودن مرسدس بنز از هر نظر بر هیچ‌کس پوشیده نیست. لازم نیست از طرفداران پر و پا قرص این کمپانی و محصولاتش باشیم تا از طراحی‌ها، امکانات و تجهیزات ایمنی منحصر به فردی که در کلاس‌های مختلف تولیداتش به کار می‌گیرد اطلاع داشته باشیم. اما، یکی از خاص‌ترین و متفاوت‌ترین محصولات این کمپانی شاسی‌بلند کلاس G آن است.

این خودرو که برای اولین بار در ۱۹۷۹ میلادی به جهان معرفی شد از اولین شاسی‌بلندهای تولیدی بنز محسوب می‌شد. در واقع بنز که تجربه و تخصص چندانی در تولید این کلاس خودرو در آن زمان نداشت، به پیشنهاد وسوسه‌انگیز یکی از سهامدارانش که از قضا محمدرضا پهلوی هم بود، این خودرو را با همکاری یکی از تولیدکننده‌های خودروهای نظامی اتریش بسازد. چرا که سفارش ساخت آن برای ارتش ایران ثبت شده بود.

بنابراین بنز جعبه‌ای کلاس G با ظاهری شهری ولی قدرتی نظامی به جهان عرضه شد. البته تاریخ تحویل این سفارش به ایران با ماه‌های ابتدایی انقلاب 57 مقارن گشت و این خودروها هیچ‌گاه وارد کشور سفارش دهنده نشدند. اما، نکته جالب توقف تولید بنز کلاس G برای ۳۸ سال بود.

شکوهمند پس از ۳۸ سال

پس از خبرهای ضد و نقیض از گوشه و کنار، درباره تولید نسل جدید شاسی‌بلند کلاس G سرانجام مرسدس بنز از این خودرو در دیترویت ۲۰۱۸ رونمایی کرد. خودروی تولیدی جدید که عنوان لوکس‌ترین شاسی‌بلند آفرودی جهان را نیز از آن خود کرده، همان ظاهر جعبه‌ای و خشنش را حفظ کرده، اما با آمیختگی مدرنیته و تجدد.

در شاسی‌بلند کلاس G جدید بنز شاهد تعهد این خودروساز به اصالت و درعین حال همگام بودنش با زمان هستیم. البته این اصل را تنها در فضای بیرونی خودرو می‌بینیم. داخل کابین جی کلاس، خودرویی به تمام معنا لوکس و مدرن را به نمایش می‌گذارد.

صفحه نمایش یک‌تکه پشت فرمان که تا میانه جلو داشبورد کشیده شده است و فرمان که از کلاس S الهام گرفته شده یا داشبورد که به کلاس E شبیه است، مجموعه‌ای از جذابیت و جلال را در اختیار سرنشینان می‌گذارند.

از جذابیت‌های این شاسی‌بلند طراحی بر پایه نظامی اما در عین حال لوکس بودنش است. استفاده از چرم مرغوب و تکه‌های چوب در سراسر کابین فضای لوکس را به سرنشین می‌دهد، اما کلیدهای مربوط به قفل دیفرانسیل‌ها در کنسول میانی یادآور ویژگی‌های آفرودی خودروی زیر پاست.

یکی از ویژگی‌های جالب این خودرو که یادآور طراحی پایه آن است، صدای بسته و باز شدن درها ست. زمانی که دکمه ورود زده می‌شود و دکمه قفل، صدایی شبیه به بسته شدن خشاب تفنگ به گوش می‌رسد.

این خودرو نیز مانند دیگر محصولات بنز سه حالت رانندگی اکو، اسپرت و کامفورت دارد به علاوهٔ حالتی مختص به خودش با عنوان G مود.

مشخصات فنی خارق‌العاده

این محصول در دو تیپ G550 و G AMG 63 به بازار عرضه شده است. تیپ A MG 63 دارای یک موتور چهار لیتری V8 تویین توربوست با توان تولید ۵۵۷ اسب بخار قدرت و ۸۵۰ نیوتن‌متر گشتاور.

این نسخه عملکرد فنی بهتر و قابلیت‌های آفرودی بیشتر دارد. نسخه دیگر یعنی G550 همان موتور چهار لیتری V8 تویین توربو را داراست، اما با توان تولید ۴۱۶ اسب بخار قدرت و ۶۱۰ نیوتن‌متر گشتاور. برای گیربکس در هر دو تیپ یک جعبه دنده ۹ سرعته خودکار در نظر گرفته شده است.

صفر تا صد هر دو ۵.۶ ثانیه ثبت شده که بیانگر عظمت و قدرت آن به عنوان یک شاسی‌بلند آفرودی با ماهیت نظامی در نتیجه عظمت تولید کننده است. حداکثر سرعت خودرو نیز ۲۰۹ کیلومتر در ساعت ثبت شده است. اما تنها نقطه ضعف و مشکل این خودروی بی‌نظیر مصرف بالای آن است.

مصرف سوخت ترکیبی آن ۱۶ لیتر، شهری ۱۸ لیتر و جاده‌ای ۱۳ لیتر در هر صد کیلومتر است. البته از خودرویی با موتوری چهار لیتری که طراحی ظاهری آن نیز به هیچ عنوان آیرودینامیک نیست مصرفی کمتر انتظار نمی‌رود. گرچه بنز اعلام کرده که نسخه هیبریدی آن را در سال ۲۰۲۱ به جهان عرضه خواهد کرد. با تعهد عدم کاهش قابلیت‌ها و عملکرد آن اما کاهش چشمگیر مصرف سوختش. برای دیدن تصاویر این خودروی متفاوت به ماشین شاسی بلند دیوار مراجعه کنید.

این مطلب یک رپورتاژ آگهی بوده و آی‌تی‌رسان در تهیه آن نقشی نداشته است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH