کوالکام با تولید تراشه کامپیوتری پیشرفته مبتنی بر معماری ARM به‌دنبال رقابت با اپل است

سال گذشته شرکت اپل با رونمایی از به‌روزرسانی سیستم‌عامل macOS خود با قابلیت پشتیبانی از کامپیوترهای مبتنی بر معماری ARM جهانیان را شگفت‌زده کرد. در ادامه شاهد معرفی کامپیوترهای مک‌بوک مجهز به تراشه مبتنی بر ARM بودیم. این نیمه‌هادی سفارشی در 3 ماهه پایانی سال 2020 تحت‌عنوان Apple M1 رونمایی شد. کارآیی و بهره‌وری انرژی این تراشه در مقایسه با چیپست‌های مبتنی بر معماری X86 اینتل جهش قابل‌توجهی را تجربه کرد.

بر این اساس انتظار می‌رود که به‌زودی سایر شرکت‌ها نیز به بازار کامپیوترهای مبتنی بر معماری ARM وارد شوند. در این میان شرکت کوالکام مشغول آماده‌سازی مقدمات لازم جهت مطرح نمودن نام خود به‌عنوان یکی از تامین‌کنندگان اصلی برای کمپانی‌هایی است که در زمینه تولید تراشه‌های اختصاصی خود فاقد تخصص هستند. تراشه جدید کوالکام در لپ‌تاپ‌های ویندوزی پیشرفته به‌کار گرفته خواهد شد. به عقیده کارشناسان این نیمه‌هادی تحت برند اسنپ‌دراگون تولید شده و کمپانی آمریکایی نام داخلی SC8250 را برای آن در نظر گرفته است.

در حال حاضر کوالکام مشغول تست 2 ورژن مختلف از تراشه‌های کامپیوتری خود مبتنی بر معماری ARM است. بی‌تردید کمپانی به‌دنبال دستیابی به بیش‌ترین مقیاس کارآیی است. بدیهی است که این تراشه به‌عنوان یک گزینه جانشین برای لپ‌تاپ‌های مبتنی بر ویندوز روانه بازار نخواهد شد؛ بلکه به‌عنوان گزینه‌ای معتبر برای رقابت با تراشه M1 اپل در نظر گرفته می‌شود.

بر اساس گزارش وبسایت Windows Central تراشه‌ای موسوم به SC8250 یا SC8250XP مجهز به 2 خوشه از هسته‌های پردازشی با کارآیی بالا و سرعت فرکانس متفاوت خواهد بود. این تراشه جدید در پلتفرم‌های ویژه توسعه‌دهندگان نیز تعریف شده و با مدل‌های پیش‌تر عرضه شده سری اسنپ‌دراگون 8cx ارتباط نزدیکی دارد. البته این تراشه از هسته‌هایی با فرکانس پردازشی بالاتر بهره‌برداری خواهد کرد.

کوالکام مشغول توسعه پلتفرم قدرتمندی است که صرفا از هسته‌های پردازشی با کارآیی بالا بهره می‌گیرد

پلتفرم اسنپ‌دراگون جدید کوالکام به‌همراه پردازنده گرافیکی آدرنو 690 عرضه خواهد شد. این GPU پیش‌تر در تراشه اسنپ‌دراگون 8cx Gen 2 نیز مورد استفاده قرار گرفته است. پلتفرم جدید از نمایشگری با حداکثر اندازه 14 اینچ و 32 گیگابایت حافظه رم پشتیبانی نموده و مجهز به 4 هسته پردازشی کاملا پیشرفته است. کوالکام از این هسته‌ها تحت‌عنوان گلد پلاس (+Gold) یاد کرده است. بعلاوه این نیمه‌هادی از 4 هسته پیشرفته دیگر موسوم به گلد (Gold) نیز میزبانی می‌کند. بنابراین تراشه مذکور فاقد هرگونه هسته پردازشی با محوریت بهره‌وری انرژی خواهد بود. 4 هسته +Gold با فرکانس 2.7 گیگاهرتز فعالیت خواهند کرد؛ در حالی‌که هسته‌های استاندارد Gold با فرکانس پایین‌تر 2.4 گیگاهرتزی عمل می‌کنند. NPU یکپارچه نیز احتمالا با حداکثر سرعت 15 ترا عملیات در هر ثانیه (TOPS) فعالیت خواهد کرد.

در برخی موارد کوالکام مشغول تست سرعت فرکانس 3.00 گیگاهرتزی است. چنین اقدامی احتمالا با هدف تعیین بهترین حد ممکن برای دستیابی به کارآیی بهینه بدون لطمه دیدن طول عمر باتری اجرا می‌شود. تراشه M1 مورد استفاده در مک‌بوک‌های جدید اپل شارژدهی بیش از 10 ساعته باتری را به ارمغان آورده است. کوالکام نیز احتمالا به‌دنبال ثبت رکوردی مشابه برای تراشه‌های خود است. از این گذشته شارژدهی ضعیف باتری یقینا یک ویژگی ناخوشایند برای نخستین کامپیوترهای ویندوزی مبتنی بر معماری ARM به‌شمار می‌رود. البته اپل کنترل نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مک‌بوک‌های خود را در دست دارد؛ مشخصه‌ای که برای کوالکام نیز قابل دسترس است. دستیابی به بیش‌ترین میزان بهره‌وری در تراشه آینده اسنپ‌دراگون مستلزم آن است که مایکروسافت نیز در سیستم‌عامل ویندوز 10 اصلاحاتی را اعمال نماید.

متاسفانه در خصوص زمان عرضه این پلتفرم هیچ‌گونه توضیح خاصی ارائه نشده است.

2 در مورد “کوالکام با تولید تراشه کامپیوتری پیشرفته مبتنی بر معماری ARM به‌دنبال رقابت با اپل است”

  1. حامد عطایی

    خط آخر مقاله مشخص کرد که در واقع قدرت رقابت با اپل رو نداره و فقط یه جوسازی و تبلیغات کرده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH