IBM: تراشه‌های 2 نانومتری امکان شارژدهی 4 روزه باتری اسمارت‌فون‌ها را فراهم می‌کنند

امروزه توسعه پایدار به یک موضوع استراتژیک تبدیل شده است و شرکت‌های مختلف نمی‌توانند از آن چشم‌پوشی نمایند. شرکت IBM که اکنون برای مدت 50 سال در این حوزه فعالیت کرده است نیز کماکان به روند ارائه نوآوری‌های بنیادین خود طی سال جاری ادامه می‌دهد. بر اساس اعلام کمپانی “تراشه‌های 2 نانومتری به اسمارت‌فون‌ها امکان می‌دهند تا هر 4 روز یکبار شارژ شوند.”

دکتر ژی دونگ؛ معاون ارشد IBM در جریان برگزاری کنفرانس آینده هوشمند موسوم به MEET 2022 پیرامون رویکرد کمپانی در زمینه تسریع نوآوری‌های فنی و همکاری با شرکا جهت دستیابی به آینده پایدار توضیحاتی را ارائه کرد. در ادامه به نکات مهم مورد اشاره در سخنرانی وی اشاره شده است:

3 ریسک تجاری عمده که بنگاه‌های مختلف طی مدت 10 سال آینده با آن مواجه هستند؛ به نوعی با محیط زیست مرتبط است. این موارد شامل شرایط حاد آب‌وهوایی، شکست اقدامات اقلیمی و آسیب‌های زیست محیطی ساخته دست بشر هستند. بر اساس اهداف برنامه کاهش آلاینده‌های کربنی، توسعه پایدار صرفا مسئولیت اجتماعی تمامی شرکت‌ها و سازمان‌ها محسوب نمی‌شود؛ بلکه این برنامه یک موضوع استراتژیک به‌شمار رفته و بنگاه‌های مختلف بایستی با آن مواجه شوند.

امسال شرکت IBM پیشنهاد کرد که میزان انتشار خالص گازهای گلخانه‌ای در هوا تا سال 2030 به صفر برسد. استفاده از کامپیوترهای کوانتومی در زمینه بهینه‌سازی مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، تجزیه و تحلیل ساختار مولکولی و شبیه‌سازی، مزایای متعددی را به‌دنبال دارد. بدین‌ترتیب استفاده تجاری از این کامپیوترها در مقیاس کلان طی زمان‌های آینده چندان دور از انتظار نخواهد بود.

ظرفیت‌های تراشه 2 نانومتری یکی از نکات برجسته این سخنرانی به‌شمار می‌رود. به گفته IBM، استفاده از تراشه‌های 2 نانومتری در اسمارت‌فون‌ها به کاربران امکان خواهد داد تا باتری گوشی خود را هر 4 روز یکبار شارژ کنند. در حال حاضر اسمارت‌فون‌ها بسته به ظرفیت باتری و الگوی استفاده کاربر به‌طور معمول بایستی هر روزه برای یک نوبت شارژ شوند. همچنین کاربران در صورت استفاده سنگین از هندست‌های خود بایستی باتری آن‌ها برای چند نوبت در هر روز شارژ نمایند.

توسعه پایدار وظیفه مشترک تمام بشریت به‌شمار می‌رود

در عصر توسعه سریع اقتصادی و فناوری، جامعه بشری کماکان با چالش‌های مختلف و بعضا بسیار جدی دست‌به‌گریبان است. به‌عنوان مثال شیوع فراگیر بیماری کووید 19 و بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب وهوایی، جهان را با ویرانی‌های جدی مواجه نموده است. در واقع شرکت‌های دولتی، سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان هر روزه بیش از پیش به موضوعات توسعه پایدار در رابطه با محیط زیست توجه می‌کنند.

در سال 2015 سازمان ملل متحد اقدام به تعریف یک برنامه توسعه پایدار با 17 محور فرعی کرد. ریشه‌کن شدن فقر، حفاظت از کره زمین و اطمینان از امکان بهره‌مندی تمامی مردم جهان از صلح و رفاه از جمله اهداف این برنامه خلاقانه به‌شمار می‌روند. این طرح نه‌تنها نوعی تبلیغ و درخواست است؛ بلکه یک برنامه عملیاتی نیز محسوب می‌شود. در حال حاضر بر اساس برنامه اهداف دوگانه کربنی در کشور چین، توسعه پایدار نه‌تنها یک مسئولیت اجتماعی برای تمامی کمپانی‌ها است؛ بلکه موضوعی راهبردی است که کلیه شرکت‌ها بایستی با آن مواجه شوند.

اکنون این پرسش مطرح می‌شود که کمپانی‌های مختلف چگونه بایستی با این چالش‌ها مواجه شوند؟ در پاسخ به این سوال بایستی گفت که استفاده از داده‌های کلان، هوش مصنوعی، فناوری ابری ترکیبی، محاسبات کوانتومی و فناوری‌های جدید، تغییرات و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را در راستای توسعه پایدار به‌دنبال خواهد داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH