یافته‌ یک پژوهش جدید: قدرت ChatGPT به تدریج رو به افول است!

افرادی که نگران نابودی بشریت توسط هوش مصنوعی هستند؛ ظاهرا دیگر لازم نیست از این بابت نگران باشند. بر اساس یافته‌های یک پژوهش جدید، ChatGPT به‌جای هوشمندتر شدن احتمالا در جهت مخالف حرکت می‌کند.

جدیدترین مطالعه تحقیقاتی انجام شده توسط دانشگاه‌های استنفورد و برکلی نشان می‌دهد که ChatGPT در مسیر کاهش سطح هوشمندی حرکت می‌کند. بدترین بخش داستان این واقعیت است که حتی دانشمندان نیز از دلایل وقوع چنین پدیده‌ای آگاه نیستند.

این مقاله به بررسی تغییرات ابزار ChatGPT؛ محصول شرکت OpenAI طی یک دوره زمانی مشخص می‌پردازد. روند کند پیشرفت این ربات در گذشته نیز مشاهده شده بود؛ اما موضوعی که بیش از همه نگران‌کننده به‌نظر می‌رسد این است که میان عملکرد نسخه‌های 3.5 و 4 از ربات چت ChatGPT تفاوت‌های بسیار زیادی به چشم می‌خورد.

مقاله مذکور خاطرنشان می‌کند که این مشکل نه تنها در عملکرد عمومی بلکه در مهارت‌های پیشرفته نظیر شناخت و درک تصاویر، متن و کدهای برنامه‌نویسی نیز به چشم می‌خورد. با افزایش تعداد تست‌های انجام شده در این حوزه‌ها، کارآیی ChatGPT کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه به‌نظر می‌رسد که عملکرد ChatGPT رو به تضعیف است.

دانشمندان به منظور جامعیت این پژوهش، وظایف مختلفی نظیر حل مسائل ریاضی، پاسخگویی به سوالات حساس، تولید کد و تشخیص بصری را به ChatGPT واگذار کردند. حتی آخرین نسخه پولی ربات چت OpenAI یعنی ChatGPT 4 نیز در این حوزه‌ها عملکردی ضعیف‌تر از حد انتظار از خود ارائه داد.

در تست‌های انجام شده طی ماه مارس، ChatGPT موفق به تشخیص اعداد اول با دقت 97.6 درصدی شد؛ اما دقت این ربات در ماه ژوئن به رقم باورنکردنی 2.4 درصدی کاهش یافت. همچنین اکنون ثابت شده که ChatGPT هر ماهه خطاهای کدنویسی بیش‌تری را نسبت به ماه گذشته ایجاد می‌کند. بنابراین به‌نظر می‌رسد که ChatGPT به‌جای باهوش‌تر شدن به تدریج نادان و نادان‌تر می‌شود.

در عین‌حال انجمن توسعه‌دهندگان OpenAI سرگرم بحث پیرامون این موضوع است. مشترکین اذعان کرده‌اند که عملکرد ضعیف‌تر ChatGPT 4 کاملا آشکار است. پیتر ولیندر؛ یکی از مدیران اصلی شرکت OpenAI اعلام کرده که آنها در تضعیف عملکرد هوشمند ChatGPT هیچ نقشی نداشته‌اند. وی افزود که هر نسخه جدید در مقایسه با ورژن قبلی خود هوشمندتر است. با این‌حال پس از انتشار مقاله جدید از سوی 2 دانشگاه معتبر در جهان، وی نیز احتمالا نظر خود را تغییر خواهد داد.

البته وضعیت کنونی، پرسش‌های جدیدی را در ذهن مطرح می‌کند. به عنوان مثال هوش مصنوعی در تسهیل کارهای روزمره تا چه اندازه قابل اعتماد بوده و به اجرای صحیح امور توسط این فناوری تا چه اندازه می‌توان اطمینان کرد؟ از سوی دیگر به احتمال فراوان در آینده نزدیک شاهد انتشار تحقیقات بیش‌تری خواهیم بود؛ تحقیقاتی که احتمالا نتایج متفاوتی را گزارش خواهند کرد.

اما واقعیت این است که تمامی امور مطابق با برنامه‌های شرکت OpenAI به پیش نمی‌روند. همچنین بایستی منتظر بمانیم و ببینیم که سایر مدل‌های مشابه هوش مصنوعی خصوصا Google Bard چه عملکردی را از خود ارائه خواهند داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH