تمام ما میدانیم که سیستم عامل اندروید توسط کمپانی گوگل توسعه یافته است اما در واقع شکل و شمایل آن در بسیاری از اسمارت فونها که توسط کمپانیهای مختلف ساخته شدهاند متفاوت است و کاربران رابط کاربری یونیکی را مشاهده میکنند. البته گوگل همیشه سعی داشته که این ظاهرهای متفاوت اما با باطن یکسان را در کنار خود نگهدارد و یکی از مسیرهای اصلی در این راه نیز گوگل پلی یا همان فروشگاه نرم افزاری گوگل بوده است که اپلیکیشنهای بسیار زیادی در خصوص اندروید را در خود جای داده است.
اما باید قبول کنیم که با وجود اینکه سیستم عامل اندروید کاربران بسیار زیادی دارد اما یکه تاز نیست و سیستم عاملهایی نظیر ویندوز فون و iOS نیز نفس زنان در حال دویدن پشت این پلتفرم هستند. البته Cyanogen نیز یک سیستم عامل تازه نفس است که شاید بتواند بهتر از سایرین این مسیر را ادامه دهد. همراه ما باشید تا با 10 قابلیت اصلی این سیستم عامل آشنا شویم:
احساسات قابل تغییر، همچون اندروید
همان طور که گفته شد سیستم عامل اندروید به لطف متن باز بودنش قادر است تا تحت تاثیر اقدامات کمپانیهای مختلف قرار بگیرد و هر کدام یک رابط کاربری جدیدی را از آن بسازند که برای مثال رابط کاربری کمپانیهای سامسونگ و اچتیسی به ترتیب تاچ ویز و سنس هستند. حال خبر خوش برای دوست داران سیانوژن نیز این است که کمپانیهای مختلف در این پلتفرم نیز میتوانند طراحی و رابط کاربری جدیدی را استفاده کنند که بتوانند تجربیات و احساسات کاربران را در حین استفاده از گوشی تغییر دهند.
علاوه بر این اپلیکیشنهایی نیز وجود دارد که کاربر از طریق آن میتواند تغییرات بسیار زیادی را در زمینه رابط کاربری و طراحی کلی بخش نرم افزاری دستگاه اعمال کند و گستردگی این تغییرات نیز زیاد است و شاید بتواند با قابلیت شخصی سازی محصولی نظیر نکسوس کمپانی گوگل رقابت کند.
به کمپانی خاصی گره نخورده است
تاچ ویز و سنس تنها به سامسونگ و اچتیسی اختصاص دارند اما در زمینه سیانوژن این موضوع متفاوت است. یعنی خود سیانوژن قابلیتهای جدیدی را اضافه میکند و یا باگهای موجود را برطرف میکند و سپس در اختیار کمپانیهای مختلف قرار میدهد تا در اسمارت فونهای خود از آن استفاده کنند. این یعنی خود سیانوژن در خصوص بهروز رسانیها مسئول است و این شرایط را بسیار بهتر از اندروید میکند. زیرا در اندروید اگر گوگل یک بهروز رسانی جدید را منتشر کند ابتدا دستگاههای این شرکت آن را دریافت میکنند و سپس سایر کمپانیها دست به کار میشوند تا نسخه جدید را برای اسمارت فونهای خود تهیه کنند که اغلب این فرایند نیز مدت زمان زیادی طول میکشد.
اپلیکیشن میخواهید؟ در خدمتم!
شاید بتوان گفت یکی از قابلیتهای کلیدی سیستم عامل اندروید به اپلیکیشنهای آن باز میگردد که در هر بخشی وجود دارند و خوش بختانه به دلیل گسترده بودن این نوع اپلیکیشنها کاربران حتی قادر به انتخاب نیز در این میان هستند (البته نباید گستردگی اپلیکیشنهای iOS را نیز نادیده گرفت).
گفتنی است که سیستم عامل سیانوژن نیز چنین قابلیتی دارد و کاربران میتوانند از اپلیکیشنهای مختلف آن استفاده کنند که همانند اندروید سرویسهایی از مایکروسافت و یا اپلیکیشن سوم شخص برقراری تماس برای این سیستم عامل ارایه شده است. (البته این فقط یک مثال بود) علاوه بر این، اپلیکیشنها نیز به سادگی اندروید قابل پاک سازی هستند.
دایره انتخاب شما گسترده است
کمپانی گوگل یکی از محبوبترین سیستم عاملها را عرضه کرده است و اپلیکیشنهای آن را نیز از طریق گوگل پلی در اختیار کاربرانش قرار میدهد و تقریبا سعی دارد تا همیشه کاربران را در کنار خود نگهدارد ولی موضوع در زمینه سیانوژن کمی متفاوت است. زیرا این شرکت تصمیم دارد روند بازی را در خصوص عرضه اپلیکیشن تغییر دهد و یک جایگزین مناسب برای سرویس اختصاصی گوگل ارایه کند.
من CyanogenMod نیستم، من Cyanogen هستم!
چندی پیش در نسخههای اولیه اندروید یک حالت به نام Cyanogen وجود داشت که CyanogenMod نامیده میشد و کابران از طریق آن میتوانستند حال و هوای اندروید را تغییر دهند و قابلیتهای جدیدی را به آن بیفزایند اما اکنون باید به این نکته توجه کنید که CyanogenMod به عنوان یک رام بر روی اندروید نصب میشد اما در واقع زیر شاخهای از سیانوژن بود که اکنون وقتی حرف از Cyanogen میزنیم منظورمان سیستم عامل این کمپانی است.
صفحه قفل تغییرات کوچکی دارد!
صفحه قفل سیانوژن شاید در حین استفاده اولین چیزی باشد که نسبت به اندروید تغییر کرده است. البته میزان تغییرات موجود در این بخش زیاد نیستند اما در واقع کاربران تجربه متفاوتی را احساس میکنند. اگر بخواهیم مثالی در این خصوص بزنیم باید بگوییم که اگر شما آهنگی را در گوشی خود اجرا کنید و دستگاه را در حالت قفل شده قرار دهید در حین روشن کردن صفحه نمایش رقص اکولایز تصویری را خواهید دید که بر اساس ریتم آهنگ جلوه نمایی میکند و این تقریبا چیزی است که در اندروید کمتر شاهد آن هستیم.
دسترسی بسیار سریع به اپلیکیشنها
گوگل در اندروید سعی کرده است که با قرار دادن لوگوی اپلیکیشنهای پر مصرف (نظیر دوربین) در صفحه قفل دسترسی کاربران به آنها را آسانتر کند اما در واقع سیانوژن در این زمینه حرفهای زیادی برای گفتن دارد. یکی از قابلیتهای سیانوژن این است که کاربران میتوانند زمانی که صفحه نمایش خاموش است با انگشت خود شکل خاصی را بر روی نمایشگر بکشند تا برنامه مربوط به آن اجرا شود. برای مثال اگر شما در صفحه خاموش یک اسمارت فون مبتنی بر سیانوژن حرف V را بنویسید دستگاه فلاش پشتی خود را روشن میکند تا به عنوان چراغ قوه از آن استفاده کنید و اگر یک دایره در صفحه بکشید اپلیکیشن دوربین اجرا خواهد شد.
شخصی سازی هرچه بیشتر
اغلب ما در حین گفتن شخصی سازی به یاد اندروید میافتیم. سیستم عاملی که حتی کمپانیهای تولید کننده اسمارت فون نیز در زمینه تحقق شخصی سازی آن گام برمیدارند. برای مثال کمپانی اچتیسی در کنار رابط کاربری اختصاصی خود چندی پیش وبسایتی را معرفی کرد که کاربران از طریق آن قادر بودند تا تم مورد علاقه خود را بسازند و در اسمارت فون خود از آن استفاده کنند. حال باید بگوییم که سیانوژن نیز ادامه دهنده این مسیر دوست داشتنی است.
بخش تمهای سیانوژن به کاربران امکان دسترسی به تمام بخشهای دستگاه را میدهد و کاربران قادر هستند تا تغییراتی را در صفحه اصلی، دکمهها، نوار نوتیفیکیشن، فونتها و… اعمال کنند.
گوش کنید تا تفاوت را احساس نمایید!
اپلیکیشن موسیقی در سیستم عامل اندروید آن چندان که باید و شاید قدرت کافی را ندارد و کاربران نمیتواند تنظیمات زیادی را در آن اعمال کند. اما سیانوژن به لطف اپلیکیشن Maxx Audio قابلیتهای بسیار زیادی را در اختیار کاربرانش قرار میدهد و افراد از طریق آن میتوانند تنظیمات صدای دلخواه خود را اعمال نمایند و در نتیجه بهترین خروجی را از طریق اسپیکر دستگاه شاهد باشند. البته اگر از هدفون استفاده کنید شرایط بهتر از این نیز خواهد بود.
پیش به سوی موفقیت…
باید قبول کنیم که در حال حاضر اسمارت فونهای مبتنی بر سیستم عامل سیانوژن بسیار محدود و انگشت شمار هستند اما امیدواریم که در طول سال جاری با قابلیتهایی که این پلتفرم دارد شاهد چندین اسمارت فون جدید باشیم که از این سیستم عامل استفاده میکنند. التبه سیانوژن کارهایی را نیز در این خصوص انجام داده است که از این میان میتوان به همکاری با کوالکام اشاره کرد. سال 2015 را شاید بتوان به اندروید اختصاص داد اما بهطور حتم سیانوژن یکی از شاخههای دوست داشتنی آن خواهد بود.
همان طور که مطالعه کردید این سیستم عامل شباهت بیشتری به اندروید خام دارد اما به دلیل اینکه فعلا دستگاههای زیادی از آن استفاده نمیکنند کاربران چندان که باید با این پلتفرم آشنا نیستند. شما آینده این سیستم عامل را چگونه پیش بینی میکنید؟
اینجوری که من متوجه شدم سیانوژن یه چیزی مثل پوسته ی اندرویده و مثل ای او اس و ویندوز مستقل نیست و وابسته به اندروید هست.
تا اونجایی که میدونم سیانوژن فقط واسه پردازنده های کوالکام رام میزنه. واسه اینکه مدیاتک یا چیپست های دیگه چون سورس کرنلهاشون رو منتشر نمیکنن سیانوژن هم نمیتونه واسشون رام بزنه.ولی درکل سیانوژن خیلی بهینه تر از آندروید خام هست.
اشتباهه، برای بیشتر گوشی های سامسونگ رام تولید کرده که خیلی هاشون پردازنده اکسینوس دارن.
Faqat Android
سیانوژن رام خیلی خوبیه ولی بیشتر نسخه هاش نایتلیه و دارای باگ.
اگه بتونه برا اکثر گوشیها رام استیبل تولید کنه در اون صورت موفقیتش تضمین میشه.
توى هر قسمت یک بار اسم اندروید را آوردین.بسته دیگه اینقدر تعریف از هنگ روید.