بررسی هواوی میت ۸: آس باش!

huawei mate 8 22

به‌خاطر دارم روزهایی که تازه کمپانی هواوی وارد بازار شده بود و من در یکی از سمینارهای خبری آن حضور داشتم. یکی از مدیران ارشد این شرکت زمانی که از ویژن‌هایش صحت می‌کرد، گفت که ما می‌خواهیم به یکی از برندهای بزرگ دنیا و همچنین نخست در ایران تبدیل شویم! در آن روز همگی به این صحبت خندیدیم و با خود گفتیم مگر یک شرکت تازه وارد در صنعت گوشی‌های موبایل که تازه چینی هم است، تا چه حد می‌تواند رشد کند و این صحبت به‌جز یک شعار تبلیغاتی، هیچ چیز دیگری نیست!

اما هواوی رشد کرد، چه در بازار ایران و چه در سطح دنیا و زمانی‌که ۳ ماه پیش گوشی میت S را در دستانم گرفتم، فهمیدم که یک شرکت تا چه حد می‌تواند بزرگ شود و شعارش را به واقعیت بدل کند. حال در این مقاله قصد داریم تا جدیدترین محصول همین سری که با نام میت ۸ شناخته می‌شود را برای شما بررسی کنیم، دستگاهی که قوی‌ترین فبلت تولیدی هواوی نیز بوده و حرف‌های زیادی در مقابل رقبایش دارد.

چرا ۸؟

ممکن است برای بسیاری این سوال پیش بیاید که چرا اسم این گوشی میت ۸ است، مگر اندازه گوشی ۸ اینچی‌ست و یا این هشتمین محصول از سری میت است. حقیقتش را بخواهید، خود ما هم نمی‌دانیم! شاید اگر از سازنده هم بپرسید، آن هم نداند. نکته جالب اینجاست که پس از ارایه اولین گوشی سری میت، دومین گوشی با نام میت ۲ معرفی شد و قاعدتا محصول بعدی بایستی نام میت ۳ بر پیشانی‌اش حک می‌شد؛ اما به ناگاه شماره آن به ۷ تغییر کرد و البته الان هم طبیعی است که نام ۸ را ببینیم و بایستی خدا را شکر کنیم که هواوی از عنوان میت ۱۲ استفاده نکرده است!

huawei mate 8 7البته در این بین، مدل میت S هم سال گذشته معرفی شد تا تمام این ابهامات در نام‌گذاری شکل پیچیده‌تری به خودش بگیرد و خلاصه هواوی همیشه با این سوال روبه‌رو باشد که چرا ۸؟

این ۸ چقدر پیشرفت داشته است؟

اولین گوشی میت که لقب اسند را نیز در پشت خود می‌دید، در ابتدای سال ۲۰۱۳ معرفی شد، محصولی که به راستی غول پیکر بود و با توجه به دیزاین آن زمان که خیلی به رژیم گرفتن مدل‌های بزرگ بها داده نمی‌شد، لقب بزرگ‌ترین گوشی میت با نمایشگری ۶.۱ اینچی را به خود اختصاص دهد، جایی که با ارتفاع ۱۶۳.۵ میلی‌متری و ضخامت ۹.۹ میلی‌متری، رسما با یک غول روبه‌رو بودید که ۱۹۸ گرم هم وزن داشت. در میت ۲ با آنکه اندازه دستگاه کمی کوچک‌تر شده بود اما وزن دستگاه به ۲۰۲ گرم رسید تا لقب سنگین وزن‌ترین به این محصول تعلق بگیرد اما پس از آن و با معرفی میت ۷ به یک‌باره هواوی دست به یک رژیم سفت و سخت برای محصولاتش گرفت. ابتدا با کاهش ۰.۱ اینچی، ابعاد نمایشگر را به ۶ اینچ رساند و سپس وزن را تا ۱۸۵ گرم پایین آورده و ضخامتی ۷.۹ میلی‌متری به دستگاهش بخشید، چیزی که در میت ۸ هم رعایت شده و نشان می‌دهد که هواوی به دیزاین محصولات قوی هیکلش اهمیت زیادی داده است.

huawei mate 8 23

البته باید به این نکته نیز توجه داشت که سری میت، به داشتن باتری‌های توانمند همیشه شهره بوده و از همان سری اول، حجم آن را در حدود ۴۰۰۰ تا ۴۱۰۰ میلی‌آمپر حفظ کرد و هر سری با ارتقای تکنولوژی و بهینه سازی مصرف دستگاه‌هایش، تلاش نمود که لبخند کاربر را به دلیل رضایت از باتری، بیشتر از قبل کند (لبخندی که طرفداران اپل هیچ‌گاه آن را تجربه نکرده‌اند!).

باید به این نکته هم توجه داشت که هواوی زمانی میت ۸ را معرفی کرد، که در اوج قرار دارد و به همین خاطر بسیاری در انتظار یک محصول خاص با توانایی‌های ویژه هستند، چرا که به این کمپانی نمی‌توان لقب یک شرکت چینی معمولی را داد، زیرا به‌خوبی خودش را به نزدیکی مرز اصلی فناوری رسانده و در برخی موارد حتی تلاش کرده تا جلوتر از سایرین اقدام به مرزشکنی بکند!

طراحی ۸ چگونه است؟

اگر یکی از طرفداران گوشی‌های بزرگ و به اصطلاح فبلت هستید، میت ۸ برای شما ساخته شده است! این گوشی غول پیکر دیزاینی دارد که به طور حتم آن را خواهید ستود. طراحی کاملا فلزی که در جلو با شیشه گوریلا گلس ۴ پوشیده شده و از همان لحظه به‌دست گرفتن، حس لوکس بودن را به شما منتقل می‌کند. اگر کمی گوشی را در دستان خود بچرخانید،‌ متوجه می‌شوید که انحنای کم دستگاه در پشت، سبب خوش دستی آن شده است (نسبت به محصولات ۶ اینچ). کلید پاور به همراه دکمه یک‌پارچه صدا در سمت راست قرار داده شده و اسلات ورودی سیم‌کارت در بخش چپ قرار دارد. به شخصه ترجیح می‌دهم که سازندگان، جایگاه کلید پاور و صدا را در یک جا قرار ندهند، چرا که در مواقع ضرروی، سبب اشتباه می‌شود. مثلا تصور کنید شخصی زنگ زده که صدایش بلند است و برای مشخص نشدن جنسیت وی، ناگهان به کلید صدا پناه آورده اما به اشتباه پاور را فشار داده و با نگاه شماتت باری روبه‌رو می‌شوید که بر اثر سهل انگاری سازنده به‌وجود آمده است! و یا می‌خواهید فیلمی را ببینید و یا یک بازی را انجام دهید و به محض ورود، ناگهان صدای بلند دستگاه تمام اطرفیان را متوجه عمل شما می‌کند! خب شما هم هول شده و باز به‌دنبال کلید صدا می‌گردید که این بار هم امکان خطا وجود دارد. پس چه بهتر که از اول سازنده، با دقت در این بخش به ظاهر ساده، جلوی چنین اشتباهی را بگیرد! (برخی سازندگان که تازه کلید شاتر را هم در کنار این دو می‌گذارند تا رسما یک معادله سه مجهولی در شرایط حساس داشته باشید!)

huawei mate 8 4

محل ورودی جک هدفون در بالای گوشی قرار دارد و در پایین، پورت شارژ (اتصال به کامپیوتر) در بین دو دسته ۹ تایی از حفره‌های مستطیل شکل قرار گرفته که یکی از آن‌ها اسپیکر است و دیگری شبیه به اسپیکر است! در انتهای دو بخش نیز دو پیچ دیده می‌شود تا پایین گوشی به شلوغ‌ترین قسمت دستگاه بدل شود و کمی هارمونی ساده میت ۸ را به هم بریزد.

huawei mate 8 5

huawei mate 8 3

با برگرداندن گوشی به پشت، سطح صاف و صیقلی فلز که مات هم است، به شما نوید زیبا بودن را می‌دهد. لنز دوربین هم به صورت گرد طراحی و در پایین آن، سنسور اثر انگشت با هماهنگی خوبی قرار گرفته است. در کنار لنز نیز فلش‌های LED که رنگ‌های متفاوتی دارند، در حفره‌ای قرار گرفته تا مجموعه امکانات تصویربرداری شما را کامل کند.

در کل میت ۸ را بایستی در بخش طراحی از دو منظر نگاه کرد، یکی از نگاه طرفداران یک فبلت ۶ اینچی و دیگری از دیدگاه کسانی‌که محصول هواوی را یک گوشی مانند سایر محصولات جهت استفاده روزمره می‌دانند.

در نگاه نخست، میت ۸ یک گوشی خوش دست، زیبا با ارگونومی قابل قبول است و در منظر دوم، میت ۸ یک غول بی شاخ و دم که به‌سختی در هر دستی قرار گرفته اما همچنان جنس بدنه خوبش، تحسین برانگیز است.

البته بایستی به این نکته توجه داشت که جامعه هدف سازنده هم بیشتر همان دیده‌بانان اول هستند! یعنی کسانی که دوست دارند یک گوشی بزرگ ۶ اینچی داشته باشند و به همین خاطر بایستی به هواوی جهت ساخت چنین دستگاهی نمره قبولی داد.

۸ یا ۶؟

زمانی که نام میت ۲ ناگهان به میت ۷ تغییر کرد، بسیاری تصور کردند که اندازه نمایشگر آن به ۷ اینچ رسیده اما این گونه نبود و قاعدتا وقتی به ۸ رسیده‌ایم، دیگر نبایستی انتظار نمایشگری ۸ اینچی را کشید. در اینجا ما با یک نمایشگر ۶ اینچی با وضوح فول اچ‌دی روبه‌رو هستیم، رزولوشنی که این روزها کم‌تر سازنده مطرحی در پرچم‌دارش به کار می‌گیرد، اما هواوی با اعتقاد راسخ بر این امر که وضوح بالاتر هیچ منفعتی را برای کاربر به ارمغان نمی‌آورد، همچنان بر روی نظریه خودش استوار ایستاده و تکان نمی‌خورد! تنها نمونه‌ای که این کمپانی تا به امروز از وضوح QHD استفاده کرد، نکسوس ۶P بود که آن هم قاعدتا بایستی به اصرار گوگل بوده و از طرفی هواوی هم خواسته که نشان دهد بلد است چنین پنلی بسازد اما خودش نمی‌خواهد! (بررسی هواوی نکسوس ۶P)

در این قسمت به شخصه عملکرد هواوی را می‌پسندم و وضوح QHD را بیشتر از همه یک عنصر تبلیغاتی می‌دانم که سبب بالا رفتن هزینه ساخت و همچنین مصرف باتری می‌شود و چشمان معصوم کاربران در آن‌ها تفاوتی پیدا نمی‌کند (ضمن اینکه هستند سازندگانی که برای خودنمایی بیشتر، به سراغ وضوح ۴K هم رفته‌اند!).

البته هواوی برخلاف میت S که از پنل AMOLED در ساخت نمایشگر استفاده کرده بود، دوباره به سراغ همان LCD آمده که عنوان نئو را هم در پشت سرش گذاشته، چیزی که بیشتر یک اِفِه تبلیغاتی است تا تفاوتی عمیق در کیفیت پخش نمایشگر! (البته این فناوری موجب می‌شود تا رنگ مشکی تا حدی عمیق‌تر به نمایش در بیاید) اگر هم بخواهیم آن را با مدلی چون میت اس مقایسه کنیم، شاید رنگ و کیفیت در نسخه S بیشتر مجذوب‌تان کند اما با توجه به اینکه اندازه مانیتور در اینجا بزرگ‌تر شده و تعداد ساب پیکسل‌ها در فناوری AMOLE کم‌تر است، هواوی احتمالا از این ترسیده که مبادا پیکسل‌ها با چشم غیر مسلح هم دیده شود و پایه‌های اعتقادش بر استفاده از وضوح فول اچ‌دی تِرَک بردارد!

خوانایی نمایشگر در زیر نور آفتاب هم در حد مطلوبی قرار دارد و خوشبختانه انعکاس نور از چهره دستگاه به حدی نیست که شما را آزار داده و نتوانید صفحه نمایشگر با به خوبی ببینید. اما باید اذعان کرد که در حد برترین‌ها هم نیست.

برای آنکه کیفیت نمایشگر را بتوانیم بهتر مشاهده کنیم، تصمیم گرفتم تا از یک رقیب هم قد و قواره میت ۸ و هم‌وطن استفاده کنم که اتفاقا وضوح تصویر مشابهی هم داشت ولی از پنل AMOLED استفاده کرده بود. به همین خاطر قرعه به نام اوپو R7 پلاس خورد که مدت‌هاست تلاش می‌کند تا وارد بازار ایران هم بشود اما هنوز موفق نشده است! تصاویر زیر، چهره خندان این دو را در کنار یکدیگر نشان می‌دهد (محصول سمت راست، میتِ قهرمان است!).

huawei mate 8 8 huawei mate 8 11 huawei mate 8 10 huawei mate 8 9

۸ در اینجا همان ۸ است!

بالاخره به بخشی رسیدیم که این عدد ۸ معنا پیدا می‌کند (معلوم نیست ما چه گیری دادیم به این ۸!). جایی که هواوی با استفاده از چیپست‌های ساخت خودش، موفق شده تا یکی از بهترین سخت‌افزارهای دنیا را بر روی این گوشی غول پیکر عرضه کند تا واژه غول به‌درستی معنا یابد.

میت ۸ در دو نسخه ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی عرضه می‌شود که مدل اول ۳ و نسخه دوم ۴ گیگابایت رم دارد و ما برای آنکه از توان بهتری بهره بگیریم، از محصول ۶۴ گیگابایتی استفاده کردیم. در بطن این دستگاه، چیپست «های سیلیکون ۹۵۰» می‌تپد که دارای ۴ هسته با معماری A72 و حداکثر فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز برای کارهای سنگین و ۴ هسته با معماری A53 و حداکثر فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز برای کارهای سبک‌تر است. واحد گرافیکی Mali T880 هم در کنار این مجموعه سخت‌افزاری قرار گرفته تا برای تمام رقبای بازار خط و نشان بکشد.

در بخش آزمایشگاه، ابتدا از برنامه بنچمارک پی بهره گرفتم، اپلیکیشنی که توانایی هسته را در محاسبه عدد پی می‌سنجد و قاعدتا هرچقدر این عدد کم‌تر باشد، نشان از سرعت بالاتر هسته خواهد داشت. با فشردن کلید تست و دیدن نتیجه، تا چند لحظه مبهوت شدم! کسب عدد ۴۲ میلی‌ثانیه نتیجه‌ای بود که تا به حال هیچ مدلی حتی به آن نزدیک هم نشده بود؛ به‌راستی که میت۸ قدرتمند است.

huawei mate 8 12

در آزمون بعدی از آخرین نسخه برنامه انتوتو استفاده کردم که در اینجا بخش‌های مختلف دستگاه همچون پردازنده، واحد گرافکی و رم مورد تست قرار گرفته و در پایان امتیازی به آن اعطا می‌شود و می‌توان آن را به صورت آنلاین با نتایج سایر گوشی‌ها به مقایسه گذاشت. پس از پایان این آزمون، میت ۸ باز هم قدرت‌نمایی کرد و در جایگاه دوم بین تمام محصولات مورد آزمون ایستاد، حتما از خودتان می‌پرسید کدام گوشی توانسته از نظر نتیجه بالاتر از قهرمان ما بایستد و به همین خاطر بایستی عرض کنم که مدل قوی‌تر باز هم یک میت ۸ بود که ظاهرا توسط کاربر دیگری تست شده بود و در واقع این گوشی باز هم قوی‌ترین شناخته شد.

huawei mate 8 13 huawei mate 8 14

بخش بعدی را به به اپلیکیشن Vellamo اختصاص دادیم که در ۳ بخش گوناگون که هر کدام نیز ترکیبی از آزمون‌های مختلف هستند، دستگاه را بررسی کرده و امتیازی را اعطا می‌کند و خوشبختانه مانند انتوتو، آن را با نتایج سایر گوشی‌ها نیز مقایسه می‌کند. امتیاز کسب شده و جایگاه اول برای میت ۸، به‌خوبی نشان داد که هواوی یک آس را تحویل بازار داده است!

huawei mate 8 15 huawei mate 8 17 huawei mate 8 16

شاید دیگر لازم نباشد که این نکته را بیان کنیم که این گوشی قادر است تا تمام بازی‌ها و برنامه‌های روز را با قدرت تمام و به روانی اجرا کند. خوشبختامه علی‌رغم تمام فلزی بودن، در هنگام بازی کردن گوشی داغ نکرده و به همان گرمای لطیف قناعت می‌کند!

huawei mate 8 24

۸ و ۱۶ مگاپیکسل!

یکی از بخش‌های مهمی که این روزها سازندگان تمرکز زیادی بر روی آن کرده‌اند، دوربین است؛ چرا که در بسیاری از قسمت‌ها همچون نمایشگر، سخت‌افزار و حتی طراحی، بسیاری به تکامل رسیده و حتی از سطح نیاز کاربران نیز فراتر رفته‌اند ولی قسمتی چون دوربین، همیشه جای رشد داشته و به‌دلیل علاقه وافر خریداران به چنین قسمت کاربردی، کمپانی‌ها نیز به‌خوبی می‌دانند با توسعه آن، یک برگ برنده را در جیب‌شان خواهند داشت.

huawei mate 8 2

هواوی برای دوربین اصلی از یک لنز ۱۶ مگاپیکسلی با f/2.0 بهره گرفته که در نگاه اول، شاید تا حدی معمولی هم به نظر برسد. البته لرزش‌گیر اپتیکال به همراه دو فلش LED از دیگر نکات این دوربین بوده که لنز آن IMX298 ساخت شرکت سونی است. از نظر رابط کاربری هم بایستی به هواوی نمره قبولی داد، به‌خصوص زمانی که شما وارد بخش حرفه‌ای می‌شوید، امکانات بسیار زیادی در اختیارتان قرار دارد تا تصویری به دلخواه خودتان ثبت کنید.

با آنکه میزان گشودگی دیافراگم در میت ۸ آن‌چنان بالا نیست اما در محیط‌های تاریک، کیفیت عکس‌های به‌دست آمده مطلوب بوده و حتی از رقبایی که ادعاهایشان گوش فلک را کرده است نیز کیفیت بالاتری دارد.

در ادامه، تصاویری که با دوربین گوشی ثبت کرده‌ایم را مشاهده می‌کنید.

huawei mate 8 27 huawei mate 8 25 huawei mate 8 29 huawei mate 8 26 huawei mate 8 30

در بخش سلفی، شما با یک دوربین ۸ مگاپیکسلی طرف هستید که چیز خاص و جادویی در خودش ندارد! در اینجا نه خبری از فلاش است و نه لنز اضافه و تنها یک دوربین با f/2.4 در اختیارتان قرار دارد که شاید نسبت به بسیاری از رقبا عقب‌تر به‌نظر برسد. اما در عمل وقتی تصمیم به گرفتن عکس می‌گیرید، متوجه می‌شوید کیفیت تصاویر حتی در نور نسبتا کم، بهتر از آن چیزی‌ست که تصور می‌کردید. به خاطر قابلیت Beauty پوست شما شفاف می‌افتد و قبل از گرفتن عکس، شما ۳ ثانیه فرصت دارید تا ژست مورد علاقه‌تان را بگیرید و یک کادر نیز نشان داده می‌شود تا با نگاه در آن، هم خودتان را ببینید و هم نگاه‌تان به سمت لنز گوشی معطوف شود.

huawei mate 8 28

یکی از ایراداتی که می‌توان آن را بر هواوی وارد دانست، در بخش فیلم‌برداری است. البته نه به دلیل کیفیت پایین یا ضعف در بخش سخت‌افزاری؛ بلکه به علت مقاومت در استفاده از وضوح ۴K که این روزها حتی اپل مغرور نیز راضی به استفاده از آن شده است. در واقع میت ۸ از نظر سخت‌افزاری، به راحتی آب خوردن قادر به گرفتن فیلم در این کیفیت است اما سازنده آن‌را امری عبث قلمداد کرده و به سمتش نمی‌رود. واقعیت اینجاست که این وضوح برخلاف رزولوشن بالاتر نمایشگر، چندان هم بیهوده نیست، چرا که کاربر تنها بر روی گوشی به تماشای کلیپ ضبط شده نمی‌پردازد و با توجه به فراگیر شدن تلویزیون‌های ۴K در محصولات جدید کمپانی‌ها، احتمال زیادی دارد تا بخواهد آن را بر روی نمایشگر خانگی‌اش تماشا کند؛ پس چه بهتر می‌شد که این قابلیت بر روی گوشی قرار می‌گرفت تا وضوح مدنظر، به انتخاب کاربر انجام پذیرد.

huawei mate 8 19

در کلیپ یک دقیقه‌ای که ما به صورت فول اچ‌دی گرفتیم، حجم ویدئو بالای ۱۷۰ مگابایت شد که نشان از ضبط با جزئیات بالا داشت. گوشی می‌تواند با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه در این وضوح فیلم بگیرد و اگر بخواهید به سراغ اسلوموشن بروید، باستی از رزولوشن اچ‌دی و سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه استفاده کنید. ای‌کاش هواوی در این بخش کمی دست و دلبازی به خرج می‌داد و حالا که بیخیال ۴K شده، حداقل از سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه استفاده می‌کرد تا ویدئوهای خاطره انگیزتری را بتوان ثبت کرد، اما حیف که خساست به‌خرج داده، حیف!

۶ و ۸ ببین!

در بخش مالتی مدیا، هواوی به لطف نمایشگر بزرگ و با کیفیت خودش، کاربر را تا حد زیادی راضی نگاه می‌دارد، ضمن آنکه پلیر هم کیفیت قابل قبولی دارد و اگر هم شما از آن خوشتان نیامد، به‌راحتی آب خوردن می‌توانید عوضش کنید. اما در قسمتی چون اسپیکر، این غول فلزی ظاهرا توجه چندان زیادی نداشته و حتی از میت ۷ هم مقداری عقب‌تر است! از دو محفظه اسپیکر که در پایین تعبیه شده، تنها بخش چپی کار می‌کند که صدایش هم چنان بلند نیست و به همین خاطر احتمال دارد در صورتی‌که عادت ندارید تا صدای گوشی‌تان را در حد بالایی بگذارید، تماس‌هایتان را گاهی اوقات از دست بدهید (من که خیلی از دست دادم!). البته اوضاع در هدفون باز بهتر است و حداقل می‌توانید در آن‌ها به خوبی آهنگ‌های شش و هشت گوش دهید!

huawei mate 8 18

۸ می‌خواهد متفاوت باشد!

در بخش رابط کاربری، همیشه انگ تقلید به اپل از سوی سایرین زده شده است (که تا حدی هم درست است!)، اما روند حرکت برخی از کمپانی‌های دیگر، نشان می‌دهد که شاید قسمتی از حرکت هواوی درست هم بوده باشد. به طور مثال حذف بخش اپلیکیشن‌ها و استفاده از آن‌ها در صفحه اصلی، چیزی است که امروزه بسیاری از کمپانی‌های دیگر هم روی به آن آورده‌اند و حتی ال‌جی در گوشی G5 مشهورش نیز از این متد استفاده کرده است.

هواوی تلاش زیادی کرده تا در این اینترفیس که نسخه چهارم آن است، تا حد امکان سادگی را در کنار امنیت و کارایی عرضه کند، امری که به نظر من آن چنان هم موفق نبوده! به طور مثال در هر بخش و برنامه‌ای که باز می‌کنید، از کاربر ابتدا سوال پرسیده می‌شود که دسترسی‌های لازم داده شود یا خیر و بدتر از آن اگر شما گوشی را ریست فکتوری کرده و به عنوان مثال به دوست‌تان یا شخص دیگری بدهید، در ابتدای ورود، نیاز به تایید اکانت قبلی خواهید داشت که همین امر شاید جلوی دزدی یا سو استفاده را بگیرد اما از طرفی، دردسرساز نیز است و در این موارد بایستی اکانت‌ها به صورت دستی پاک شوند.

حالت‌هایی که در اصطلاح جسچر (Gesture) نامیده می‌شوند، آن چنان کاربردی و به قولی هلو بپر در گلو نیست! حتی گوشی نه چندان مشهوری چون اوپو، در این بخش بهتر از هواوی عمل کرده است. البته این‌ها را نگفتیم که از عملکرد این بخش میت ۸ بخواهید نا امید شوید، بلکه این گوشی در این زمینه بسیار هم پیشرفته است اما سازنده به نوعی در حال افتادن از آن طرف بوم بوده و بایستی توجه داشته باشد که سلیقه همه کاربران را در نظر گرفته و سادگی در کار کردن را فدای موارد دیگری که بیشتر خودش می‌پسندد، نکند!

huawei mate 8 20

حال کمی از خوبی‌های EMUI 4.0 بگوییم؛ مثلا حرکات بسیار جالبی را می‌توان در اینترفیس پیاده سازی نمود. به عنوان مثال شما اگر حرف C را با استخوان انگشت خودتان بکشید، به سرعت وارد دوربین می‌شود، اگر M را بنویسید به موسیقی می‌رود و با نوشتن W آب و هوا را نمایش می‌دهد. جالب اینجاست که این گزینه قابلیت شخصی سازی خوبی هم دارد و بسیار سریع و دقیق است. نکته بسیار مهم در این بین، استفاده کاربر از استخوان اتصال بند انگشت است و من هرچه‌قدر تلاش کردم؛ با خود انگشتم موفق به کشیدن این Gesture نشدم که این حساسیت فوق‌العاده باعث می‌شود تا در هنگام لمس، شما هیچ خطایی را مرتکب نشوید. از سوی دیگر، هوای یک قابلیت فوق‌العاده دیگر به نام کراپ کردن تحت هر شرایطی را به گوشی افزوده که دقت آن من را بسیار متعجب کرد. کافی است در هر برنامه، بازی، فیلم، موسیقی، وب و خلاصه هر جایی که هستید با پشت انگشت خود یک کادر بسته، مانند مربع بکشید. تصویر در همان جا استاپ شده و یک کراپ از اسکرین شات به شما تحویل داده می‌شود که می‌توانید ادیت‌های مختلفی را بر رویش اعمال کنید.

این گوشی با اندروید نسخه ۶ هم عرضه شده تا دیگر خیال‌تان راحت باشد که همه چیز آپدیت است،‌ اگرچه در زمان استفاده از گوشی، حداقل ۳ بار، به‌روزرسانی‌های جدید با حجم‌های مختلف و اغلب بالا نیز برای دستگاه ارایه شد و من هم مطیعانه دانلود و آپدیت کردم!

بیشتر از بیست و ۸ ساعت حرف بزن!

باتری بخشی است که همیشه گوشی‌های سری میت، حرف‌های زیادی در آن داشتند و حال به کمک پردازنده پیشرفته‌تر و قابلیت‌های نرم‌افزاری بهتر، می‌توان بر روی توانایی آن حساب بیشتری را نیز باز کرد. البته در اینجا شاهد یک کاهش ۱۰۰ میلی‌آمپری نسبت به میت ۷ هستیم، رقمی که آن چنان زیاد نیست تا بخواهیم نگران شویم.

در عمل هم میت ۸ نشان می‌دهد یک غول پر توان فلزی است، به نحوی که شما اگر یک کاربر نسبتا پر مصرف هم باشید، تا نزدیک به ۲ روز هم می‌توانید بر روی توان گوشی خودتان حساب باز کنید. در تست‌های انجام شده بر روی دستگاه، این گوشی قادر است تا بیش از ۲۸ ساعت مکالمه را تاب بیاورد، ۱۷ ساعت وب‌گردی کند و بالای ۱۲ ساعت ویدئو نشان دهد که البته این بخش آخر، به اندازه دو قسمت اول عالی نیست.

huawei mate 8 1

اما شارژ شدن هم یکی از بخش‌های مهم است که وقتی شما یک باتری غول پیکر ۴۰۰۰ میلی‌آمپری دارید، به طور حتم بایستی نگرانش باشید. در سیستم شارژ شریع این مدل، در مدت زمان حدود ۱ ساعت، ۷۰ درصد باتری شارژ می‌شود که رقم قابل قبولی است،‌البته برای فول شدن، تقریبا ۲ ساعت و نیم زمان نیاز دارید و همه این‌ها بایستی با شارژر خود گوشی انجام پذیرد. البته در هنگام شارژ شدن، میت ۸ کمی کلافه می‌شود و این مورد را می‌توان از گرم شدن آن فهمید!

این ۸ دیگر چه دارد؟

میت ۸ طبق سنتی که جدیدا هواوی به آن در پرچم‌دارانش عمل می‌کند، در دو نسخه عرضه می‌شود، یکی با رم ۳ گیگابایت و حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی و دیگری با رم ۴ و حافظه ۶۴ گیگابایتی که به طور قطع مورد دوم مطلوب‌تر به نظر می‌رسد. قهرمان هواوی به آخرین امکانات ارتباطی هم مجهز شده و تقریبا هیچ باندی نیست که در آن نتواند کار کند! ضمن اینکه از بلوتوث نسخه ۴.۱ بهره می‌گیرد که یکی از جدیدترین‌ها در این حوزه به حساب می‌آید. سنسور اثر انگشت را بایستی یکی دیگر از توانایی‌های میت ۸ دانست، جایی که حساسیت و توانایی بسیار خوبی داشته و در کسری از ثانیه شما را وارد گوشی‌تان می‌کند. میت ۸ در ۴ رنگ مختلف وارد بازار می‌شود که نقره‌ای، گرافیتی، طلایی و قهوه‌ای است.

huawei mate 8 6

با ۸ خداحافظی کن!

به پایان می‌رسد دفتر اما حکایت از میت ۸ همچنان باقی‌ست! این گوشی را بایستی برترین تولیدی هواوی تا به امروز دانست که در بعضی از بخش‌ها همچون سخت‌افزار، فوق‌العاده عمل می‌کند. البته برخلاف تفکری که بسیاری در مورد ارزان بودن محصولات هواوی دارند، میت ۸ را بایستی تافته جدا بافته به حساب آورد، چرا که برای داشتن نسخه ۳۲ گیگابایتی در حدود ۱.۶۰۰.۰۰۰ و برای مدل ۶۴ گیگابایتی تا ۲ میلیون تومان بایستی هزینه کنید، اما اگر این گوشی را خریدید، بدانید که یک آس را در دستان‌تان خواهید داشت!

huawei mate 8 21

42 در مورد “بررسی هواوی میت ۸: آس باش!”

    1. ببخشید از اینک بدون اجازه صاحب منصبان سایت پاسخ میدم .
      میت8 پرچمدار هستش .تقریبا از لحاظ سخت افزاری برابری میکنند ولی اگ صفحه نمایش با کیفیت و دوربین خوب مدنظرتونه میت8 خیلی بهتر هستش .من جفتشم داشتم .

  1. سلام جناب گلکار.
    من میت ۸ دارم ، ۶۴ گیگ و ۴ گیگ رم.
    میخواستم بگم برخلاف چیزی که شما نوشتید اسپیکرش خیلی باکیفیته . هم از نظر وضوح و هم از نظر بلندی صدا .از نظر وضوح طوریه که هر کی باهاش آهنگ گوش میده تعجب میکنه از شدت وضوح و کیفیت. احتمال میدم گوشی که شما باهاش کار کردید مشکلی داشته یا تنظیمات خاصی روش انجام دادن که صداش با کیفیت نبوده .
    من تا حالا گوشی های زیادی از برند های مختلف داشتم و به جرات میگم این گوشی اسپیکراش عالی ان و بهتر از هر گوشی که تا الان دیدم.

  2. سلام، روز بخیر
    آقای گلکار خواهشا جواب بنده رو بدین
    بنده یک هواوی میت۸ دارم. یه مدت پیش که بروزرسانی رابط کاربری ایمویشن رو انجام دادم، هنگام اتصال به شارژ بجای درحال شارژ ، میزد شارژ سریع.
    و الان ۴-۵ روزه علاوه براینکه مدت زمان شارژ شدنش خیلی زیاد شده و به سه ساعت میرسه، عملکرد باتری خیلی پایین اومده و ضعیف شده!
    پیش اومده که با استفاده خیلی سنگین ۲۴ الی ۳۰ ساعت رو دووم اورده، اما الان مثلا دیشب ، ساعت ۷ از شارژ جدا کردم الان که ساعت ۱۱صبح باشه بدون اینکه استفاده زیادی داشته باشم، شارژش ۵۷% شده!
    مشکل چیه و از کجاست؟
    خواهش میکنم هرچه سریعتر جواب بنده رو بدین و راهنمایی کنید

  3. اقای گلکار اتفاقا صدای اسپیکرش خوبه مگه چه انتظاری از یه اسپیکر دارید ساب ووفر که نیست

  4. سلام
    روز بخیر
    آقای گل کار بنده تقریبا ۳ماهه که میت۸ رو دارم و عالیه ،به معنای واقعی کلمه عالیه…
    جناب گل کار سوالی داشتم از خدمتتون
    اینکه فونت میت۸ تغییر داده میشه یا خیر؟ اگرکه میشه ممنون میشم نحوه تغییر دادنشو بگید.

  5. نیکان نیکنام

    سلام جناب گل کار
    از بررسی هواوی میت ۸ کمال سپاس را دارم
    من چند وقتی است که در حال سبک و سنگین کردن این مدل گوشی هستم و برای خود مزایا و معایبی داره ( همان طور که در بررسی فرمودید ) اما یه سوال برایم پیش اومده آیا در این بازار و با اختلاف ریالی کمی که هست LG g4 مناسب تر است یا این Mate 8 ؟

    ازتون سپاسگذارم

  6. سلام.اقای گل کار ی سوال.من میت۸ دارم اما نمیدونم شارژ سریعو چجوری غیر فعال کنم .میشه بی زحمت راهنمایی کنید؟ با تشکر

  7. عرض سلام
    ابتدا یک تشکر از آقای گل‌کار بابت قلم زیباتون. آدم کیف میکنه مطالب شما رو مطالعه میکنه..

    آقای گل‌کار بنده دو سوالی داشتم که امیدوارم بنده رو راهنمایی کنید.
    *بعضی ها هستن که میگن گوشی های هواوی سریع از کار میفتن ، بعد مدتی هنگ میکنن یا که لوازمش پیدا نمیشه و… از این قبیل حرفها.
    این حرفها تا چه حد در مورد mate 8 صدق و صحت داره؟

    *آقای گل‌کار شما بین mate 8 و note 5 کدام یک رو با توجه به تمام مزایا و معایبشون می پسندید؟

    متشکرم

    1. گوشی‌های هواوی تا یکی دو سال پیش، مشکلاتی این چنینی داشتند (آن هم برخی مدل‌ها) اما در حال حاضر کیفیت کالاهای تولیدی هواوی کاملا در سطح برندهای درجه اول هست و به‌خصوص برای پرچم‌دارانی چون میت۸، چنین مشکلاتی وجود نخواهد داشت
      در ارتباط با انتخاب بین این دو مدل، برتری نوت به داشتن قلم S Pen برمی‌گرده و از طرفی رابط کاربری سامسونگ در نوت و برای کارهای بیزینسی، بهینه‌تر است. گوشی هواوی باتری بهتری داشته و طراحی دوست داشتنی با قدرت سخت‌افزاری بالایی داره. بنابراین بایستی بسته به نیاز خودتون یکی از این مدل‌ها رو انتخاب بفرمایید

  8. اریا محمدی

    من تقریبا با این گوشی کار کردم زیاد عالی نیست
    ولی در مقابل پولی که پرداخت می کنید بهترین گزینه و عالی ترین گزینه هستش
    هواوی=به صرفه نسبت به قیمت های برند های دیگه

  9. سلام دوستان فیلم مقایسه میت ۸ با ایفون ۶ اس و نوت ۵ و گلکسی اس ۷ تو یوتیوب و اپارات هست دانلود کنید همه رو شکست میده در زمینه باتری سرعت و قدرت خدایی میت ۸ الان حدود ۱.۴۰۰ تومن پیدا میشه ارزش خرید بالایی داره من ک دارم میخرمش

    1. به نظر من سلیقه ای هستش قبل از انتخاب کردن برو فیلم مقایسه میت ۸ رو با بقیه گوشی ها ببین یا اینکه برو از نزدیک با هردو گوشی کار کن ولی ب نظر من میت ۸ با این قیمت عالیه یه گوشی همه چی تمام هست پر سرعت باتری عالی زیبا دوربین خوب همه چی تمام فقط میدونم باتری جی ۵ ضعیفه ظاهرشم زشته

    1. با انگشت اشاره ات همون جوری که در اتاق رو میزنی یه بار روی صفحه بزن اسکرین شات می گیره اگر هم با دو تا انگشتات بزنی از صفحه فیلم می گیره

  10. مثل همیشه استثنایی بود آقای گلکار اما همونطور که دوستان در کامنتهای قبلی هم گفتن تو بعضی از بخشها مثل آزمایشگاه ، رابط کاربری و دوربین بسیار خلاصه شده بود و اطلاعات خیلی ناقصی به خواننده میداد فکر کنم تقصیر خودتونه که ما رو بد عادت کردین!!!!
    در کل هم مقاله عالی بود و هم میت8
    تشکر.

  11. عرض خالصانه ترین سلامها!
    عالی بود! نقدی صاف وصادق!
    به امیداینکه این حباب قیمتش بشکنه!
    تشکر

  12. عزیز دل دغ دغه قیمت رو ندارم اما نمیخوام ی احمق پولدار یا ی خسیس یا یه بد سلیقه باشم زیاد گیم دوست ندارم وب گردی و موسیقی رو دوست دارمو یگوشی میخوام که چند سالی واسم خوب باشه لومیا950 رو دوست دارم چون نزدیک ب ی کیسه اچ تی سی ام9 هم خوبه اما 810 وان ام وعملکردش qhd ام9پلاس
    فرقی نمیکنه اندروید و ویندوز فون واسم
    اما فکر میکنم لومیا950بتونه بهتر باشه
    اما عاشق اچ تی سی هستم
    فکر نکنم ام10رو هم بخرم ب دلایلی!
    پیشنهاد شما ب من چیه عزیز
    ممنون

  13. سلام آقای گلکار
    عیدتون مبارک. چند تا سوال درباره دوربین این گوشی داشتم. مثلا اینکه دوربین این گوشی زیاد تعریفی نداره میشه اونو با galaxy s6 و lg v10 مقایسه کنید.ممنون

  14. سلام. من میخوام این گوشی رو بخرم یه سوالاتی داشتم خواهشا راهنمایی کنید. کیفیت دوربین این گوشی چطوره؟ تو بررسی ویدیویی که دیدم در مقابل nexus,note5 واقعا حرفی واسه گفتن نداشت.کیفیت صفحش هم نسبت به بقیه پایینه ولی میخوام بدونم تفاوت محسوسی که نداره. باطریش چطوره تو استفاده زیاد یه روز کامل دوم میاره. و این گوشی ایراد خاصی که نداره. و تو رنج 1800 تا 2000 تومن بهتر از این گوشی هست؟

  15. به زودمی خرمش
    آقای گلکار
    از بررسی خوبتون راضی بوم خسته نباشید
    فقط اینه که بعضی مسائل برام عجیب یود
    اسپیکر میت ۸ هارمن کارنه و عملکزد عالی داره
    شاید مورد شما مشکل داره
    فیلمبرداری 4k رو واقعا تو گوشی قبول ندارم
    مگه زد ۵ نبود که عملکرد فیلماش تو ۴ کا افت کرد
    برای همین مسی این کارو نمی کنه
    نحایتا قیمت
    به نظرتون وقتی قوی ترین گوشی ۲۰۱۵ ۳۲ گیگش یکو ششصده و پریمیوم دو و چهارصد
    خب این قیمت خیلی زیاده؟
    نه
    اما در کل ممنون

  16. جلیل احساس

    ۵ روز میشه که از گوشی میت ۸ استفاده میکنم و خداییش طراحی، باتری،کیفیت اسپیکر و حساسیت سنسور اثر انگشتش قابل تحسین است

  17. پیمان جان خسته نباشی دمت گرم بررسی خوبی بود
    اما عکسایی که از گوشی گرفتین واقعا مناسب نبود و این ابتکاری که خواستین رو گوشی نور تابیده شه واقعا بد از کار درومد، تو مقایسه صحفه نمایش هم ای کاااش گوشیای بیشتری میزاشتین، میخوام از شکا بپرسم به نظرتون پشتیبانی نرم افزاری از میت ٨ در آینده به نظرتون خوبه یا مث بقیه گوشیاش افتضاحه؟

  18. به نام خدا . با سلام.
    اقای گلکار قسمتان می دهم که گوشی ال جی نکسوس 5ایکس را یک بررسی تخصصی بروید.

    خواهش می کنم که بهانه مدت زیادی از معرفی گذشته یا اینکه وقت و فرصت کافی نداریم را نیاورید.

    والا نه نه مدت زیادی از معرفی گذشته و نه قدیمی است.
    سنسور اثر انگشت ، اسنپدراگون 808 ، صفحه نمایش و دوربین با کیفیت و اندروید6 کاملا هم بروز است.

    اگر هم خودتان شخصا فرصت ندارید و سرتان شلوغ است(!) به یکی دیگر از عزیزان ای تی رسان بررسی را بسپارید.
    خواهش می کنم.خواهش میکنم.به بررسی این گوشی از سایت شما نیاز دارم.وای اقای گلکار چی میشه اخه!!!

  19. اقای گلکار بررسی بسیار عالی و خوبی بود.مثل همیشه از همان مقدمه اشتیاق من را برای خواندن بررسی تا اخر بیشتر می کرد!!! نمی دانم چرا وقتی بررسی گوشی را (از هر شرکتی) از سایت شما می خوانم دوست دارم آن گوشی را فردایش بخرم!!! ولی جای چند انتقاد است!!!

    1: ای کاش برای تست گوشی از 3 GeekBench و bonsai
    هم استفاده می کردید تا از قدرت هسته ها و گرافیک هم مطلع می شدیم.

    2:ای کاش عکس های از رابط دوربین می گذاشتید.

    3:کمی احساس می کنم کامل به بررسی نرم افزار نپرداختید.یعنی قابیلت های بیشتری از رابط کاربری را توضیح می دادید یا چند عکس از قسمت های مختلف رابط کاربری می گذاشتید.

    4: آن جمله های که درباره حرکت های مثل کشیدن حرف M و قابلیت کراپ بود دقیقا در بررسی میت اس هم همین بود.یعنی تکراری بود.

    بررسی خوب و کاملی بود. خسته نباشید.خدانگهدار.

    1. واعا اقای گلکار جای تاسف دارد که من دیشب دیدگاه گذاشتم هنوز تایید نشده ولی دوستانی که امروز دیدگاه گذاشته اند تایید شده.
      مشکل من این نیست که چرا برای دوستان را تایید کرده ایید.مشکل من این است که انتقاد و برخی کاستی های بررسی را گفتم و دوباره فرستادم یکی دیشب و یکی امروز.
      ولی جای تاسف دارد.نمی دانم چه گویم.خسته نباشید.
      با تشکر از تایید نکردن دیدگاهم!!!

  20. دوست عزیز من به تازگی mate8 خریدم.
    تنها نکته ای که باید بگم اینه که اسپیکرش بی نظیره. به قدری که باعث تعجب اطرافیان شده. انگار که بغل ضبط صوت نشسته باشی.
    شاید گوشی که شما با اون تست کردی مشکلی داره!

  21. بی نظیره ، من میت سون دارم عالیه فقط از یک چیز ناراضی م اونم پشتیبانی ضعیف از نظر ارائه اپدیته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH