بنظر میرسد که جستجوگران امروزی به جای دوربین و شلاق، به اینترنت و لپتاپ نیازمندند! باستانشناسان با استفاده از تصاویر ماهوارهای، پهپادها و گوگل Earth توانستند بنای تاریخی عظیمی را در پارک باستانشناسی پترا کشف کنند.
پترا شهری است که در قرن چهارم پیش از میلاد تاسیس شده است. گذشته این شهر از زمان تاسیس تا امپراطوری رم بهخوبی مستند است. این شهر در سازمان میراث جهانی ثبت شده و باستانشناسان از قرن ۱۹ میلادی در حال مطالعه آن بودهاند. به همین دلیل این کشف، کمی غیرمنتظره و هیجانانگیز است.
تصاویر نشان میدهد که این بنا، دارای ابعاد ۵۶ در ۴۹ متر است و یک ساختمان ۸.۵×۸.۵ متری در مرکز آن قرار دارد. در قسمت شرقی داخلی این بنا، ردیفی از ستونها وجود دارد که احتمالا به عنوان راه پله استفاده میشده است. این بنا، با پلتفرمی بزرگ و ساختمانی کوچک، مورد مشابهی در پترا نداشته است. گمان می رود که این ساختمان برای مراسم جشن و سخنرانیهای عمومی بوده است.
بیشتر این سایت هنوز حفاری نشده، اما باستانشناسان اغلب آن را بازسازی کردهاند. کشف ظروف سفالی در اطراف این بنا، زمان ساخت آن را به قرن دوم پیش از میلاد بر میگرداند.
نکته جالب درباره این اکتشاف، استفاده از تکنولوژیهای آیندهنگرانه برای جستجوی گذشته است. این تکنولوژیها باعث شده که در زمان و هزینه صرفهجوییهای زیادی انجام بگیرد. این کار ممکن است پژوهشگران را به یافتن بناهای بیشتر در نقاط مختلف تشویق کند.
سارا پارکاک یکی از باستانشناسان میگوید: «تصاویر ماهوارهای تغییرات کمی در حد پیکسل را به ما نشان میداد. ما این قسمتها را بزرگ کردیم و دیدیم که رنگ آن با مزارع، مناطق شهری و بناهای دیگر متفاوت است. الگوریتمهای کامپیوتری پیشرفته، تغییرات را به خوبی نشان میدهند. این چشمهای اضافی در آسمان، دنیای جدیدی از شهرهای گمشده را نشان میدهند. تکنولوژیهای آینده به ما کمک میکنند که گذشته خود را حفظ کنیم.»
دیگه کار باستان شناسان هم اسون شده
با گوگل ارث هرچیو بخوان پیدا می کنن
ولی حیف که انلاین نیست و تصاویرش اپدیت نیست
گوگل ارث اگه نرم افزار آزاد بود خیلی چیز فوق العاده ای میشد. حیف و هزاران حیف