امروز و در این ساعت با سومین بازی جام آیتیرسان همراه شما عزیزان هستیم. تا به امروز ۴ گوشی مقابل هم قرار گرفتهاند و با تلاش هرچه بیشتر سعی در پیروز شدن و بالا آمدن داشتهاند. با همه اینها امروز یکی از متفاوتترین نبردهای جام را شاهد خواهیم بود.
بازیکن اول نمایندهای از شرکت مایکروسافت است که در اکتبر سال ۲۰۱۵ معرفی شد. همراه آن یک داک برای تبدیل تلفن همراه به رایانه شخصی هم معرفی گردید که بسیار سر و صدا کرد و مورد تحسین قرار گرفت. این مدل در نبرد امروز ما و در بحث دوربین فوقالعاده عمل میکند و با ویندوز ۱۰ همراه است.
دومین بازیکن نمایندهای از شرکت الجی است که اکتبر ۲۰۱۵ معرفی شد و با دو صفحه نمایش و همچنین بدنهای مقاوم با گواهیهای نظامی جنجال برانگیز همراه بود. این مدل در بخش دوربین و فیلمبرداری عالی عمل میکند و بسیار مورد تحسین واقع شده است.
خب فکر میکنم حدس زدهاید چه مدلهایی از این دو برند قرار است با هم مسابقه داشته باشند. بلی درست است الجی V10 و مایکروسافت ۹۵۰XL.
پس همراه ما باشید تا شاهد رقابت جنجالی این دو گوشی سرشار از نوآوری باشیم.
۱۰ دقیقه ابتدایی: طراحی
سوت آغاز بازی زده شد و هر دو گوشی مقابل یکدیگر قرار گرفتند. هرکدام جذابیتهای خاصی در طراحی دارند و سعی میکنند با نشان دادنشان خودنمایی کنند.
هیچ دکمه خارجی در بخش جلویی لومیا ۹۵۰XL دیده نمیشود و تنها چیزهایی که مشاهده میشود دوربین دوم، حسگرهای مختلف، خروجی اسپیکر، محفظه میکروفون و نام مایکروسافت است. قسمت جلویی کاملا مشکی و از جنس شیشه بوده و در جذب نشدن اثر انگشت خوب عمل میکند.
الجی V10 بر خلاف لومیا در نمای جلویی از دو قسمت شیشه (که مربوط به صفحه نمایش است) و پلاستیکی فوقالعاده مستحکم تشکیل شده است. بر روی بخش پلاستیکی خروجی اسپیکر و حسگرها و نام الجی قرار گرفتهاند. مورد دیگر در این بخش، صفحه نمایش دوگانه الجی V10 است که در زمان خاموش بودن صفحه نمایش آنچنان قابل تشخیص نیست و یک پارچه به نظر میرسد. دو عدد دوربین در سمت چپ صفحه نمایش دوم V10 نیز قرار گرفته است.
طراحی در بخشهای کناری هر دو کاملا باهم فرق دارد. همان طور که میدانید الجی سعی در استفاده از دکمههای خارجی در پشت دستگاه داشت (حداقل در نسل پیشین) V10 هم از این قاعده مستثنی نبوده و هیچ دکمهای در بخشهای کناری آن قرار نگرفته و همین موضوع باعث شد الجی بتواند از یک نوار فلزی در دو لبه راست و چپ استفاده کند. این نوار از جنس فولاد ضد زنگ بوده و واقعا محکم است. در لبه پایینی میتوانید شاهد ورودی پورت USB، ورودی هدفون، محفظه میکروفون و اسپیکر باشید. در لبه بالایی چیزی جز دو نقطه کوچک قرار ندارد که آن دو میکروفون دوم و حسگر مادون قرمز هستند.
در لومیا ۹۵۰XL آن صفحه شیشهای تا نیمه کمتر لبههای کناری ادامه پیدا کرده بعد از آن قسمت شیشهای به یک بخش پلاستیکی میرسیم که به بدنه پشتی دستگاه ختم میشود. دور تا دور دستگاه به همین شکل ساخته شده است. دکمههای خارجی تماما در لبه راستی گوشی تعبیه شدهاند و در قسمتهای دیگر شاهد هیچ دکمه دیگری نیستیم.
در لبه پایینی دستگاه پورت USB و در قسمت بالایی این جک هدفون است که خودنمایی میکند. جنس دکمههای بهکار رفته شده هم از فلزی ظریف است. به طراحی بخش پشتی هریک از این دو دستگاه میرسیم. جایی که بخش انبوهی از زیبا جلوه دادن دستگاه را به عهده دارد.
هر دو گوشی در بدنه خود از پلاستیک استفاده کردهاند اما جنس هرکدام به طور کلی با هم متفاوت است. در لومیا یک پلاستیک مات استفاده شده که با در دست گرفتن حس نرم بودن و راحتی را القا میکند. قاب پلاستیکی V10 از یک طرح کاشی ریز و کمی برجسته تشکیل شده و زیبایی خاصی را به بدنه پشتی دستگاه بخشیده است. همین برجستگیها باعث میشود که گوشی به راحتی در دست قرار بگیرد و لیز نخورد. بر روی قسمت بالایی این قاب شاهد سه دکمه پاور، کاهش و افزایش صدا هستیم. در بالای این دکمهها دوربین درون یک فریم برجسته و ضخیم فلزی جای گرفته است. سمت راست دوربین را فوکوس لیزری و سمت چپ آن را فلاش دو گانه پر کرده است. در لومیا ۹۵۰XL لوگو ویندوز خودنمایی میکند که در بالای آن یک برجستگی با محفظهای شیشهای قرار گرفته است که دوربین و دوربین ۳ رنگ در آن تعبیه شده است. سمت چپ این برجستگی محفظه اسپیکر قرار گرفته است.
نظر کارشناسی داور: هردو گوشی از پلاستیک ساخته شدهاند و پلاستیک به کار رفته در هر دو بسیار باکیفیت است. در V10 شاهد ظریف کاریهای زیادی هستیم از جنس پشتی بدنه تا آن شاسی فولادی که با رنگ طلایی در دو طرف آن قرار گرفته است. طراحی V10 طوری صورت گرفته که بدون در دست گرفتن با خود میگویید چه طراحی ظریفی دارد اما با در دست گرفتن آن متوجه استحکام و قدرتمند بودنش میشوید. طراحی لومیا کمی من را به یاد طراحی سابق نوکیا و لومیاهای گذشته انداخت. طراحی در لومیا سادهتر از V10 است و این سادگی هم واقعا زیباست. دوربین در هر دو دستگاه با برجستگی و بیرون آمدگی از قاب همراه شده است که در ادامه خواهید فهمید چرا اصلا جای هیچ خرده گرفتن در این زمینه نیست. خلاصه این را بگویم طراحی در هر دو به نحو خاصی زیباست و این تنها سلیقه شماست که کدام را بپسندید.
دقیقه ۱۰ تا ۲۰: ابعاد و کیفیت ساخت
ابعاد صفحه نمایش در هر دو گوشی یکسان است اما به طور کلی V10 حدود ۱۵۹.۶ میلیمتر طول و ۷۹.۶۳ میلیمتر عرض دارد. این در حالی است که لومیا ۹۵۰XL در مقابل ۱۵۱.۹ میلیمتر طول و ۷۸.۴ میلیمتر عرض دارد. هر دو در گروه گوشیهای بزرگ و فبلتها قرار میگیرند. ضخامت در هر دو گوشی با توجه با طولشان مناسب بوده و تقریبا شبیه به هم هستند. الجی V10 ضخامتی ۸.۶ میلیمتری دارد و در مقابل لومیا ۰.۵ میلیمتر از V10 نازکتر است.
با توجه به اینکه الجی در شاسی V10 از فولاد استفاده کرده است توقع وزن زیادی را از آن داریم اما وزن کلی دستگاه آنچنان هم زیاد نیست و حدود ۱۹۲ گرم است. در مقابل لومیا وزن ۱۶۵ گرم را ارایه میدهد که کاملا مناسب است.
جنس بدنه در هر دو همان طور که در بخش طراحی بیان کردیم پلاستیک بوده اما پلاستیک استفاده شده به شدت با کیفیت هستند. در لومیا بدنه طوری طراحی شده که با در دست کرفتن آن احساس سر خوردن را خواهید داشت اما در V10 با طراحی ویژه بدنه و شیارهای موجود گوشی کاملا در دست قرار میگیرد.
کار کردن با این دو گوشی در صورتی که بخواهید از یک دست استفاده کنید، اصلا امکان پذیر نیست و حتما نیاز دارید از دو دست خود کمک بگیرید.
نظر کارشناسی داور: اصلا حس بی ارزشی و چیپ بودن با وجود استفاده پلاستیک در بدنه احساس نمیگردد. هر دو گوشی بزرگ هستند و با یک دست نمیتوانید با آنها کار کنید. همچنین حس سر خوردن لومیا در دست کاملا واقعی است و فقط یک حس نیست! کمی حواستان پرت شود گوشی سر خورده و میافتد. اما به طور کلی ابعاد و وزن در هردو کاملا مناسب بوده و مشکل خاصی را در این زمینه نخواهید داشت. تنها موردی که شاید کمی نگران کننده باشد حاشیه پایینی زیاد در الجی V10 است که واقعا این مقدار از حاشیه برای قسمت پایینی لازم نبود.
دقیقه ۲۰ تا ۳۰: صفحه نمایش
در این بخش هر کدام میخواهند ثابت کنند که صفحه نمایششان از دیگری با کیفیتتر و شفافتر است. صفحه نمایش در الجی V10 به ۲ قسمت تقسیم میشود. یک صفحه ۵.۷ اینچی که رزولوشن QHD و پنل IPS دارد و صفحه نمایش دیگر که ۲.۱ اینچ بوده و رزولوشنی معادل ۱۰۴۰*۱۶۰ را داراست. این صفحه نمایش دوم در واقع محل قرارگیری منو آپشن در برنامههای مختلف است و همچنین به عنوان یک نوار وضعیت اعلانات استفاده میشود. در لومیا ۹۵۰XL صفحه نمایش از پنل AMOLED بهره برده است که رزولوشن QHD را ارایه میدهد و همچنین ۵.۷ اینچ اندازه دارد.
تنها تفاوتی که میتوان در مشخصات صفحه نمایش این دو گوشی پیدا کنیم نوع پنل استفاده شده است. کیفیت در هر دو صفحه نمایش بسیار عالی است و تفاوت آنچنانی باهم ندارند. رنگها کاملا طبیعی خودشان را جلوه میدهند البته در لومیا مقدار بسیار کمی اغراق در رنگ دیده میشود که برای زیبا نشان دادن هرچه بیشتر رنگها این مقدار مناسب است. اغراق رنگی در لومیا در حد گوشیهای گلکسی سامسونگ نبوده و کاملا یک مقدار نرمال است. عمق مشکی هم در لومیا بسیار عالی است. هر دو گوشی سعی دارند کمترین تغییرات رنگ را با تغییر زاویه دید ارایه دهند و در این زمینه کاملا هم موفق بودهاند. صفحه نمایش لومیا ۹۵۰XL قابلیت Glance را دارد و میتواند زمان و اعلانات را هنگام خاموش بودن صفحه، نمایش دهد. دقیقا همین عمل بر روی الجی V10 توسط صفحه نمایش دومش صورت میگیرد که همیشه روشن بوده و زمان و اعلانات را نمایش میدهد.
نسبت صفحه نمایش به بدنه دستگاه در هر دو گوشی به نسبت دستگاههای حال حاضر آنچنان خوب ارزیابی نمیگردد. البته در V10 به دلیل استفاده از آن شاسی فولادی که در دو طرف صفحه نمایش وجود دارد، این نسبت از صفحه نمایش قابل توجیه است. این نسبت در لومیا ۷۴.۳% و در V10 حدود ۷۰.۸% است.
در بخش نرمافزاری تنظیمات صفحه نمایش در لومیا ۹۵۰XL منو ویژهای برای شخصی سازی در رنگ و سایر تنظیمات اضافی گنجانده شده که بسیار هم کاربردی است؛ موردی که در V10 شاهدش نیستیم! الجی برای صفحه نمایش دوم V10 یک منو خاص تنظیماتی طراحی کرده که میتوانید فونت نوشته و قسمتهایی که میخواهید در آن نمایش داده بشوند را مشخص کنید.
در تصویر زیر لومیا ۹۵۰XL در سمت راست و الجی V10 در سمت چپ قرار گرفته است.
نظر کارشناسی داور: کیفیت هر دو صفحه نمایش واقعا بسیار خوب است و تفاوت آنچنانی با هم ندارند. دیگر همه ما تفاوت پنل AMOLED با IPS LCD را به خوبی میدانیم و این موضوع راجع به این دو گوشی هم صادق است. عمق رنگ مشکی و سفید را در لومیا بیشتر پسندیدم؛ از طرفی واقعی بودن رنگها در V10 مقابل لومیا کاملا مشهود است. صفحه نمایش هر دو از زوایای دید مختلف بسیار خوب عمل میکند و مشکلی در این زمینه نخواهید داشت. صفحه نمایش دوم در V10 بسیار کاربردی است و این مدت بسیار کار راه انداز بود. (شخصا این نوع صفحه نمایش را از لحاظ کارایی به نسبت سری اج سامسونگ بیشتر پسندیدم.)
انتخاب برنده در این بخش کاملا به خودتان بستگی دارد و این سلیقه شماست که وارد میدان میشود. شما کدام را میپسندید؟! رنگهایی گرمتر با عمق مشکی بیشتر یا رنگهایی نزدیکتر به واقعیت؟!
دقیقه ۳۰ تا ۴۰: نرمافزار
نرمافزار در واقع رابطی میان سخت افزار دستگاه و شماست. این دو گوشی هوشمند هم سعی دارند تا با ارایه بهترین امکانات نرمافزاری در عین سریع و سبک بودن خودشان را به مقام برنده برسانند. با اینکه تفاوت نرمافزاری بین این دو گوشی بسیار زیاد است اما خب باید دید که کدامیک کاملتر و بهتر عمل میکنند. الجی V10 با اندروید ۵.۱.۱ عرضه و بعد از مدت اندکی به نسخه ۶ آپدیت شد. الجی برای V10 از همان رابط کاربری G4 یعنی LG UX 4.0 استفاده کرده است. این رابط کاربری سبک و آسان بوده و طراحی شاداب و متریالی دارد. در مقابل نماینده مایکروسافت با سیستم عامل ویندوز ۱۰ و طراحی مترویی معروف خودش حرفهایی برای گفتن دارد.
اگر تا به حال با ویندوزفون کار نکردهاید شاید برای بار اول کارکردن با آن شما را گیج کند اما با گذر زمان کاملا به آن عادت خواهید کرد. این موضوع زمانی به اوج خودش میرسد که از یک گوشی اندرویدی به ویندوز کوچ میکنید. در ویندوز شما دکمه مدیریت رمی که در اندروید داشتید را ندارید و با نگه داشتن انگشت بر روی دکمه بازگشت به عقب میتوانید به آن دست یابید. صفحه اصلی ویندوز که با باز کردن دستگاه نمایان میشود از منوی استارت آن تشکیل شده در صورتی که در V10 دسترسی به منو توسط یک میانبر جداگانه صورت پذیر است.
اگر با ویندوز ۱۰ در نسخه PC کار کرده باشید با برنامههای موزیک پلیر و گالری عکس آن آشنا هستید. در نسخه موبایل ویندوز هم این برنامهها با همان شکل و شمایل حضور دارند. در محیط ویندوز تم و افکتهایی نمایان هستند که انحصار به ویندوز دارند و بسیار هم زیبا هستند. از طرفی به دلیل سبکتر بودن ویندوز موبایل به نسبت اندورید به هیچ عنوان شاهد لگ و کندی در محیط آن نیستیم.
الجی در UX 4.0 سعی کرد با سبک سازی هر چه بیشتر رابط کاربری جلوی لگ و کندیهایی که در نسل پیشین رابط کاربری خود بود را بگیرد و در این زمینه کاملا هم موفق بوده است. همه چیز در راحتترین حالت ممکن برای شما قابل دسترسی هستند.
نظر کارشناسی داور: قسمت بالا توضیحات زیادی را قرار ندادم تا به این بخش برسیم و بیشتر توضیحات را اینجا برایتان بازگو کنم. ببینید انتخاب ویندوزفون و یا تلفن اندرویدی امری کاملا سلیقهای و شخصی است. رابطهای نرم افزاری در هر دو کاملا با هم متفاوت بوده و هرکدام مزیتها و معایب خودشان را دارند. به عنوان مثال شما در اندروید دستتان باز است تا با روت کردن آن به ریزترین فایلهای سیستمی دسترسی داشته باشید اما در ویندوز شما قادر به انجام چنین کارهایی نیستید. در مقابل ارزانترین و قدیمیترین تلفنهای همراه ویندوزی به جدیدترین بیلد و ورژن نرم افزاری آپدیت میشوند اما در اندروید شاید حتی جدیدترین پرچمدار هم بعد از یک یا دو سال آپدیت جدید را دریافت نکند. مقایسه لومیا ۹۵۰XL با V10 در بخش نرم افزار کمی دشوار است و یک واحد خاصی برای تمرکز و مقایسه وجود ندارد.
دقیقه ۴۰ تا ۵۰: سختافزار
این قسمت از رقابت مربوط به بخش درونی هر یک از گوشیهاست. هرکدام به نوعی قدرت و توان خود را جلوه میدهند تا بتوانند خود را پیروز این نبرد کنند.
ابتدا مشخصات هریک را به طور جدا برایتان شرح میدهیم. قلب V10 از ۶ هسته تشکیل شده است که از این ۶ هسته ۴ تا با قدرت ۱.۴۴ گیگاهرتز و ۲ تا با ۱.۸۲ گیگاهرتز به پردازش بخشهای مختلف دستگاه میپردازند. این پردازنده بر روی یک چیپ Qualcomm مدل Snapdragon 808 سوار شده است و قدرتی بی نهایت را در اختیار شما میگذارد.
از طرفی لومیا ۹۵۰XL قلبی ۸ هستهای دارد که ۴ هسته آن سرعت پردازشی معادل ۱.۵ گیگاهرتز و ۴ هسته باقیمانده آن ۲.۰ گیگاهرتز سرعت دارد. همچنین این پردازنده بر روی یک چیپ Qualcomm از مدل Snapdragon 810 قرار گرفته است.
پردازش گرافیکی هر دو توسط Adreno صورت میگیرد. Adreno 430 پردازش گرافیکی لومیا ۹۵۰XL و Adreno 418 مسولیت پردازش گرافیکی الجی V10 را به عهده دارد.
حافظه رم دستگاه که مسولیت مدیریت برنامهها را دارد بر روی V10 معادل ۴ گیگابایت و بر روی لومیا ۳ گیگابایت است که این میزان از حافظه رم مطمعنا در بخش مدیریت برنامهها بسیار توانمند عمل میکند.
با توجه به مشخصات سختافزاری موجود میتوان به قدرت بینهایت زیاد هر یک از این گوشیها پی برد. در تلاش بودیم تا بنچمارک مناسبی برای مقایسه اعداد بین لومیا ۹۵۰XL و V10 داشته باشیم اما با توجه به پلتفرم مخصوص لومیا اعداد با اختلافهای نجومی به دست میآمدند.
قدرت پردازش لومیا با توجه به اینکه از نسخه Snapdragon 810 با ۸ هسته پردازشی استفاده میکند بدون شک بیشتر از V10 است. در ویدیو زیر میتوانید سرعت بوت شدن دستگاهها را با هم مقایسه کنید:
نظر کارشناسی داور: هر دو گوشی از قدرتمندترین چیپها برای انجام کار پردازشی دستگاه استفاده میکنند و در این هیچ شکی نیست. هنگام کار کردن با هر دو گوشی اصلا شاهد هیچ گونه لگ و کندی نشدیم. همه قسمتها به بهترین شکل ممکن عمل کردند و جایی نبود که روی مارا زمین بزند. اما هنگامی که لومیا و V10 را کنار هم قرار دادیم به این نتیجه رسیدیم که لومیا ۹۵۰XL کند است! کندی که در لومیا حس میگردد اصلا به قدرت و پردازش لومیا مربوط نیست بلکه این عمل حاصل افکتهای زیاد و کم سرعتی است که در رابط کاربری استفاده شده است. بنابراین اسمش را لگ نمیتوان گذاشت.
به عنوان مثال برای باز کردن برنامه پیام رسان در V10 شاید ۲ ثانیه زمان برای بارگذاری لازم باشد اما در لومیا با افکتهای آرامی که برنامه را بارگذاری میکند این زمان حدود ۵ تا ۶ ثانیه محاسبه میگردد. خلاصه کلام اینکه هر دو واقعا محصولات قدرتمندی هستند اما لومیا با سیستم عامل سبک خود و پردازنده قویتر به نسبت V10 عملکرد بهتری را در این زمینه خواهد داشت.
دقیقه ۵۰ تا ۶۰: دوربین
یکی از هیجانیترین بخش رقابت این دو گوشی قدرتمند قسمت دوربینشان است. هر دو با عرضه شدن در بازار غوغای زیادی در این زمینه ایجاد کردند و سعی داشتند خودشان را به عنوان بهترین در این زمینه معرفی کنند.
V10 از یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.8 همراه با فوکوس لیزری و فلاش دوگانه تشکیل شده است. در مقابل لومیا ۹۵۰XL با دوربین ۲۰ مگاپیکسلی حضور دارد که با دریچه دیافراگم f/1.9 در جذب نور محیطهای کم نور تواناست. همچنین مایکروسافت بر روی این سری از لومیا از لنز Carl Zeiss optics بهره برده است.
رابط کاربری دوربین بر روی الجی V10 به ۵ قسمت مختلف تقسیم میشود. هر قسمت نوع خاصی از عکاسی و فیلمبرداری را به کاربر ارایه میدهد. یکی از مهیجترین قسمتهای موجود در رابط دوربین V10 بخش عکاسی دستی است. جایی که دستگاه شما را به یک دوربین DSLR تبدیل میکند. از تغییرات ایزو تا سرعت شاتر را میتوانید در این قسمت تغییر دهید. قضیه به اینجا ختم نمیشود بلکه این تنظیمات حرفهای دستی در قسمت فیلمبرداری نیز قرار دارند و بسیار بسیار به کار میآیند. در قسمت فیلمبرداری V10 شما حتی میتوانید جهت خروجی صدا از میکروفون را تعیین کنید. همچنین به لطف وجود نسل جدید OIS بدون لرزشهای پی در پی میتوانید به فیلمبرداری بپردازید.
بخش دوربین باز به همین جا ختم نمیشود و الجی با این حرکت آخر میخواهد این بخش از رقابت را از آن خود کند. در بخش دوربین دوم الجی از ۲ دوربین استفاده کرده است. ۲ دوربین ۵ مگاپیکسلی که یکی زاویه دید عریضتری را در اختیار کاربر قرار میدهد.
از طرفی رابط کاربری دوربین لومیا ۹۵۰XL رابطی آشناست که ما را یاد لومیاهای دوران نوکیا میاندازد. تمام تنظیمات دستی مورد نیاز در دسترس است. شاید تنظیمات دستی دوربین و فیلمبرداری به اندازه V10 حرفهای نباشد اما کاملا کافی و مناسب است. سرعت شاتر، ایزو، میزان سفیدی و … از جمله منوهای درون قسمت تنظیمات دستی هستند.
مورد دیگری که در قسمت دوربین لومیا بسیار کاربردی است دکمه شاتر سختافزاری است. اما کیفیت خروجی عکسها به چه صورت است؟!
بگذارید ابتدا نگاهی به تصاویر گرفته شده توسط این دو غول عکاسی بیندازیم.
همان طور که مشاهده میکنید، کیفیت دوربین این دو هندست بی نهایت عالی است. رنگ عکسهای گرفته شده کاملا طبیعی بوده و جای هیچ حرفی را برای ما نمیگذارد.
در لومیا ۹۵۰XL به لطف پیکسلهای بیشتر به نسبت V10 جزییات بسیار عالی نمایش داده میشوند به طوریکه با زوم کردن آنچنان با کم شدن شارپنس عکس روبهرو نخواهید شد. رنگها مقدار بسیار کمی در V10 گرمتر ثبت میشوند و شاید اگر کمی دقت کنید میل به زردی بزنند. عملکرد V10 در جذب نور در محیط کم نور بسیار عالی است اما تمرکز بر روی نور نقطهای در هنگام شب و نور کم میتوانست بهتر باشد. فوکوس در هر دو دستگاه با بالاترین دقت ممکن انجام میگیرد. الجی با فوکوس لیزری خود کمی سریعتر از لومیا عمل کرد اما تفاوت آنقدر کم است که قابل چشم پوشی است.
خروجی فیلمهای گرفته شده توسط هر دو دستگاه بسیار خوب ارزیابی میگردد و هر دو دستگاه قادرند تا ۶۰ فریم با رزولوشن فول اچدی فیلمبرداری کنند.
نظر کارشناسی داور: الجی و مایکروسافت در زمینه دوربین واقعا گل کاشتهاند! کیفیت عکسهای خروجی در حالت اتوماتیک و در یک کلام عالی است! اگر وارد منو دستی دوربین شوید و بخواهید کمی رنگ و نور را شخصی سازی کنید مطمعن باشید عاشق دوربین این دو غول میشوید. رنگهای تولید شده توسط لومیا طبیعیترین حالت ممکن را دارد. این موضوع راجع به V10 هم صدق میکند اما عکسها کمی گرمتر هستند. رابط کاربری لومیا ساده و خلاصهتر اما رابط کاربری در V10 حرفهای و جامعتر است. مایکروسافت از یک تکنولوژی خاص به نام Rich Capture در دوربین لومیا بهره برده است که با این ویژگی خود گوشی با تشخیص خودش بهترین حالت ثبت یک عکس را فراهم میآورد. یک ویژگی دیگری که واقعا لذت بخش است Live Photos نام دارد. این فرآیند به صورتی عمل میکند که ۳ ثانیه قبل از اینکه عکس گرفته شود یک فیلم متحرک از زمان قبل از گرفته شدن عکس را نشان میدهد و این در حالی است که فرمت عکس همان jpg است. کار کردن با دوربین دوم در هر دو دستگاه بی نهایت لذتبخش خواهد بود و کاملا شما را راضی میکنند.
دقیقه ۶۰ تا ۷۰: پخش چند رسانهای
در این دقایق از رقابت باید قدرت هریک از این دو بازیکن را در سرگرم کردن کاربر سنجید. هر دو مقابل هم با صفحه نمایشهای بزرگ قرار میگیرند و میخواهند ثابت کنند که در این زمینه عالی عمل میکنند.
تماشای فایلهای ویدویی بر روی صفحه نمایش ۵.۷ اینچی آنهم با آن رزولوشن QHD باید بینظیر باشد؛ این اولین فاکتور از پخش چند رسانهای است. در قسمت ویدیو پلیر هر دو دستگاه بسیار خوب عمل کردند و مشکلی در پخش فایلهای فول اچدی و ۴k نداشتند. همچنین زیرنویس فارسی توسط هر دو ساپورت شد و شما توانایی افزودن زیرنویس خارجی را نیز دارید.
فاکتور بعدی صداست. متاسفانه هر دو دستگاه از یک بلندگو به صورت مونو بهره بردهاند در حالی که امروزه اکثر رقیبان همرده از دو اسپیکر بر روی هندستهای خود استفاده میکنند. صدای تولید شده توسط بلندگو لومیا ۹۵۰XL صدایی گرفته و تیز است. با این که بلندی صدا بسیار خوب بود اما کیفیت مناسبی ندارد. V10 صدایی با باس مناسب و حجمی عالی دارد و در این زمینه خیلی خوب عمل کرده است و گوش دادن به موزیک توسط اسپیکر خودش بسیار دلنشین خواهد بود. خروجی صدای هدفون V10 باز عملکرد بهتری به نسبت لومیا دارد. تنظیمات اضافی برای شخصی سازی صدا در هر دو دستگاه وجود دارد و شما قادر هستید صدا را به طور دلخواه شخصی سازی کنید.
نظر کارشناسی داور: همه ابزار لازم برای سرگرم شدن توسط این دو دستگاه در اختیار شما قرار دارد. صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت برای تماشای فیلمهای مورد علاقهتان بسیار مناسب خواهد بود. درست است که هیچ کدام آن صدای استریو و پر قدرت را تولید نمیکنند اما ال جی V10 با یک بلندگو در این زمینه بهتر عمل کرده است. در لومیا نمیدانیم چرا صدا اینقدر تیز و زیر بود! با ویرایش اکولایزر میتوان کمی این موضوع را حل کرد اما آن حجم صدای قبلی را نخواهید داشت.
دقیقه ۷۰ تا ۸۰: باتری
در این بخش استقامت هر یک از این بازیکنها مورد بررسی قرار میگیرد. باتری استفاده شده در لومیا از ظرفیت ۳۳۴۰ میلیآمپر تشکیل شده است که در مدت حدود ۱۰۰ دقیقه از ۰ تا ۱۰۰ درصد شارژ میشود.
در مقابل باتری V10 با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپر قادر است در مدت زمان ۸۰ دقیقه از ۰ تا ۱۰۰ شارژ شود. در این قسمت خوشبختانه باتری هر دو گوشی قابل تعویض بوده و جدا میشود.
نظر کارشناسی داور: همه چیز کاملا در تصاویر بالا مشخص است. باتری V10 باتوجه به اینکه از دو نمایشگر استفاده میکند سریعتر از لومیا تمام میشود و شاید نیاز داشته باشید با یک استفاده معمولی در روز ۲ بار آن را به شارژ بزنید. لومیا هم وضعیتی معمولی دارد و میتوانست بهتر از این باشد اما باز همین هم مناسب است.
دقیقه ۸۰ تا ۹۰: سایر امکانات
این دقایق از رقابت از آن بازیکنی خواهد بود که امکانات بیشتر و کاربردیتری را به کاربر ارایه بدهد. در V10 شاهد حسگر اثر انگشت هستیم. حسگری که در پشت دستگاه در دکمه پاور تعبیه شده است و در مقابل لومیا از حسگر عنبیه چشم برای بخش امنیتی دستگاه استفاده کرده است. هر دو حسگر بسیار حساس هستند و ضریب امنیتی بالایی دارند. V10 یکی از گوشیهایی است که در برابر ضربه و شوک بسیار مقاوم است. حتی نداهایی به گوش رسید که الجی برای این دستگاه گواهیهایی از ارتش به دست آورده است و همین موضوع این دستگاه را یکی از مقاومترینها در این زمینه کرده است. صفحه نمایش دوم در الجی V10 یکی دیگر از نقاط قوت این محصول محسوب میگردد. با استفاده از این صفحه نمایش دوم اعلانهای شما دیگر در صفحه اصلی قرار نمیگیرد و همچنین میانبرهایی برای شما در این قسمت موجود خواهد بود که تجربه کاری را برای شما بسیار سریع و آسان میکند. از این امکانات اضافی در لومیا به نسبت V10 کمتر دیده میشود اما همان حسگر امنیتی عنبیه چشم واقعا یک قدم بزرگ در قسمت امنیت محسوب میگردد.
نظر کارشناسی داور: قرار دادن گوشی جلوی صورت خود و بعد باز شدن دستگاه در همان زمان بسیار هیجان انگیز خواهد بود. البته حسگر اثر انگشت الجی هم به بهترین شکل ممکن عمل میکند و مشکلی با آن نخواهید داشت. اما همچون محصولات هواوی نیست و برای باز کردن قفل دستگاه میبایست حتما یکبار کلید پاور را بفشارید. با صفحه نمایش دوم V10 هم استفاده خواهید کرد و لذت خواهید برد.
وقت اضافه: قیمت
قیمت گذاری هر دو دستگاه تقریبا مشابه هم هستند و آنچنان تفاوت قیمتی بینشان وجود ندارد. شما میتوانید با پرداخت مبلغی در حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان یکی از این دو مدل را با خود به خانه ببرید.
نظر کارشناسی داور: قیمت گذاری برای این دو دستگاه مناسب است و شخصا ارزش خرید هر دو را مناسب ارزیابی میکنم. چراکه مدت زمان کافی برای ثبات قیمتی هر دو نیز سپری شده است.
موقعیتهای خطرناکی که لومیا ۹۵۰XL بر روی دروازه الجی V10 ایجاد کرد:
طراحی خاص بدنه و ضخامت کمتر نسبت به رقیب
نمایشگر باکیفیت به همراه تنظیم دستی غلظت رنگها
سختافزار قدرتمندتر
وجود حسگر عنبیه چشم
دوربین فوقالعاده با امکانات نرمافزاری خاص
باتری با شارژدهی بهتر نسبت به رقیب
موقعیتهایی که الجی V10 بر روی دروازه لومیا ۹۵۰XL ایجاد کرد:
بدونه مسنحکمتر نسبت به رقیب
وجود دو نمایشگر با قابلیتهای متفاوت
بهرهمندی از دو دوربین سلفی
وجود تنظیمات دستی دوربین برای بخش فیلمبرداری
مجهز به سنسور اثر انگشت
صدای بلندتر با بیس بیشتر نسبت به رقیب
سیستم عامل اندروید و قابلیتهای شخصیسازی آن
[totalpoll id=”130003″]
لومیا با هر مدلش هرچقدر خوب باشه به پای غول هایی مثل ال جی وی ۱۰ و جی ۴ نمیرسه …چه سخت افزار چه دوربین
با عرض معذرت من این مقایسه شمارو قبول ندارم، میپرسید چرا؟ خب مشخصه!
شما تو این مطلب از همه چی گفتید بغیر از داک کانتینیوم و تبدیل ۹۵۰ به یک کیس قابل حمل، و این نکته همون چیزیه که مایکروسافت میخواست بهش برسه و اولین قدم هاش رو در این راه برداشته. شما از صفحه نمایش دوم نماینده الجی نگذشتید و ازش بعنوان یک موقعیت خطرناک روی دروازه ۹۵۰ نام بردید، در حالیکه کانتینیوم یک موقعیت خطرناک نیست، یک گل استثنایی ۴۰ متری به تمام اندرویدی هاست.
تنها سایتی که تو ایران دیده بودم منصفانه از سیستم عامل ها مطلب مینویسه شما بودید که انگار سیاست کاریتون رو تغییر دادید.
(ممنون میشم نظرم حذف نشه)
کاملا موافقم، انقلاب وینفون ۱۰ تو همین نکته هست که نویسنده مطلب از این ویژگی مهم یادی نکرد. به نظرم این مقایسه بیشتر جنبه سرگرمی داره تا کاربردی. البته این انتقادات زحمات دیگتون رو زیر سؤال نمیبره.
من با امید کاملا موافقم در زمینه داک کانتینیوم، انقلاب وینفون ۱۰ تو همین نکته هست که نویسنده مطلب از این ویژگی مهم یادی نکرد. به نظرم این مقایسه بیشتر جنبه سرگرمی داره تا کاربردی. البته این انتقادات زحمات دیگتون رو زیر سؤال نمیبره.
چی میشد لومیا با اندرویید ارایه میشد
به نام خدا
از نظر من هر دو گوشی دارای نقاطف قوت زیادی هستن ولی بهتره منصفانه نظر داده بشه و تعصبی نظر ندیم…من خودم کاربر گوشی v10 هستم !حالا ایا باید لومیا رو زیر سوال ببرم؟هر دو کمپانی زحمت فراوان کشیدن و جای شکرش باقیه ولی اگر بخواید سری لومیا رو فقط به لحاظ دوربین مقایسه کنید بی انصافیه و از نظر من بهتره شما یه دوربین دیجیتال بخری نه یه اسمارت فون.
یا علی
گوشیای ویندوزی در مقابل اندرویدی ها طرفدار کمتری داره شاید گستردگی نرم افزارهای اندرویدی مهمترین دلیل باشه
لومیا بسیار بهتره
یکی از خاص ترین گوشی هایی که دیدم لومیا ۹۵۰ ایکس ال هستش.با تمام احترامی که برای برند مورد علاقم ال جی قائلم ولی انتخاب من لومیا هستش.شاید اگر الجی یک باتری قوی تر روی محصولش میگذاشت نظرم عوض میشد
نوکیا با توجه به اینکه از محدود گوشیهای قدرتمند در زمینه سیستم عامل ویندوز فونه بنظرم باید براش ارزش قائل شد و در ضمن از لحاظ سرعت پردازشی و امکانات نیز بسیار قوی و عالیه …
این رقابتو به نظر من مایکروسافت رو باید مدیون نرم افزارش دونست که خوب اومد این اسمبلو انجام داده
الجی واقعا عالیه
نرماندی چشم بادومیو خورد میکنه
نسب به سیستم عامل که سلیقه ای ولی به نظر من اندروید تو نرم افزار بازتره.ولی باتوجه به استحکام و سخت افزار خوب.نسبت به اندروید بودنش می تواندد انتخاب بسیار مناسبی برای کسانی دارای مشاغلی که امکان دارد گوشی شان در محل کارشان خراب شود انتخاب مناسبی می باشد.ولی از طرفی لومیا ۹۵۰xl به غیر از ویندوز از هر لحاظی درنظر بگیریم انتخاب مناسبی برای کاربران می باشد واز الجی بهتر است گرچه ویندوز فون سیستم عامل بسیار روانی می باشد ولی گستردگی نرم افزاری پایین تری نسبت به اندروید دارد.
ال جی معمولا کیفیت ساخت بالایی داره ولی مایکروسافت هم بد نیست
ال جی باحالو دوست داشتنیه
غیر از ویژگی های مثل مقاومت v10 و دوربین lumia هیچ ویژگی قدرتمندی ندارن هیچ کدومم فینالیست نیستن
در کل خیلی خیلی نزدیک به هم هستن و نظر دادن خیلی سخته …
لومیا عالیه اما اندروید رو به همه چیز ترجیح میدم…البته v10 به نظر چیزی کم نداره نسبت به لومیا
نویسنده خیلی نقد و بررسی را بد انجام داده . مخصوصا در بخش دوربین
کاملا معلوم بوده نتونسته با گوشی ویندوزی کار کنه.
نویسنده!!!!مگه کتاب داستانه نویسنده داشته باشه…اینا نظرات کارشناسیه و چندین نفر اینارو کارشناسی میکنن و اینکه میگید نتونسته با گوشی ویندوزی کار کنه اصلا جالب و منطقی نیست…
کاملا موافقم! چه عجب یکی به این قضیه اشاره کرد.
من خودم الان گوشی لومیا ۹۵۰xl دارم شاید از نظر طراحی قاب مایکروسافت ضعیف عمل کرده باشد ولی از تمام نظرها رقیب خیلی سختی هست برای تمام گوشی ها وبرتری زیادی دارد سیستم عامل قوی امنیت بالا نسبت به ای او اس واندروید کیفیت بالای دوریبن سخت افزار قوی وامکانات جدید تر ازقبیل کرتانا وحسگر عنبیه چشم و…. برخوردار است .
فک نمیکردم اینقدر خفن باشه لومیا.به قول فردوسی پور (چه میکنه این بازی کن!!).فک میکردم چون ال جی سابقه بیش تری تو تولید گوشی داره ،این بازی رو ببره ولی متاسفانه یا خوشبختانه تا الان رای لومیا بیش تره