رئیس فعلی هیئت‌مدیره هواوی انتظار رشد کمتری را در سال آینده دارد

به گزارش بلومبرگ، اریک ژو (Eric Xu) رئیس فعلی هیئت‌مدیره هواوی طی یادداشتی به 190000 کارمند این شرکت اعلام کرده که رشد این شرکت در نیمه دوم سال جاری کند شده است. در سال 2019، این شرکت 120 میلیون دلار عایدی ناخالص داشته که این میزان 18 درصد بیشتر از مبلغ مشابه سال 2018 است. میزان رشد درآمد در نیمه اول سال جاری 23 درصد بوده که این قضیه نشان می‌دهد که تحریم زنجیره تأمین این شرکت در آمریکا در اردیبهشت‌ماه (مه) امسال، تأثیری منفی بر این شرکت چینی داشته است.

به دلیل این تحریم، هواوی نمی‌تواند گواهی استفاده از نسخه اندرویدی گوگل پلی سرویس را به دست آورد. این موضوع به این معنا است که گوشی‌های جدید این شرکت مانند میت 30 و یا گوشی تاشونده میت ایکس، نمی‌توانند از اپلیکیشن‌های گوگل مانند: جیمیل، سرچ، پلی استور، مپس، Messages و غیره استفاده کنند. این قضیه در چین چندان اهمیت ندارد، زیرا بسیاری از اپلیکیشن‌های این شرکت آمریکایی در این کشور مسدود شده‌اند. اما در خارج از چین؛ یعنی جایی که کاربران خواستار استفاده از اپلیکیشن‌های گوگل و نسخه گواهی‌شده اندروید هستند، چنین فقدانی اهمیت زیادی دارد.

به لطف موج وطن‌پرستی مشتریان چینی، هواوی توانسته با رشد سالانه 16.5 درصدی، 240 میلیون واحد گوشی هوشمند را در سطح جهان به فروش برساند. این آمار کافی بود تا هواوی جایگاه دوم را پس از سامسونگ و پیش از اپل از آن خود کند. مشتریان چینی ازآنجاکه این شرکت را قربانی سیاست‌های ناجوانمردانه آمریکا می‌دیدند، از هواوی حمایت کردند. قطعاً هواوی توانسته که بهترین عملکرد را در این موقعیت نامناسب از خود نشان دهد. ژو در یادداشت خود اشاره کرد که 10 درصد مدیران ناکارآمد این شرکت در سال 2020 اخراج خواهند شد. سرانجام ممکن است که برخی از واحدهای کسب‌و‌کار با یکدیگر ترکیب شده و یا اینکه‌ اندازه سایر بخش‌‌ها کوچک‌تر شود. برخی از کارکنان نیز شاید جابجا شوند. این مدیر اجرایی اشاره می‌کند:

بقا اولین اولویت ما خواهد بود. ما نمی‌توانیم که به سرعت نیمه اول سال 2019 رشد داشته باشیم. رشد سال 2019 مدیون حمایت مشتریان چینی بود.

هواوی میت ایکس

با شروع سال 2019، هواوی تخمین می‌زد که 300 میلیون گوشی را در سال موردنظر به فروش برساند. این شرکت همچنین امیدوار بود که سامسونگ را کنار زده و تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند در جهان شود. اگر طبق گفته‌های ژو، هواوی 240 میلیون واحد گوشی را طی سال جاری به فروش رسانده باشد، آنگاه این شرکت به 80 درصد از تخمین‌های خود دست یافته است.

هواوی نقشه‌ای برای سال آینده داشته و می‌خواهد که اکوسیستم نرم‌افزاری خود را که Huawei Mobile Services نامیده می‌شود، جایگزین اکوسیستم گوگل کند. این اقدام به این فروش‌های این غول چینی در خارج از این کشور کمک می‌کند. ژو همچنین موضوع استفاده از تراشه‌های طراحی شده در واحد HiSilicon را پیش کشیده و می‌خواهد که از این قطعات در این مجموعه و نیز در پردازش ابری استفاده شود.

برای اینکه هواوی دوباره بتواند به زنجیره تأمین خود در آمریکا دسترسی داشته باشد، این شرکت باید از لیست وزارت بازرگانی ایالات‌متحده کنار گذاشته شود. در اوایل امسال زمزمه‌هایی وجود داشت که می‌گفت هواوی می‌تواند برگ برنده آمریکا در قراردادهای جدید با چین باشد. بر اساس گزارش‌ها، تابه‌حال در هیچ مذاکره‌ای نامی از هواوی به میان نیامده است.

دولت ترامپ هواوی را یک تهدید برای امنیتی ملی این کشور می‌داند، زیرا تحت قوانین چین، دولت این کشور می‌تواند از این شرکت تقاضا کند تا از مصرف‌کنندگان و شرکت‌های آمریکایی جاسوسی کرده و این اطلاعات را به پکن ارسال کند. قانون‌گذاران آمریکایی از این می‌ترسند که تلفن‌ها، تبلت‌ها و تجهیزات شبکه‌ای هواوی ویژگی‌های مخفی را در خود جای داده باشند و درنتیجه به‌طور غیرقانونی اطلاعات را به دولت چین منتقل کنند. آمریکا به متحدان خود هشدار داده‌ که از تجهیزات هواوی برای ساخت شبکه‌های 5G خود استفاده نکنند. این شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تجهیزات شبکه‌ای در جهان شناخته می‌شود. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که هواوی تمامی این ادعاها را رد می‌کند.

ژو با صحبت در مورد بستن یا کوچک‌ کردن بخش‌ها و نیز اخراج کارکنان، چندان نسبت به سال 2020 خوش‌بین به نظر نمی‌رسد. معلوم نیست که هواوی تا چه مدت محبوب مصرف‌کنندگان چینی باقی خواهد ماند. اگر این غول چینی هنوز امیدوار باشد که بتواند به محبوب‌ترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند در جهان تبدیل شود، باید به گونه‌ای از لیست سیاه ایالات‌متحده خارج شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH