قرارداد موفقیتآمیز دولت ترامپ با بزرگترین تولیدکننده نیمههادی در جهان یعنی کمپانی تایوانی TSMC یکی از تصمیمات صحیح مقامات پیشین کاخ سفید بهشمار میرود. این تصمیم از تمایل دونالد ترامپ برای خروج فناوری تولید از قاره آسیا و انتقال آن به ایالاتمتحده ناشی شد. کمپانی TSMC در ماه مه سال گذشته اعلام کرد که قصد دارد نخستین کارخانه آمریکایی خود را در ایالت آریزونا احداث نموده و در سال 2024 از آن بهرهبرداری نماید.
در ابتدا تصور میشد که این کارخانه از فناوری تولید پیشرفته استفاده خواهد کرد؛ اما اکنون کارشناسان بر این باورند که نخستین تراشههای تولید شده توسط خطوط مونتاژ ایالاتمتحده از فرآیند 5 نانومتری استفاده خواهند کرد. بدینترتیب فرآیند بهکارگیری شده جهت ساخت این قطعات در مقایسه با تکنولوژی مورد استفاده TSMC در تایوان طی دوره زمانی مشابه به اندازه 2 نسل قدیمیتر خواهد بود.
کارخانه TSMC در ایالت آریزونا در وهله نخست 250 کارمند را استخدام نموده و 100 نفر از آنها را جهت آموزش به تایوان اعزام میکند
در حال حاضر TSMC برای تولید تراشههایی نظیر A14 Bionic اپل (غول کوپرتینویی بزرگترین مشتری TSMC بهشمار میرود) از فرآیند 5 نانومتری استفاده میکند. تراشه مورد استفاده در سری آیفون 12 مجهز به 11.8 میلیارد عدد ترانزیستور بوده و از چگالی 134 میلیون ترانزیستور در هر میلیمتر مربع برخوردار است. کمپانی تایوانی تا 6 ماهه دوم سال 2022 تولید تراشههایی با فرآیند 3 نانومتری را آغاز نموده و تا سال 2024 نیز احتمالا فروش تراشههای 2 نانومتری را آغاز خواهد کرد.
با اینحال استقرار تجهیزات در ایالاتمتحده برای کمپانی TSMC حدودا 12 میلیارد دلار هزینه در پی خواهد داشت. احداث این کارخانه احتمالا به نقطه آغاز تلاشها برای خودکفایی هرچه بیشتر ایالاتمتحده در زمینه تولید تراشه تبدیل خواهد شد. این پدیده میتواند خبر خوبی قلمداد شود. ژورنال Phoenix Business امروز گزارش داد که TSMC نخستین گروه از کارمندان خود را برای اشتغال در کارخانه آریزونا استخدام نموده و برخی از آنها برای آموزش به تایوان اعزام شدهاند. 250 نفر کارمند استخدام شده در بخش عملیات تولید و منابع انسانی مشغول به کار شده و شامل کارشناسان فنی و مهندسان هستند.
کارخانه TSMC Arizona در ایالاتمتحده مستقر شده و شخصی آمریکایی با نام ریک کسیدی سمت مدیرعاملی آنرا بر عهده دارد. وی ضمن اظهاراتی اعلام کرد: “ما قبلا بیش از 250 مهندس نخبه را استخدام نموده و به منظور انتقال فناوریهای پیشرفته صنعتی به ایالاتمتحده این افراد را به پیشرفتهترین کارخانه خود اعزام کردهایم. من بابت استقبال از کارمندان تراز اول کارخانه TSMC Arizona خوشحال هستم و با همکاری آنها مشتاقانه تلاش میکنیم تا از طریق ارائه فناوریهای تغییردهنده دنیای پیرامون به مشتریان خود کمک کنیم.”
TSMC فرآیند استخدام نیرو برای کارخانه جدید خود در ایالت آریزونا را آغاز کرده است. این کارخانه در سال 2024 افتتاح خواهد شد
سرمایهگذاری 12 میلیارد دلاری مورد اشاره طی سالهای 2021 تا 2029 توسط TSMC هزینه خواهد شد. این کارخانه با مساحت 1128 جریب در منطقه North Phoenix احداث خواهد شد.
100 کارمندی که برای اهداف آموزشی به کشور تایوان اعزام شدهاند؛ مدت 12 الی 18 ماه آینده را در کارخانه Fab 18 سپری خواهند کرد. این واحد یکی از 5 ابرکارخانه در جزیرهای است که تراشههای TSMC را تولید میکنند. این کارمندان جدید پس از اتمام دوره آموزشی مجددا به ایالاتمتحده بازخواهند گشت.
ریک کسیدی؛ مدیرعامل کارخانه TSMC Arizona طی بیانیهاب خاطرنشان کرد: “اعتماد ما به توانایی و تنوع استعدادهای مهندسی در کالجها و دانشگاههای سراسر کشور یکی از مهمترین عواملی بود که ما را به گسترش فعالیت در ایالاتمتحده متقاعد کرد. بدینترتیب ما قادر به استخدام نیروهایی برجسته و متعهد خواهیم بود. ما به ایجاد تنوع در نیروی کار خود عمیقا متعهد هستیم؛ چرا که این موضوع مسیر پیشرفت نوآوری را هموار خواهد کرد.”
با اینحال بهنظر میرسد که اظهارات آقای کسیدی با نظرات موریس چانگ؛ بنیانگذار TSMC مغایرت دارد. هفته گذشته آقای چانگ اعلام کرد که در خصوص توانایی کارخانه TSMC Arizona برای کشف مهندسان کافی جهت اشتغال در این مرکز مردد است. به گفته آقای چانگ مشاغل تولیدی طی سالیان اخیر در میان مردم آمریکا چندان محبوب نبوده است.
موریس چانگ در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم اعزام کارگران باتجربه TSMC به ایالت آریزونا جهت کمک به کارمندان آمریکایی اعلام کرد که این طرح بهدلیل تفاوتهای فرهنگی میان مردم 2 کشور عملی نخواهد بود. با اینحال کیت گالگو؛ شهردار فونیکس طی اظهاراتی مثبت اعلام کرد: “من بسیار خوشحال هستم که میبینم TSMC از همین ابتدای کار به تعهدات استخدامی خود احترام میگذارد. این مشاغل جدید و ارزشمند به اقتصاد محلی ما قدرت مضاعفی اعطاء خواهند کرد. من میخواهم اولین فردی باشم که به آنها تبریک میگویم. همچنین ما از کلیه شرکتهایی که مایل به ملحق شدن به سریعترین شهر روبه رشد آمریکا هستند؛ استقبال میکنیم.”
به سلامتی کارخونه های جدید….
اونا کجان و ما کجا…
کی میشه ماهم یه کارخونه تولید قطعات موبایل داشته باشیم
حقوق پایه2021 وزارت کار امریکا چنده؟؟