این غول تکنولوژی با یک دستگاه ساده ساخته شده توسط مقوا، میخواهد واقعیت مجازی را به میان مردم ببرد.
تلاش قبلی گوگل برای اینکه ما را مجبور به پوشیدن چیزی عجیب روی صورتمان کند پایان چندان خوبی نداشت. اما در همین حینی که «عینک گوگل» با هیاهوی زیاد درحال انتشار (و شکست خوردن) بود؛ پیشرفت «Google Cardboard» داشت به شکلی آرام و –با استانداردهای گوگل- کم سر و صدا انجام میشد.
Cardboard یک نگهدارنده ارزان قیمت است که گوشی هوشمند شما را به یک هدست واقعیت مجازی تبدیل میکند. هرکسی میتواند نقشه این محصول را دانلود کند و برای خودش یکی از اینها درست کند، یا اینکه بدون نیاز به صبر و تلاش یکی از نمونههای از پیش طراحی شده را با قیمت ۱۰ دلار از آمازون خریداری کند (هماکنون تنها تمپلت ورژن ۱.۲ آماده دانلود است؛ اما به زودی ورژن ۲ نیز قابل دانلود خواهد بود که قرار است برای ساختن سادهتر از قبلی باشد).
همین که کاردبرد خود را آماده کردید، میتوانید اَپهای واقعیت مجازی را از گوگلپلی یا اپاستور دانلود کنید و تب سیر و سفر در شهرهای دور دست یا حس هیجانانگیز سوارشدن به رولرکوستر یا ترساندهشدن با بچهزامبیها را تجربه نمایید! همه اینها بدون بلند شدن از صندلیتان در دسترس شماست.
«مایک جزایری»، رئیس مدیریت تولید بخش واقعیت مجازی گوگل، میگوید که به طرز خوشایندی با موفقیت این پروژه غافلگیر شده است: «ما هیچوقت فکر این جنبش آنی را نمیکردیم. خیلی زود بسیاری از سازندهها، برندها و دولوپرها به این پروژه علاقهای چشمگیر نشان دادند و یکسال بعد بیش از یک میلیون کاردبرد به خریداران ارسال شد و صدها اپ برای این موضوع به وجود آمد.»
سایر هدستهای واقعیت مجازی مانند «Oculus» فیسبوک، «Vine» شرکت اچتیسی، «Morpheus» سونی و هدست واقعیت کامل «HoloLens» مایکروسافت، هنوز منتشر نشدهاند و اگر هم منتشر شوند بسیار گرانتر در خواهند آمد. به عنوان مثال، Oculus با قیمتی در حدود ۱۵۰۰ دلار خواهد داشت (با وجودی که یک کامپیوتر شخصی قدرتمند را شامل میشود). به جای گفتن اینکه گوگل یک قدم از رقبایش جلوتر است، جزایری میگوید که این دیوایس موارد استفاده متفاوتی دارد. «در کاردبرد تمرکز ما روی تجربههای ساده، سرگرمکننده و کوتاهتر است. همچنین اینها ارزان هستند پس به عنوان مثال تمام بچههای یک کلاس میتوانند آنها را داشته باشند.» او همچنین میگوید که Oculus نیاز به اتصال به کامپیوتر دارد درصورتی که کاردبرد میتواند مانند گوشیموبایلتان قابل جابجایی باشد.
به همان اندازه که گوگل دسترسی به واقعیت مجازی را برای کاربران تلفنهای هوشمند ساده میکند؛ به دنبال ساده کردن تولید محتوا هم هست. در یک کنفرانس طراحان در ماه گذشته گوگل «Jump» را معرفی کرد. یک پلتفرم برای تولید محتوای ۳۶۰ درجهای. این پلتفرم بر سه اصل استوار است: یک تمپلت متنباز برای نصب یک دوربین ۳۶۰ درجه (آنها یک نمونه گرد از «16 GoPros» را نشان میدهند، اما هر دوربینی قابل استفاده است)؛ یک نرمافزار که رنگبندی صحیح را انجام میدهد، پردازش میکند و تصاویر را به هم گره میزند؛ و یک پخشکننده که یوتوب حالا این کار را انجام میدهد. جزایری میگوید: «تنها کافیست محتوای خود را در ۳۶۰ درجه ثبت کنید و سپس هرکسی میتواند آن را تجربه کند. Jump موانع ساخت واقعیت مجازی را واقعا کم کرده است.»
واقعیت مجازی هنوز یک تکنولوژی نوظهور است و به دنبال یک اپ درست و حسابی میگردد. دلیل جزایری برای اجتنابناپذیر بودن واقعیت مجازی چیست؟ «همین ایده ارسال یا تلهپورت مردم به مکانهای مختلف که در حالت عادی اتفاق نمیافتاد. این یک ایده جدید و متفاوت است.» جزایری اما، یک آینده کسلکنندهتر برای واقعیت مجازی میبیند. «من چندان به ایده اپ درست و حسابی اعتقاد ندارم. اما واقعیت مجازی بیش از هرچیز به بازیها و تجارت سود میرساند. زمانی که نیاز دارید تا المنتهای زیادی را برای یک خرید احتمالی ببینید. مانند اتاق یک هتل یا یک ماشین.»
جزایری میگوید، نباید به پروژه کاردبرد مانند یک حقه نگاه کرد. بلکه این یک محصول، مطابق ایدههای دموکراتتر کردن چرخه دیتا توسط گوگل است: «این با ماموریت ما سازگاری دارد تا جهان اطلاعات را برای همه قابل دسترس کنیم. تجربیات نیز بخشی از همین اطلاعات هستند؛ غیر از این است؟»
اپهای واقعیت مجازی:
«Corridoom»-اندروید
با این اپ واکنشهایتان را در فضای بسته امتحان کنید که شامل دویدن در یک راهرو میشود، درحالی که باید موانع را با تکان ناگهانی سر گول بزنید.
«Sisters»-اندروید، iOS
یک داستان روح قرون وسطایی مملو از رعد و برق و صدای لولای در که قدرت واقعیت مجازی در ترساندن را به رخ میکشد.
«Titans of Space»-اندروید
یک اپ که توانایی یاد دادن با واقعیت مجازی را نشان میدهد؛ و کاربر را به همراه یک راهنما به تور منظومه شمسی خواهد برد.
لنزهاش رو نمیدونم چه جوری گیر بیارم!
این سایت داخل ایران تاسیس شده و برای توضیحات بیشتر و پشتیبانی هم شماره تلفن داره
میتونید باهاشون تماس بگیرید شاید بتونن بهتون منابعی پیشنهاد بدن
http://cardboard.ir/