هاردهای Hybrid (هایبرید) یا اصطلاحا حافظههای هیبریدی که با نام تجاری SSHD فروخته میشوند یکی از مفاهیم شکل گرفته بعد از معرفی حافظههای SSD هستند. این هاردها در حال حاضر بر روی برخی لپتاپها و کامپیوترهای شخصی به کار میروند. با آیتیرسان همراه باشید.
همانطور که از مفهوم کلمه Hybrid و کلمه SSHD مشخص است این تکنولوژی ترکیبی، حاصل پیوند HDDهای رایج بازار و SSD است. ابتدا توضیح مختصری درمورد هاردهای HDD و SSD میدهیم و بعد در مورد SSHD بیشتر صحبت میکنیم.
HDD یا Hard Disk Drive همان هارد درایو معمولی و رایج کامپیوترها است. امروزه این هاردها از ظرفیت چندصد گیگابایتی آغاز و تا ۱۰ ترابایت در بازار یافت میشوند. اکثر کاربران حرفهای و نیمه حرفهای به علت ظرفیت بالا و قیمت مناسب از این هاردها استفاده میکنند. البته خود این هاردها انواع مختلفی دارند که در این مطلب قصد معرفی HDDها را نداریم. این دیسکهای گردان با گردش مکانیکی که دارند با مقدار زیادی محدودیت سرعت و اتلاف انرژی بخصوص در لپتاپها همراه هستند.
SSD یا Solid State Drive هاردهای پرسرعت و گران قیمت بازار هستند. در این حافظهها قسمت مکانیکی حذف شده و جای خود را به حافظههای فلش NAND داده است. در این نوع حافظهها سرعت انتقال خیلی بالاست و با مصرف انرژی کمتری روبرو هستیم. تنها مشکل این هارد قیمت بسیار بالای آن است. این محصول انتخابی مناسب برای حرفهایها و اجرای سیستمعامل و نرمافزارهای سنگین بوده و در سرورها استفاده میشود با این حال این هارد برای ذخیره آرشیو فایلهای شما به هیچ عنوان اقتصادی به نظر نمیرسد.
SSHD هارد مورد بحث ما ترکیب SSD و HDD است و کاربردی شبیه به استفاده همزمان این دو هارد دارد. این هارد اولین بار توسط شرکت Seagate و Samsung در سال ۲۰۰۷ معرفی شد. امروزه در برخی از لپتاپها همزمان از یک SSD به عنوان حافظه کش در کنار HDDها استفاده میشود، اما در SSHD همزمان از SSD و HDD در یک قالب استفاده میشود. بافر SSD موجود در این هاردها معمولا بین ۸ تا ۳۲ گیگابایت است. این بافر باعث افزایش سرعت سیستم عامل شما میشود و سرعت بوت شدن ویندوز نیز افزایش مییابد.
فراموش نکنید خوانده شدن اطلاعات از روی هارد دیسک مرحله نخست و نوشته شدن اطلاعات بر روی رم و انتقال به پردازنده مرحله بعدی است. بنابراین بد نیست به همان اندازه که به CPU کامپیوتر خود اهمیت میدهید به انتخاب یک هارد پر سرعت نیز فکر کنید. از ویندوز ویستا به بعد از هاردهای SSHD پشتیبانی میشود ولی برای استفاده بهینه حداقل از ویندوز ۸.۱ استفاده کنید و تنظیمات بایوس را برای استفاده از این هارد تغییر دهید.
در حال حاضر در بازار داخلی این هاردها بیشتر برای لپتاپها یافت میشود و جز اندکی از شرکتها برای وارد کردن مدل دسکتاپ این هارد استقبال نکردهاند. با این حال قیمت این هارد کمیاب و کمتر شناخته شده در بازار داخلی نیز کمی بیشتر از هاردهای معمولی است. شرکتهایی چون Western Digital ،Samsung ،Seagate و Toshiba در این بازار با یکدیگر رقابت میکنند. امیدواریم پس از معرفی این محصول شاهد ورود انواع بیشتری از این هارد به بازار باشیم. لطفا تجربیات خود را در زمینه استفاده از SSHD با دیگران به اشتراک بگذارید.
ممنون از شما که وقت گذاشتید
ممنون خیلی خوب بود
منم از این هارد ها دارم ۱ ترا که ۱۶ گیگ اس اس دی هست و پارتیشن بندی نشده فقط یکی بگه چه جوری کار باید کرد با این ؟؟؟
یعنی چی چجوری باید کار کرد؟!! پارتیشن بندی کنید و استفاده بفرمایید. اتفاقا هاردهای ۱ ترا SSHD نسبت به ظرفیتهای بالاتر پرسرعتتر هستند..
آقای فشکی متشکرم از این اطلاعات خوب و مفیدی که در اختیار ما کاربران میذارید