باز هم با سری مسابقات جام قهرمانی آیتیرسان در خدمت شما هستیم. امروز شاهد نبرد بلکبری Priv در مقابل نکسوس ۶P خواهیم بود. باید دید که اندیشه مربیهای این دو گوشی (همان کمپانیهای سازنده آنها) در این بازی، به کجا ختم خواهد شد و کدام تیم به عنوان برنده این مسابقه، از میدان خارج خواهد شد. این دو گوشی برای صعود از مرحله حذفی، باید نیم نگاهی به مسابقه دو رقیب هم گروهیشان یعنی آیفون ۶S PLUS و الجی G5 داشته باشند تا ببینیم در نهایت، کدام گوشیها میتوانند به مرحله حذفی جام قدم بگذارند. تیمها وارد میدان شدند و بنده هم به عنوان داور مسابقه، سعی در قضاوت عادلانه و به دور از تعصب خواهم داشت. از شما صمیمانه دعوت میکنیم که تا پایان این مسابقه با ما همراه باشید.
۱۰ دقیقه ابتدایی: طراحی و ظاهر
سوت آغاز رقابت به صدا در میآید و دو گوشی، در ۱۰ دقیقه ابتدایی مسابقه، سعی خواهند داشت برتریهای خود در قسمت طراحی ظاهری را به رخ بکشند. چون نکسوس ۶P از لحاظ زمان معرفی، یک ماه از رقیبش بزرگتر است، ادب حکم میکند در ابتدا، نگاهی بیاندازیم به نکسوس ۶P و ببینیم گوگل، در مقابل رقیب نام آشنایش، بلک بری، چه خلاقیتهایی را در این بخش به نمایش گذاشته است. ابعاد ۷.۳ در ۷۷.۸ در ۱۵۹.۳ در همان ابتدا معلوم میکند که با یک گوشی نسبتا بزرگ مواجه هستیم. صفحه نمایش ۵.۷ اینچی که گوگل برای نکسوسش در نظر گرفته، مهر تاییدی است بر حرفهای ما. اگر بیشتر دقت کنیم، قابل مشاهده است که حاشیه صفحه نمایش از بدنه دستگاه، هم از کنار و هم از بالا و پایین، تقریبا زیاد است و همانطور که میتوان حدس زد، در دست گرفتن و کار با این گوشی بزرگ، اندکی مشکل است. اگر با نسل قبلی نکسوس که توسط موتورولا تولید شد کار کرده باشید، متوجه خواهید شد که نکسوس ۶P اندکی کشیدهتر است و هواوی سعی کرده بدنه فلزی دستگاه را با ظرافتی بیشتر، نسبت به نکسوس قبلی به بازار عرضه کند. طراحی و محل قرارگیری بلندگوهای دستگاه در نکسوس ۶P شباهت زیادی به نکسوس ۶ دارد. دو بلنگو در بالا و پایین صفحه نمایش، به شکل خطی افقی قرار داده شدهاند. علاوه بر اینها، دوربین سلفی دستگاه در کنار بلندگو تماس این گوشی قرار داده شده و اندکی آن طرفتر، چراغ اعلانات به چشم میخورد. شاید بتوان اینگونه بیان کرد که شکل جلو دستگاه، خیلی چشم نواز نیست و گوگل سعی کرده اصل اول در محصولات نکسوس یعنی سادگی را رعایت کند.
اگر نگاهی به اطراف این گوشی بیاندازیم، نکتهای که در خصوص ظرافت بدنه فلزی یکپارچه بیان کرده بودیم، بیشتر به چشم میخورد. دکمه پاور دستگاه به همراه دکمههای ولوم، در سمت راست قرار گرفتهاند و در طرف مقابل، محل ورود سیم کارت نانو طراحی شده است و همانطور که در اخبار هم شنیده شده بود، این دستگاه از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکند. با توجه به ابعاد بزرگ نکسوس ۶P، میتوان به این نکته اشاره کرد که دسترسی به دکمهها، اندکی دشوار خواهد بود.
با نگاهی به نمای بالای دستگاه، ورودی جک ۳.۵ میلیمتری را مشاهده خواهیم کرد. در پایین نکسوس ۶P هم محل ورود پورت USB تایپ C تعبیه شده است.
پشت نکسوس ۶P، به نسبت سری قبلیاش، اندکی شکیلتر به نظر میرسد. اولین چیزی که نظر شما را جلب خواهد کرد، نوار سیاه رنگی است که در بالای قسمت پشتی دستگاه قرار گرفته است. سنسورهای دستگاه به همراه دوربین ۱۲.۳ مگاپیکسلی و فلاش LED دوگانه، از قسمتهایی هستند که در زیر این نوار مشکی، قرار داده شدهاند. اندکی پایینتر از این بخش، میکروفون دوم دستگاه برای از حذف صداهای مزاحم جای گرفته است. علاه بر آن، هواوی سعی کرده حسگر اثر انگشت را در پشت دستگاه قرار دهد تا کاربران راحتتر به آن دسترسی داشته باشند. مورد دیگری که نظر شما را به خودش معطوف میسازد، لوگو بزرگی است که با اسم نکسوس در پشت دستگاه حک شده و در پایین، نام کمپانی سازنده یعنی هواوی نوشته شده است.
حال وقت این است که بلکبری هم خودی نشان دهد تا ببینیم گوشی اندرویدی این کمپانی، چه ویژگیهای ظاهری دارد. اصلا این گوشی از همان زمانی هم که معرفی شد، سر و صدای زیادی را به راه انداخت. یک گوشی با نمایشگری خمیده با سیستم عامل اندروید از بلکبری. جمله قبل، در هنگامی که بر سر زبانها افتاد، پر از ضد و نقیض بود، ولی بلکبری سعی کرد به طرفدارانش این اطمینان را بدهد که این گوشی، انتظارات آنها را برآورده خواهد کرد. بلکبری Priv با ابعاد ۹.۴ در ۷۷.۲ در ۱۴۷ میلیمتر، صفحه نمایشی ۵.۴ اینچی با گوشههای خمیده دارد. حاشیه بالایی صفحه نمایش، اندازه نسبتا مناسبی دارد و دوربین ۲ مگاپیکسلی به همراه سنسورهای دستگاه و چراغ نوتیفیکیشن، در این بخش قرار گرفتهاند. اگر به حاشیه پایین دستگاه نگاهی بیاندازیم، مشاهده خواهیم کرد که این بخش به صورت یکپارچه، محل قرارگیری بلندگو اصلی دستگاه است.
با دقت در اطراف دستگاه، میبینیم که سمت چپ گوشی، تنها محل قرارگیری دکمه پاور دستگاه است و دکمه کم و زیاد کردن صدا، در سمت راست تعبیه شدهاند. در بین دکمههای ولوم، یک دکمه دیگر هم قرار گرفته که چند دستورالعمل ساده مانند پایین کشیدن منو اعلانات یا قطع کردن صدای گوشی در هنگام تماس را انجام میدهد. قسمت پایینی گوشی، محل قرارگیری ورودی جک ۳.۵ میلیمتری صدا و پورت USB است. بلکبری Priv، قابلیت پشتیبانی از سیم کارت نانو را دارد که از قسمت بالایی دستگاه، وارد میشود. در انتها، این مورد را هم اضافه میکنیم که لوگو بلکبری مانند گوشیهای دیگر این کمپانی در بالای صفحه نمایش، قرار گرفته و جلوه کاملا کلاسیک و رسمی را به گوشی بخشیده است.
حال به پشت گوشی نگاهی میکنیم تا وضعیت قرارگیری دوربین و سایر امکانات را بهتر مشاهده کنیم. دوربین ۱۸ مگاپیکسلی این دستگاه، در بخش بالایی بدنه پشتی و در کنار آن هم LED دوگانه قرار گرفته است. همچنین لوگو بلکبری باز هم در پشت دستگاه، به زیباییهایی طراحی این گوشی افزوده است. اما این پایان داستان نیست. وقت آن است که کیبورد بلکبری Priv را به شما معرفی کنیم. این گوشی، از یک کیبورد بهره میبرد که دقیقا میتوانید مانند یک ابزار کنترلی مجزا، برای کارهایی که با Priv انجام میدهید، از آن استفاده کنید. این کیبورد به حالت کشویی طراحی شده است و با بالا دادن صفحه نمایش، میتوانید آن را فعال کنید. بدنه Priv از جنس پلاستیک است و در مقایسه با حریفش، قطعا از مقاومت کمتری در هنگام ضربات ناگهانی برخوردار خواهد بود.
نظر کارشناسی داور: میتوانیم این موضوع را بگوییم که در نگاه اول، بلک بری Priv با صفحه نمایشی خمیده و طراحی زیباتر نسبت به نکسوس ۶P، نظر هر کاربری را به خودش جلب خواهد کرد. همچنین کیبورد این دستگاه میتواند برای عدهای بسیار جالب باشد و طرح کشویی بلکبری، شاید از ایدههای خلاقانهای بود که این شرکت سعی کرده از آن استفاده کند. همانطور که گفتیم، دسترسی به دکمهها در نکسوس۶P، کاربر را اندکی با مشکل مواجه میسازد و این در حالی است که دکمههای Priv چه در حالتی که از کیبورد استفاده میکنید و چه در موقعی که صفحه کلید غیر فعال است، دسترسی به مراتب بهتری را دارد. اگر چه قرار دادن دکمهای در میان دکمههای ولوم Priv با کاربری اندک، موردی است که خیلی جالب به نطر نمیرسد.
دقیقه ۱۰ تا ۲۰: وزن و کیفیت ساخت
وارد ۱۰ دقیقه دوم بازی شدیم. جایی که گوشیها باید در خصوص کیفیت ساخت و مسائل مربوط به آن با یکدیگر به رقابت بپردازند. با بلکبری Priv شروع میکنیم. وزن ۱۹۸ گرمی این گوشی، در همان ابتدا این حس را به شما منتقل میکند که با یک گوشی سنگین سر و کار خواهید داشت. این موضوع برای محصولی که از جنس پلاستیک ساخته شده است، یک نقطه ضعف محسوب میشود. البته صفحه نمایش خمیده بلکبری، این امکان را میدهد که هنگام کار با آن، راحتی بیشتری احساس کنید. خوب است به این نکته اشاره کنیم که توزیع وزن مناسب در بلکبری Priv به خصوص در هنگامی که کیبورد باز است، این اطمینان را به کاربر میدهد که به راحتی میتواند این گوشی را با یک دست کنترل کند. البته بدنه پشتی آن هم، سر نمیخورد و میتوان آن را به راحتی بر روی سطحهای مختلف قرار داد.
میرویم به سراغ نکسوس ۶P تا ببینیم گوگل، چه تلاشهایی برای برآورده کردن انتظارات کاربران نکسوس انجام داده است. با وزن ۱۷۸ گرم، نکسوس کمی سبکتر از حریفش است. بر خلاف محصول بلکبری، نکسوس ۶P از بدنهای تماما فلزی ساخته شده است ولی از این ضعف برخوردار است که بدنه آن بسیار لغزنده است و کمی هم استعداد جذب اثر انگشت روی پشت دستگاه را دارد. شاید بتوان گفت که به دلیل ابعاد بزرگ، کار با نکسوس ۶P خیلی راحت نیست و نمیتوان بسیاری از کارها را با یک دست کنترل کرد.
نظر کارشناسی داور: در خصوص مقایسه مقاومت بدنهها، مشخصا نکسوس ۶P بسیار بهتر از Priv عمل کرده است. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که با وجود صفحه نمایش کوچکتر و جنس سبک بدنه، وزن بلکبری Priv تقریبا زیاد است و این ممکن است مشکلاتی در هنگام کار به وجود آورد. به هر حال هر دو گوشی در مقایسه با دیگر رقیبان خود در بازار تلفنهای هوشمند، وزن بالایی دارند. از آن جایی که سبک بودن و خوش دستی گوشی، یکی از اصلیترین فاکتورهای خرید آن است، این وزن زیاد ممکن است در ذهن مشتری به یک نکته منفی تبدیل شود.
دقیقه ۲۰ تا ۳۰: صفحه نمایش
تا اینجای کار، دیدیم که دو گوشی بلکبری Priv و نکسوس ۶P، توانایی خود را در بخش طراحی و ظاهر و همچنین کیفیت ساخت به نمایش گذاشتند و توانستند طرفداران خودشان را به وجد بیاورند. حال دیگر نوبت این است که به سراغ مقایسه صفحه نمایشهای این دو گوشی برویم. جایی که صفحه نمایش ۵.۷ اینچی نکسوس ۶P، در مقابل صفحه نمایش ۵.۴ اینچی بلکبری Priv به رقابت میپردازد. تا اینجای کار، هر دو گوشی، بسیار رقابت نزدیکی را داشتند. امیدواریم که در این بخش هم هر دو محصول، رقابت تماشاگر پسندی را از خود به نمایش بگذارند.
با نگاهی به اطلاعات جزییتر در خصوص صفحه نمایش نکسوس ۶P، میتوان دریافت که گوگل، از نمایشگری ساخته شده با فناوری امولد، پا به این مسابقه گذاشته است. این نمایشگر، دارای وضوح ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ است که در هر اینچ از آن، ۵۱۸ پیکسل قرار دارند. همچنین این صفحه نمایش، از فناوری Gorilla Glass 4 به همراه لایه محافظ Oleophobic برای مقاومت هر چه بیشتر در مواجه با ضربه استفاده میکند. اگر بخواهیم این اطلاعات را در مورد بلکبری Priv هم مطرح سازیم، باید اشاره کنیم که این صفحه نمایش با کیفیت ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ توانایی نمایش ۵۴۰ پیکسل در هر اینچ را دارد که در مقایسه با رقیبش، اندکی بیشتر است. همچنین بلکبری سعی کرده از نمایشگر خود با استفاده از فناوری Gorilla Glass 4 محافظت کند. برای اولین بار، بلکبری از صفحه نمایشی با فناوری سوپر امولد و گوشههای خمیده (البته باید اشاره کرد که قبلا هم بلکبری از فناوری امولد برای صفحه نمایش یکی از گوشیهایش بهره برده بود)، به سبک گوشیهایی مانند گلکسی S7 edge و گلکسی S6 edge استفاده کرده و همانطور که در بخش طراحی اشاره کردیم، به این دستگاه جلوه زیبایی داده است. (بلکبری پریو در سمت راست و نکسوس ۶P در سمت چپ)
صفحه نمایش هر دو گوشی، قابلیت نشان دادن ۱۶ میلیون رنگ را دارند، با این تفاوت که اشباع رنگها در نکسوس ۶P، کمی بیشتر از حد معمول در صفحات امولد است و رنگها در بلکبری Priv، زندهتر جلوه میکنند. هر دو نمایشگر، رنگهای تیره را با عمق بالایی نمایش میدهند و این ویژگی را مدیون فناوری امولد هستند. در هنگام شارژ گوشی، میزان باتری بر روی صفحه نمایش خمیده بلکبری به نمایش در میآید که به زیبایی گوشی اضافه میکند. همچنین بخش خمیده صفحه نمایش، رابط کاربری خاص خودش را هم دارد که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد. درست است که خمیده شدن صفحه نمایش، طراحی خوبی دارد، اما در عمل، حساسیت پایینی در دستورات لمسی دارد و مخصوصا جاهایی که خمیدگی صفحه نمایش شروع میشود، تاچ دستگاه عملکرد خوبی در اجرای فرمانها از خود نشان نمیدهد.
در مقایسه کیفیت صفحه نمایش ها در تابش مستقیم نور خورشید، به این نتیجه میرسیم که بلکبری با ماکزیمم میزان روشنایی ۴۰۴nits در مقابل ماکزیمم توان روشنایی نکسوس ۶P با مقدار ۳۵۶nits عملکرد بهتری را به نمایش میگذارد. این در حالی است که نکسوس ۶P توانسته با مینیمم نور ۱nit این امکان را فراهم کند تا کاربر در هنگام استفاده از گوشی در فضاهای مطلقا تاریک، راحتی بیشتری داشته باشد. همچنین هر دو گوشی، کنتراست غیر قابل اندازهگیری دارند.
نظر کارشناسی داور: علاوه بر زیبایی، صفحه خمیده بلکبری Priv نمایش بهتری از رنگها را مخصوصا زیر نور آفتاب دارد. همچنین در زوایا مختلف، این بلکبری است که با اختلافی جزیی، رقیبش نکسوس را شکست میدهد و میتواند تصاویر را باوضوح بهتر به نمایش در بیاورد. هر چند انعکاس تصویر خارجی بر روی صفحه نمایش هر دو گوشی، به خصوص بلکبری، از نقاط ضعف هر دو نمایشگر محسوب میشود. به هر حال، بسیار دشوار است که در این مورد، به طور قطعی بگوییم که کدام گوشی، نمایشگر بهتری نسبت به حریفش دارد.
دقیقه ۳۰ تا ۴۰: رابط کاربری
میرسیم به بخش مقایسه نرم افزای این دو گوشی. هر جا نام نکسوس شنیده میشود، شما میتوانید اطمینان داشته باشید که به طور کامل، مورد حمایت نرم افزاری قرار خواهید گرفت و زودتر از سایر کاربران با دستگاههایی از برندهای متفاوت، از امکانات جدید هر اندروید که به بازار عرضه میشود استفاده کنید. شاید برخی کاربران، علاقه چندانی به کار با اندروید خام گوگل نداشته باشند و بخواهند امکانات اضافی دیگری بر روی سیستم عاملشان قرار گرفته باشد اما شک نکنید عدهای از دوستداران اندروید، به خصوص توسعه دهندگان و برنامه نویسان، اندروید خام را با هیچ چیز عوض نمیکنند. چرا که شما میتوانید با روت کردن نکسوس خود، آن را به ابزاری همه کاره تبدیل کنید و بسیاری از نرم افزارها را آنطور که دوست دارید، شخصی سازی نمایید. همچنین اگر خیلی کنجکاو باشید، قادر خواهید بود با نصب نرم افزارهایی مانند Xposed installer یا Gravity Box هسته سیستم عاملتان را در دست بگیرید و تغییراتی را در آن اعمال نمایید. از ویژگیهای جالب رابط کاربری نکسوس ۶P (که البته در برخی پرچمداران دیگر با صفحه نمایش امولد وجود دارد) نمایش ساعت و نوتیفیکیشنها به صورت سیاه و سفید است. به صورتی که هر گاه گوشی را برمیدارید و یا از جیب خود خارج میکنید، میتوانید اطلاعاتی در خصوص زمان و اعلانات را به راحتی مشاهده کنید. یکی از چیزهایی که نظر کاربران را در قسمت رابط کاربری جلب میکند، وجود تمهای متنوع بر روی گوشی است که نکسوس از این امکان بیبهره است. صادقانه باید گفت که در این مورد، رابطهای کاربری که دیگر کمپانیها برای محصولات خود در نظر گرفتهاند،جلوه بهتری دارد و تنوع بیشتری در اختیار شخص استفاده کننده قرار میدهند.
شاید عجیبترین بحش این مسابقه برای طرفداران بلکبری، این است که باید بگوییم این شرکت، Priv را با پشتیبانی از سیستم عامل اندروید ساخته است و دیگر خبری از سیستم عامل اختصاصی بلکبری برای این محصول نیست. به هر حال، این سیاستی است که شرکت برای بقا در بازار گوشیهای هوشمند در نظر گرفته است. بلکبری Priv از اندروید Lollipop با نسخه ۵.۱.۱ استفاده کرده است. البته بلکبری سعی کرده اصالت خودش را هم حفظ کند و علاقه مندان بلکبری، قادر هستند به بسیاری از نرم افزارها و قابلیتهای اختصاصی که بر روی سیستم عامل بلکبری بود، دسترسی داشته باشند. البته در مقایسه کلی، میتوان گفت که اندرویدی که برای Priv طراحی گردیده است، شباهت زیادی به اندروید خام دارد ولی نکته جالب در طراحی رابط کاربری، بخش مربوط به صفحه نمایشی خمیده است. شما میتوانید در آن قسمت، نوتیفیکیشنهای خود را چک کنید و لیستی از نرم افزارها یا مخاطبانتان را در آن ایجاد کنید تا در مواقع ضروری، دسترسی سریعتری به آنها داشته باشید.
نظر کارشناسی داور: اگر تجربه کار با سیستم عامل بلکبری را داشته باشید، مطمئنا همیشه از این مسئله گلهمند بودهاید که استور این سیستم عامل، پشتیبانی خیلی خوبی از نرم افزارهای محبوب در بازار را نداشت و همیشه با محدودیتهایی رو به رو بودید. با عوض شدن سیستم عامل، قطعا کاربران زیادی، به سوی Priv خواهند آمد تا بتوانند اندروید را در قالب گوشی یک برند مطرح مانند بلکبری امتحان کنند.
دقیقه ۴۰ تا ۵۰: سخت افزار
بلکبری Priv، تراشه اسنپدراگون ۸۰۸ به همراه ۱ پردازنده ۴ هستهای Cortex-A53 و یک پردازنده دو هستهای Cortex-A57 را در داخل خود جای داده که قدرت سخت افزاری این دستگاه را تامین میکنند. این گوشی تنها در یک مدل و با رم ۳ گیگابایتی و حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت، به بازار عرضه شده است. همچنین، Priv قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت را دارد. قلب تپنده گرافیکی این دستگاه، چیپست Adreno 418 است که به نسبت سایر پرچمداران بازار، اندکی ضعیفتر به نظر میرسد. از طرفی نکسوس ۶P با استفاده از چیپست اسنپدراگون ۸۱۰، با بهره گیری از دو پردازنده ۴ هستهای Cortex-A53 (با فرکانس ۱.۵۵ گیگاهرتز) و Cortex-A57 (با فرکانس۲ گیگاهرتز)، قدرت سخت افزاریاش را به رخ حریفش میکشد. گوگل، همانند بلکبری، از ۳ گیگابایت حافظه رم برای محصولش استفاده کرده است با این تفاوت که نکسوس ۶P در ۳ مدل با ظرفیتهای ۳۲/۶۴/۱۲۸ گیگابایتی پا در میدان رقابتی پرچمداران گذاشته است. کار پردازشهای گرافیکی هم به عهده پردازنده Adreno 430 است. نکته منفی در خصوص این محصول، عدم پشتیبانی از کارت حافظه جانبی است ولی گوگل سعی کرده با تنوعی که در ظرفیت حافظه داخلی نکسوسش به خرج داده، این مشکل را تا حدی بر طرف سازد.
بیایید به رسم سایر مسابقهها، از بنچ مارکها برای بررسی هر چه دقیقتر سخت افزار این دو دستگاه کمک بگیریم. در ابتدا، نوبت را به AnTuTu میدهیم تا شروع به آنالیز کند و بخشهای مختلف سخت افزاری را مورد امتحان قرار داده و نمره نهایی را صادر کند.
حال به سراغ Bonsai میرویم تا نمرههای آن را هم ببینیم.
و در نهایت، این دو گوشی را به وسیله GeekBench مقایسه میکنیم.
نظر کارشناسی داور: باید این نکته را در نظر داشت که بلکبری، از نظر سخت افزاری، نه تنها از حریفش در این مسابقه، بلکه از سایر پرچمداران هم عقبتر است. این امر را به راحتی میتوان با دقت به نمراتی که بنچ مارکها به آن اختصاص دادهاند، فهمید. شاید سخت افزار قویتر در این بخش، نقطه عطفی برای نکسوس برای بازگشت رویایی به بازی و همچنین، پیروزی شیرین در این رقابت باشد. اما هنوز تا پایان رقابت، وقت زیادی باقی مانده و باید منتظر باشیم تا ببینیم بلکبری، چه استراتژی را برای شکست دادن حریفش در پیش خواهد گرفت. در ادامه میتوانید ویدیو مربوط به تست گیمینگ این دو مدل را ببینید:
دقیقه ۵۰ تا ۶۰: دوربین
با ورود به دقیقه ۵۰، وقت این است که دوربینهای این دو دستگاه هم، قابلیتهای خودشان را به نمایش بگذارند. باید ببینیم کدام دوربین، تصویر با کیفیتتر و طبیعیتری را ثبت میکند و کاربری آسانتری دارد. قطعا مقایسه تصاویر گرفته شده با دوربین دوگوشی، به ما کمک خواهد کرد که بهتر تصمیم بگیریم.
این بار، نکسوس شروع کننده بازی خواهد بود. دوربین ۱۲.۳ مگاپیکسلی این دستگاه، با دیافراگم f/2.0 ساخته شرکت سونی است که در این مورد، با نکسوس ۵X کمپانی الجی، یکسان است. یکی از نکتههای جالبی که در خصوص دوربین این دستگاه مطرح میشود، این است که مهندسان طراح، سیستم OIS را از دوربین این گوشی حذف کردند تا کاربر بتواند عکسهایی با جزییات بالاتر را بگیرد. دوربین دستگاه، قابلیت عکسبرداری پانوراما و HDR+ را دارد که به هر چه حرفهایتر شدن این گوشی، کمک میکند. دوربین در نور کم، نمایش قابل قبولی از خود به جای میگذارد و LED دوگانه، به شما این اطمینان را میدهد که بتوانید با خیالی راحت در محیطهای کم نور به عکاسی بپردازید. باید به این نکته اشاره کرد که فوکوس اتوماتیک دستگاه، نتوانست در تستهایی که انجام دادیم، عملکرد قابل قبولی داشته باشد و در اکثر مواقع مجبور هستید به صورت دستی فوکوس انجام دهید.
دوربین ۱۸ مگاپیکسلی بلکبری، شاید در ظاهر، کیفیت بالاتری نسبت به حریفش داشته باشد، ولی نکته اینجاست که این تنها مگاپیکسل یک دوربین نیست که قدرت آن را مشخص میکند. بر خلاف حریف، این گوشیبه لرزشگیر اپتیکال مجهز است و دوربین پشتی مجهز به LED دوگانه است که عکسبرداری در شب را راحتتر میسازد. ولی دوربین در عمل، حرف زیادی برای گفتن ندارد و کیفیت تصویر، مخصوصا در زمانی که دست لرزش داشته باشد یا نور محیط کم باشد، به شدت کاهش مییابد.
در مورد دوربین سلفی، بلکبری Priv، چه بر روی کاغذ و چه در عمل، شانس چندانی برای پیروزی در این رقابت ندارد. دوربین ۲ مگاپیکسلی این محصول، اصلا در حد و اندازههای یک پرچمدار نیست و این در حالی است که گوگل با قرار دادن دوربین ۸ مگاپیکسلی و قابلیتهایی از قبیل HDR+ برای این دوربین، سعی کرده دوربین محصولش را بالاتر از حد متوسط طراحی کند و تجربه یک عکاسی سلفی خوب را برای کاربر به ارمغان بیاورد.
دوربین نکسوس، قابلیت فیلم برداری با سرعت ۲۴۰ و ۱۲۰ فریم بر ثانیه را دارد که برای فیلم برداری صحنه آهسته کاملا مناسب است. همچنین دوربین این مدل میتواند به صورت ۴K هم فیلمبرداری کند. در مقایسه با نکسوس ۶P، بلکبری قدرت بالایی در ضبط ویدیو به خصوص با کیفیت ۴K را داراست. تمامی رنگها به خوبی به تصویر کشیده میشوند. با ترکیب تکنولوژی OIS و EIS شما میتوانید حتی در زمان حرکت هم با کیفیت خوبی به فیلم برداری مشغول شوید. البته در خصوص سرعت جابهجایی فریمها در Priv، باید به این مورد اشاره کرد که در فیلم برداری با کیفیت ۱۰۸۰p میتوانید در یک ثانیه ۳۰ یا ۶۰ فریم را ثبت کنید.
نظر کارشناسی داور: واضح است که نکسوس۶P، در مقابل بلکبری پریو، از برتری فاحشی به خصوص در بخش دوربین سلفی برخوردار است. ولی به هر حال، این Priv بود که در انتهای این بخش و در مقایسه فیلم برداری ۴K خودی نشان داد و قدرت خودش را به رخ کشید. به هرحال چیزی که مشخص است، برتری فناوری سونی در خصوص ساخت دوربین تلفن همراه نسبت به اشنایدر کروزناخ است. همانطور که مشاهده کردیم، سونی هنوز هم در زمینه تولید دوربینهای موبایل، جز بهترینهاست.
دقیقه ۷۰ تا ۸۰: پخش چند رسانهای
کم کم به پایان این رقابت نزدیک میشویم و باز هم شما باید آماده قضاوت شوید و برنده این دیدار را مشخص کنید.
در این بخش، به سراغ بلکبری Priv میرویم تا ببینیم کیفیت صدای خروجی این دستگاه از چه ویژگیهایی برخوردار است. همانطور که در بخش طراحی گفتیم، بلندگو اصلی دستگاه به صورت یکپارچه در قسمت پایینی صفحه نمایش قرار گرفته است. صدای خروجی، در فضاهای باز به راحتی به گوش میرسد و مشکلی از بابت بیس و تریبل صدایی که از بلندگو شنیده میشود، نخواهید داشت. همچنین تنظیمات موزیک پلیر و امکاناتی که برای جابهجا کردن پارامترهای صدا در نظر گرفته شده است، این حس را به کاربر القا میکند که میتواند هر صدایی را، آنطور که دوست دارد گوش دهد. با متصل کردن هدفون، به سرعت متوجه خواهید شد که صدای خروجی، از کیفیت بالایی برخوردار است و تمامی بخشهای یک موسیقی، به تفکیک و به راحتی شنیده میشوند. این امر باعث شده که بلکبری Priv، بتواند انتظارات را در زمینه کیفیت صدا، برآورده کند.
با نگاهی به امکانات صوتی نکسوس، میتوان دریافت که Google Music، برنامه پیش فرض پخش موسیقی در این محصول است که قابلیتهایی مانند آپلود و دسترسی به ۵۰۰۰۰ آهنگ از طریق اکانت شخصی و امکان به اشتراک گذاشتن آهنگها با دوستان بر روی برنامه و خارج از آن، این پلیر را با قابلتهای خوبی که در اختیار کاربر قرار میدهد، به یکی از محبوبترین پلیرهای موسیقی تبدیل کرده است. اینک زمان آن رسیده که بحث خود را در مورد کیفیت صدای خروجی دستگاه ادامه دهیم. نکسوس ۶P، در فضاهای آزاد صدای نسبتا خوبی دارد. البته در مقایسه با رقیبش، میتوان به این نکته اشاره کرد که بلکبری Priv صداها را با جزییات بیشتری پخش میکند ولی باز هم میتوان نمره قبولی را به بلندگو نکسوس ۶P داد. اما تفاوت عمده این دو دستگاه، در هنگامی مشخص میشود که هدفون را به محصول گوگل متصل کنیم. در همان ابتدا، صدای خروجی بسیار ضعیف، تمام امیدهای شما را ناامید خواهد کرد. صدایی که از هدفون پخش میشود، از کیفیتی به مراتب کمتر از صدای اصلی برخوردار است و حتی در بالاترین حد صدا، برخی صداهای ریز، باز هم به سختی به گوش میرسند.
نظر کارشناسی داور: شکی نیست که بلکبری Priv عملکرد خیلی بهتری نسبت به نکسوس داشته و صدا خروجی، بهتر شنیده میشود. باید این نکته را هم در نظر گرفت که در خصوص پلیر ویدیو، بلکبری تصمیم گرفته از همان پلیر ویدیو اندروید خام استفاده بکند ولی سعی کرده تا حد امکان، امکاناتی جزیی به آن اضافه کند. همچنین صفحه نمایش بزرگتر نکسوس ۶P این امکان را میدهد که لذت بیشتری از تماشای فیلم بر روی گوشی ببرید.
دقیقه ۷۰ تا ۸۰: باتری
به پایان مسابقه که نزدیک میشویم، مشاهده میکنیم انرژی گوشیها، کم کم رو به تحلیل میرود و به همین خاطر، نوبت این است تا ببینیم کدام گوشی، باتری قویتری دارد و میتواند مقاومت بهتری تا پایان مسابقه را از خود نشان دهد. باتری نکسوس ۶P ظرفیتی معادل ۳۴۵۰ میلیآمپر را دارد که برای گوشی با صفحه نمایش ۵.۷ اینچی، شاید عدد کمی باشد. به لطف مجهز بودن به فناوری شارژ باتری سریع، پر شدن باتری این گوشی، در حالتی که کمتر از ۱۵ درصد شارژ دارد، تقریبا ۱ ساعت به طول خواهد انجامید. همچنین با کمک بهینه سازیهایی که گوگل سعی کرده است در اندروید مارشملو انجام دهد (مانند تغییراتی در بخش ذخیره انرژی) این گوشی شارژدهی نسبتا مناسبی دارد. میتوانید اطلاعات دقیقتری از باتری نکسوس ۶P را در پایین مشاهده کنید.
بلکبری Priv هم در این قسمت، باتری ۳۴۱۰ میلی آمپریاش را روانه میدان میکند. شاید بتوان گفت، یکی از امیدهای پیروزی بلکبری در مسابقه، همین باتری دستگاهش است. شاید اینطور باشد که این باتری، نسبت به سایر پرچمداران، از طرفیت بالایی برخوردار نباشد، ولی به هر حال، عملکرد قابل قبولی را از خود به نمایش گذاشته است. از آنجا که این گوشی به فناوری شارژ سریع (نسخه دوم) مجهز است، این نوید را به کاربرانش میدهد که برای شارژ کامل باتری، لازم نیست زمان زیادی منتظر بمانند. در پایین، اطلاعات دقیقتری از این بخش را در مورد بلکبری priv میبینیم.
دقیقه ۸۰ تا ۹۰: سایر امکانات:
به ده دقیقه آخر بازی رسیدیم و تا اینجا، واقعا میتوانیم بگوییم که هر دو رقیب، تلاشهای بسیاری داشتند تا نتیجه را به سود خود رقم بزنند. در قسمت پایانی، به مقایسه امکاناتی که بر روی دستگاهها قرار دارند میپردازیم.
بهتر است با بلکبری Priv شروع کنیم. جایی که اصلیترین موضوع یعنی کیبورد دستگاه، جلوه خاصی به این گوشی بخشیده است و طوری طراحی شده که حتی میتواند شما را از لمس صفحه نمایش بینیاز کند. تمامی کلیدهای این کیبورد، به گونهای ساخته شدند که کمترین فشار را به انگشتان دست در هنگام استفاده وارد میکنند. همچنین نور پس زمینه سفید، جلوه خوبی به این کیبورد میبخشد. شما میتوانید انگشتان خود را بر روی آن بکشید و به این طریق، صفحات مختلف را بر روی گوشیتان جابهجا کنید. تنها ایرادی که میتوان به آن گرفت، این است که دکمهها خیلی کوچک طراحی شدهاند و به عبارتی، در ابتدا کار کردن با آنها کمی مشکل خواهد بود و ممکن است متنی که مینویسید، پر از غلط املایی باشد! ولی پس از مدتی، این مسئله برای شما عادی خواهد شد.
اما ببینیم نکسوس چه در چنته دارد. این گوشی، مجهز به حسگر تشخیص اثر انگشت است که از سرعت بالایی هم برخوردار است. استفاده از پورت USB Type-C همانطور که پیشتر اشاره کردیم، به شارژ سریع باتری منجر میشود. همچنین هر دو گوشی از فناوری NFC پشتیبانی میکنند ولی به مادون قرمز و رادیو مجهز نیستند.
نطر کارشناسی داور: به هر حال، اینکه بلکبری Priv از هیچ کدام از سنسورهای اثر انگشت یا تشخیص عنبیه چشم استفاده نکرده، در بازاری که سایر پرچمداران دیگر کمپانیها از این سنسورها استفاده کردهاند را میتوان به عنوان نقطه ضعف بزرگی برای Priv در نظر گرفت. سنسور اثر انگشت در نکسوس، هم در محل مناسبی قرار گرفته و هم سرعت بسیار بالایی دارد. البته شاید کیبورد بلکبری خود به اندازه کافی جذاب باشد و بتواند نظر کاربران را به خودش جلب کند. میتوانید برای هر دکمه، عملیاتی خاص تعریف کنید تا به محض فشار دادن به آن دکمه، دستورالعملهایی از پیش تعیین شده از جانب شما به سرعت اجرا شود.
وقت اضافه: قیمت
حتما شما هم با من هم عقیده هستید که یکی از فاکتورهای مهم برای خریدن گوشی، قیمت آن در بازار است. اگر بخواهیم مقایسهای بین قیمتهای این دو دستگاه داشته باشیم، شاهد خواهیم بود در این قسمت هم هر دو گوشی، رقابت بسیار نفس گیری دارند. بلکبری Priv با قیمت حدودی ۱ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان، فاصله زیادی با نکسوس ۶P به ارزش ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی ندارد.
نظر کارشناسی داور: بسیار سخت است که بخواهیم یکی از این دو محصول را انتخاب کنیم، چون هر دو قابلیتهای خاص خودشان را دارند. ولی نکتهای که باید مطرح کرد، این است که اگر به خدمات پس از فروش گوشیها نگاه کنیم، به سرعت در مییابیم که اگر قطعهای از بلکبری Priv به هر نحوی خراب یا غیر قابل استفاده شود، پیدا کردن آن قطعه در ایران، کار نسبتا دشواری است. پس اگر اتفاقی برای گوشیتان بیافتد، مجبور خواهید بود زمان زیادی را صرف تعمیر آن بکنید.
موقعیتهای خطرناکی که بلکبری Priv بر دروازه نکسوس ۶P ایجاد کرد
- صفحه نمایش خمیده با فناوری ساخت سوپر امولد
- صفحه کلید فیزیکی و هوشمند
- پشتیبانی از کارت حافظه
- پشتیبانی از فناوری شارژ سریع (نسخه دوم)
موقعیتهای خطرناکی که نکسوس ۶P بر دروازه بلکبری Priv ایجاد کرد
- حسگر اثر انگشت
- دوربین سلفی بسیار قویتر
- استفاده از پورت USB Type-C
- بدنه فلزی یکپارچه و مقاوم
[totalpoll id=”131069″]
نکسوس ۶ عالیه
نکسوس ۶P خیلی بهتره
بلک بری تکلیفش باخودش تو طراحی مشخص نیست نمیدونم واقعا کی این گوشی رو میخره . بی انصافیه که نکسوس بازی رو واگذار کنه
بی انصافیه اگه نکسوس ۶ پی از گروهش بالا نیاد
دوربین یکی از مهمترین قسمتهای یک اسمارت فون برای انتخابه
واقعا دوربین نکسوس خیلی سرتر بود
لطفا برای تست دو گوشی حتماً بازی روی گوشی نصب کنید و همزمان باهم مقایسه کنید بازی با گرافیک بهتر از اونی ک تو سایت بعضی موقع قرار میدین
از خیلی جهات نکسوس ۶p بهتره
یجورایی برابر هستن
حسی که نکسوس به ادم میده نمیشه تو گوشی دیکه ای پیدا کرد
من که اصلا از این طراحی بلک بری خوشم نمیاد
نکسوس ۶P خیلی بهتر هستش
نکسوس بهتره.بلک بری واقعا گوشیش ضعیفه
نکسوس یکم بهتره
نکسوس رو بخاطر داشتن دوربین بهتر.پشتیبانی نکسوس و حسگر اثر انگشتر برتر میدونم..هرچند بلکبری برند لاکچری هاست تا حدودی
just huawei nexus 6p
نتیجه نهایی – مساوی در ۹۰ دقیقه –
وقت های اضافه پیروزی یک بر صفر “نکسوس”
خدایی بخاییم از دید انصاف به قضیه نگاه کنیم میبینیم دو گوشی برتری خاصی نسبت به هم نداشتن..
بعضی جا ها موقعیت بلک بری به خطر افتاد و بعضی جا ها نکسوس…
در کل رقابت به شدت نزدیکی داشتن و میشه گفت مساوی بهترین انتخابه
اما یه کوچولو نکسوس برتری نسبی داشت برای همین من نکسوس رو انتخاب کردم
به نظرم بین این دو گوشی اگه بخوایم انتخاب کنیم اصلا نیاز به فکر کردن نداره…بی شک نکسوس چند قدم جلو تر از پرایو/پریو؟؟ هست
هر دو گوشی خوبی ان طراحی بلک بری پریو با صفحه کلید فیزیکی قشنگ تره به نطرم و دوربینش هم عالی
نکسوس هم از لحاظ پشتیبانی نرم افزاری و هم سخت افزار عالیش گزینه مناسبتریه
من نکسوس رو انتخاب میکنم چون یکم بهتره از هر نظر و اینکه پشتیبانیه خود گوگل داره و اپدیتش بهتره.ولی از کیبورد پریو خوشم اومد
نکسوس ۶p از نظر خیلیا واقعن یه گوشی همه چیز تمام هستش….
هر دو خوبن نمیشه گفت کدوم بهتره تو بعضی زمینه ها نکسوس و تو بعضی پریو عمکلرد بهتری داشت،من مساوی دادم.
DxOMark ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻌﺘﺒﺮﺗﺮﯾﻦ ﻭ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩﺗﺮﯾﻦ ﺑﻨﭽﻤﺎﺭﮎ ﻫﺎﯼ ﻣﻮﺑﺎﯾﻞ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪﯼ ﺩﻭﺭﺑﯿﻦ ﮔﻮﺷﯽﻫﺎﯼ ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﺍﯾﻦ ﺑﻨﭽﻤﺎﺭﮎ ﺑﻪ ﺗﺎﺯﮔﯽ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﺩﻭﺭﺑﯿﻦ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺍﺳﻤﺎﺭﺕ ﻓﻮﻥ ﺍﻧﺪﺭﻭﯾﺪﯼ ﮐﻤﭙﺎﻧﯽ ﺑﻠﮏ ﺑﺮﯼ، ﯾﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﮔﻮﺷﯽ ﺑﻠﮏ ﺑﺮﯼ ﭘﺮﯾﻮ ( BlackBerry Priv ) ﺭﺍ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﮐﺮﺩﻩ ﮐﻪ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﮔﻮﺷﯽ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺩﻭﺭﺑﯿﻦ ﻫﺎ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﺍﺳﻤﺎﺕ ﻓﻮﻥ ﻫﺎﯼ ﺑﺎﻻﺭﺩﻩ ﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺍﺳﺖ.
به نظر شما برنده مسابقه بلکبری پریو و نکسوس ۶P کدام است؟! نکسوس ۶P می بره
بدنه ی فلزی و باطری مناسب، این نکسوس را تبدیل به منطقی ترین و به صرفه ترین نکسوس بازار کرده است.
نکسوس ۶P اندرویدش n هست که بالاترین اندروید تو تمام اندرویداس
اصلاحیه : نکسوس خوبه اما بلک بری میاد بالا ۶P
نکسوس ۶P
بلکبری پریو رو اتنخاب می کنم
هرکدام برتری خاص خودشون را دارن بلک بری شیشه خمیده صفحه کلید طراحی خاص نکسوس امکانات بروز تر دوربین با کیفیت .
نسکوس خیلی خوب بود
برنده مشخصه نکسوس کاملا شایسته پیروزی هست
نکسوس ۶p بی شک بهترین نکسوس تولید شده تا به امروزه
در مجموع بلک بری رو با توجه به برند و کیبرد فیزیکی و صفحه نمایش خمیده بیشتر میپسندم هر چند کیفیت ساخت نکسوس بهتره و اندروید خالص درونش استفاده شده …
لطفا برای تست دوربین عکس های بیشتری را قرار دهید . عکس هایی که مختصص فقط روز نباشند ، که عکس های در شب هم باشند که قدرت فلش و عکس در شب گوشی را بتوانیم ببینیم .
تست صدا هن به صورت فیلم قرار دهید.
عزیز ۱۶ گوشی در آیتیرسان کاپ حضور دارند و هر مدل حداقل در ۳ مسابقه شرکت داره و با برندهای دیگه مقایسه میشه! در مرحله گروهی برای اینکه تعادل در رقابتها برقرار باشه از یک سبک خاص استفاده شده و برای مرحله حذفی مسلما مقالات تخصصیتر هستند و ویدیوها و تصاویر بیشتری دارن
شاد باشید
نکسوس در مواردی مثل صفحه نمایش و پردازنده روی کاغذ مساوی بود .
اما در تست بازی و عمل خیلی بهتر از بلک بری ظاهر شد .
قدرت دوربین نکسوس بسیار بود و همچنین باتری.
رای من نکسوس بود
man ke khodam 6p ro bishtar dost daram albate priv ham bad amal nakard khobe dige taze android zade
نکسوس اندروید خالصه همین یه برتریه درکل نکسوس خیلی بهتر از بلک بریه .بلک بری به نظر من زیاد برای سرگرمی و کارای حرفه ای مناسب نیست. برای کارای روزانه واستفاده معمولی خوبه ولی درکل باید گفت که این شرکت کمی بی تجربست
نکسوس اندروید خالصه همین یه برتریه درکل نکسوس خیلی بهتر از بلک بریه .بلک بری به نظر من زیاد برای سرگرمی و کارای حرفه ای مناسب نیست
نکسوس اندروید خالصه همین یه برتریه درکل نکسوس خیلی بهتر از بلک بریه .
بلک بری خیلی خاصه نمیگم از نکسوس بهتره ولی خدایی خاص هست
البته قیمتش هم ۱۵۰۰ هست نه ۱۷۵۰
سلام
فکر نکنم قیمتش اینقدر پایین باشه یکی از دوستان از خارج خریده بود میگفت به پول ایران بالای ۲ میلیون میشه
خارج رو چکار داریم اینجا الان ۱۵۰۰ هست نمیشه لینک خرید بدم سایت پاک میکنه
تو دست کسی تا حالا ۶p دیدی؟
نکسوس خاص تره مخصوصا ۶ و ۶p
هردو خوب بودن ولی من نکسوس انتخاب می کنم
نکسوز بهتره
کاملا درسته چون بلک بری خیلی تازه وارده
بلک بری تازه وارده!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟