بررسی لپتاپ PE60 7RD اماسآی محصولی که آمده تا مرز میان لپتاپهای گیمینگ و معمولی را بشکند. اماسآی مدتهاست که در بازار کامپیوتر حضور دارد و حالا دیگر همه اهل دلان آن را میشناسند. چندی پیش با رونق صنعت گیم، این کمپانی تایوانی تصمیم گرفت تا دل گیمرها را نیز به دست آورد، بنابراین رسما وارد این بازار شد و تا حد زیادی نیز در کارش موفق بود.
حالا مدتی میشود که اماسآی با محصولات سری پرستیژ در حال سرک کشیدن به بازار لپتاپهای عمومیتر است. ایده جالبی میشود که شما یک محصول گیمینگ را در پوست لپتاپی معمولی ببینید! اگر میخواهید بدانید که این ترکیب متفاوت چه طعمی دارد؛ با ما همراه باشید…
طراحی و کیفیت ساخت
در نگاه نخست با یک لپتاپ معمولی نقرهای رنگ طرف هستید و اگر پیشتر با سری گیمینگ این کمپانی کار کرده باشید، گمان میکنید که این یک لپتاپ خاص و متفاوت است؛ اما بعد از باز کردن آن، متوجه میشوید که در واقع این یک لپتاپ از سری گیمینگ GE اماسآی است؛ با این تفاوت که دیگر در آن خبری از رنگ مشکی و قرمز نیست.
شاید اگر لپتاپ GE72 اماسآی را با قرار دادن یک اسکین معمولی نقرهای کنید؛ نتوانید PE60 را از آن تشخیص دهید! علاوه بر رنگ، تنها تفاوت عمده این محصول از لحاظ ظاهری عدم حضور لوگوی دراگون معروف اماسآی بر روی بدنه است. این بار تنها یک لوگو از این کمپانی را شاهد هستید که آن هم در سمت راست پشت قاب نمایشگر جا خوش کرده و خبری هم از نورانی شدنش نیست.
نمایشگر بسیار نازک طراحی شده و با توجه به بهرهگیری از آلومینیوم، گمان میکنید که بسیار مقاوم است اما با باز کردن لپتاپ قصر آرزوهایتان خراب خواهد شد! اول این را بگویم که باز کردن لپتاپ به نیروی زیادی نیاز دارد و برای این منظور میبایست از هر دو دست خود کمک بگیرید. در کل این کار آنچنان آسان نبوده و پیدا کردن مرز بین بدنه و بخش بالایی برای کاربر سخت خواهد بود.
هنگام باز کردن، نمایشگر تا حدی به سمت مرکز خم میشود و حس میکنید که با اعمال فشار بیشتر میتوانید آن را به دو قسمت تقسیم کنید. با این حال لولاهای نمایشگر خیلی قرص و محکم این بخش را به بدنه اصلی لپتاپ متصل میکنند و از این بابت ایراد خاصی نمیتوان به آن گرفت.
حاشیههای اطراف نمایشگر کمی بیش از حد معمول است و اگر به محصولات بدون حاشیه علاقه دارید در همان نگاه نخست دل شما را میزند و حس خوبی پیدا نمیکنید. البته چنین ویژگی برای یک لپتاپ چندان ضروری نیست اما خب در ظاهر آن تاثیر زیادی گذاشته است.
در بالای نمایشگر وبکم دستگاه به چشم میخورد که توسط بخشی فلزی از بدنه جدا شده است. در زیر نمایشگر نیز مطابق معمول لوگوی اماسآی چون نگینی زیبا بر پیکره سرد و بیجان لپتاپ میدرخشد.
به جز بخش زیرین به هرجای لپتاپ که سرک بکشید، با فلز با کیفیتی رو به رو میشوید که هنگام لمسش، آن حس لوکس بودنی که به دنبالش بودید به شما القا میشود.
این لپتاپ کمتر از 30 میلیمتر ضخامت دارد اما وزن آن حدودا 2.4 کیلوگرم است که با توجه به شارژر نسبتا بزرگ و سنگینش، خیلی برای حمل آن کار آسانی را در پیش نخواهید داشت.
کیبورد و تاچپد
طراحی جزیرهای دکمههای موجود در کیبورد این لپتاپ به بهترین نحو ممکن صورت گرفته؛ به طوری که هنگام کار کردن و یا بازی کردن با آن کاملا راحت خواهید بود. با این که ساخت کلیدهای موجود از نوع طرح لبخند نبوده، اما جایگیری انگشتان دست بر رویشان به خوبی انجام میگیرد. علاوه بر اینها شاهد بخش Numpad هم در صفحه کلید این لپتاپ با پرستیژ هستیم.
این کیبورد به نور پس زمینه تک رنگی مجهز شده که در 3 حالت، قابل تنظیم است. با نصب درایورهای لپتاپ، اپلیکیشن دراگون سنتر نیز نصب میشود و در آن بخشی برای تغییر رنگ کلیدها قرار گرفته اما به شخصه که نتوانستم رنگ نور پس زمینه کلیدها را تغییر دهم!
این بخش ظاهرا برای محصولات گیمینگ طراحی شده و احتمالا اماسآی فراموش کرده که این لپتاپ چنین قابلیتی را ندارد اما همچنان اپلیکیشن آن در دسترس است! با همه اینها بر روی کلیدهای این کیبورد حروف پارسی هم نقش بسته تا نیازی به خرید برچسب نداشته باشید.
تاچپد یکی دو میلیمتری در بدنه دستگاه فرو رفته و همچون محصولات چندین سال پیش کلیدهای آن به صورت یکپارچه طراحی نشدهاند. هنگام کار با آن مشکل خاصی نخواهید داشت اما به شخصه استفاده از ماوس را ترجیح میدهم.
خوشبختانه یک ماوس گیمینگ خیلی خوب هم همراه با این مدل عرضه میشود. حتی توسط نصب یک اپ مخصوص نیز میتوانید کلیدهای آن را شخصی سازی کنید.
پورتها و اتصالات
پورتها در دو لبه چپ و راست لپتاپ قرار گرفتهاند. لبه سمت چپ را دو پورتUSB 3.0، درگاه Kensington ،LAN ،HDMI ،Mini Display Port ،USB Type-C، میکروفون و جک هدفون تشکیل داده است.
پورت پاور، یک عدد USB 2.0 و Card Reader هم در لبه سمت راست این لپتاپ دیده میشود. همان طور که میدانید بر روی اکثر لپتاپهای MSI، درایو نوری وجود ندارد و کاربران با مشکلات مختلفی برای نصب اپلیکیشنها و بخصوص بازیها مواجه میشوند؛ اما خوشبختانه در PE60 با پرستیژ، این موضوع برعکس بوده و ما شاهد یک درایو برای دیسکهای نوری در آن هستیم.
البته صدای تولید شده از این درایو نوری هنگامی که در حال انجام فعالیت است، بسیار بالاست! حتی هنگام استفاده، لرزش زیادی نیز ایجاد میکند، طوری که با قرار دادن دستتان بر روی سطحی که لپتاپ قرار گرفته به راحتی متوجه آن خواهید شد. تعداد پورتهای موجود در این لپتاپ به اندازه کافی بوده و هنگام کار کردن با آن احساس کمبود نمیکنید.
نمایشگر
PE60 از یک نمایشگر 15.6 اینچی فول اچدی بهره مند است. این نمایشگر رنگها را خیلی خوب به نمایش میگذارد و از این لحاظ ایرادی به آن وارد نیست. بر روی آن هم یک روکش مات کشیده شده که برای گیمرها خبر خوبی خواهد بود. میزان رفلکس نمایشگر بالا نبوده اما میزان نوری که در بیشترین حالت به خودش میبینید، آنقدری نیست که بتوانید در محیطهای خارجی بدون مشکل کار کنید.
اماسآی علاقه زیادی به این نمایشگر دارد و برچسب Wide View را به آن چسبانده و اعلام کرده که از زاویه 170 درجه نیز میتوانید محتوا را به صورت کامل ببینید. اما در عمل چنین چیزی اتفاق نمیافتد! اگر از سمت چپ و یا راست به صفحه نگاه کنید در بهترین حالت تا 60 درجه مشکلی نخواهید داشت، پس از آن نمایشگر رنگها را تغییر میدهد. تماشا در این زاویه خیلی شبیه به چیزی که از رو به رو میبینید نخواهد بود.
اگر از بالا و یا پایین به نمایشگر نگاه کنید که رسما محتوای دیگری را میبینید! راستش را بخواهید اگر نمایشگر را کمی به پشت بخوابانید، تقریبا هیچ چیزی از صفحه را نخواهید دید؛ برای درک عمق فاجعه باید تصور کنید که تماشای نمایشگر در این حالت، شبیه به دیدن یک تصویر با افکت نگاتیو است!
سخت افزار
پردازنده اینتل Core i7 مدل 7700HQ، بخش اصلی سخت افزاری PE60 را تشکیل میدهد. شاید قدرت این پردازنده به اندازه آنهایی که در سری گیمینگ و بخصوصGT یافت میشود، نباشد، اما مطمئنا در هیچ بخش پردازشی شما را ناامید نخواهد کرد.
مشخصات کلی سخت افزار را کاملا برازنده یک لپتاپ رده بالا میدانیم، چرا که عملکردی فوقالعاده در این زمینه دارد.
در بخش نرم افزاری شما قادر خواهید بود تا از مودهای مختلف برای شخصیسازی عملکرد پردازنده استفاده کنید. 3 حالت Sport Mode ،Comfort Mode و Eco Mode در قسمت مودهای عملکرد پردازنده وجود دارد که Sport از حداکثر قدرت و Eco از حداقل قدرت استفاده میکند. البته این موضوع را باید بدانید که تولید گرما در مودهای سبکتر، کمتر خواهد بود. البته به لطف فناوری Cooler Boost آن هم نسخه ۴، گرمای تولید شده طبق گفته کمپانی سازنده بسیار کمتر از آن چیزی است که انتظارش را دارید.
PE60 به کارت گرافیکی انویدیا GeForce GTX1050 مجهز است که از 4 گیگابایت حافظه GDDR5 بهره میبرد.
این مدل همچنین از 16 گیگابایت رم DDR4 استفاده میکند تا بدانید که با یک غول بی شاخ و دم طرف هستید. با همه اینها، اما PE60 قصه ما تنها از یک هارددیسک 1 ترابایتی 7200rpm سود میبرد و فاقد SSD است.
توانایی اجرای بازیها
سخت افزار قدرتمند و بخصوص کارت گرافیکی PE60 موجب شد تا چند بازی گرافیکی را بر روی آن نصب کنیم و غرق در دنیای گیم شویم.
در ابتدا به سراغ یک بازی محبوب با نام GTA V رفتیم. با شروع بازی همه چیز خیلی خوب پیش رفت؛ اما دمای لپتاپ با هیجان بازی رابطه مستقیمی برقرار کرده بود و هرچه بیشتر غرق بازی میشدیم، عرق بیشتری از سر و صورتمان جاری میشد! با این حال گرمای ایجاد شده آزاردهنده نیست و میتوانید به بازی کردن خودتان ادامه دهید؛ البته اگر دلتان به حال PE60 نسوزد! این بازی در بهترین حالت خودش با 44 فریم بر ثانیه اجرا شد.
اماسآی یک کلید اختصاصی برای فعال کردن دستی فنها قرار داده که ایده خوب و جالبی است اما عملا کاربرد چندانی ندارد؛ چرا که نمیتواند حرارتی که از دهان این اژدهای خفته در بدنه لپتاپ بیرون میآید را کنترل کند. صدای فن تا حد زیادی آزار دهنده است و اگر در یک محیط بسته آن را روشن کنید، بدون شک توجه اطرافیان را به خودش جلب میکند.
البته عملکرد این فنها پس از فشردن کلید اختصاصی بسیار خوب است. طبق آپشنی که خود اماسآی برای این محصول در نظر گرفته، سرعت فن در کمتر از دو ثانیه از صفر به بیش از 6 هزار دور در دقیقه میرسد. بنابراین تعجبی ندارد که صدای زیادی ایجاد کند. شاید اگر این کمپانی تایوانی ابتکارش را در صنعت خودرو به خرج میداد، شاهد محصولی بودیم که رکورد صفر تا صد را به نام خودش ثبت میکرد!
سپس به سراغ یک بازی دیگر با نام CoD:Black Ops 3 رفتیم و در بالاترین حالت توانستیم تا عدد 32 فریم را توسط نرم افزار مربوطه در گوشه نمایشگر ببینیم! در اجرای این بازی نیز مشکلی جز گرمای بالا پیش نیامد.
اسپیکر
این کمپانی تایوانی PE60 را به اسپیکرهای فوقالعادهای مجهز کرده که در بخش زیرین دستگاه قرار گرفتهاند. بلندی صدای این دو بسیار زیاد است و علاقهمندان به موسیقی را راضی نگه میدارد. جدای از صدای بلند و واضح، شاهد بیس بسیار خوبی نیز هستیم که جای هیچ حرف و حدیثی را باقی نمیگذارد.
MSI نسخه دوم از نرم افزار Nahimic را برای این مدل در نظر گرفته که توسط آن میتوانید صدای خروجی را شخصی سازی کنید. ناگفته نماند که توسط این برنامه میتوان کیفیت ضبط میکروفون لپتاپ را نیز تا حد زیادی افزایش دهید.
قابلیتهای نرمافزاری
معمولا کمپانیهای سازنده در لپتاپهای امروزی بیش از هر چیز به سختافزار توجه میکنند و کمتر پیش میآید که یک کمپانی بر روی بخش نرمافزاری محصولش کار کند. با این حال MSI علاوه بر سختافزار، قابلیتهای خاص نرمافزاری را نیز در محصولاتش پیاده کرده است. Dragon Center همان بخشی است که MSI ویژگیهای اصلی نرمافزاریش را در آن گنجانده است. این برنامه به بخشهای متفاوتی تقسیم شده که به صورت خلاصه آنها را معرفی میکنیم:
App Portal: این قسمت مربوط به میانبرهای لپتاپ است. برخی برنامهها به صورت پیشفرض قرار گرفتهاند و شما هم میتوانید برنامه دلخواهتان را به آن اضافه کنید تا هنگام کار با لپتاپ خیلی سریع به آن دسترسی داشته باشید.
System Monitor: پس از ورود به این بخش میتوانید بر روی عملکرد کلی لپتاپتان نظارت داشته باشید و میزان مصرف CPU، رم و حتی دمای آنها را ببینید.
LED Wizard: اینجا مربوط به شخصیسازی نور پس زمینه کیبورد است. ویژگی که PE60 فاقد آن است و مشخص نیست چرا روی آن قرار گرفته! بنابراین با یک بخش کاملا بدون استفاده طرف هستید.
System Tuner: در این بخش میتوانید تمام قابلیتهای MSI را کنترل کنید. بهعنوان مثال میتوانید سرعت فنهای دستگاه را تنظیم کنید.
Mobile Center: به طور کلی موبایل سنتر بخشهای مختلف سیستمی را در تلفنهمراه شما به نمایش میگذارد.
Tool & Help: در آخرین قسمت نیز میتوانید از ابزارها استفاده کنید. به عنوان مثال دیسک ریکاوری بسازید و یا باتری را کالیبره کنید.
به طور کلی در واقع این بخش اصلا متناسب با لپتاپ سری پرستیژ نیست و همان چیزی است که در سریهای گیمینگ این کمپانی دیده بودیم، با این تفاوت که از ترکیب رنگ سفید و مشکی بجای قرمز و مشکی بهره میبرد!
باتری
یک باتری 6 سلولی برای PE60 در نظر گرفته شده که توسط کاربر قابل تعویض نیست. از لحاظ شارژدهی انتظار چندان بالایی از این مدل نداشته باشید. با یک استفاده معمولی کمی بیش از 2 ساعت میتوانید با این مدل کار کنید.
هرچه شارژ باتری به انتها برسد، سرعت خالی شدن آن نیز بیشتر میشود. به عنوان مثال زمانی که 20 درصد از شارژ باقی مانده اگر لپتاپ را بدون استفاده رها کنید در کمتر از 20 دقیقه خاموش میشود!
کلام آخر در بررسی لپتاپ PE60 7RD اماسآی
به طور کلی شاید اگر اماسآی همان سری گیمینگش را با قدرت بیشتر ادامه میداد، نتیجه بهتری میگرفت. در حال حاضر لپتاپهای سری پرستیژ آنطور که باید و شاید خوب از آب در نیامدهاند و خود اماسآی نیز تلاش چندانی برای پیشرفت آن نکرده است. در واقع با همان لپتاپهای سری گیمینگ طرف هستیم که تنها رنگشان تغییر کرده! حتی هنگامی که لپتاپ را روشن میکنید هم لوگوی دراگون قرمز رنگ معروف اماسآی را خواهید دید.
شما میتوانید این مدل را با قیمتی در حدود 4 میلیون و 400 هزار تومان از بازار بخرید که با توجه به مشخصات سختافزاری قابل قبول، میتواند یکی از نکات مناسب برای این دستگاه ارزیابی گردد.
من سه سال است که این لپ تاپ رو دارم…اصلا استفاده ی گیمینگ نداشتم و فقط استفاده ی مهندسی ازش داشتم….از نظر سرعت و کار کرد عالی بود اما جنس بدنه واقعا ضعیفه….در واقع مثل اسباب بازی میمونه و از طرف دیگه کیبردش خیلی ضعیف و گرونه. پشیمونم از خریدش
اقای مسکینی عزیز من از روزی که خریدم قسمت LED Wizard توی دراگون سنتر نبود! حدود چهار ماه پیش. بعدش از اون هم بار ها آپدیت شده و تمام قسمت ها بهینه شده و من چیز اضافه ای توی دراگون سنتر نمیبینم.
دراگون سنتر رو آپدیت کنید و اون قسمت رو اصلاح کنید.
ممنون
از لحاظ سخت افزاری این مدل بالاتره یا ایسوسn552
این مدل به مراتب بالاتره. چون یه نسل بالاتره. همه ی سخت افزارش نسل ۷ هستش این مدل ولی لون مدل ایسوس نسل ۶. گرافیک که غیر قابل قیاسه.
در کل نمیشه مقایسه کرد!
مطالب عالی بودن
بررسی بسیار عالی بود
از نظر من این لپتاپ به عنوان لپتاپ مولتی مدیا سه ایراد داره
تاندربولت ۳ که در آینده بسیار کاربردی خواهد بود رو نداره
باتریش ضعیف هست
صفحه به نظر نمیاد ips باشه
بقیه موارد برای کاربری چندرسانه ای مناسب هست
رنگ اسکرول موس رو میشه تغییر داد با نرم افزار؟ با دکمه فیزیکیش که رو موس هست فقط میشه رنگ ال ای دی های سمت چپ و راست رو عوض کرد
سلام مرسی از بررسیتون
یه سوال شما این لپ تاپ رو پیشنهاد میکنین یا n552vwایسوس؟
سلام
N552 ایسوس نسبت به این مدل یه سر و گردن بالاتره
ممنون که جواب دادین
N552 یه سر و گردن بالاتره؟ GL553 هم حتی توی بنچمارکا پایین تره. از چه لحاظ یه سرو گردن پایین تره؟
پردازنده و گرافیک که یه نسل پایین تر از اینن. هاردش هم صعیف تر از اینه.
این مدل حدود ۶۰ درصد از ۵۵۲ بهتره.
:O
دقیقا از کدوم قسمت معده ی شریف جواب دادین؟