آشنایی با انواع کارت‌های حافظه micro SD

حتما زمانی که برای خرید یک کارت حافظه خارجی به فروشگاه‌های مختلف سر می‌زنید، با انواع و اقسامی از آن‌ها با پیشوند و پسوند‌های عجیب روبه‌رو می‌شوید. علاوه بر این‌ها، امکان این وجود دارد که دو کارت حافظه را با ظرفیتی یک‌سان و از یک برند، با قیمتی کاملا متفاوت بیابید. دلیل این تفاوت قیمت در چیست؟ این نام‌های عجیب‌وغریبی که در مشخصات یک کارت حافظه micro SD دیده‌ می‌شوند، چه چیز‌هایی را بیان می‌کنند؟ در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا شما را با انواع کارت‌های حافظه micro SD آشنا کنیم.

سرعت نوشتن

هنگامی که یک کارت حافظه micro SD جدید را خریداری می‌کنید، یک بخش خاص با نام Speed را بر روی جعبه آن مشاهده خواهید کرد که نشان‌دهنده حداکثر سرعت کارت حافظه در نوشتن اطلاعات است. شاید با خودتان فکر کنید که باید عدد نوشته شده در این بخش، بالاترین باشد؛ اما موضوعی که باید بدانید این است که تلفن همراه‌تان که قرار است کارت حافظه را در آن قرار دهید، باید از آن سرعت پشتیبانی کند که اکثرا به این شکل نیست. در نتیجه سرعت نوشتن در کارت حافظه به میزانی که گوشی‌تان پشتیبانی می‌کند، کاهش پیدا خواهد کرد.

بنابراین هنگام خرید یک کارت حافظه micro SD، به این موضوع و ساپورت دستگاه‌تان از حداکثر سرعت حافظه خارجی، دقت کنید.

سرعت کلاس (Class)

کلاس در کارت‌های حافظه micro SD در واقع نشان‌دهنده سرعت خواندن اطلاعات موجود در کارت حافظه است. سرعت Class کارت‌های حافظه به‌صورت زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • DS (تا سرعت 12.5 مگابایت برثانیه)
  • HS (تا سرعت 25 مگابایت برثانیه)
  • UHS-I (تا سرعت 104 مگابایت برثانیه)
  • UHS-II (تا سرعت 312 مگابایت برثانیه)
  • UHS-3 (سرعت بیش از 312 مگابایت برثانیه)

دقت کنید که اعداد نوشته شده در این بخش به معنای آن نیست که شما قادر به نوشتن 104 مگابایت داده در یک ثانیه هستید. این اعداد در واقع به‌صورت آزمایشگاهی به‌دست آمده‌اند و نشان‌دهنده حداکثر سرعت ایدهآل در این کارت‌های حافظه هستند.

این اعداد برای مقایسه سرعت کارت‌های حافظه با کلاس‌های مختلف کاربردی خواهند بود. برای فهمیدن سرعت کارت‌های حافظه micro SD به موارد زیر توجه کنید:

  • سرعت سری‌های DS، به سه قسمت 2، 4 و 6 به ترتیب از کم به زیاد تقسیم می‌شود.
  • سری HS با شماره 10 رده‌بندی می‌شود.
  • سری‌های UHS گاهی با نام‌های U1،U2 و U3 ثبت می‌شوند. بدین ترتیب برای رم‌های UHS مدل‌هایی مانند UHS-I U1 را خواهیم داشت. U1 در این‌جا کلاس حداقل سرعت نوشتن داده در رم است.

شماره کلاس رم‌ها به‌صورت ②، ④، ⑥ یا ⑩ بر روی کارت‌های حافظه قرار می‌گیرد و از این طریق می‌توان نوع آن‌ها را متوجه شد.

پیشنهاد ما این است که هیچ‌وقت کارت حافظه micro SD با کلاس کم‌تر از 10 نخرید و همیشه سعی کنید از پرسرعت‌ترین‌‌های موجود در بازار استفاده کنید.

چرا کارت حافظه با کلاس و سرعت بالاتر را انتخاب کنیم؟

پاسخ این سوال بسیار آسان است؛ هرچه سرعت تبادل اطلاعات در تلفن همراه‌تان بیشتر باشد، مدت زمانی که پردازنده صرف پردازش اطلاعات می‌کند، کم‌تر خواهد بود. در نتیجه هم سرعت کلی دستگاه بیشتر خواهد شد و هم در مصرف انرژی باتری صرفه‌جویی می‌شود. همچنین توسط این دسته از کارت‌های حافظه می‌توانید برنامه‌های خود را به‌راحتی به حافظه خارجی منتقل کنید و بدون کند شدن از آن‌ها استفاده کنید.

اگر طرفدار بازی‌های دیتادار در گوشی هستید و باید دیتای آن‌ها را در حافظه خارجی قرار دهید، حتما لازم است از یک حافظه خارجی با کلاس بالا استفاده کنید. در این صورت پیغام Loading طولانی در بازی را نخواهید دید.

دوربین یکی از اصلی‌ترین مواردی است که سرعت حافظه خارجی تاثیر زیادی بر عملکردش دارد. سرعت ثبت شدن تصاویر و ویدیوها همه به حافظه micro SD شما بستگی خواهد داشت. برای مثال اگر طرفدار سرسخت ضبط فیلم‌های 4K توسط گوشی موبایل هستید، حتما بهتر است از سریع‌ترین کارت حافظه، مانند U3 استفاده کنید. اگر کارت حافظه با کلاس پایین استفاده می‌کنید، بهتر است محل ذخیره‌سازی فیلم و عکس‌های‌تان را در حافظه داخلی قرار دهید. حتی کارت حافظه‌های HS با کلاس 10 نیز با ضبط ویدیوها با روزلوشن بیشتر از فول‌اچ‌دی مشکل دارند.

سخن پایانی

اگر به سرعت و عملکرد بخش‌های مختلف در گوشی هوشمندتان اهمیت می‌دهید، حتما رم‌های سری UHS را انتخاب کنید و به فکر کلاس‌های پایین‌ نباشید. اگر می‌خواهید از رم‌های باکلاس پایین‌تر استفاده کنید، بهتر است به همان حافظه گوشی بسنده کنید.

2 در مورد “آشنایی با انواع کارت‌های حافظه micro SD”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH