در حوزه اسمارتفونهای اندرویدی موضوعات بحثبرانگیز متعددی وجود دارند که از جمله میتوان به نمایشگرهای ناچدار، مواداولیه طراحی یا تعداد دوربینهای بهکارگیری شده در یک گوشی اشاره کرد. با اینحال ضرورت پشتیبانی بلندمدت تولیدکنندگان از بهروزرسانی محصولات و بهخصوص دستگاههای پرچمدار گرانقیمت خود موضوعی است که تقریبا کلیه کارشناسان در مورد آن اتفاق نظر دارند. به همین دلیل سرویس جدیدی موسوم به AOSMark با رتبهبندی برندها بر اساس میانگین تعداد بهروزرسانیهای نرمافزاری منتشر شده به مصرفکنندگان در راستای انجام یک انتخاب آگاهانه کمک خواهد کرد.
AOSMark تولیدکنندگان اسمارتفونهای اندرویدی را در مقیاس 0 تا 6 رتبهبندی میکند و عدد 6 بیانگر بالاترین نرخ انتشار بهروزرسانی است. به گفته تیم این سرویس در وبسایت خود، آنها امیدوارند که چنین اقدامی موجب افزایش تعداد افراد متقاضی دریافت بهروزرسانیهای نرمافزاری شود. استفاده از اپلیکیشنهای جدید، ویژگیهای جذاب سیستمعامل و امنیت مناسبتر مستلزم بهرهمندی از نسخههای جدیدتر سیستمعامل اندروید است. همچنین این تیم فهرستی از 20 تولیدکننده برتر را مهیا نموده و لیست اسامی دستگاههای دریافتکننده بیشترین تعداد بهروزرسانی را منتشر کرده است.
فهرست تعدادی از تولیدکنندگان و دستگاههای برتر بر اساس تحلیل سرویس AOSMark
همانطور که انتظار میرفت، گوگل در صدر فهرست تولیدکنندگان ارایهدهنده بیشترین تعداد بهروزرسانی قرار گرفته است. با اینحال در ادامه با شگفتیهای زیادی مواجه خواهیم شد. برندهای وایلیفاکس، زبرا و سایر برندهای مجازی ناشناخته (از نظر مصرفکنندگان معمول) از تولیدکنندگان برجستهای نظیر سامسونگ، اچتیسی و موتورولا پیشی گرفتهاند. بعلاوه حضور 2 دستگاه سونی در میان 3 گجت برتر این حوزه نیز میتواند پدیدهای جالبتوجه باشد.
چنانچه در مورد چگونگی رتبهبندی برندها توسط پروژه AOSMark کنجکاو هستید؛ در ابتدا بایستی بدانید که ورژن کوچک بهروزرسانیها معمولا لحاظ نمیشوند. بهعبارت دیگر رتبهبندی تنها بر اساس نسخههایی از بهروزرسانی اندروید با سطوح API تغییریافته انجام شده است. برای مثال بهروزرسانی از اندروید 7.0 به 7.1 یک ارتقا بهشمار میآید؛ اگرچه هر 2 آنها اندروید نوقا نام دارند. اما بهروزرسانی از اندروید 7.1 به 7.1.1 یک ارتقا قلمداد نمیشود؛ زیرا سطح API بدون تغییر باقیمانده است. بعلاوه بهروزرسانیهای امنیتی و سایر بهروزرسانیهای کوچک نیز مدنظر قرار نمیگیرند.
این موضوع بدان معناست که پیشرفت متدهای رتبهبندی سرویس AOSMark امکانپذیر خواهد بود. همچنین در پدیدهای جالبتوجه، تولیدکنندگانی نظیر گوگل که صرفا به تولید دستگاههای پرچمدار میپردازند در مقایسه با تولیدکنندگان هندستهای بالارده، میانرده و پایینرده عملکرد مناسبتری دارند. این دستگاهها برای دریافت چنین سطحی از پشتیبانی دارای شانس کمتری هستند. در حال حاضر AOSMark جدول زمانی انتشار بهروزرسانی را مدنظر قرار نداده است؛ اما تیم امیدوار است در آینده چنین مشخصهای را منظور نماید.
شما پیرامون سرویس AOSMark چهطور فکر میکنید؟ آیا شما نیز بهخاطر عرضه سرویسی با قابلیت رتبهبندی تولیدکنندگان بر اساس تعداد بهروزرسانیهای منتشر شده هیجانزده هستید؟