در 2014 منتظر چه پیشرفتهایی در صفحه نمایشهای موبایل باشیم؟

آیا می‌دانستید که صفحه نمایش شما بیشترین مصرف باتری را دارد؟ پس برای کارایی بیشتر دستگاه‌های خود یا باید باتری خود را توانمندتر کنید یا صفحه نمایش خود را کم مصرف‌تر. از آنجایی که پیشرفت در توان باتری‌ها اتفاقی نیست که زود به زود روی دهد، پس باید سراغ نمایشگرها برویم.

 تا چند سال پیش در ساخت صفحات نمایش از تکنولوژی a-Si استفاده می‌شد. حتی نکسوس 10 که دارای یک صفحه نمایش بسیار دقیق و با کیفیت بود نیز از همین فناوری بهره می‌برد. سال 2013 بود که دو فن‌آوری IGZO و LTPS به دنیا معرفی شدند که از نظر مصرف انرژی بسیار کارا بودند. ایگزو در آیپد ایر استفاده شد و تا 75٪ کمتر از صفحه نمایش نکسوس 10 مصرف انرژی داشت. LTPS نیز در کیندل فایر HDX استفاده شد و مصرفش نسبت به نمایشگر نکسوس بسیار پایین‌تر بود.

سال گذشته پیشرفتهای زیادی در زمینه صفحه نمایش‌ها روی داد. رسیدن به رزولوشن QHD  و گوریلا گلس مقاومتر از آن جمله بودند.

6

QHD یا 2K یا WQHD نامهایی است که به صفحات نمایشی با رزولوشن 1440*2560 اطلاق می‌شود. این صفحات میزان پیکسلهای صفحات نمایش را بالا می‌برند و به همان اندازه باعث دقیتر و با کیفیت‌تر شدن تصاویر می‌شوند. البته این تفاوت فقط زمانی قابل مشاهده است که به عناصر مناسب و با کیفیت توجه شود. مثلا متون در این رزولوشن بسیار دقیق هستند تا اندازه‌ای که احساس خواندن حروف بر روی کاغذ را دارید.

LTPSها نیز باعث می‌شوند بتوانیم مدت بیشتری از تبلت یا اسمارتفونهای خود استفاده کنیم. انتظار داریم که در سال جاری این صفحات نمایش باعث شوند دستگاه‌های ما با یکبار شارژ بجای 10 ساعت تا 15 ساعت کار کنند.

5

گوریلا گلس 4  که در CES امسال معرفی خواهد شد، می‌آید تا مقاومت بیشتر، انعکاس کمتر و محافظت بیشتر برای صفحات به ارمغان آورد.

3

خمیده‌ها هم که امسال بالاخره در دسترس قرار گرفتند، اما با انتظاری که داشتیم بسیار فاصله داشتند. البته سامسونگ اعلام کرده است که سال 2015 انعطاف پذیرهای اصلی و واقعی را به بازار خواهد فرستاد.

2

فن آوری Apical’s Assertive Display در واقع یک تکنولوژی نرم افزاری است که برای تنظیم نور درست به مانند کاری که چشم انسان انجام می‌دهد آمده است. این فن آوری سال پیش آغاز بکار کرد اما در سال 2014 رونق بیشتری خواهد داشت. در حال حاضر نیز در دو دستگاه لومیا 1520 و کیندل فایر اچ دی استفاده می‌شود. قسمت زیبای قضیه این است که این فن آوری کاملا نرم افزاری بوده و اسنپدراگون‌های کوالکام از آن پشتیبانی می‌کنند.

1

3 در مورد “در 2014 منتظر چه پیشرفتهایی در صفحه نمایشهای موبایل باشیم؟”

  1. عکس آخری که دروغ در اومد ولی اگه نرم افزاریه، خیلی جالبه.
    امیدوارم امسال صفحه نمایش های oled شرکت japan display که با فناوری white magic عجین شده اند هم به بازار بیان تا مشکلاتی مثل رنگ سفید، روشنایی کم، عمر 4-5 ساله و رنگهای فوق اشباع امولدهای فعلی حل بشه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH