در این مقاله قصد داریم دو عدد از محبوبترین گوشیهای اقتصادی بازار را روبروی هم قرار دهیم که با قیمت و قابلیتهای مقرون به صرفه، طرفداران زیادی را برای خود دست و پا کردهاند. حال باید دید کدام یک میتواند برنده این چالش باشد، هواوی Y7p یا گلکسی A30s سامسونگ؟ با ما همراه باشید…
چند سالی میشود که کمپانیهای بزرگ دنیای اسمارتفونها یعنی سامسونگ و هواوی در حال رقابت با یکدیگر هستند و هر سازنده تلاش میکند با ارایه محصولی جذابتر و بهتر، تواناییهای خود را به رخ حریفش بکشد. اگر نجومی شدن قیمت موبایلهای بالارده و داغ شدن بازار گوشیهای میانرده و اقتصادی را به این رقابت اضافه کنیم، متوجه میشویم که با چه نبرد پر هیجان و بیرحمانهای روبرو هستیم و انتخاب یک گوشی اقتصادی چقدر مهم است!
ابتدا بهتر است سری به جدول مشخصات هردو گوشی مورد نظر بزنیم تا بیش از پیش با امکانات این دو هندست آشنا شویم.
طراحی و بدنه
همانطور که احتمالا میدانید، هواوی Y7p تازه از راه رسیده و محصول ماه فوریه سال 2020 است، درحالیکه تقریبا یک سال از رونمایی گلکسی A30s میگذرد. همین موضوع باعث شده تا دستاورد جدید هواوی از طراحی ترند این روزهای دنیای موبایل بهره ببرد و دوربین سلفی درون حفرهای کوچک (با عرض 4.5 میلیمتر) در بخش فوقانی و سمت چپ نمایشگر دستگاه قرار دیده شود که یکی از ظریفترین سلفیهای درون نمایشگر موجود در بازار است.
در پنل روبرویی گلکسی A30s، دوربین جلو با طراحی قطرهای شکل درست در میانه صفحه نمایش قرار گرفته است. هرچند هر دو اسمارتفون از نمایشگری با اندازه 6.4 اینچی و رزولوشن 720 در 1560 پیکسل بهره میبرند اما باید افزود که طراحی جدیدتر هواوی Y7p آن را به دستگاهی زیباتر تبدیل نموده که تجربهای فراگیرتر را برای کاربران به ارمغان میآورد، زیرا هم هنگامی که در حال تماشای عکس یا فیلم مورد علاقهتان هستید و هم زمانی که کارهای روزمره خودتان را انجام میدهید، قرار گرفتن دوربین سلفی محصول سامسونگ در وسط صفحه نمایش کمی آزار دهنده است (اصطلاحا توی چشم است!) و احتمالا شما هم این بخش ناچ را بهطور کامل خاموش میکنید تا بدون مزاحمت از محتوای دلخواهتان لذت ببرید. اما در Y7p به دلیل استفاده از دوربین حفرهای آن هم در گوشه نمایشگر مشکلات موجود در کهکشانی سامسونگ احساس نمیشود.
کرهایها در این مدل نمایشگر سوپر امولد اختصاصی خود را تعبیه کردهاند و هواوی تصمیم گرفته تا در دستگاه مورد بحث از پنلهای IPS LCD استفاده نماید. هردو فناوری بکار گرفته شده، روشنایی خوب و کیفیت تصویر مناسبی دارند. اگر به رنگهای غلیظ و پررنگ علاقه دارید، ممکن است بیشتر به سمت گلکسی A30s گرایش پیدا کنید و اگر هم به رنگهای طبیعی و تصاویر با شارپنس بالا اهمیت میدهید، بدون شک پنل Y7p در این رنج قیمتی یکی از مناسبترینها است.
جنس فریم و پنل پشتی هردو دستگاه از جنس پلاستیک بوده که هواوی تلاش کرده با بکارگیری از تکنولوژی نانو و گرادیانی از رنگ آبی، ظاهری مدرن را به میانرده خود ببخشد که تا حد زیادی در این زمینه موفق شده و گوشی Y7p با قرار گرفتن در معرض نور، بازتابهای زیبایی را از خود به نمایش میگذارد. سامسونگ نیز در پشت گوشی میانرده خود از طراحی مینیمال لوزی شکل با ترکیبی از چهار رنگ بهره گرفته که علاقمندان مخصوص خود را دارد.
مورد بعدی کیفیت بهتر پلاستیک مورد استفاده در پشت اسمارتفون هواوی Y7p است. در واقع، پنل پشتی گلکسی A30s به آسانی خط و خش میپذیرد و کوچکترین رفتار خشنی میتواند زخمهای مهلکی را به بدنه آن وارد نماید. البته این مسئله موجب کاهش 7 گرمی وزن و سبکتر بودن آن در مقایسه با دستاورد چینیها شده است.
باید افزود که سنسور اثر انگشت Y7p در پشت دستگاه و در A30s درون نمایشگر دستگاه جای دارد که مدرنتر بهنظر میرسد. البته بد نیست بدانید، سامسونگ همواره به خاطر کند بودن عملکرد حسگرهای اثر انگشت مورد استفاده در میانردههایش مورد سرزنش قرار گرفته است. بهطور کلی هردو مدل خوشدست بوده، میتوانید با یک دست با آنها کار کنید و از لحاظ اندازه تقریبا یکسان هستند.
سختافزار
هواوی Y7p به تراشه کایرین 710F مجهز گشته که در واقع همان مدل 710 با بهبودهایی بیشتر توسط فناوری “فلیپ چیپ” است که به سازندگان اجازه میدهد ترانزیستورهای بیشتری را در همان سطح مقطع معماری 12 نانومتری تراشه بکار بگیرند. این پردازنده هشت هستهای، یک دسته چهارتایی از هستههای قوی با فرکانس کاری 2.2 گیگاهرتز از نوع Cortex-A73 و یک دسته چهارتایی ضعیفتر با فرکانس 1.7 گیگاهرتز از نوع Cortex-A53 برای وظایف سبک را شامل میگردد.
این درحالیست که سامسونگ در میانرده خود از چیپست اگزینوس 7904 با معماری 14 نانومتری استفاده نموده که همچنان هشت هسته دارد اما نحوه چینش هستههای آن متفاوت است. کرهایها دو هسته قوی با فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز از نمونه Cortex-A73 و یک خوشه شش عددی ضعیفتر با کلاک 1.6 گیگاهرتز از نوع Cortex-A53 را درنظر گرفتهاند. پردازندههای هر دو دستگاه را 4 گیگابایت حافظه رم و 64 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی همراهی خواهد کرد که البته میانرده سامسونگ در یک مدل دارای 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی نیز به بازار عرضه شده است.
وقتی پردازنده اسمارتفونهای یاد شده را مورد آزمایش و بررسی دقیق قرار میدهیم، متوجه میشویم که گوشی هواوی Y7p از نظر توان سختافزاری قدرتمندتر از گلکسی A30s سامسونگ است. کسب امتیاز 1243 در آزمون عملکرد چندگانه هستههای سیپییو و همچنین امتیاز کلی 171,898 در بنچمارک آنتوتو این دستگاه را یک گام جلوتر از A30s که توانسته به ترتیب امتیازهای 977 و 109,487 را در آزمونهای مورد نظر کسب کند، قرار میدهد.
بدین ترتیب هنگام اجرای بازیهای مختلف یا وظایف روزانه، در واقع این محصول هواوی است که عملکرد روانتری را از خود به نمایش میگذارد. باید عنوان کرد که دستاورد سامسونگ نیز شما را ناامید نمیکند ولی اگر در کنار فعالیتهای روزانه نیمنگاهی به انجام بازی و سرگرم بودن در اوقات فراغتتان دارید، Y7p گزینه ایدهآلتری برای شماست، زیرا هواوی با افزودن قابلیت توربو گیمینگ (GPU Turbo 3.0) با بکارگیری حداکثر ظرفیت سختافزاری به طرز قابل ملاحظهای سرعت دستگاه را افزایش داده و بازیها را روانتر از همیشه اجرا مینماید.
البته این موضوع روی کاغذ نیز تاحدودی مشخص شده بود چراکه فرکانس کاری هستههای پردازنده هواوی بالاتر از تراشه قرار گرفته در قلب میانرده کرهایها است. از سوی دیگر نیز به دلیل بهرهمندی از معماری 12 نانومتری کایرین 710F نسبت به فرآیند ساخت 14 نانومتری اگزینوس 7904 انتظار میرود میانرده هواوی شارژدهی بهتر و عمر باتری طولانیتری داشته باشد که در بخش باتری این سوال را پاسخ خواهیم داد!
دوربین
یکی از مهمترین و هیجانانگیزترین بخشهای مقایسه هر محصولی بررسی کیفیت دوربین است. سامسونگ و هواوی با دستی پر به میدان رقابت پا گذاشتهاند و هردو گوشی با دوربین اصلی سه گانه روانه بازار شدهاند. کهکشانی سامسونگ در پنل پشتی میزبان سنسور اصلی 25 مگاپیکسلی، یک عدد سنسور 8 مگاپیکسلی فوق عریض و یک دوربین تشخیص عمق با دقت 5 مگاپیکسل است. میانرده هواوی نیز برای دوربین اصلی از سنسور 48 مگاپیکسلی و در کنار آن از سنسور فوق عریض 8 و حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی بهره میبرد.
در سالهای اخیر هواوی توجه ویژهای به بخش دوربین و عکاسی محصولاتش داشته و به نظر میرسد موفقیتهای این کمپانی در زمینه دوربین نتیجه این تلاشها است. سنسور 48 مگاپیکسلی Y7p از تکنولوژی تقسیم 4 به 1 سلولها استفاده کرده و در نهایت تصویر خروجی با رزولوشن 12 مگاپیکسل و جزییات خوبی نمایش داده میشود که طبق بررسیهای صورت گرفته، میتواند سنسور اصلی گوشی A30s را پشت سر بگذارد. همچنین تصاویر دوربین این دستگاه به خاطر ایجاد یک پیکسل بزرگ، روشنایی بهتری دارند و گستره داینامیکی بیشتری را پوشش میدهند.
با معرفی حالت “سوپرنایت شات مود” عکسبرداری در محیطهای کمنور و تاریک جزو یکیدیگر از نقاط قوت محصولات کمپانی هواوی تبدیل گشته و Y7p نیز از این قاعده مستثنی نیست. درحالیکه این بخش در اکثر گوشیهای میانرده به یک پاشنه آشیل تبدیل شده اما اغلب اسمارتفونهای هواوی از امتحان این بخش سربلند بیرون آمده و نمره خوبی را به خود اختصاص میدهند. به نظر میرسد گرفتن چند عکس و ترکیب آنها با همدیگر برای تشکیل یک تصویر خروجی با کیفیت فعلا بهترین فناوری برای عکسبرداری در شب و محلهای تاریک بوده که هواوی بهخوبی از این فناوری استفاده میکند و A30s نتوانسته آنطور که باید توانایی دوربین خود را به نمایش بگذارد.
با گذر از دوربین اصلی در ترکیب دو سنسور دیگر هر دو محصول عملکرد تقریبا مشابهی را از خود نشان میدهند و خروجی دوربین در تصاویر عریض تا حد زیادی مشابه است.
اما در بخش دوربین سلفی بازی کاملا متفاوت به پایان میرسد، جایی که سامسونگ با استفاده از یک سنسور 16 مگاپیکسلی جزییات بیشتر و بهطور کلی سلفیهای جذابتری را ثبت میکند و سنسور 8 مگاپیکسلی Y7p آن را یک پله عقبتر قرار میدهد؛ البته دوربین سلفی دستاورد هواوی هم شما را ناامید نمیکند و نمونه عکسهای گرفته شده با آن قابل قبول هستند و به خاطر پشتیبانی از فناوری HDR رنگهای بسیار خوبی دارند.
باتری
یکی دو سالی میشود که بهرهگیری از باتریهای قدرتمند و پرظرفیت در گوشیهای هوشمند امروزی به یک اصل مهم و استراتژیک تبدیل شده و وجود باتری 4000 میلیآمپری در هرکدام از دو اسمارتفون مورد بحث ما، گواهی بر این موضوع است. متاسفانه هواوی Y7p همانند رقیبش از درگاه USB تایپ C بهره نمیبرد و به همین خاطر هم از فناوری شارژ معمولی 10 واتی استفاده میکند اما گلکسی A30s با درگاه جدید خود، شارژ سریع 15 واتی را برای کاربران فراهم میآورد که با استفاده از آن میتوانند در مدت زمان کمتری باتری دستگاهشان را شارژ نمایند.
البته از نظر عمر باتری کفه ترازو به سمت Y7p سنگینی میکند و هواوی با این کار خواسته تا کاستی عدم وجود درگاه بهروز را جبران کرده و توانایی خود را در مدیریت انرژی دستگاه به رخ سامسونگ بکشد و با استفادههای سنگین هم این اسمارتفون، به آسانی کاربر را تا پایان روز همراهی میکند و حتی در روزهای با استفاده کمتر نیز قادر است تا دو روز بدون نیاز به شارژ مجدد قابل استفاده باشد.
دیگر امکانات و مشخصات نرمافزاری
مسلما نیازی به گفتن نیست ولی برای کسانی که هنوز دچار تردید هستند، باید بیان نمود که هر دو دستگاه قابلیت بهرهبرداری از فناوری ارتباطی 4G را دارند. هردو با سیستمعامل اندروید پای 9.0 روانه بازار شدهاند اما نکته قابل توجه عدم وجود اپلیکیشنهای گوگل روی اسمارتفون هواوی Y7p به دلیل تحریمهای اخیر آمریکا علیه چین است.
البته هواوی سعی کرده با ارائه اپلکیشن App Gallery این فقدان را جبران نماید و سامانه تازهای تحت عنوان “هواوی موبایل سرویس” را معرفی کرده که خط مشی جهانی این شرکت را برای مقابله با تحریمها مشخص کرده و کاربر میتواند اپلیکیشنهای مورد نیاز را از این طریق دانلود و روی اسمارتفون خود نصب کند. در حال حاضر این فروشگاه به سومین اپ استور دنیا با 400 میلیون کاربر تبدیل شده که نشان از تصمیم مصمم هواوی برای حمایت از کاربران و محصولاتش دارد.
لازم به ذکر است که هواوی گوشی Y7p را با رنگهای سبزآبی و مشکی و سامسونگ گلکسی A30s را در رنگهای سفید، مشکی، سبز و بنفش در بازار عرضه میکند.
قیمت
همواره یکی از تاثیرگذارترین عوامل هنگام خرید اسمارتفونها، قیمت آنهاست. در بازار فعلی قیمتگذاری خوب هواوی روی محصولاتش به یکی از برگهای برنده این برند در ایران تبدیل شده و به نظر میرسد در مورد هواوی Y7p نیز این موضوع صادق است. بهرهمندی از پردازنده قویتر، دوربین باکیفیت، عمر باتری طولانیتر، طراحی بهروز و از همه مهمتر ارائه این هندست با قیمت 3 میلیون و 200 هزار تومان در ویترین فروشگاهها موجب شده تا در مقایسه با قیمت 4 میلیون و 100 هزار تومانی گلکلسی A30s مقرون به صرفهتر به نظر برسد و امکانات بیشتری را با صرف هزینه کمتر در اختیار کاربران قرار دهد.