Twitter Spaces چیست و آیا یک کپی از کلاب‌هاوس است؟

شبکه‌های اجتماعی گرایش دارند که ترندها را دنبال کرده و قابلیت‌های محبوب را مجددا طراحی و بازتولید کنند. حتما تا به حال متوجه شده‌اید که همه این شبکه‌ها از قابلیت “استوری‌” برخوردار هستند. اگر از توییتر استفاده کنید، آنگاه احتمالا نام “Spaces” را نیز شنیده‌اید. در این مطلب قصد داریم که در رابطه با Twitter Spaces، اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.

داستان Twitter Spaces تا حد زیادی شبیه به قضیه استوری‌ها است. همه‌چیز از یک شبکه اجتماعی جدید که خیلی زود نیز به محبوبیت دست یافت؛ یعنی کلاب‌هاوس (Clubhouse)، آغاز شد. طبیعتا شبکه‌های دیگر از جمله توییتر نیز به این موضوع علاقه نشان دادند و همین باعث به وجود آمدن Twitter Spaces شد.

گرایش توییتر نسبت به قابلیت‌های کلاب‌هاوس

Twitter Spaces

طبیعتا Twitter Spaces را می‌توان پاسخ واضح توییتر به شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس دانست. کلاب‌هاوس خود را یک شبکه اجتماعی با سازوکار “ملحق شدن به اتاق‌های گفت‌و‌گو” معرفی می‌کند.

مردم با استفاده از کلاب‌هاوس، اقدام به ایجاد چت روم‌های زنده مبتنی بر فقط-صدا می‌کنند. در این اتاق‌های گفت‌و‌گو، خبری از متون و یا ویدیو نیست و فقط به صدا محدود شده‌اید. اگر اتاقی در وضعیت عمومی قرار داشته باشد. آنگاه کاربران نیز آزادانه می‌توانند به آن گفت‌و‌گو ملحق شوند. البته لازم نیست که حضوری فعالانه داشته باشید، بلکه می‌توانید که فقط در جمع حضور داشته و کار خاصی نیز انجام ندهید.

کلاب‌هاوس ابتدا بر روی گوشی‌های آیفون عرضه شده و می‌بایست که حتما شخصی شما را به آن دعوت می‌کرد. این ویژگی و همچنین استقبال افراد مشهور باعث شد تا هایپ زیادی پیرامون این شبکه اجتماعی، به وجود آید. توییتر نیز فورا متوجه این موضوع شد و کار بر روی قابلیتی مشابه را آغاز کرد.

این مطلب را نیز بخوانید: کلاب هاوس چیست؟ یک شبکه اجتماعی متفاوت با قوانین خاص

Twitter Spaces چیست؟

Twitter Spaces

تا اینجا فهمیدیم که Twitter Spaces در واقع پاسخ توییتر به کلاب‌هاوس است، اما آیا شیوه کارکرد این دو نیز یکسان است؟ در بسیاری از جهات، بله. همانند کلاب‌هاوس، Spaces شرکت توییتر نیز متشکل از اتاق‌های گفت‌و‌گوی صوتی است. می‌توان Twitter Spaces را به‌عنوان یک گفت‌و‌گوی رادیویی که هر کسی می‌تواند به آن ملحق شود، در نظر گرفت.

شاید در وهله اول فکر کنید که Spaces چیزی شبیه به کنفرانس‌های سنتی است، اما مواردی نیز وجود دارند که باعث منحصربه‌فرد شدن Twitter Spaces می‌شوند. اول از همه اینکه این قابلیت، مربوط به ملحق شدن به گفت‌و‌گوها است. در اینجا شما وارد یک گفت‌و‌گوی تصویری که حتما باید در آنجا صحبت کنید، نمی‌شوید.

Twitter Spaces به‌جای یک ملاقات مجازی، بیشتر به یک رویداد واقعی شباهت دارد. فرض کنید که در دانشگاه بوده و می‌توانید در هر کلاسی که بخواهید، حضور پیدا کنید. در اینجا رویه بدین صورت است که به کلاس خاصی وارد شده، بر روی یک صندلی نشسته و گوش فرا می‌دهید.

همانند یک رویداد و گردهمایی واقعی، چند نوع واکنش نیز در دسترس شما قرار دارند. با استفاده از ایموجی “دست” می‌توانید دست خود را بالا بگیرید یا اینکه جهت تأیید سخنان سخنران می‌توانید از ایموجی”100″ استفاده کنید.

شاید کلاب‌هاوس مفهوم “رویداد مجازی زنده دعوت-محور” را اختراع نکرده باشد، اما در هر صورت توانسته که نسخه صوتی آن را به محبوبیت برساند. Twitter Spaces نیز این ویژگی را به کار گرفته و همچنین آن را به طیف مخاطبین بیشتری نیز ارائه داده است.

چه کسی می‌تواند در Twitter Spaces صحبت کند؟

بخش مهمی از Twitter Spaces به این موضوع اختصاص دارد که چه کسی می‌تواند در اتاق‌های آن، صحبت کند. در اینجا هر کسی که وارد شود، نمی‌تواند سریعا شروع به صحبت کردن کند. شاید روال این‌گونه باشد، اما لزوما هدف Twitter Spaces چنین چیزی نیست.

تنظیمات پیش‌فرض در هنگام ایجاد یک Space این است که تنها شخصی که یک Space را ایجاد می‌کند، می‌تواند تصمیم بگیرد که چه کسی صحبت کند. بنابراین باید صریحا اجازه صحبت کردن را به کاربر موردنظر خود بدهید. سایر گزینه‌های موجود در این رابطه، “People You Follow” و “Everyone” هستند.

میزبان می‌تواند تعیین کند که چه کسی باید صحبت کند. همچنین میزبان‌ها می‌توانند این توانایی را به شنودگان بدهند تا هر زمان که بخواهند، صحبت کنند و همچنین شنودگان نیز می‌توانند این موضوع را درخواست کنند، هر چند که میزبان مجبور به قبول این درخواست‌ها نیست. علاوه بر این، میزبان‌ها می‌توانند هر زمان که بخواهند، گوینده‌ها را بی‌صدا (Mute) کنند.

در کلاب‌هاوس با محدودیت 5000 نفری در رابطه با شنودگان مواجه هستید، اما در Twitter Spaces خبری از چنین مواردی نیست، هرچند که تعداد گویندگان به انضمام خود میزبان، نمی‌تواند از 11 نفر بیشتر باشد.

این مطلب را نیز بخوانید: 15 نکته برای افزایش فالوور توییتر و تاثیرگذاری در آن

چگونه از Twitter Spaces استفاده کنیم؟

Twitter Space در آیفون، آیپد و اندروید در دسترس بوده و بنابراین کاربران این دستگاه‌ها می‌توانند نسبت به ایجاد و اضافه شده به این اتاق‌های گفت‌و‌گو، اقدام کنند. در تاریخ نگارش این مطلب، Twitter Spaces بر روی دسکتاپ‌ها در دسترس نیست.

اگر شخصی که شما وی را دنبال می‌کنید، در حال میزبانی یک Twitter Space باشد، آنگاه می‌توانید پروفایل وی را در نوار Fleets، در حالی که یک دایره پنفش به دور آن کشیده شده، مشاهده کنید. جهت ملحق شدن به Space موردنظر باید پروفایل آن شخص را لمس کرده و سپس “Join This Space” را انتخاب کنید.

Twitter Spaces

جهت ایجاد یک اتاق نیز باید در گوشه پایین سمت راست، علامت “+” را لمس کرده و سپس “Spaces” را انتخاب کنید. اگر این قابلیت در دسترس شما نباشد، آنگاه با انجام این کار، تنها می‌توانید که به ایجاد توییت‌ها بپردازید.

در ادامه باید نامی را برای اتاق خود انتخاب کرده و سپس “Start Your Space” را لمس کنید.

در هنگام آغاز به‌کار Space موردنظر، می‌توانید میکروفن خود را خاموش و یا روشن کرده، سایرین را دعوت کنید، قوانین صحبت کردن را تغییر دهید، یک واکنش انتخاب کنید و همچنین اتاق ایجاد شده را بر روی فید توییتر خود، به اشتراک بگذارید.

پس از انجام اقدامات لازم، باید “End” را لمس کنید.

در بالا سعی کردیم هر آنچه را که لازم است در رابطه با Twitter Spaces بدانید، در اختیارتان قرار دهیم. استفاده از این ویژگی آسان بوده و همانند کلاب‌هاوس نیز فقط می‌توانید به‌‎صورت صوتی صحبت کنید. همچنین اجباری هم نیست که همگان صحبت کنند.

2 در مورد “Twitter Spaces چیست و آیا یک کپی از کلاب‌هاوس است؟”

  1. تلگرام با اضافه کردن بخش تماس ویدئوی گروهی نسبت به کلاب هاوس برتری پیدا میکنه. حیف توی ایران فیلتره. البته زمزمه هایی از رفع فیلترش هست
    و اگه نشه هم باز نت رایگان ایلان ماسک به دادمون میرسه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH