سرمایه‌گذاری 46 میلیون کاربر آمریکایی در زمینه ارزهای دیجیتال

نشریه نیوزویک با انتشار یک مقاله ادعا کرد که 46 میلیون کاربر آمریکایی مالک بیت‌کوین هستند. اما این آمار چگونه استخراج شده است؟

به‌دنبال انتشار مقاله‌ای تحت‌عنوان “46 میلیون آمریکایی اکنون مالک بیت‌کوین بوده و این رمزارز به‌تدریج جایگاهی کلیدی کسب خواهد کرد” در نشریه نیوزویک طی روز سه‌شنبه بحث‌های داغی پیرامون ارزهای دیجیتالی در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت.

مالکان مشهور بیت‌کوین از جمله مایکل سایلور؛ مدیرعامل موسسه MicroStrategy با انتشار مجدد این رکورد چشمگیر از طریق یک توئیت اعلام کرد: “ارز دیجیتالی در حال کسب جایگاهی کلیدی در صنعت مالی است. این پدیده مدیون استفاده از بیت‌کوین در صنایع بیمه، بانکداری و سرمایه‌گذاری است. به گفته نشریه نیوزویک اکنون 46 میلیون آمریکایی مالک بیت‌کوین هستند.”

نیک کارتر؛ بنیان‌گذار موسسه Coin Metrics اعلام کرد: “تعداد بسیار زیاد مالکان بیت‌کوین نشان‌دهنده پایگاه قدرتمندی است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. نقش سیاست در پذیرش بیت‌کوین بسیار چشمگیر است.”

دان هلد؛ رهبر پیشرو در موسسه Kraken با انتشار یک توئیت بار دیگر به این نقطه عطف مهم اشاره کرد: “46 میلیون آمریکایی مالک بیت‌کوین بوده و این جمعیت معادل 22 درصد از کل بزرگسالان مقیم ایالات‌متحده است. این دستاورد واقعیت دارد.”

با این‌حال انتشار این خبر پیرامون میزان استقبال از بیت‌کوین با عدم پذیرش در برخی محافل عمومی مواجه شد. برخی منابع این ارقام را به شدت اغراق‌آمیز قلمداد نموده و آن‌ها را غیرقابل قبول اعلام کردند. یک کاربر فعال در انجمن Reddit با انتشار پستی اعلام کرد: “این رقم بسیار زیاد به‌نظر می‌رسد. من هیچ فردی را نمی‌شناسم که مالک بیت‌کوین باشد. این موضوع نشان می‌دهد که از هر 6 یا 7 نفر یک فرد صاحب بیت‌کوین است.”

تاثیر استخراج بیت کوین بر محیط زیست

رقم 46 میلیون نفر مالک ارزهای دیجیتالی در ایالات‌متحده بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط گروه سرمایه‌گذاری دیجیتالی نیویورک (NYDIG) طی روز 6 الی 7 ژانویه (17 الی 18 دی ماه) محاسبه شده است.

نظرسنجی جدیدتری که در روز 22 ژانویه (3 بهمن ماه) توسط موسسه NYDIG پیرامون بیت‌کوین و بیمه‌ زندگی انجام شده است؛ به نتایج نظرسنجی ماه ژانویه استناد نموده است. نتایج این نظرسنجی به‌عنوان مبنای مقاله نشریه نیوزویک مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. این مقاله اگرچه مدت‌ها قبل نوشته شده بود؛ اما برجسته شدن آن در یک رسانه مهم موجب جلب توجه مردم شد. اندازه نمونه‌ها در هر 2 نظرسنجی نسبتا کوچک است؛ اما این نظرسنجی‌ها به لحاظ آماری معتبر در نظر گرفته می‌شوند. نظرسنجی نخست روی 1050 شرکت‌کننده با درآمد بیش از 50 هزار دلار انجام شد. حاشیه خطای این نظرسنجی معادل 3.1 درصد است. نظرسنجی دوم روی 2184 شرکت‌کننده آمریکایی با حاشیه خطای 2.1 درصدی انجام شده است.

نکته سردرگم‌کننده اینکه خط نخست مقاله نیوزویک ادعا می‌کند که 46 میلیون فرد آمریکایی معادل 17 درصد از جمعیت بزرگسال این کشور است؛ در حالی‌که بررسی اولیه موسسه NYDIG نشان می‌دهد که این رقم معادل 22 درصد جمعیت بزرگسال ایالات‌متحده محسوب می‌شود. با توجه به اینکه نظرسنجی موسسه NYDIG روی افرادی با درآمد بیش از 50 هزار دلار (در واقع گروهی کوچکتر از کل جمعیت بزرگسال) انجام شده است؛ لذا اختلاف در درصدهای اعلام شده احتمالا از این موضوع ناشی می‌شود.

یکی دیگر از یافته‌های جالب‌توجه نشریه نیوزویک این بود که اکثر پاسخ‌دهندگان (معادل 53 درصد از آن‌ها) اعلام کردند که صاحب ارز دیجیتالی نیستند؛ اما 55 درصد از آن‌ها اعلام کردند که به‌ فکر افزودن رمزارزها به سبد دارایی‌های خود هستند.

آمار مربوط به نظرسنجی NYDIG در مقایسه با نظرسنجی اخیرا انجام شده توسط صرافی رمزارز Gemini به‌مراتب بیش‌تر است. نظرسنجی صرافی Gemini روی جامعه آماری بزرگتری شامل 3000 نفر انجام شده است. این صرافی در گزارش خود اعلام کرد: “ما بر اساس اندازه نمونه‌های خود برآورد می‌کنیم که تقریبا 14 درصد از جمعیت ایالات‌متحده مالک ارز دیجیتالی هستند. این رقم معادل جمعیت 21.2 میلیون نفری است. اگرچه این آمار در اواخر ماه آوریل منتشر شد؛ اما نظرسنجی طی ماه‌های اکتبر و نوامبر سال 2020 و بیش از آغاز روند صعودی قیمت بیت‌کوین در سال 2021 انجام شده است.

2 در مورد “سرمایه‌گذاری 46 میلیون کاربر آمریکایی در زمینه ارزهای دیجیتال”

  1. نسبت به جمعیت امریکا آمار بالایی نیست . اگه نسبت بگیریم ایرانیا بیشتر بیتکوین خریدن . اگه اینم در نظر بگیریم که آگاهی دارندگان ارز دیجیتال امیرکا و اروپا با ایرانیا قابل مقایسه نیست. تبدیل به یه آمار فاجه میشه

  2. کاوه تهرانی

    اینا همه تبلیغاتیه که از افراد و نهادهای خاصی شروع میشه و یه سری ناآگانه باعث پخش شدن بیشترش میشن.
    کل اخبار ارز دیجیتال واسه بالا بردن ارزششونه.
    به رمز ارزها نباید عنوان دارایی داد. ولی میشه از قابلیت های رمزنگاریشون استفاده کرد و فکر میکنم همین کار درسته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH