نوکیا اخیرا در تازهترین خبر خود، یک راه تازه و جالب برای شارژ کردن اسمارت فون شما پیشنهاد کرده است! هرچند تصور اینکه این روش بتواند به این زودی همهگیر شود کمی بعید است!
بخش آزمایشهای علمی، قسمت راهاندازی و حوزه تبلیغات کمپانی عظیم مایکروسافت در هفته جاری تصمیم گرفتند تا با همکاری بخش موبایل و هنرمندان چندرسانهای آنها اقدام به تولید انرژی و یا سوخت ارگانیک برای شارژ محصولاتشان کنند. این ایده با استفاده از 800 سیبزمینی و سیب در کنار یکدیگر به ثمر نشست!
درگذشته ایجاد جریان برق از خوراکیها در درسهای رشته علوم تجربی نیز تدریس میشده است، اما این بار این پروژه که موسوم به پروژه Charland بود سعی داشت تا از این روش برای شارژ یک گوشی نوکیا لومیا 930 بهره ببرد.
نصب این دیوار جالب، در یکی از شلوغترین خیابانهای شهر لندن صورت گرفت! بر روی این دیوار حدود 800 عدد سیبزمینی و سیب توسط میخهایی که دارای روکش گالوانیزه بودن به دیوار چسبانده شده و با استفاده از سیمهای مسی به یکدیگر متصل شدهاند. در پایان نیز این سیم با یک رابط مخصوص به لومیا 930 اتصال دادهشده بود تا این گوشی را روشن کند.
اگر دوست دارید بدانید این اتفاق چگونه ممکن است ولی از دوران تحصیل خود چیزی به یاد ندارید، نوکیا به کمک شما آمده و آن را برای شما توضیح داده است:
باتریها معمولا از دو فلز متصلبههم که درون یک محلول اسیدی قرارگرفتهاند، درست شده است. در نصب این دیوار نیز از فلزات مس و روی اندود بهره گیری انجام شده است. (همانطور که توضیح داده شد میخهایی که برای نگهداشتن این سیبزمینیها استفادهشده نیز گالوانیزه هستند)
خب به درس باز میگردیم، بخشهایی از باتری که جریان الکتریکی به آنها وارد و از آن خارج میشود، از دو الکترود مثبت و منفی تشکیل شده است. در اینجا نیز سعی شده تا این جریانات مثبت و منفی از این محصولات استخراج شود. فسفریک از سیبزمینی و اسکوربیک از سیب برای ما رسانای الکتریکی هستند!
آقای چارلند که مدیر و مجری این پروژه عجیب است، اذعان داشت که با این کار توانسته است در حدود 20 میلیآمپر و یا 6 ولت انرژی الکتریکی ایجاد کند.
بعد از این کار، با اتصال کابل به گوشی، در میان بهت همگان شارژ گوشی آغاز شد! نوکیا که قسمتی را برای اظهارنظر مردم در زیر این دیوار در نظر گرفته بود شاهد جملات زیبایی از مردم بود!
در یکی از این کامنت ها، مردم نسبت به این کار ابراز علاقه کرده بودند و این روش را جایگزینی برای استفاده از سوختهای فسیلی دانستهاند.
البته مهمترین ویژگی این پروژه این است که شما بعد از شارژ گوشی خود میتوانید سیبزمینی و سیبهای استفاده را نیز مجدد استفاده کرده و نوش جانکنید! البته در ابتدا حتما سیمهای درون آن را خارج کنید!
با لیمو هم می توان شارژ کرد
چههههه جالب