دولت انگلستان بهعنوان یکی از سختگیرترین دولتهای جهان در قوانین راهنمایی و رانندگی محسوب میگردد ولی این امر موجب نشده است تا این کشور از عرصه فناوریهای نوظهور عقب بماند و در سال آینده میلادی سرانجام خودروهای بدون راننده وارد خیابانهای این کشور خواهند شد و این اتفاق علیرغم مخالفتهای فراوان در بریتانیا صورت خواهد پذیرفت.
تابهحال کشورهای مختلفی رضایت خود را برای ورود خودروهای بدون راننده به خیابانها اعلام کرده بودند و مجوز تردد این ابزارها را صادر نموده بودند ولی انگلستان کشوری بود که پیشبینی نمیشد به این زودی در برابر این فناوری نرمش به خرج بدهد ولی بر اساس گزارشهایی که از انگلستان به گوش میرسد قرار است با آغاز سال 2015 میلادی، این خودروها نیز بتوانند در خیابانهای انگلستان رفتوآمد کنند.
در حال حاضر ایالت فلوریدای آمریکا نام خود را بهعنوان یک از نخستین میزبانان خودروهای بدون راننده ثبت کرده است و خودروهای بدون راننده گوگل در این ایالت به تردد میپردازند و حرکت دیگر خودروهای بدون راننده نیز در این ایالت از آمریکا مجاز خواهد بود ولی تعداد این خودروها هنوز انگشتشمار است. خودروی بدون سرنشین شرکت ولوو نیز در کشور سوئد بهصورت آزمایشی در چند نوبت به حرکت درآمده است و نتایج این آزمایش بسیار امیدوارکننده بوده است. دیگر کشورهایی که برای استفاده از خودروهای بدون راننده از قوانین تصویب شده بهره میبرند نیز سه کشور ژاپن، سنگاپور و آلمان هستند.
مکانیزم کارکرد خودروهای بدون راننده بسیار پیچیده است ولی هیچیک از امکانات مورداستفاده در این ماشینها جدید نیستند و مشابه آنها را در سایر ابزارها مشاهده کردهاید. عملکرد این خودروها بر استفاده از دوربینها و حسگرهای مختلف و اتصال به سامانه موقعیتیاب جهانی یا جیپیاس بنا شده است. سیستم کنترلی خودرو به صورتی ساخته شده است که کنترل پدالهای اصلی خودرو یعنی گاز و ترمز به هوش مصنوعی داخلی ماشین متصل خواهند بود و هوش مصنوعی یادشده با کمک دوربینهای موجود در خودرو به مشاهده مسیر خواهد پرداخت و بر اساس شرایط موجود در تصاویر، موقعیت خودرو در برابر اشیاء دیگر را ارزیابی خواهد کرد و سرعت وسیله نقلیه را افزایش داده و یا کم خواهد نمود.
خودروهای بدون راننده در طول سال گذشته میلادی محور بحثهای فراوانی بودند و بسیاری از مسئولان بلندمرتبه کشورهای اروپایی به مخالفت با این فناوری پرداخته بودند و استفاده از آن را فاقد امنیتی کافی برای حضور در خیابانهای فعلی جهان دانسته بودند. این مخالفتها همچنان ادامه دارند ولی تعداد کشورهایی که این خودروها را پذیرا شدهاند نیز رو به افزایش است و بدون شک در آیندهای نزدیک شاهد حضور نامهای بیشتری در لیست کشورهای میزبان ماشینهای بدون راننده خواهیم بود.
مگه پراید بدون راننده نبود؟ بودا؟