چرا سامسونگ و هوآوی باید به اندروید وفادار بمانند؟!

شایعات جدیدی که این روزها در رسانه‌ها منتشر شده است، نشان دهنده این موضوع است که کمپانی‌های سامسونگ و هوآوی در تلاش هستند تا سیستم عامل اختصاصی خود را طراحی کنند. این موضوع می‌تواند جذاب به نظر برسد. اما به نظر من، اصلا مناسب نیست. می‌پرسید چرا؟ دلایل خود را برای شما توضیح خواهم داد.

طبق آماری که در ماه ژوئن ۲۰۱۶ گرفته شد، سیستم عامل اندروید با کسب دو سوم از بازار (حدود ۶۵.۵۸ درصد) توانست جایگاه نخست را در زمینه موبایل و تبلت به خود اختصاص دهد. Gartner در این زمینه گزارش داد که در سه ماهه اول سال جاری، سیستم عامل اندروید توانسته ۸۴ درصد از بازار را از آن خود کند. درصدهای باقی مانده به سیستم عامل‌های iOS، ویندوزفون و بلک‌بری اختصاص می‌یابد و سیستم عامل‌های دیگر تنها سهم بسیار کوچکی را به خود اختصاص داده‌اند.

به صورت کوتاه و مختصر، اندروید را می‌توان سیستم عاملی دانست که در دنیای تکنولوژی، استفاده زیادی از آن می‌شود.

Huawei-p9

با این حال اگر سامسونگ و هوآوی اقدام به طراحی سیستم عامل اختصاصی خود کنند، بسیاری از سهم بازار را از دست خواهند داد. اما تجربه نشان داده است که کمپانی‌های اشاره شده توانایی انجام این کار را دارند.

در ادامه این تحقیقات، مشخص شد که سامسونگ توانسته در نیمه اول سال ۲۰۱۶، در حدود ۲۳.۲ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص دهد و هوآوی نیز با چیزی حدود ۸.۲ درصد توانست سود خوبی از این قسمت نصیب خود کند.

با وجود محبوبیت زیاد شرکت‌های سامسونگ و هوآوی، آیا آنها شجاعت این را دارند تا به اندروید پشت کرده و به وسیله سیستم عامل اختصاصی خود وارد این عرصه شوند؟!

همانطور که می‌دانید، شرکت سامسونگ توانسته در بسیاری از بازارها ورود کند. اما کماکان از سرویس‌های گوگل مانند Maps ،Search و Google Play Store استفاده می‌کند.

کاربران سامسونگ، به این موضوع خو گرفته‌اند و حساب ویژه‌ای روی این نرم‌افزارها که در دیوایس‌های گلکسی آنها یافت می‌شوند، باز کرده‌اند. اما چیزی که باعث می‌شود تا این شرکت کره‌ای همچنان به اندروید وفادار بماند، تعداد اپلیکیشن‌های موجود بر روی فروشگاه Google Play است. این مسئله، چیزی است که سامسونگ سخت می‌تواند با آن رقابت کند.

Play-store

اما موضوع در مورد هوآوی کمی متفاوت است. چرا که این شرکت در کشور چین، جایگاه نخست را در اختیار دارد و فروشگاه نرم‌افزاری مخصوص به خود را نیز در کشور اشاره شده داراست. طی مصاحبه‌ای که آقای Changzhu Li، مدیر ارشد بخش موبایل شرکت هوآوی انجام داده است، مسئولان این شرکت چینی، ضعف سیستم عامل اندروید در کیفیت اپلیکیشن‌ها را دیده‌اند. به این ترتیب، ما مطمئنا فروشگاه نرم‌افزاری هوآوی را زودتر از سیستم عامل اختصاصی آن خواهیم دید که به آمریکا و غرب دنیا راه پیدا می‌کند.

شرکت هوآوی به تازگی یکی از مهندسان سیستم عامل که پیشتر در کمپانی نوکیا مشغول به کار بود را استخدام کرده است. این موضوع، نمی‌تواند بی‌ربط به شایعه اشاره شده در این مطلب باشد. تصمیم گوگل مبنی بر بسته‌تر کردن سیستم عامل اندروید، می‌تواند یکی از دلایل این امر باشد. اما مهندسان سیستم عامل در ابتدا می‌خواهند تا رابط کاربری EMUI را توسعه داده و سپس به سراغ سیستم عامل اختصاصی بروند. مشخص است که مسئولان شرکت چینی اشاره شده، کار سخت و دشواری را پیش رو خواهند داشت.

اندروید در حال حاضر، تنها روی تلفن‌های هوشمند عملکرد خوبی دارد

در حال حاضر سیستم عامل اندروید در قسمت‌های مختلفی در حال استفاده است. این موضوع شامل تلویزیون‌های هوشمند و گجت‌های پوشیدنی نیز می‌شود. اما Android TV نتوانست آنچنان که باید و شاید به خاطر ضعف در قسمت اپلیکیشن‌ها، موفق شود و شکست بزرگی را در این زمینه تجربه کرد. Android Wear نیز نتوانست موفق باشد. چرا که وابستگی بسیار زیادی به سیستم عامل اندروید در تلفن‌های هوشمند داشت.

Samsung-Gear-S2

در قسمت گجت‌های پوشیدنی و سیستم‌های خانگی، شرکت سامسونگ می‌تواند موفق باشد. این شرکت کره‌ای در حال حاضر در حال طراحی سیستم عاملی با نام تایزن برای گجت‌های پوشیدنی است. اما سوییچ کردن به سیستم عامل تایزن برای تلفن‌های هوشمند، می‌تواند ریسک بزرگی برای سامسونگ به حساب آید. همانطور که گجت‌های پوشیدنی امروزه در حال پیشرفت هستند، سیستم عامل اندروید نیز به همان نسبت در حال کسب موفقیت‌های بیشتر است.

حرف آخر

سیستم عامل اندروید به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد تا تغییرات مورد نیاز خود را روی آن اعمال نمایند. به همین دلیل، کمپانی‌هایی مانند هوآوی، سامسونگ، اچ‌تی‌سی، سونی و دیگر شرکت‌ها می‌توانند تغییرات دلخواه خود را روی این سیستم عامل داده و آن را متناسب با نیاز خود برای کاربران عرضه نمایند. همکاری این شرکت‌ها باعث شده است تا هسته اندروید به مرور قوی‌تر و مستحکم‌تر شود. اما این موضوع بدون همکاری، بسیار سخت بود و گوگل راه دشواری را پیش روی داشت.

برای تولیدکنندگان، سیستم عامل اندروید به عنوان یک هسته آماده و قابل استفاده به حساب می‌آید که می‌تواند آنها را در بسیاری موارد جلو بیاندازد. اما شرکت‌های سامسونگ و هوآوی توانایی این را دارند تا با طراحی سیستم عامل اختصاصی، روی پای خود بایستند و از این طریق، سرویس‌های بیشتر و مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار دهند.

1 در مورد “چرا سامسونگ و هوآوی باید به اندروید وفادار بمانند؟!”

  1. به امید دیدن فروشگاه اختصاصی هواوی بر روی گوشی هایش . این یکی از بهترین خبر ها است.(به شرط این که به اسیا هم بیاد)
    و بنده هر روز ریش های سفیدم بیشتر میشه تا به ۲۰۰ سالگی برسم از بس که هواوی جی ۸ رام رسمی اندروید ۶ را برای نصب منتشر نکرده ( منظورم OTA بود نه دستی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید