اواسط تیرماه بود که کمپانی هواوی از آنر ۸ پرده برداشت. مانند اکثر سریهای آنر، هواوی برای این مدل هم ظاهری بسیار زیبا و سختافزاری قدرتمند را در کنار قیمتگذاری بسیار مناسب تدارک دیده است. امروز در آزمایشگاه آیتیرسان فرصت این را پیدا کردیم تا به بررسی این گوشی خوش ساخت چینی بپردازیم. پس همراه ما با بررسی هواوی آنر ۸ باشید.
ابتدا بیایید نگاهی کلی به مشخصات این گوشی بر روی کاغذ بیندازیم.
- جنس بدنه از شیشه، ابعاد ۱۴۵.۵ در ۷۱ در ۷.۵ میلیمتر، وزن ۱۵۳ گرم
- صفحه نمایش ۵.۲ اینچی، رزولوشن فولاچدی، پنل LTPS، توانایی نمایش ۱۶ میلیون رنگ، تراکم پیکسلی ۴۲۳ پیکسل در هر اینچ، نسبت ۷۲.۵ درصدی نمایشگر به بدنه
- دو دوربین اصلی با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.2، اندازه لنز ۳۵ میلیمتر، فوکوس به صورت لیزری، فلاش دوگانه، قابلیت HDR و پانوراما، فیلمبرداری تا رزولشون فولاچدی و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، دوربین سلفی با رزولوشن ۸ مگاپیکسل، گشودگی دیافراگم f/2.4، فیلمبرداری دوربین سلفی با رزولوشن فولاچدی
- پردازنده ۸ هستهای بر روی چیپست HiSilicon کایرین مدل ۹۵۰، پردازنده گرافیکی Mali-T880 MP4، حافظه رم ۴ گیگابایت، موجود در حافظههای داخلی ۳۲ و ۶۴ گیگابایت، پشتیبانی از کارت حافظه micro SD تا ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت
- باتری غیرقابل تعویض با ظرفیت ۳۰۰۰ میلیآمپر، قابلیت شارژ سریع با فناوری Smart Power 4.0
- اندروید نسخه ۶ به همراه رابط کاربری Emotion UI 4.1، محافظت دستگاه توسط حسگر اثر انگشت، موجود در رنگهای سفید، مشکی، طلایی و آبی، پشتیبانی از USB Type-C، پشتیبانی از اشعه مادون قرمز و NFC
طراحی و ساخت: دلنشین
به طور کلی پایه اصلی طراحی این گوشی بهویژه در بخش روبهرویی، شما را به یاد آیفون خواهد انداخت. تنها نیاز به یک دکمه هوم گرد شکل دارید تا پایین نمایشگر بگذارید و آیفون هواوی را مشاهده کنید.
بخش جلویی گوشی شامل نمایشگر، دوربین سلفی، سنسور، بلندگو و لوگوی آنر میشود. فناوری ۲.۵D که در این قسمت از گوشی دیده میشود، چنان ترکیب زیبایی با سایر اجزای گوشی ساخته که در همان نگاه اول شیفته ظاهر آنر ۸ خواهید شد. شیشهای که در همین قسمت جلویی گوشی بهکار رفته، با ظرافتی که دارد، حس خوبی را هنگام کار کردن با گوشی به کاربر میدهد.
به قسمت پشتی گوشی که میرویم ردپای پرچمدار ۲۰۱۶ هواوی، یعنی P9 به چشم میآید. دو دوربین و فلاش دو رنگ در کنار هم اما این بار همراه با لیزر فوکوس و بدون آن محفظه شیشهای مخصوص در این بخش خودنمایی میکنند. کمی پایینتر از دوربین طبق معمول حسگر اثرانگشت این بار به صورت دایرهای حضور دارد که البته باید این موضوع را بدانید که این محفظه دایرهای شکل فقط یک حسگر خشک و خالی نیست!
دیگر چیزی جز لوگو آنر و نوشتههای همیشگی اطلاعات بر روی بدنه پشتی دستگاه دیده نمیشود. جنس بدنه آنر ۸ از شیشه بوده و به نظر استقامت مناسبی هم دارد اما متاسفانه، از هیچ لایه محافظتی خاصی در این گوشی استفاده نشده است. بنابراین باید کاملا حواستان را جمع کنید تا مبادا به گوشی آسیبی وارد شود.
به بخشهای کناری با متریال فلزی آن میرسیم. تنها کلیدهای کنترل صدا و پاور در لبه راست گوشی با جنس فلز قرار گرفتهاند و سه لبه دیگر خالی از هر گونه دکمه سختافزاری هستند. اسپیکر مونو، ورودی پورت USB که از نوع Type-C بوده درکنار جک صوتی ۳.۵ میلیمتری در لبه پایینی گوشی قرار دارد. در لبه سمت چپ تنها محفظه قرارگیری سیمکارت و کارت حافظه خارجی دیده میشود. همان طور که پیشتر گفتیم، اشعه مادون قرمز در این گوشی وجود داشته که محل قرارگیری آن در لبه بالایی گوشی کنار میکروفون است.
متریال کلی دستگاه طوری بوده که هنگام در دست گرفتن آن کمی حس سر خوردن از دست را به کاربر میدهد. البته این موضوع هنگام قرارگیری گوشی بر روی یک سطح صاف مانند میز هم خودش را بیشتر نشان میدهد. خوشبختانه با وجود قاب شیشهای، بدنه این دستگاه آنچنان مستعد جذب اثرانگشت نبوده و عملکرد نسبتا مناسبی دارد.
صفحهنمایش: با کیفیت و بیادعا
نمایشگر موجود در آنر ۸ اندازهای معادل ۵.۲ اینچ دارد که رزولوشن فولاچدی را ارایه میدهد. پنل بهکار رفته در نمایشگر این تلفن هوشمند از نوع LTPS بوده که در واقع همان IPS LCD اما با تولید گرمای کمتر است. تراکم پیکسلی ۴۲۳ پیکسل در هر اینچ درون نمایشگر این گوشی ایجاد شده که مقداری بسیار مناسب بوده و پیکسلهای آن توسط چشم انسان قابل تفکیک نخواهند بود.
شیشه ۲.۵D بهکار رفته در این نمایشگر زیبایی خاصی را به بخش جلویی گوشی داده است. البته باید بگویم متاسفانه خبری از گوریلا گلس در این نمایشگر نیست و باید به خوبی از آنر ۸ مراقبت کنید. رنگها در این صفحه نمایش گامای بالایی دارند و نمایش عمق رنگ مشکی با توجه به پنل استفاده شده، بسیار خوب عمل میکند. روشنایی صفحهنمایش آنر ۸ تقریبا به اندازه P9 بوده و میتواند حداکثر به ۴۶۰ نیت برسد. این میزان روشنایی در حداقل مقدار خودش میتواند به ۱.۶ نیت برسد که عملکردش بسیار مناسب ارزیابی میگردد. در تصاویر زیر میتوانید کیفیت نمایشگر آنر ۸ را با شیائومی Mi 5 مقایسه کنید. هر دو از رزولوشن فولاچدی و پنل LCD بهره بردهاند (آنر ۸ سمت راست و Mi 5 سمت چپ قرار دارد).
در بخش نرمافزاری تنظیمات خاصی برای نمایشگر وجود داشته که شما را در شخصی سازی هرچه بیشتر غلظت رنگها کمک میکند. در قسمتی از این تنظیمات شما قادر خواهید بود میزان گرمی و سردی رنگها را تنظیم کنید. همچنین بخش خاصی به نام Eye Comfort وجود داشته که مانع صدمه دیدن چشم مخصوصا درهنگام شب میشود. در منوی تنظیمات شما میتوانید با فعال کردن بخشی، توسط دستکش با گوشی کار کنید. البته این قابلیت با اجسام فلزی و ضخیم عمل نخواهد کرد. عملکرد صفحه نمایش در زیر نور خورشید هم خوب بوده و تقریبا مشابه P9 است.
سخت افزار: قدرتمند
قلب هواوی آنر ۸ را یک چیپست Kirin 950 تشکیل میدهد. باید به شما بگویم عملکرد این مدل با Kirin 955 که بر روی P9 قرار گرفته بود، تفاوت آنچنانی ندارد. ۸ هسته فعال بر روی این چیپست حضور دارد که چهارتای آن با Cortex-A72 و سرعت ۲.۳ گیگاهرتز کار میکنند و چهارتای دیگر با Cortex-A53 و سرعت ۱.۸ گیگاهرتز مسولیت پردازش را بر عهده دارند. ۴ گیگابایت حافظه رم هم حضور دارد تا با قدرت هرچه تمام برنامهها را مدیریت کند. حافظه داخلی ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده که البته به لطف موجود بودن درگاه حافظه، جای نگرانی برای ذخیره سازی اطلاعات وجود ندارد. پردازنده گرافیکی آنر ۸ مدل Mali-T880 MP4 بوده که با ۴ هسته فعال به پردازش گرافیکی میپردازد.
در ادامه میتوانید نتایج بنچمارکهای این گوشی را در بخش سختافزار مشاهده کنید.
تصویر زیر از بنچمارک بونسای برای ارزیابی عملکرد بخش گرافیکی است.
نرمافزار: ایموشن ۴.۱ با قابلیتهای فراوان
اندروید ۶.۰ در کنار رابط همیشگی هواوی، Emotion، این بار با نسخه ۴.۱ حضور پیدا کرده و آنر ۸ را در بخش نرمافزاری قدرتمندتر ساخته است. همه چیز با گرافیکی عالی در این رابط کاربری قرار گرفته است. هر دفعه که شما دکمه پاور را میزنید تا قفل دستگاه را باز کنید، با یک تصویر پسزمینه جدید روبهرو میشوید. البته امکان غیرفعال کردن این مورد در تنظیمات وجود دارد. با زدن دوبار کلید کاهش صدا دوربین فعال میشود و در کسری از ثانیه عکسبرداری میکند. با وجود بخش تم، شما میتوانید استایل درونی گوشی را به کلی تغییر دهید و بخشهای مختلفی را شخصی سازی کنید.
قسمت خاصی در این رابط کاربری با نام Simple homescreen mode وجود دارد که در شرایطی که به سرعت میخواهید به بخشهای مهم گوشی دسترسی داشته باشید، استفاده خواهد شد. این شرایط میتواند مثل زمانی که در حال رانندگی هستید، پیش بیاید. یکی از بخشهای کاربردی در منوی تنظیمات Smart assistance بوده که امکانات بسیار زیادی را در اختیارتان قرار میدهد. بعنوان مثال اعمال شخصی سازی نوار هدایت و فعال کرن حالت کار با یک دست در این بخش موجود است. کنترل صوتی نیز در آنر ۸ فعال بوده و به شما کمک میکند تا با دستورات صوتی تلفنهمراهتان را کنترل کنید. حسگر اثرانگشت هم کاملا با بخش نرمافزاری خو گرفته و قابلیتهای متعددی را ارایه میدهد که در بخشهای بعدی به آنها اشاره خواهیم کرد.
دوربین: دو چشم تیزبین
درست مثل P9، آنر ۸ هم دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دارد که یکی تصاویر رنگی و دیگری تصاویر را به صورت سیاه و سفید به ثبت میرساند. همکاری این دو لنز با هم تصاویری با روشنایی بالا را میسازد اما متاسفانه خبری از گواهی Leica در دوربین آنر ۸ نیست و این موضوع به این معناست که سنسور تک رنگ در بخش دوربین وجود ندارد و این ترکیب دو لنز با هم به صورت نرمافزاری صورت خواهد گرفت.
رابط کاربری دوربین هواوی توانایی عکسبرداری به صورت دستی را دارد که امکانات قرار گرفته در این بخش شامل عکسبرداری RAW، فوکوس دستی، سرعت شاتر و ایزو میشود. ظاهر بخش عکسبرداری دستی بسیار آسان بوده و بعد از گذشت مدتی به آن کاملا عادت خواهید کرد. گزینههای دیگر دوربین در حالت عادی ناپدید هستند و با سوایپ به چپ و راست به آنها دست پیدا خواهید کرد. فیلم برداری هم تا رزولوشن فولاچدی با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه قابل ضبط است. خوشبختانه در قسمت فیلمبرداری هم به تنظیمات دستی دسترسی خواهید داشت اما طبق معمول خبری از فیلمبرداری ۴K نیست.
دوربین سلفی موجود در آنر ۸ رزولوشن ۸ مگاپیکسلی دارد و تصاویر زیبایی را به ثبت میرساند. تنظیمات خاصی مانند حالت زیبایی، HDR و تعدادی دیگر در این قسمت هم موجود بوده و فیلمبرداری توسط این دوربین نیز با رزولوشن فولاچدی صورت خواهد گرفت.
در تصاویر زیر میتوانید نمونه کیفیت دوربین این گوشی را مشاهده کنید.
پخش چند رسانهای: ساده اما جذاب
در این بخش، آنر ۸ حضورش را با یک صفحه نمایش ۵.۲ اینچی با رزولوشن فولاچدی و یک اسپیکر مونو به ثبت میرساند. در کنار این دو فاکتور اصلی، موزیک پلیر و ویدیو پلیری قدرتمند نیز قرار گرفتهاند. تماشای ویدیو بر روی نمایشگر با کیفیت آنر ۸، بسیار لذت بخش است.
ویدیو پلیر با قدرت تمام حضور دارد تا از تمامی فرمتهای ویدیویی رایج پشتیبانی کند. اسپیکر استفاده شده در آنر ۸ از نوع مونو بوده اما واقعا کیفیت و حجم بسیار مناسبی را ارایه میدهد. متاسفانه در جعبه این محصول، شاهد هندزفری نبودیم اما هنگامی که خروجی صدا را با یک هدفون تست کردیم، نتیجه بسیار مناسب بود.
باتری: پرقدرت و بادوام
باتری استفاده شده در آنر ۸ از نوع لیتیومیون با ظرفیت ۳۰۰۰ میلیآمپر بوده که با وجود اندازه ۵.۲ اینچی و رزولوشن فولاچدی نمایشگر، این مقدار ظرفیت باتری میتواند عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. در تصویر زیر میتوانید قدرت و دوام این باتری را مشاهده کنید.
عملکرد این باتری که غیر قابل تعویض هم هست، بسیار خوب بوده و با یک بار شارژ کامل شما قادر خواهید بود تقریبا یک روز کامل از آن استفاده کنید. البته به لطف پشتیبانی آنر ۸ از شارژ سریع، شما میتوانید در مدت ۳۰ دقیقه ۴۷ درصد گوشی را شارژ کنید.
سایر امکانات: بسیار کاربردی
تمام امکانات اضافی آنر ۸ تقریبا در سنسور اثرانگشت آن خلاصه شده است. هواوی از این سنسور اثرانگشت با تمام قدرت استفاده کرده و تواناییاش را تنها به بازگشایی دستگاه محدود نکرده است.
این سنسور در حالت آماده باش بوده و بدون فشردن کلیدی در حالت استندبای، قفل دستگاه را باز میکند. اما نکته جالب این جاست که در پس این حسگر یک دکمه قرار گرفته که شما در بخش نرمافزاری میتوانید عملکرد خاصی را برای آن تعریف کنید. بهعنوان مثال شما میتوانید برای دستگاه تعریف کنید که با نگهداشتن این کلید، دوربین بازگشایی شود و یا با دو بار زدن آن به برنامه دلخواهتان دسترسی پیدا کنید. با سوایپ کردن انگشت بر روی این سنسور شما میتوانید به منوی اعلانات دسترسی داشته باشید و یا در برنامه گالری به تصویر بعد یا قبل بروید. در کلام آخر باید به شما اعلام کنم، هواوی تمام استفاده را از این سنسور اثرانگشت برده و امکانات کاربردی فراوانی را در اختیارتان گذاشته است.
یکی دیگر از قابلیتهای کاربردی آنر ۸، وجود درگاه مادون قرمز است که این روزها با وجود حذف شدن از روی اکثر تلفنهای همراه، میتواند بسیار کاربردی باشد. برنامه Smart Controller هم در این قسمت حضور دارد و شما را در کنترل دستگاههای مختلف کمک میکند.
قیمت گذاری: محصولی با ارزش
شما میتوانید با مبلغی حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ دلار یعنی چیزی حدود ۱ میلیون ۳۰۰ تا ۱ میلیون ۵۰۰ هزار تومان مدل ۶۴ گیگابایتی آنر ۸ را خریداری کنید. البته این مدل هنوز به طور رسمی وارد بازار ایران نشده و باید منتظر قیمت گذاری اصلی آن در ایران باشیم.
سخن پایانی
همه ما میدانیم آنرها یکی از موفقترین سریهای کمپانی هواوی در بخش تلفنهای هوشمند هستند که با ارایه بهترین امکانات، قیمت بسیار مناسبی هم دارند. آنر ۸ هم طبق همین قاعده پیش رفته و با این که یک گوشی میانرده محسوب میشود، امکاناتی را در اختیار شما قرار میدهد که شاید آنها را در پرچمدارهای سال جاری هم نتوانید پیدا کنید. در مدتی که با این گوشی کار کردیم کوچکترین لگ و کندی چه در برنامهها و چه در بازیها مشاهده نکردیم و در عملکرد کلی دستگاه هم کوچکترین نقص و مشکلی دیده نشد. همه چیز همان طور که انتظارش را دارید در آنر ۸، هشتمین افتخار هواوی، قرار گرفته است.
سلام شنیدم تشعشعات این گوشی بالا هست لطفا در این خصوص توضیح بفرمائید .
سلام میخاستم بدون این گوشی بصورت اسلوموشن هم فیلم میگیره یا نه( ۱۲۰ فریم )
و خوب کدوم گوشی های تا رنج یک و نیم میلیون این قابلیت رو دارن
با سلام عده ای از دوستان میگن که این گوشی در مواقعی مثل اجرای بازی و در دوربین بشدت داغمیشه ایا درسته ؟؟؟
و دوم پی ۹ و انر ۸ در نگاه کلی کدوم بهتره؟؟؟
باتشکر
بله کاملا درسته زمانی که با دوربین کار میکنین سریع درجه حرارتش بالا میره
درضمن اینم یادم رفت بگم آنر ۸ رم اجرایی ۴ گیگ داره اینم یکی از دلایل تردید در خریدم هست
با سلام من قصد خرید گوشی دارم و بدجور بین آنر ۸ و میت ۸ البته مدل ۳۲ گیگ حافظه داخلی موندم از یک طرف صفحه بزرگ و باکیفیت میت که جون میده برای بازی و تماشای فیلم و از طرفی فضای رم بیشتر آنر ۸ و طراحی جذابش که واقعا چشم نواز هست مخصوصا نسخه مشکی و آبی رنگ ولی ازلحاظ چیپست جفتشون Kirin950 هستن واسه همین موندم اگر ممکنه راهنماییم کنید نیازم هم اجرای بازیهای سنگین مثل ریل ریسنگ ۳ و وب گردی و دانلود بسیار زیاد فایل های سنگین از اینترنت و اینکه حتما otg داشته باشه و کلا یه چیز توپ باشه که تا دوسال واسم کار کنه ممنون بودجه خرید من هم ۱،۳۰۰،۰۰۰ هست اگر گوشی بهتری هم سراغ دارید ممنون میشم بگید یاعلی
لطفا سوالات خودتان را در مقالات بخش مشاوره بپرسید
بین این و شیایومی می ۵ کدومو بخرم اسپیکر سخت افزار و دوربین برام مهمه
سلام به نظر من دو گوشی عالی هستند اما شما باید آنچه از یک گوشی می خواهید را بیان کنید تا بتوانید جوابتان بگیرید
سلام
ببخشید تو سایت گوریلا زده این گوشی گوریلا گلس داره.
الان قضیه چیه؟ما کدومو قبول کنیم؟
ممکنه مثلا نسخه اروپا داشته باشه و نسخه خاور میانه نه؟
چطوری وارد مشاوره انلاین بشم ،هر کاری میکنم نمیشه ،ی بار انجام دادم.بسیار عالی بود
در حال حاضر این بخش در دسترس نیست
سلام اگه امکانش هست خواهشا گوشیه فوقالعاده و مقرون به صرفه ی xiaomi Redmi pro رو هم نقد و بررسی کنین.ممنون.
زیبا ترین گوشی ای هست که دیدم مخصوصا رنگ آبی
Otg ساپورت میکنه؟
بلی دوست عزیز
برادری که نظر دادین حرفتون کاملا درست و در بعضی جاها نظرتون دارای اشکالاتی است از جمله کیفیت Qhd. اینترنت نسل پنجم که در سال آینده طبق گفته شبکه ارتباطی نسل پنجم نوکیا و سامسونگ بر روی گوشی ها اجرا میشه
گوشی خوبیه با توجه به مشخصات و توضیحاتش
مشخصاتش عالی هست و میشود به عنوان یک گوشی مناسب از آن استفاده کرد فقط تنها مشکلی که دارد باتری این گوشی غیرقابل تعویض است
این گوشی با توجه به اینکه اخیرا هواوی اعلام کرده ه اپدیت نرم افزاری رو به طور منظم اجرا خواهد کرد و اینکه در لیست گوشی هایی که به اندروید ۷ اپدیت میشن نام آنر وی ۸ و پی ۹ و پلاس و میت ۸ و نکسوس ۶ پی دیده میشه پس میشه انتظار این رو داشت که گوشی بروزی در دست داریم حتی بعد از گذشت ۳ سال من مطمعنم که هنوز گوشی گوشی عقب افتاده ای نخواهد بود و مطمعن باشید سخت افزاش اونقدر بروز هست که تا ۳ سال شما رو راضی نگه داره اگه نسخه ۶۴ هم بگیرید که دیگه عالیه فک نکنم تا ۳ سال اینده استفاده از کیفیت QHD در گوشی ها مرسوم بشه و معدود گوشی هایی با این فناوری به بازار خواهند اومد. از نظر دوربین و باتری هم قابل قبو خواهد بود همچنین شبکه ارتباطیش ههم عالیه حداقل تا ۳-۵ سال دیگ شاهد نسل ایینترنت ۵Gنخواهیم بود.