آینده ویندوز 10 موبایل در هاله‌ای از ابهام!

در ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۱۴، دنیای فناوری شاهد تولد ویندوز ۱۰ بود، رستاخیز مایکروسافت پس از ویندوز نه چندان موفق ۸ و نشانی از نرم‌افزار آینده این شرکت!

نکته مهمی که مدیران مایکروسافت روی صحنه به آن اشاره کردند، این بود که با معرفی این نسخه از ویندوز سعی دارند اکوسیستم جامعی برای رایانه‌های دسکتاپ، لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها، ایکس باکس و گوشی‌های هوشمند ارایه کنند.Windows-10_Product-Family-770x380 علی‌رغم این حقیقت که ویندوزفون هیچگاه نتوانست با سیستم‌ عامل‌های اندروید و iOS رقابت کند، ویندوز ۱۰ موبایل امید را در دل ردموندی‌ها زنده کرد، به ویژه در رابطه با کاربرانی که بازدهی بیشتری برای این شرکت دارند. گرچه اوضاع آنگونه که مایکروسافت انتظار داشت پیش نرفت و با توجه به کنفرانس بیلد امسال (کنفرانس سالانه توسعه دهندگان مایکروسافت) که به بخش موبایل این شرکت توجه نشد، به نظر می‌رسد ویندوز ۱۰ موبایل بازی را باخته است.

terry-myersonدر این کنفرانس که حدود دو هفته پیش برگزار شد، درباره موضوعات مهمی مانند هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، ربات‌ها و آینده ویندوز ۱۰ صحبت شد، اما پس از حدود یک ساعت از ارایه نکات کلیدی، تنها کمی به دستگاه‌های ۴ اینچی هم توجه شد. اخیرا تری مایرسون، مدیر بخش ویندوز، اعلام کرد که مایکروسافت امسال بر روی ویندوز موبایل متمرکز نخواهد بود و دلیل این اقدام را هم میزان کم کاربران و عدم استقبال توسعه دهندگان دانست. در عوض این مدیر ارشد توجهات را به اهمیت هدست واقعیت افزوده هولولنز و پلتفرم گیمینگ ایکس باکس جلب کرد.

مایکروسافت درباره شکست پلتفرم موبایلی‌اش حقیقت را پذیرفته، به خصوص پس از این که در مدت یک سال، بیش از نصف سهم خود از بازار را از دست داد. در سال ۲۰۱۴ سهم مایکروسافت از بازار گوشی‌های هوشمند ۲.۸ درصد بود اما این میزان در سال ۲۰۱۵ به ۱.۱ درصد رسید. با این حساب، اگر نادلا مدیری زیرک باشد و افت پلتفرم خود را ببیند، هوشمندانه‌ترین تصمیم این است که جایگاه خود را در سیستم عامل‌های رقیب تثبیت کند. این دقیقا کاری است که ساتیا نادلا، مدیر عامل فعلی مایکروسافت بر آن تاکید دارد.Nadella

officedroidاهالی ردموند علاوه بر توسعه اپلیکیشن‌های اندروید و iOS، شرکت‌های نرم‌افزاری مرتبط با این پلتفرم‌ها را هم به مالکیت خود در آورده‌اند. برخی از این اپ‌ها در نوع خود یکی از بهترین‌ها هستند: آفیس، وان درایو، وان نوت، تقویم Sunrise، اسکایپ، Wunderlist، کیبورد Swiftkey، لانچر Arrow، اوت لوک، Next lock screen و Translator. البته تعدادی برنامه دیگر هم هستند که هنوز به این حد از محبوبیت نرسیده‌اند.

در جریان کنفرانس بیلد، این شرکت اعلام کرد که دستیار صوتی‌اش یعنی کورتانا، در تعامل عمیق‌تر با اندروید، نوتیفیکیشن‌های گوشی‌های اندرویدی را روی ویندوز ۱۰ رایانه شما به نمایش خواهد گذاشت که این امر باعث تمایل بیشتر کاربران به استفاده از این دستیار هوشمند و سرویس‌های این شرکت در پلتفرم‌ اندروید می‌شود.VLS_8972.0.0

تصمیم نادلا مبنی بر ارایه سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های مایکروسافت برای دو سیستم عامل محبوب اندروید و iOS بسیار هوشمندانه است و حتی اگر ویندوز ۱۰ موبایل به طور کامل کنار گذاشته شود، باز هم مایکروسافت می‌تواند به حضور خود در دنیای تلفن‌های هوشمند ادامه دهد، شاید حتی قدرتمندتر از زمانی که پلتفرم اختصاصی خود را داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH