از آنجا که ژاپن بر روی حلقه آتش اقیانوس آرام قرار گرفته است، زلزلههای زیادی در آن اتفاق میافتد. اگر از ژاپن دیدن کنید، مشاهده خواهید کرد که بسیاری از ساختمانها با ویژگیهای مهندسی ساخته شدهاند که آنها را در مقابل زلزله مقاوم میکند. ولی ساختمانهای قدیمی که از تکنولوژیهای جدید بهرهمند نیستند، چطور باید در مقابل زلزله مقاوم شوند؟ این ساختمانها را بگونهای بازسازی میکنند که در مقابل زلزله مقاوم باشد. اما مشکل اینجاست که اینکار تلاش زیادی میطلبد و همچنین چندان از نظر ظاهری زیبا نخواهد بود. اما شرکت Komatsu Seiren راهحل خلاقانهای با استفاده از فیبر کربن پیدا کرده است.
معمار ژاپنی، کنگو کوما و شرکت Komatsu Seiren از fa-bo، ساختمان مرکزی این شرکت که با صدها طناب فیبر کربن در برابر زلزله مقاوم شده است، رونمایی کردند. این اولین استفاده از فیبر کربن به عنوان ماده مقاوم در برابر زلزله در جهان است. بعد از سونامی سال 2011 ژاپن، کوما رهیافت خود را نسبت به معماری تغییر داد و این اولین پروژه او با رهیافت جدید است. فیبر کربن مانند ریشههای ساختمان عمل میکند. لایههای اسفنجی سرامیکی که شبیه چمن هستند، ساختمان را احاطه کردهاند.
برای فیبر کربنها، کوما از یکی از محصولات خود Komatsu Seiren یعنی CABKOMA Strand Rod استفاده کرده است که ترکیب فیبر کربن ترموپلاستیکی است. بر اساس وب سایت این شرکت، فیبر کربن در وسط این طناب قرار دارد و روی آن را ترکیبی از فیبرهای مصنوعی و غیرارگانیک پوشانده و سرانجام، مواد ترموپلاستیکی به آن تزریق شده است.
Komatsu Seiren میگوید که مزایای این طنابهای فیبر کربن، مقاومت کششی بالا، ارزش زیباشناختی زیاد، ساختار بدنی قوی و وزن کم (150 متر از این فیبر کربن کمتر از شلنگ باغچه وزن دارد!) است. همچنین ادعا میکند که این طنابهای فیبر کربن، سبکترین ساختار ضدزلزله در دنیا است. آقای کوما میگوید:
تا حالا نمیدانستیم که فیبر و معماری به هم مرتبط هستند، اما این کار امکانات زیادی را در معماری به من نشان داده است.
بسیاری از معماران سال 2016 را سالی بزرگ برای کامپوزیتها میدانند. بازارها بتازگی در حال درک پتانسیلهای کامپوزیتها در معماری هستند. بیشتر این استقبال، ناشی از شکلپذیری فیبرکربن است. قابلیت این ماده در گرفتن شکلهای بسیار، به مهندسان، طراحان و معماران انعطافپذیری زیادی در طراحی ساختمانهای میدهد که در هیچ ماده دیگری یافت نمیشود.